-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pros
tag
válasz
Zsivaagoo #39560 üzenetére
1.325V / 4.4Ghz, NB 1.2V 2.2Ghz HT 2.6Ghz és 4 modul (8mag)
Elirtam 1.375V-al feláll a rendszer 4.5 Ghz-n annyi hogy tesztelni nem teszteltem mivel az AIDA system stability tesztnél már eléri a 73 fokot ventik alap fordulatán innentől kezdve nem érdekel a dolog. Nekem fontos a csendes gép, és azt csak 4.4en tudja tartani a rendszer a fenti letesztelt beállításokkal.
Nekem ez is bőven elég 4.5 felett is próbálkoztam de ott már minden ventit fel kellett venni maxra, értem ezt 4.8Ghzig és a feszültség illetve hőfokok is az egekbe szöktek.
-
zolee33
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #38950 üzenetére
elég szépen megy,ahoz képest hogy alsó kategóriás darab,meghát ebbe a lapba Max. egy 6100-as mehetne még.azonkívül semmi....esetleg phenom,de azt nemakarok.Játékokkal nincs gond,eddig egy core2 E7400 volt,és azzal játszottam,őt váltotta le ez a proci+lap
.
akkor nemérdemes nagyon taposgatni"....
bf4 -el sem volt bajom az előző procival sem,kicsit lassú volt.Most az is jó.
kár hogy a phenom-oknak szar a memoria kezelése....mert hamár ddr3 akkor nemfogom a leglassabbat beletenni... -
TrollUr
újonc
válasz
Zsivaagoo #38803 üzenetére
Köszönöm a választ!!! Csak én is azért reagáltam úgy mert egy hónapja ezzel szívok... Asus vs229HR monitor leküldték kapásból / \ így nézett ki a kijelző felfelé beszűkült!!! És már egyre kevesebb idegszálam maradt.
Ezért is furcsálltam azt a hozzáoszlást hogy gagyi cuccok.... Ha már az asus is szart gyárt akkor mi a minőség?????? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Zsivaagoo #38803 üzenetére
Pontosan ez az a cikk: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása - nekem FSP Raider 550w táp és Asus GTX770-OC van és a jelenség az összeszerelést követő 2 hónapig nem volt észlelhető... 1x csal előjött
(már nem zavar, mert tudatába vagyok, hogy nem befolyásolja a teljesítményt!
)
L
-
TrollUr
újonc
válasz
Zsivaagoo #38787 üzenetére
Kezdödött egy Gigabyte GA-P55-USB3 (rev. 2.0)
lappal és hozzá egy i5 650 el gigabyte ati 7770OC 1gb al ugyanezt csinálta vissza vittem a coolermaster 600w tápot hogy szar..... kicserélték csinálta...... kicseréltem lapot gigabyte 990fxa-ud3 fx-6300 csinálja ugyanazt....... emelett van Asus R7 260X 2GB DDR5 R7260X-DC2OC-2GD5 vga és 2xcorsair 4gb 1600mhz ram
Akkor mi is a gyenge minöség ????? és szerinted milyen configgal nem csinálná???? -
Kroni1
veterán
válasz
Zsivaagoo #37880 üzenetére
Nekem egy samsung 2TB-os van bent az SSD mellett, és az elsőnél is hallom ahogy meghúzza. De most nézem, tényleg nem csak a ram XMP profil beállítása, de bármi más CPU-val kapcsolatos szorzó vagy ilyesmik elállítása után jön a dupla boot. Hát ez van..
Sanyi19: Mindjárt megnézem..
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsivaagoo #37855 üzenetére
Mármint ezzel a dupla inditással nincs bajod?!
Azért a HDD-k élettartamát semmi nem csökkenti jobban. A folyamatos üzem sem árt neki annyit mint a nagy fesz inditásnál, ami a felpörgéshez kell. Szervereknél is jellemzően inditásoknál jön a HDD halál és nem menet közben. Engem azért ez eléggé zavar!
vakond: Szerintem más tipussal is ez lehet, mások is irták, pl most Zsivaagoo fórumtárs. És egy másik asrock lap meg simán indult ezekkel..
-
-
Raggie
őstag
válasz
Zsivaagoo #37636 üzenetére
Ezt én értem, de kb annyi lesz a lappal csinálva, hogy a 6300-asnak a 4,1GHz-es boost órajelet felemelem 4,4-4,5GHz körülire azt annyi. Ha ehez kell egy kis feszt emelni akkor megteszem. Ezután békén lesz hagyva a proci élete végéig ezzel a beállítással. Arra vagyok kiváncsi, hogy ezt nem lehet-e egy 18k-s lappal elérni.
Egyébként csak 970-es chipsetes lapokat néztem.(az olcsóbbak amiket kérdeztem azok is 970-esek)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Zsivaagoo #37447 üzenetére
Régen (mikor XP volt a max. OP) használtam a nem ingyenes (pénzes full verzió) Kaspersky által ismert programot ami az anno 3.0GHz -s s478 -as PIV prockót megfogta rendesen ! am. nagyon jó kis program volt (lehet most is az, nemtom) most csak a Microsoft Security Essentials (+ tűzfal) van használatban és semmi gond semmivel... néha jelez ezt-azt és törlöm amit talál.
L
-
asvald
senior tag
válasz
Zsivaagoo #37447 üzenetére
ebben igazad van mármint , nekem is volt olyan amit a nod nem talált se az avg a norton meg egyből lelőtte de ez visszafelé is igaz
Picturemaker abban nem lennék biztos , hogy haldoklik , mert az ezelőtti gépemben normálisan tette a dolgát csak ebben a lapban csinálja , de még biztosat nem tudok mondani , mert még a frissítések települnek
addig meg nem akarom újraindítani -
asvald
senior tag
válasz
Zsivaagoo #37429 üzenetére
Az a helyzet nortont / kiest régen legyalultam .Ahogy feltelepítettem a rendszert a legeslegelső indításnál is ezt produkálja , úgyhogy még 12 drivert se telepítettem a gépre .. Ha a gtx480 van bent a gépbe , ha az alaplapi , ha adok neki lapozófájlt is ezt csinálja, a rendszerben tökmind1 mit csinálok az nem befolyásol semmit csak ha a biosban matatok feszt adok a cpu-nak vagy elveszek
-
asvald
senior tag
válasz
Zsivaagoo #37421 üzenetére
win7 64bit van fent ,biost csak egyre lehet frissíteni az eredeti FA, tápom fsp rider 650, 3hónapos , egyébként aida64 stabilitási teszt lefagyassza a gépet azaz nem reagál semmire csak az egér mozog
egyébként szándékomban állt lecserélni evo r2.0 -ra csak hát nem hajlottak a cserére
Pedig prim95 -öt nem indítottam el
-
honda130
tag
válasz
Zsivaagoo #37232 üzenetére
Hát nem tudom. Én nagyon patentnek vélem ezt a C-tech-et. Nem tudom milyenek a drága házak, de szerintem én elkínlódok majd vele. Nem találom gyengének sem és szűkösnek sem. A ventiket majd úgy találom ki, hogy áthúzzák a levegőt a beltérben. Ha működik majd a vízhűtés, akkor a hő zömét úgyis el kell hogy vigye. Cél a halk működés. Úgy gondolom, sosem volt ekkora házam, igaz, szenvedtem is a procihűtő fölé helyezett táppal, ami eltakarta a ventilátort. Mondjuk nem tudom milyen rövidzár gyanúkra gondolsz mikor a vezetékek elhelyezésére utaltál, mert nekem minden vezeték a gép belsejében szigetelt. Akkor is működött mikor csak össze-vissza lógtak, meg akkor is mikor szépen elhelyezgettem.
Az az M-tech egyébként nekem sem tetszik, mert valóban gázosnak látom én is. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Zsivaagoo #36896 üzenetére
Nem csak seggsziklánál van throttling, gagyibájtnál és más márkáknál is előfordul, nyilván VRM kialakítás, hűtés, ház szellőzés, valamint terhelés függvényében.
Az tény, hogy asrock is adhatott volna ki egy komolyabb tápellátású lapot gondolva a tuningosokra is. Ugyanakkor sokaknak van 970 ext3, ext4 lapjuk FX procival, ami azért finomhangolva elmegyeget 4-4,4GHz-en. -
Bali27
addikt
válasz
Zsivaagoo #36547 üzenetére
Hát igen.. Az az igazság hogy a Win7 nincs meg, a Win 8 meg legálisan megvan, nem beszélve arról hogy egyes játékok már sokkal jobban futnak Win8 alatt mint 7-nél.. Nemrég olvastam ilyen tesztet.
Szóval nem tudok mit tenni tesztelek... Tegnap vagy 4 óra után xart be... és az a poén hogy nem is terhelés alatt, hanem csak úgy magától üresjáratban! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #36341 üzenetére
Az volna az igazi ha az APU-k es a 2-3 modulos FX-ek fel tudnak venni a versenyt az 1150/1155-os platformal (cel, pentium, i3,i5,i7) es a 4 modulos FX-ek pedig a 2011-es platformnak csinalnanak konkurenciat
...offf...koltsetek fel mert megint alszom a meloban es szepeket almodom !
Viccet felreteve, szerintem azert allitjak le mert tul nagy a vesztessegettermel. Ez van, el kell fogadni hogy az AMD-nek mar csak APU-jai lesznek. Nem is volna ez nagy baj, ha volnanak benne 4 modulok es erosebbek lennenek mint a Visheras FX.
-
GeronimoTama
tag
válasz
Zsivaagoo #36301 üzenetére
Köszönöm a választ, de szerintem akkoris megveszem a 6300-at, kevesebbet eszik meg Battlefield 3 nál cpu limitem van az 550 Ti mellett, egyik barátom 6100-a meg "kihajcsa" a HD7770-et (ami szinte ugyanolyan) és felvétel közben se laggol be ami egy fontos tényező lenne számomra.
-
válasz
Zsivaagoo #36185 üzenetére
Akkor a BIOS rossz. De ilyet meg nem lattam.
A virtualizaciohoz nem kell kraft. Feladattol fugg, de altalaban kb 10%-ot veszit az ember virtualizacioval. Mar P4-en is virtualizaltam, majd Phenomon, i3-on es meg sok minden mason (most tobbek kozott UCS-en). A kraft ahhoz kell, ha 7-8 gepet futtat az ember, de az esetek nagy reszeben a disk IO vagy a memoria fogy el.
-
mycso
veterán
válasz
Zsivaagoo #36183 üzenetére
Ez OK is lenne, de már a boot alatt megy majdnem fullon a hűtés. Illetve utána is a win alatt a Hyper-V elindítása nélkül.
Az energiagazdálkodás kiegyensúlyozott alapból is és akkor is, amikor bekapcsolom a virtualizációt. (legalább is így emlékszem, de mindjárt ránézek) -
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Zsivaagoo #35781 üzenetére
Erre gondoltam, éppen most rendelem meg. El is fér, gyanúm szerint a házcserét is megúszom ezzel, mert a többi hőmérséklet érték normális.
-
Buci21
addikt
válasz
Zsivaagoo #35662 üzenetére
nem iszom he? ez honnan jött.... iszom én
akkor ez mi? 2,8-on a 3,7-es Phenommal van pariban az i5 760, szóval clock to clock nagyon elveri. Nem tudnád 28nm-en sem annyira feltolni a Phenom órajelét h értelmes fogyival nyeregben maradjon. Az AMD sem hülye, hogy elkezdte a modulos felépítést, valsz nem lehetett volna a Phenomok architektúrájából többet kinyomni. De ez nagyon off
-
Buci21
addikt
válasz
Zsivaagoo #35657 üzenetére
phenom II x4 nem verne 28nm-en sem i5-t, nagyon elavult már az az architektúra, mindegy milyen csíkszélre teszed. volt Phenomom, és az i5 2400 szanaszét veri. Szorzózármentes volt, és 4,4-en sem ment vele olyan szépen egy csomó játék mint ezzel 3,7-en. Az archutektúra nagyon elavult már, a Phenomok nem tudták az első gen i5-tel sem tartani a lépést
-
ST05
őstag
válasz
Zsivaagoo #35567 üzenetére
az tuti alárottyant a 384bites kártya rendesen jaja.
vizoo:150w felett már oda kell figyelni hová mén a hő
minimum 2x12cm befujo kellene(pozitiv legnyomas, ami friss levegöt tol be
meleg meg menne ki ahun tud, de egy ilyen is sokat segit, akkor
nem veszi át a cpu-hütöblokk a vga hőjét! -
Bali27
addikt
válasz
Zsivaagoo #35342 üzenetére
Nem tudom.. A 6100-nál nincs gond vele, tökéletesne müködik + új Bios is van, egyébként meg a hűtéssel sincs gond mert Alpenföhn Nordwand CPU hűtőt használok egy baromi jól szellőző házban. Persze elhiszem hogy nem olyan mint egy 50 ezres lap, de a 8320-at kb alapon meg max egy pici huzással gondolnám.. Nem akarok 3Dmark pontversenyen indulni.
-
sulu1701
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #35240 üzenetére
Igen párokban vannak a ramok, most probálom hogy mit csinál ha külön párokban vannak bent a lapban.
Furcsa mert ugyan így volt eddig is bent csak procit cseréltem ma.
Az aida memoria stress test alatt kékhalál
Modulokat kivettem, helyükre beraktam a másik két modult a indításnál mindjárt így fogad hogy boot failures because of overclocling és vissza áll 1333Mhz re
-
pipo112
őstag
válasz
Zsivaagoo #35145 üzenetére
Értem, ezért is agyaltam 970 vs990 en , ami azt illeti a gigákat nem ismerem eddig csak asus lapom volt .
Viszont láttam már több ajánlásban is ezt a lapot esetleg egy pontos linket kérhetnék róla ,mert ha jól tudom ennek van több változata is de lehet most nagy baromságot ìrtam -
pipo112
őstag
válasz
Zsivaagoo #35143 üzenetére
Ja ezt eddig is tudtam hogy gyenge hozzá !!! Csak próbáltam beállìtani de mind ezt biosban ,occt-vel csak néztem hogy milyen lett de sajna akár hova raktam az llc értéket mindig ugrált a fesz 1,3rol 1,2 re estére sikerült egy picit optimalizálni nem esik vissza annyit de ez lett a max ìgy 1,3 rol csak 1,22 re esik kb percenként 1-2 alalommal
majd cserélem a lapot csak nem tudom még milyen legyen 970 es vagy 990es,ami biztos hogy asus lesz
-
vakond5
őstag
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Zsivaagoo #34618 üzenetére
"Szoftvertől nem lesz gyorsabb a hardver" Nade a szoftver és a hardware között van nemkevés komponens, amelyek sajons csökkentik valamelyest a hatékonyságot. Na ezt a hátrányt csökkenti valamelyest a Win8 (a win7-hez képest) FX alatt (jobb feladatütemező vagy valami hasonló).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest