Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
negro
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
24.9.1-el nekem azert volt gondom 580-al de pont forditva, regebbi cimekkel. Valamiert nem mentek olyan regebbi jatekok amik opengl-t hasznaltak. El indult de csak fekete kepernyom volt. Pl. gzDoom-nal csak Vulkan es D3D-ben volt kep vagy Screamer 4x4-nel is. 24.7.1 visszatetele utan ujra volt kep.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Nos, a 99%-os terhelés az már eléggé "bottleneck" a CPU szempontjából, vagyis bármilyen FX édeskevés már erre a szintre. Egyébként szinte bármilyen Polaris jó az FX-ek mellé, én 570, 580 és 590-el is használtam.
Anno én is előbb 7970 CF-t, majd 290 CF-t használtam ezekben a gépekben. Évekig elég volt mindenre ez a teljesítmény. Aztán nyilván váltottam modernebb rendszerekre és ezek megmaradtak hobby szinten bütykölős státuszban. Valahogy van egy sajátos atmoszférája az FX platformnak.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Annyi személyes tapasztalatom van hogy én Sapphire RX 5700 XT-t raktam a saját FX 8350-es gépeimbe az RX590 Nitro+ helyett. Amíg az RX590 esetén átlag 60-70% körüli processzor terheltséget tapasztaltam addig az RX 5700 XT esetén gyakori a 99%-os terheltség, vagyis már nem igazán "hajtja ki" az 5GHz-re húzott FX 8350 sem a újabb kártyákat.
Ez alapján azt gondolom hogy nagyjából az RX 5600 XT lehet az a kártya amit maximum érdemes az FX 8350-es gépekbe rakni úgy hogy legyen is értelme az upgrade-nek. Főleg úgy hogy ha nincs vagy csak alig van némi OC a rendszeren.
A másik tapasztalat hogy a Polaris-okhoz már nem hiszem hogy jön új meghajtó, kb augusztusi volt a legutolsó, míg a Navi 10-re simán felment a 24.12.1 WHQL ahol működik szinte minden opció, még az FSR is.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, sajnos a kampo tort el. De most hogy mondod, lehet kesobb potolom.
mar jon az FX-hez a H45 is, meg a main gepemhez masik hazat akarok venni, szoval a Vintage gephazamba mar tudok rakni Core 2-ot is (Q9550, masik projekt
) es az FX is vegre kap egy normalisan szellozo hazat
-
válasz
jokeph
üzenetére
Minden is adott már az új Intel/Win98- hoz, lelkes retrókedvelők megírták a moddokat, drivereket. Sőt a Win3.11 is felmegy, a videokártya PCIe to PCI adapterrel persze, Matrox PCI- nek van Win3.11 drivere.
Hogy ON is legyek, természetesen FX gépre is érvényes ez
Nálam már rég volt bekapcsolva az FX, de jópár évig ment, hótt poros, viszont már van kompresszorom, majd kifújom, tisztítom, aztán mehet rá a Win98. -
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Meglett azóta, de nem tetszik. 1.40V fölé lövi az idle feszt, de akkor valóban külön külön dolgozik mindegyik mag. Allcore load ~1.18V, de engem kicsit zavar az.
Készítettem egy ac 4.2GHz-es profilt is [kép] brahiból, de a végleges 4GHz aztán kész.
[kép]
Itt a HT 2600MHz, illetve a Vcore 1.16-1.18V közt változik. Fél órát hagytam, nem okozott semmi problémát, ez jó lesz 24/7.RAM. Igen, hagyom XMP-n. Azon futtattam TM5-öt, az szuper.
1866 úgy befagyott, hogy CMOS...
Itt nincs Safe Boot nyomógomb, csak a két láb.
Alig van érték amihez hozzáférek, meg amúgy is, felesleges most.Pedig 1.53V-ra emeltem.
Ez a masina megy ajándékba, sok értelme nem lenne.
Én meg legalább ismerkedtem egy számomra újdonsággal.
Aztán jön a következő félgép, de azt sem tudom az milyen. Az is AMD, de semmi többet nem tudok. Összedugdostam, de nincs kép. Pedig működött amikor leváltották.
Van jobb felül OC gomb
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az X99 lap általában nem pakolja hozzá az XMP DRAM feszt, figyelni kell, és manuálisan állítani.
A modern AM3+ lap automatikusan felpakolja, meg a Zen DOCP is, utóbbinál viszont custom allcore tuningnál szintén figyelni kell, mert akkor nem állítja a RAM feszt, fagyás, és a reboot utáni visszaállás sem műkszik, csak a BIOS reset.
Eléggé összetett lehet laponként az XMP kezelés...
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Köszi mindent Jokeph, összeállt a Revo is. Az egyetlen 120Gb-os ssd-m amivel pár napja összeraktam, törött volt a SATA csatlakozója. Azért is tettem félre.
Nem volt mindegy, hogy hogyan "feszült". Ma megragasztottam, sztem a gőz odajutott, mert nem is látja. Így kénytelen voltam a Revodrive-ot életre kelteni. Neten találtam nehezen direkt W10 driver-t, azonnal működött.Van sok kérdésem, de majd kitapasztalom. Itt lesz még pár napig.
Itt mi a max hőmérséklet? Ez még Y Cruncher alatt is 40C, 21C nappaliban. Igaz most ház nélkül van még, de majd a helyén is kap majd levegőt. Ezt én nem nevezném soknak.
Összefoglalót, illetve a cikkeket átolvasom majd hamarosan, de idő sajnos véges nekem is. Ott biztosan találok válaszokat a kérdéseimre
Sztem piszok jó masina lett, szépen idle visszavesz mindent, csendes, hűvös, stabil.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen azt tudom, hogy a EFI egy átmenet a BIOS és UEFI között, de, hogy csak EFI, de nem UEFI-t tudó lapra lehet e modern OS-t telepíteni EUFI módban arról fogalmam sincs.
A Te fenti két lapod tud UEFI-t? A kérdés igazából az, hogy tudsz e rájuk W11 24H2-t telepíteni UEFI módban?
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ha belefér az idődbe szívesen veszem a gyakorlati tapasztalatokat. Pontosan milyen típusú X58-as lap ez?
Igazából a Gigabyte féle Hybrid EFI is izgat engem, hogy arra vajon megy e majd EFI módban a telepítés??? Sajnos nem találtam érdemi infót arra, hogy pontosan mi is a különbség UEFI és Gigabyte féle Hybrid EFI között?
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen a Tied egy relatíve modern gépezet.CPU biztos, hogy megfelelő?
Intel oldalon tudtommal min gen8 Amd oldalon meg Ryzen2 kell W11-nek.
Vagy 24H2 verzióval ez átalakul és már bármilyen CPU jó, ami SSE4.2-t támogat? Ha utóbbi, akkor valóban elég már az FX is
. Nekem majd olyan gépre kell felvarázsolnom W11 24H2-t jövőre, amiben van
+ SSE4.2-t tudó CPU van (ez lenne egy FX83xx esetleg 63xx)
+ SSD
+ 8 GB ram
+ DX12-t tudó GPU
DE nincs
- TPM2.0
- Secure Boot
- és UEFI Bios sem, hanem csak hagyományos BIOS ún Hybrid EFI-vel (Gigabyte alaplap). -
brabbitz
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Az korrekt azért, bár itt igazából az árral van bajom, ha érted mire gondolok.....
De azért néha innen onnan összelehet szedni jó áron ezeket is, de azért lestem mikor 4 honappal ezelott egy 8 magosért elkértek 15 ezret, mármint abbol a pénzből már Zen+t veszel.
De mégegyszer írom, szerencse + türelemmel egyébként olcsón összelehet szedni -
dik
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem is volt/van Abit lapom igaz már döglött, de megtartottam minden régi dolgom(java már döglött sajnos). Van itt epox is a nagy király 8RDA3+ meg még sok minden...
Na jó a kis Barton még a mai napig működik igaz egy gagyi Asrock lappal, de más már nem volt hozzá újan annó... Megevett pár alaplapot már a kis drága...
Am4 meg majd egyszer talán most amire nekem kell bőven elég az fx 8350... Persze egy tartalék alaplapra szükségem lesz csak nem találok valami jót hozzá... -
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
LOL! Az igen, az már érdekes lehetett. főleg tevékenyedni alatta.
Annó Dos alatt soundblasterrel hangattam mp3zenét, még az internet berobbanása előtt.
Akkor neked jó lehetett a kedved az egészhez annó, főleg ha elromlik valami.
Gta1 játék volt az első játékom aztán a quake stb.
Megnézem a benchmarkos cuccot, kíváncsi vagyok. A gépet én nem fogom húzni mert minek. jó mókák voltak annó. én pl ingyen neteztem míg nem volt kódolt a műholdas cucc. Persze 1irányú letöltés.
-
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Halihó!
Játék akadását közben megtaláltam, enabled-re kellet raknom néhány cpu beállítást a Biosban, 2014es Bios
.
Azért akadt be minden játék 1másodpercre, mert felébred a cpu.
Miután aktiváltam a biosban ezeket a dolgokat, ami eddig disabled volt. Most
szuperül megy. És igen a tápom jól bírja, még max telhertségkor is.
Azt vettem észre, hogy beáll egy alapra és ennyi.
Ismerem én is a Pentiumos gépeket én találkoztam comodore64el, nintendóval, kazettás betöltögetőssel, majd 386 486 p1,3,4,.
Amikor megjelentek a dvd írók, az kész volt, fél napba tellett egy cd írása.
Bírtam akkoriban a Dost és a win3.1et gyereként.
Ismerősek a általad írt videókártyák is, Volt nagyon régen egy p1es gépem 128mbrammal és 200mhz cpuval, egy teljes délelőtt kellett felrakni rá a windowsntét, csak.
Fullhd nekem bőven elég, a konzolom is azon van beállítva, bár nekem8 csak működjön,
Van valami jó benchmark amúgy? -
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Hali! Akkor ha jól értem, nem baj hogy 450Wos a táp, mert kell neki a plusz, mikor leterhelődik a gép, telejsítménykor, És akkor amit a többiek is írtak, nem állandóan maxon veszi le a 450Wot, ez használat függő, azaz internetezés filmnézés kb 150W körül mozoghat,
A 3d nagy teljesítményű játékok azok amik feljebb szöktethetik a Wot.
Mindenféle képpen veszek egy fogyasztás mérőt, és direkt jegyzetelni figyelni fogom a hálózatra rá dugott cuccokat.
Van még egy intel minipcm 12V egyszálon adapterről megy 4magos és 8gigabyte rammal megy nvme meghajtóval, Pont ott van el rontva, hogy gyenge a videókártyája.
Kerestem erre is alernatív megoldást mint nvme vga adapter. De ilyet csak külföldön és drágán tudom megszerezni. SZépen beáll egy alaphangra a gépem pc, és nem is terhelődik le,
4ghzig maxel tud menni. Jah láttam én is ismeretlen tápegységeket hagytam is a csudába.
Gondolkok még azon, hogy ha valahol kapható, akkor vegyek e bele egy 4gigabyteos videókártyát Azért azt észrevettem hogyminden játék betöltésekor akad 1et, utána meg már nem. Van valami jó benchmark pcre?
-
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Hm, köszönöm a részletes infódat, ha úgy nézem nem a max napi 4 óra fogja megemelni a rezsinket, nekem csak két darab ssd meghajtó van a gépben, semmi mozgó régi cucc.
Ez a gépem is így marad, ha engedi a történet akkor majd veszek egy teljesen új alaplapot,
és azt a mostani cuccokal tömöm tele időnként, jól sejtem hogy max talán Ismétlem max 200W lehet az időnkénti fogyasztása?! Vagy még annyi sem.Láttam pcket amik energia takarékosak max 100wot esznek, de játékra nemjók, nem lehet beléjük rakni kűlső vgat
. Úgylátszik van értelme ha kiveszünk néhány fölösleges cuccot és jobbat rakunk bele.
Köszi az infót.
A szobámat szépen felfűti
-
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Az színte biztos, de egyenlőre nem fejleszthetek új alaplapra majd talán 1 év múlva ha lesz rá pénz, egyenlőre nekem ez is csoda hogy ez így megy, azt hittem hogy ez a jó pár év meg evett valamit az alaplapon és nem indul el, de mégis, Tényleg van valami értelme a DDR3 és az újabb memóriák között, a sebesség?!
Tényleg veszek egy fogyasztás mérőt majd a fizu után,
500Wos tápegység van a gépben, régen 400Wos volt de az tönkre ment, Persze ez csak a papíron van rá írva,
pcm:
alaplap:
usb gigabyte lmt usb3
20gigabyte DDR3-ram mind a 4 foglalatban 1darab.
CPU: unlocked AMD FX SIX-CORE-PROCESSOR 3.50GHZ
Telepített vásárolt játék és tesztelt hdban
age of empires 2 definitive edition Akadás mentes.
world of tanks akadás mentes.
Asphalt 9: Legends akadás mentes.
De egyébként alapjáraton mennyit eszik a gép?! Nincs szoftveres program windows alá?
-
-
Marcsello31
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Hali! Közben gugliztam egy kicsit én is, és lehetséges hogy ettől van, amikor csinált telepítés után egy frissítést, azóta csinálja, úgyhogy ha nincs jobb verziójú windows 11 megyek vissza a windows 10re, ott még nem találkoztam soha ilyen hibával. De igazad lehet! Szinte tuti hogy ez okozza. Van amúgy olyan windows11 ami jól megy szerinted? Vagy ha jót akarok magamnak akkor ezen a gépen maradjak a win10nél? Én az uupdump oldalról szedtem le az amdés windows11 22H verziót. De látom hiba volt.
Akkor holnap újra telepítem az egészet win10re, érdekes hogy egy laptopon lévő win11 nem ezt csinálja. -
válasz
jokeph
üzenetére
Hát gondolom jól megy az FX- el a Win10 is. Azért elég modern utasításkészletekkel rendelkezik, azért is élte reneszánszát nemrég, bár ma már lehet hogy hiányos, ahogy fentebb említették.
Hangzás érdekes, most kísérletezek a RyZen- eken a Win11- el, nemtom ott mit csinált az MS, de eddig úgy hallom jobb a zenei hangminőség, sima X-Fi kártyákkal és DAC- al is
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Az jó ;)
Ez lesz az első vörös a kezem alatt, főleg a mem oc piszkálja a csőröm.
Tudom, terhelve kellett volna betennem a képet (Cb, Aida FPU, vagy bármi), de így vízbekötés nèlkül nem akartam sokáig bekapcsolva hagyni.
Egyébként mit lehet/szoktak elérni ilyen memóriákkal? 4db nem lesz egyszerű.
Ismerkedni jó lesz. Kijön ami kijön, örülök majd minden plusznak. Van itt még egy 360-as aio is, lehet ráteszem azt.
Rákeresek majd a topikban erre a procira, hogy mit mutat egy Cinebench-en. Ram oc-t gondolom nem fogok találni, azzal majd elleszek :)
Ha van ilyesmi képed, megköszönöm.
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Igen moduláris. Spanos az a két durung, valóban megfeszegettem. Így még sosem jártam. Ott alul van összegyűrve minden spagetti, ha hazaérek nekiesek.
Ez már öröm, igaz veszélyes üzemben, de működik.
3 percig ment a gép, figyeltem a gpu hőmérsékleteket.
Ki fogom tesztelni, de hétfőn jön meg a 13700k, azt fogom először kipróbálni, és a 3080-nal :)
I7 3770-nel toltam a Bf5-öt, az bitang egy proci. Én bízok benne, hogy azt a szintet hozza. Ma már nevetséges tudom, de én tisztelem a régi hardvereket.
Mem oc lesz a lényeg majd itt, nem tudom mit lehet kihozni
-
zebra_hun
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Pici jó hír

Ezt a lapot az én házamban próbàltam ki, ahogy a z690-et is, amivel nem volt kép. Érdekes, mert a 1080ti-vel volt, de elképzelhető, hogy annak elég 1 db működő 1x8 pin táp.
Mielőtt gariztatom, gondoltam adok egy esélyt még egyszer a 3080-nak.
Van még egy üres gépházam egy tàppal, gondoltam, úgyis abban fogom azt az AMD lapot tesztelni, belerakom.
Kíváncsiságból így szárazon betettem a gyári vízblokkos 3080-at, van rajta jó nagy réz, win alatt nem lehet gond.
Voilá..., tökéletesen működik a másik gépházban.
Egy dolog lehet. A régi házban ki van csúszva az egyik 2x8 pin, amire nem is gondoltam. Nem férni hozzá, oda van begyűrve minden, és már indulok éjszakásba, de a változás csak annyi, hogy másik tápról megy.
Már jobban érzem magam.
User error, elég ciki...Amúgy ez a lap és proci, mivel sosem voltam vörös oldalon, elegendő egy Forza 3, 4, és 5 kihajtására egy 1080ti mellett?
Melyik Intellel lehet ez pariban?
8 magos, nem lehet ez olyan rossz. Ha a 3080 működik az én gépemben, akkor ebbe megy a 1080ti, aztán a lurkónak teljesen jó. Ha 60 fps felettit tud produkálni, tökéletes.
Köszi a választ
-
Sz.L.
aktív tag
-
negro
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ilyenkor jut eszembe, h a tudatlansag aldasos. Mert meg kevertek most mar
Ezert is jo a ph. Mert azt semmi keppen nem szeretnem kockaztatni elszalna a lap csak azert mert meg 1-2 evig nem cserelnek komplett platformot. De jon a tel, tobbet van otthon az ember, leulne az ember es kiprobana par jatekot ami eddig kimaradt. -
-
válasz
jokeph
üzenetére
Az elnezevzések totál káoszba mennek... anno a 4000-res asztalikat kihagyták, hogy azonos elnevezés alatt legyen az egy zen magos cpuk gpu és gpu nélküli változata. Azt most jönnek a 6000-res cpu-k gpu-val, de lényegében azokban semmi új nincs csak némi finomítás az 5000-res változatokhoz képest, 6000-res asztali úgy néz ki nem is lesz, 7000-alatt jönnek majd a zen4-cpu-k.. (sokan azt gondolták a 3D-memóriás zen3 cpu majd jön 6000-név alatt, de nem, mert maradt 5000 sorozatos, bár gondolom eredetileg több változatot is tevezhettek, de végül "nincs igazán igény rá", egy kb. fél évet kell kibírnia a CPUnak (mint a valamelyik évben kiadott 3000-res XT sorozatnak).
Bár elvileg valami olyasmi is van, hogy közös nevezőre akarnák hozni a radeonok és ryzenek verziószámát..
Bár a zen4 lehet nagyobbat szól majd mint valamennyi eddigi ryzen, mert eddig ez a "legnagyobb rákészülés" időben. Bár a pletykák szerint a zen5 lesz a tényleg nagy dobás, mert abban jön a big-little amd oldalról és a "nagy zen5" magok mellé kap minimálisan megvágott zen4 féle magokat is mint "effective core", a cache is csak minimális lesz utóbbiakban (zen4e) és kimondottan épít a 3D cache-ra, és a mostani 5800X3D-vel szemben, nem csak 1 réteg cache lapka kerülhet majd rá... -
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Bizonyos szempontból PEDIG DE!
-- Zen, Zen+, Zen2...
Arról pedig nem tehetünk, hogy Lisa Su óta az AMD nevezéktana majdnem annyira tökön van rúgva, mint az intelé.
Gondolok itt például a csak az OEM-eknek és a kínai piacra gyártott CPU-k és APU-k tömkelegére, amik néha felbukkannak a piacon.Óénédesfaszom.
-
Thronks.90
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Ja, egy jóóódarabig elég lesz ez nekem a hálóba. Lehet vadászok majd rá valami halk levegőt vagy 120mm- es aio- t és át kéne költöztetnem egy kisebb, szebb házba, ha már nem ennyire hűtésigényes. Asszonynak nem tetszik a jelenlegi torony, de igazából megértem, mert nekem sem.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Thermalright macho rev.A hűtőm, (igaz nem a "la grand macho", az 1el kisebbik), csak sajnos nem jó AM4-re... legalábbis nem tudtam szerezni sehol felfogató kit-et (rég nem találok sehol ahol árulnák... a gyári keret meg olyan anyagból van, hogy sehogy se bírtam átfúrni :\ )
így ez lett nálam AM4-en: [link]
Sajnos a gyári venti nem fél el (vagy bármilyen másik 12-14cm-es) a pozíció miatt ha 4 ram modul van... szerencsére az 1600(AF) nem melegedős így bőven tudja hűteni (mondjuk a fanduct végében is van egy 12cm-es venti, így az első kb. felesleges... de így jobban néz ki
).
De vizet nem szeretnék PC-be, akármilyen csábító, hogy van némi "puffer" közege így nem feltétlen lesz egyből hangos a gép rövidebb terheléskor..
A fanduct-al a meleg egyébkén javarészt egyből tud távozni nálam, ennél a CPU-nál lehet mindegy, de a korábbi Xeon E5-2678v3 CPU-m esetén (120W) simán 2-3 fokot hozott, az előtte levő FX-em esetén 5-6 fok is volt miatta a különbség (bár ott a VRM nem szerette).
Ha már zöld kép:
-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem 970A-UD3 rev. 3.0 + FX8320 kombó 1,41V Vcore-ral ment 4,4GHz-et AC Freezer 64 PRO és CM Hyper 212 EVO hűtő alatt simán. Picit feljebb már egyáltalán nem volt javasolt.

Az FX-6300 + arra a lapra Vcore=1,35V és fix 4,2GHz-et jósolok egy használható toronyhűtővel.
---- Most már inkább használt Ryzen és használt B450 lap ami jó.
szerk. : Alaplapi alapfesszel 4GHz-t javaslok.
-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
970A-UD3 rev 3.0 lapom volt (most a dobozban fekszik) 1,41-1,42V Vcore-ral szépen ment 4,4GHz-en AC Freezer 64 PRO később CM Hyper 212 EVO hűtő alatt, stabilan hűvösen. 4,5GHz-nél már 1,45V-ot követelt és akkor állt neki brutál módon melegedni.
Csak tavaly augusztusban behunyta a szemét a lap. Majd ha meggyógyulnak a törött bordáim akkor még teszek egy próbát - 15-20kg a gép az asztal alatt - kell a VGA kártya és hátha VGA (D-SUB) kábellel bejön a BIOS, mert akkor nyomok egy frissítést neki. HDMI-vel fagyás van.
-
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
Na, egy ilyen lapot vennék én is néhány hónap átfutási idővel. Nem létszükséglet, csak maradt egy fémdobozos gyűjtői FX-8320 példányom (komplett, matrica is megvan) és hozzá egy Kingston HyperX 1866 CL11 es 2x8GB ram KIT-em.
Ha lesz egy jó lap, akkor egy Athlon II X4 640-et kiváltok vele, ha meg nem akkor egy hozzáértő gyűjtő (akinek van lapja hozzá) megveheti... De az Unikumot és a sört azt szeresse.

-
erer1000
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
az a CPU követelmény rész inkább az csak hogy azokkal tesztelték még le fixen jóra.
ergo már bővítették is 1x a listát.2, nincs különösebb HW-es, pl utasításkészlet béli különbség ami az FX-et pl ne tenné lehetővé, főleg úgy hogy a béta build még c2d-n is faszán elmegy.
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
Hogyne. Itt off, de mondjuk egy assy end --> power on utáni hangulat - még a retro tesztállomáson tanyázik.
Majd egy Aida FPUSinJulia teszt, csak a legkisebb 6 magos Ryzen, ahogy alázza a Corei7 sort
, ha valaki még gondolkodna a Ryzen beszerzésén.
A retro topikban is off, de engedélyezett, ha átmész, ott részleteztem a konfigot, mit miért, hogyan merre-meddig, stb.

-
cbm1974
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Ezt a videót találtam, tehát a megoldás erre a lapra az aktív hűtés lehet. RP's Lair azt mondja, a lapok hivatalos oldalain sem tüntetik fel a VRM adatait, a legtöbb lapon szegényes megoldás található, vagy hamis adatok szerepelnek..
A hsz-eknél van egy link is, sorba veszi a lapokat VRM szerint
Aktív hűtéssel segítve szerinted kibírja a 8370-et is, még mindig csak 125W, de 0.5G-al nagyobb órajel? Ilyen a procihűtő
-
válasz
jokeph
üzenetére
A gyengébb tápnak 650W Gigát választottam, de ez már egyéni döntés...

A Wrait nem elegendő sajna, azt is kiteszteltem, mielőtt még beépítem. CPU allcore 3.5GHz Aida stress : 61 fok, 15 fokos szobában, ugyanez a Deepcool GAMMAXX GTE V2- vel : 42 fok. Mínusz 19 fok, hatalmas különbség, most nincs annyira jelentősége, de gondolj bele, nyáron 25 fokig is felmelegszik a lakásom, ha mondjuk kint 40 fok van éppen. -
rsanya87
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Igazán hullafáradt vagyok, de igyis érzek egy kis iróniát benne
Hát így h normális lap van az opteron alatt, és rendesen kihasználja a 16 giga ramot is, baromira meggyorsult a szerver. 3an próbálták belaggoltatni, de nem tudták (egyenlőre)
Jók még ezek a bulldozer procik, főleg ha célnak megfelelően (opteron-szerver) használja az ember 
-
M0ng00se
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
A régi proci 5ghz-n ment a mostani 4,3ghz, így jött ki az 50%, másnak "több" is lehet a gyorsulás.Hát most hogy húzva van a proci kajál azért, bár 160w körül van a gép teljes fogyasztása játék közben. Az fx-nek 110w volt a nyugalmi
.
Az APU-ban lévő gpu sem oly rosz, egyedüli bajom hogy örökké memórialimites.1080p-s monitorom leváltottam egy 900p-sre így azért majdnem mindenhol 60hoz közeli az fps(bár full lowon az tény). -
erer1000
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

) es az FX is vegre kap egy normalisan szellozo hazat

Azokon még a winfos is akad...
Itt nincs Safe Boot nyomógomb, csak a két láb.