- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
chipfüggő, vannak amiknek 100C a limit, de léteznek 175C-s limittel rendelkező chippek is (kérdés mivel szerelik az alaplapot). bár 100assal nem szokták általában, a 175el meg ár miatt nem szerelik őket (130-150el inkább).
Viszont a VRM-ek hőmérsékletét a chippek mellett mérik csak, nem közvetlen chipben van a hőmérő, így egy 20-30C fok különbség is lehet a kiírt és a tényleges között. -
Beba Snake
aktív tag
-
Sz.L.
aktív tag
Ezt úgy értelmezem, hogy mind a 2 kit külön-külön megy mind az A1-B1 és A2-B2 slotban, valamint egyforma típusúak (kit típusszámuk alapján). Ha ez így van, akkor én azzal kezdeném, hogy megnézném az adott ramok mennyi feszt igényelnek a papírforma szerint. HyperX szériában van olyan, aminek kell az 1.65V is. (Az én moduljaim 1.5V-on mennek).
A fentiek tudatában, betennék 1 kitet az A1-B1 slotokba és manuálisan beállítanám a sebességet 1333Mhz-re, a ramokra írt fesz mellett. Majd utána betenném a másik két modult az A2-B2 solotokba és megnézném indul-e a gép. Ha igen, akkor a gyári fesz mellett léptetnék "egyet" a sebességen 1600Mhz-re. Ha így megy, akkor utána 1866Mhz -re állítanám. Ha nem megy így 1866Mhz-n, akkor érdemes továbblépni az egyéb feszültségemelések irányába, vagy lazítani az időzítéseken.Megjegyzés:
Nálam 2db modulhoz az NB fesz: 1.145V, HT fesz: 1.210VAnnak a lapnak a preferált slotja OC (1600mhz-2100mhz) ramok esetén az A2-B2. A gyártó nem garantálja a 4db OC modulos futást. Próbálkozni természetesen érdemes. Lehet, hogy lesz olyan beállítás, amivel nem lesz probléma.
-
-
Hát dobjatok ventit a VRM-re és az északihíd bordájára ha lehet.
Az én régi FX-szes konfigom haveromnál van használatban jelenleg is, emlékeim szerint 1.43V-ot kap 2700MHz-cen, de az egy crosshair lap, szóval csak apránként próbáld ha erre vetemedtek
Nézd meg hogy mennyi az auto, aztán lehet menni felfele, hátha összejön. -
-
ViZion
félisten
hááát, ahogy a dolgok most alakulnak, nem biztos, h 1 VGA-val jó üzlet. 2 kollégám is "hobbibányász", egyiknek 1db 1080 zcash-t termel, másiknak ETH AMD VGA, több karival. Még jó áron vette az 570-eket, meg egy 580-at 95k-ért. Ma már majdnem dupla a VGA ár és az éter is lejjebb ment -naponta okosítanak engem is
-
Pro!Petya
addikt
Valami ilyesmire gondolsz?
Ezeket mértem én amugy: (3dmark API Overhead Bench) : 8350 - 4,7Ghz
DX11 ST : 1 168 222
DX11 MT : 2 238 788
DX12 : 15 978 071Perrpill MKV-t küldök ki tv-re a jányoknak ,és még messze a film vége.. Megszakítani meg nem lehet különben kitör 3. Világháború
Majd utána is megnézem.
-
Leon77
őstag
Nem gyári hűtőm van, azt már lecseréltem rég. Esetleg milyen lapot javasoltok ez alá a proci alá? persze valami emberi áron, mert ez sem volt túl olcsó.... a másik, hogy, ha ezzel a hibával visszaviszem (kb 3 hónapos a lap) van esélyem, hogy visszaadják a pénzt, vagy adjam el a neten és vegyek másikat?
-
mackosajt
addikt
Nem azt mondom, hogy egy-egy bencs esetén nem vagyok picit lazább, de 24/7-re beállítások esetén ennyi fér bele.
Mióta a Saber van, és eleresztettem a magasban egy IBT-t, majd a "maghő" benyalta a közel 90-et, miközben a kupak 72-75-nél állt, a deszka védelme közbeszólt.
No azóta úgy próbáltam belőni, hogy a magok se kússzanak magasra. -
pipo112
őstag
Nos a vga-d alatt semilyen meleg levegő nem gyűlik össze egy azért mert a kari hűtése ott szívja be a friss levegőt ami a vga oldalán de leginkább a hátulján távozik ahol a hdmi csati is van így ami ott nem rud távozni az elindul felfelé egszerű fizika szvsz felül minden képpen szíjjanak a ventik.
Tibi: Nem volt még de sajnos csak kinai piacon elérhető + már csak Max 12 hónap és itt a zen azt majd meglátjuk mit tud majd a valóságban.
-
Jakuskacsa
senior tag
Köszi, a legtöbb ami volt az 614w... most már csak a kérdés, hogy most a 600w teljesítmény a tápon az azt jelenti, hogy ennyit bír leadni, vagy hogy max ennyit kéne neki fölvenni? Nálam 600w os a táp.. de ha nem kínzom, mint most, akkor szerintem bőven elég... hisz játék alatt mint írtam 450 nél megállt a fölvett áram...
-
Nxn908xxx
őstag
Egy éve is írtam ide, ugyan ezt kaptam hogy pasztázd újra meg nem hiszem el, újra van pasztázva, 2 venti van még a procin lévő mellett, Asus m5a97 evo r2.0. Itt biztoa hogy szotver hiba mert az nem létezik hogy ezzel a hűtővel szinte alapórajelen is túlmelegzik. Nézem a maghőt, az nem hazudik.
-
Omli85
őstag
IBT-t én stabilitásra használom max, ha le fut 10 kör a beállítással stabilan akkor nem fogja eldobni magát h.264 kódolás közben sem (talán
).
Ez nem meggajdult konkrétan halott windows szerint minden ok, gyakorlatban azt sem érzékeli hogy csatlakoztatva van hozzá a kábel se nem világítanak a ledek se semmi. Volt már azóta bios frissítve oda vissza illetve driver is volt frissítve oda vissza, win felismeri alapból is fel is tesz a drivert de semmire nem reagál.
Szóval szerintem döglött.
-
Omli85
őstag
Az tény, hogy az instabil fesz miatt lehetetlen egy szint felett a tuning... 89-90Gflops-ot hoz amúgy nálam is ha nem fut semmi a háttérben így is van 1-2Gflops eltérés a Saber javára plusz még ott van az a lehetőség is, hogy esetlegesen mehetnék feljebb egy normális lappal mert a hűtés talán még megbirkózna vele
.
Mindenesetre a hétvégén egyik pillanatról a másikra meghalt a Killer alaplapi Lan-ja szóval küldöm vissza ismét gariztatni... :/ (Pedig a hétvégén pont, hogy nem is gyilkoltam a gépet..) ha ismét cserélik persze ez megint lesz majd szerintem 1.5-2 hónap... akkor megpróbálok valahogy megszabadulni tőle. Bár az is lehet, hogy visszadobják a garit mert látszik a ventitfelfogató csavar helye a vrm bordán...
-
Pancsermeste
őstag
Ezzel a hűtővel biztosan nem lesz több - nem mintha rossz lenne az a Zalman-, de 1,5V / 4,8GHz felett már csúcs léghűtők kellenek. Talán, ha hűvösebb környezetben tesztelnéd, akkor lehetne még húzni rajta, de így is szép eredmény!
Viszont ennél ne engedd jobban melegedni. Egy-egy teszt erejéig még OK. Szerintem próbáld meg ezt a 4,8GHz-et finomítani, hátha mehet kicsit lejjebb a CPU fesz. Esetleg 4,7GHz-re behangolni, az is korrekt teljesítményt nyújt. -
Jakuskacsa
senior tag
Szerintem csak valami gond volt a fölrakással, én is jártam már így... 212 őt cseréltem én is nagyobbra, aztán nem hozott semmit... hát persze mert nem feküdt föl rendesen. Van a felfogatáson egy állítási lehetőség, hogy mennyire húzza oda szorosan. Persze én ezt elsőre észre sem vettem. Miután meghőztam bő 10 fokkal bentebb voltam... Hidd el, nagyon mákos darabod van, ebből még akár egy 5Ghz sem elképzelhetettlen, bár van egy pont ami fölött már nagyon sok voltot kér... na innentől már fűt is!
-
Jakuskacsa
senior tag
Szép... nem rossz kocka, nem sokat kér, és elég jól húzható. Mákod van... van egy turbo nélküli 9590fx-ed... Grat... Esetleg egy kis finomhandolást még kipróbálhatsz, az nb-t tedd 2200 ról 2400ra, vagy elgondolkodhatsz egy alternatív szorzórol úgy pl. hogy közben a memóriákat is megráncigálod egy kicsit. pl FSB-209 szorzó- 22,5... csak itt vigyázz, mert így az nb-t is húzod az fsb-vel együtt, először én csak kiprbálnám vajon tudja e stabilan a 2400 as értéket.
-
-
Jakuskacsa
senior tag
Most nézem, hogy defaulton tolod... adjál neki egy kis feszt, az lesz ott a gebasz... az nagyon jó, ha defaultod 1,36v, és ennyin elmegy stabilan. Próbáld meg 4,6Ghz-n és adjál neki 1,38, 1,392 voltot, hidd el, cserébe kapsz egy kis teljesítményt. Nálam 4,6Ghz -hez már 1,43v kell... jó kockád van ezekszerint szereti a tuningot és bírja is! Nálam még 75 foknál sem "akadt" jól bírja a saber lap... a hűtés legyen jó! Vrm birni fogja... nálam játék alatt kb 55 fokosak a vrm 1 ill. 2. kemény tesztelgetés után 65fok... az biztos nem fog throttlingolni...
-
Jakuskacsa
senior tag
Figyelj csak, nekem saber + 8320 am van, szintúgy mint neked, itt egy cb15 teszt tőlem. Szerintem még vagy egy kis finomhangolás hiányzik nálad, vagy egy kis fesz a cpu-nak, mert én ha nem is sokkal de verem azonos órajelen.
A sok teszt miatt vannak csúnyább eredmények is a listán, azok a félresikerült/vagy kevés fesz miatt vannak. De pl. nálam 4,49 en kap 710 pöttyöt bármikor, nálad 4. 52 őn "csak" 707 valami még nem teljesen kerek, de nem jártsz messze tőle
-
-
Omli85
őstag
-
do3om
addikt
Nem igen ismerem a vízhűtéseket de ezt a zalmant drágának tartom: 26e.
20-ba azt hiszem nem sok jó vízhűtés van - GHz-es FX-hez.
Amúgy a teszteket nézegetve egész jó ez a hűtés de kicsit olcsóbbak kéne lennie, egész mutatós a kinézete meg a felépítése is jó. Csak sajnos egy olcsóbb léghűtés leveri. -
Habugi
addikt
Mindegyik linkelt video elején ottvannak a beállítások pedig.
Egyébként általánosítani kár a C3 prociigénye kapcsán, az őrtornyos részen olyat büntet amilyet egy BF sem tud, tehát elég extrém, azért itt csináltam az egészet.
Az, hogy 4.5-ön még hagyott picit a húzott VGA-ban az FX, nem jelenti azt hogy ez más játékban sűrűn előfordulna.. -
pipo112
őstag
Én nekem mennék feljebb mert a magok is 54c-n járnak szal ezt az értéket próbálnám finomhangolni .
A Cm212ennyit bír nem egy tuning über Cooler ,viszont ha cél a magasabb órajel, add el a lapod s a jelenlegi hűtődet .
Utána végy egy Asus vagy Giga deszkát 990es chipsettel meg mellé egy alpenphön K2 vagy egy D14et ,TR Silver Arrow-ot ezek már bírni fogják a komolyabb oc-t de még szóba jöhet valami fainabb kompakt víz is plM neptoon 240m vagy antec khüler 950-1250 csak itt már mélyen zsebbe kell nyúlni.
-
Dark KillerX
addikt
Hát nem tudom elviselni,de szerencse,hogy csak Prime alatt,szóval nem érdekes!
Egyébként még az a fura,hogy pl IBT alatt Very High-nál viszont nem halom,pedig ott is kap rendesen a proci!
De szvsz nem Prime-al játszok,így nem kell elviselnem
Knobber Én pl anno egy Q8300-as ( 3,4Ghz ment) prociról válottam,a mostani FX-re ,és azt mondom sokkal erősebb,amit 50k-ból simán ki is tudsz hozni használtan
-
Habugi
addikt
"mekkora hőmérsékletnél adjam fel a tesztelgetést?"
(#51386) Habugi válasza:
"Itt azért már okosan járj el, nyilván ha egy játék elviszi 65ig, akkor IBT/Prime úgy csapja 75fölé mint a huzat."
Egyel fölötte már ottvolt a válasz, miszerint 75nél/fölött már bátran add fel az Primeal/IBT-vel való tesztelést..
(#51392) Bossp:
A 78Gflops, már alakul, de még nem az igazi.
"így már 4,3 Ghz-en is hibázik az IBT akkor már ez sem stabil?"
Eddig se volt az tudtommal, az első válaszomban írtam, hogy adj még neki 1-2 lépcső feszt és jó lesz.
Ahogy HERR Z is írta bőven van hőmérsékleti tartalékod.(#51395) Bossp:
"Biztos hogy ez a megfelelő verzió?"
Biztos.
(#51397) Bossp:
Javaslom az arany közép utat.., ha azzal a bizonyos 1-2 lépcső feszemeléssel még az említett 75fokos határon belül tudsz maradni, nézd meg végigfut-e az IBT 4.3-on (bár az is elég ha VeryHigh-on 10-15percet küldöd..), ha az utolsóban dobja el az sem gond.
Ha viszont elfogy közben a CPU hűtőd és nem bírja az IBT-t, Crysis 3 2. pályája, WTTJ őrtornyos része.
Keress egy pozíciót ahol 90% körül van a CPU terhelés és 15-20p AFK, ha azt túléli drop/CTD/egyéb nélkül akkor rendben vagy. -
HERR Z
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Létezik egy fix az IBT-hez, ami után so reális gflops értékeket mutat a teszt. [link]
Ha prime alatt stabil akkor már jó. Mondjuk Én 2-3 órát szoktam prime-olni, legalább. IBT-ről leszoktam a bogarak miatt, vagyis, ha rajta van az AMD fix, akkor általában eldobálja az utolsó kört, mintha hibázna.
Hőfokok, HWInfo szerint Én max 60-65 fokig megyek, néha volt már 70 körül is. (A foglalat hőmérséklete.)
-
Habugi
addikt
Ez az IBT nagyon gyász a maga 40Gflops-ával.., FX Fixes?
Amennyiben igen, kevesli a feszt, próbálj adni neki 1-2 lépcsőt.Ha tovább húznád, érdemes játék mellé belőni a hőmérsékletet, olyannal ami jól megterheli a procit, mondjuk C3 vagy BF3/4.
Ezek alatt addig emelheted az órajelet/feszelheted, amíg 1-2 óra után is 70 alá tudod hűteni, mondjuk egy max 65°C az nagyon zsivány.
Itt azért már okosan járj el, nyilván ha egy játék elviszi 65ig, akkor IBT/Prime úgy csapja 75fölé mint a huzat. -
Habugi
addikt
Szerintem még korai temetni a lapodat!
Most rápróbáltam és emberemlékezet óta először lehúztam a második kijelzőt a VGA-ról (nekem 280X-em van, ami 98%-ban egy 7970es, átnevezve).
Eredmények (GPU/Memória), Idle állapot:Egy kijelző: 300/150Mhz
Két kijelző: 500/1600MhzErgo hülyeséget beszéltem, mert egy kijelző esetén igenis visszaveszi a memóriát is 150Mhz-re!
Ugyanakkor ha kötöd a lovat a karóhoz, hogy BIOS-ban tunningprofil váltás hatására jönnek elő az "anomáliák" (amikről számomra még mindig nem biztos tényleg azok-e) , érdemes lenne megnézni a PCI-E freki nincs-e véletlen 100Mhz fölé állítva.
A TDP limit kitolással való próba mindenképpen javasolt!
Amennyiben nem jutsz előrébb és az általam tapasztalt adatok nálad nem egyeznek abban az esetben sajnos a tudásom kifújt és 7970es topic, mert vagy BIOS mókolt a kártyád vagy valami olyan gebbancs van amihez kevés vagyok. -
Habugi
addikt
Áhá, na így mostmár világos!
A boost órajelről visszaáll alapórajelre. Ha nem esik 1000alá semmi komoly, a boost órajel megtartására pedig kiváló taktika/orvosság a TDP limit kitolása, próbáld meg, két kattintás, Catalyst Overdriveból is megy.
(Ott ez 110/120%-ot jelent..)
A Tahitiknél egyébként gyakran előfordul, hogy nem bírják tartani a gyári boost órajelet, 90%-ban elég a TDP limit kitolása (VRM hőmérsékletét figyeld közben), amennyiben pedig mégsem, mehet egy kis plusz fesz a GPU-nak. (Ehhez viszont már kell a fent említett két progi egyike, esetleg Trixx..)Az Idle órajel egyébként csak abban az esetben 300Mhz ha egy kijelzőt használsz, egynél több kijelző esetén már fixen 500Mhz és a memória marad "maxon", csak abban az esetben vándorol lejjebb ha a GPU-nak cudar problémája van bármivel és 1000Mhz alá esik (vagy ami éppen az adott kártya alap órajele..).
Szóval az 500Mhz-es Idle órajeled magyarázataként gyanítom nem egy monitorod van.
Esetleg egy előző tulajt zavart az úgynevezett "flickering" jelenség amit 300Mhz-en Idleben hajlamosak csinálni a Tahitik és feldobott rá egy moddolt BIOS-t, ahol egy kijelző esetén is 500Mhz idleben és nincs flickering..Az, hogy eddig párhuzamot véltél felfedezni a boost órajel esetleges megnemtartása és a CPU tunningja között, szerintem pusztán a véletlen műve, persze a tévedés jogát fenntartom..!
-
Habugi
addikt
Kizárólag abban az esetben droppol a GPU órajele, amikor húzod a procit?
A Physics score nincs összefüggésben a VGA-val."Alapjáraton nem veszi vissza a memória órajelét, terhelve kevesebb a GPU órajele."
Izébigyó. Mivan?
Kétlem, hogy macerálná a memória órajelét bármiért is kivétel abban az esetben ha bármi miatt Idle órajelre visszaáll a GPU mert akkor követi a memória is.
Ha azt szeretted volna mondani, hogy terhelésre visszaveszi a GPU az órajelet annak több oka is lehet.
Olyan statik tesztet javaslok, ami magasról tesz a CPU-ra ellenben terheli a VGA-t, pl. Unigine Heaven/Valley.Ha droppol a GPU, valószínüleg nem bírja tartani az alap órajelet. Lightningokkal voltak furcsaságok a 7970eseknél, shemmi pánik. GPU Tweakkel/MSI Afterburgerrel told ki a TDP limitet neki 10/20%-al, majd nézd meg továbbra is droppol-e. Amennyiben igen, adhatsz neki egy kis extra feszt is, jóeséllyel orvosolni fogja.
Amennyiben csak olyan jellegű terhelésnél droppol ahol a CPU is dolgozik keményen, ott vagy valami táp mizéria van vagy esetleg BIOS beállítás sántít valahol, bár utóbbi esetében annak a CPU-n is látszódnia kéne..
Javaslom a kártyád topicját egyébként, a nyáron volt olyan fórumtárs akinél 3-4db nyűgös Lightning is megfordult, ílymódon a topiclakók szintetléptek Lightning/egyéb probléma felderítésben!
-
zs-mate
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Gurulunk, WAZE?!
- Építő/felújító topik
- Ingatlanos topic!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest