Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    Már a tunning előtt kikapcsoltam az _összes_ energiagazdálkodási funkciót. Nem értem miért szivatjátok magatokat vele. A 125W TDPs FX-ek amikor az összes ilyen funkció be van kapcsolva, idleben, amikor pl fórumoztok fogyasztanak cirka 65wattot. (egy erősebb vga-val)

    Forráscikk: [link]

    Ezeket kikapcsolva (mindet), plusz némi tunning mellett idleben ehhez az értékhez hozzá lehet csapni 60wattot, ugye így a duplája lesz, de a tunning miatt ami többünknél van számoljuk rá még 40et, hogy kerek 100watt többletfogyasztást kapjunk idleben!

    Teszem azt napi 6órát megy valakinél a gép, ebből 3órát idle (ugye csak ezt érdemes számolni mert játék alatt ezen energiagazdálkodási funkciók nagy része kikapcsol jó esetben, rosszabb esetben droppoltat tunning mellett ugye..^^) Napi 3 órában így van 300Wh többletfogyasztásunk, egy hónapra számolva 9000Wh, ami 9KWh. Egy KWh cirka 46 jómagyar forint, azaz havi szinten ha minden nap 3órát idleben megy a gép kikapcsolt energigazdálkodási funkciókkal, kemény ~420Ft !! Huh? ... Tényleg megéri sz@rakodni vele és csikicsukizni melyik beállítás mikor droppoltatja az órajelet mert elveszi a feszkót a procitól/nb-től?

    Játék alatt ezek a vasak, teszem azt egy 7970essel esznek 330wattot, tunningal legyen 400w, vagy erős tunningal (proc/vga) legyen 450w. Ha valaki olyan szerencsés hogy napi 3órát tud játszani minden egyes nap egy hónapban (és így megérkeztünk a napi 6óra géphasználathoz), ez a fogyasztás 30napra számolva ~1900Ft-jába kerül (450*3*30/1000=40.5kWh * 46Ft), erre jön még ugye a 420ft, azaz durván 3200Ft, de mivel ugye az idle-nél csak többlet fogyasztást számoltam még hozzá kell adnunk a 65wattot, ami 270Ft, azaz a végösszeg a keményen tunningolt gépünkkel ~3500Ft.

    Ugye ez extrém sok idő, meg extrém sok játék..., ha a különböző energiatakarékos funkciók be vannak kapcsolva, és marad az idleben mért ~65wattos fogyasztás (+szívás = ON), cirka 3000Ft-nál vagyunk, megspóroljuk egy jobb fajta doboz cigi árának a felét havi szinten és néha ezért néha azért droppol az órajel, meg kevésbé megy a tunning. Hurrá? ... Mindezt úgy hogy van egy cirka 200k Huf-os gépünk. Nemár... :F

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák