Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Üdv,szerintetek egy FX 8150-el CPU limites lenne egy 7990/GTX 690?Tudom még nem jöttek ki ezek a kártyák de mondjuk a 7990 teljesítményére erősen lehet következtetni hiszen egy alulórajelezett 7970 CF-nek felel majd meg.Jelenleg 4.5 GHz-n fut a procim és egy GTX 590-es van a gépemben és eléggé kedvelem ezeket a 2 magos kártyákat,így idén is beszeretnék fektetni 1-re,de csak akkor ha tényleg lényeges teljesítménynövekedést(fps növekedést) adnak majd a játékokban,1920x1200-as felbontásban és természetesen mindent maxra húzva,tudtommal ilyen beállítások mellett általában GPU limitesek a játékok.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz Ricsiii1992 #5341 üzenetére
Akkor esélyes hogy 4.2őn van és a 4.9-et már nem bírta.
-
KillerKollar
őstag
válasz Roland.a #5335 üzenetére
Szóval akkor mégis bevan nyomva...és valami oknál fogva mégtovább akarta rántani ha Enabled-re raktam ami már sok volt és kékhalál?Csakmert ez az igazi kérdés hogy ha auto-ra állítva magától benyomta a turbot és 4.2őn van akkor miért akarta 4.8ig húzni amikor Enabled-eltem?Mert akkor ez az 1ik lehetőség a másik meg hogy 3.6on van igazából csak szarul érzékelik a programok az AM3-as alaplap és a béta BIOS miatt és amikor benyomtam nem 4.8ra hanem 4.2re rántotta és már azt se bírta terhelés alatt és paff kékhalál.
-
KillerKollar
őstag
válasz Roland.a #5332 üzenetére
Akkor a 4.2 jónak számít...márha 4.2őn fut ténylegesen mert ha benyomtam a turbo-t és az felnyomta 4.8-ra akkor az 600 mhz-s külömbség pont annyi mint 3.6 és 4.2 között így lehet hogy az AM 3-as lap miatt érzékeli 4.2-esnek a procit...de akkor miért írja a Steam,a CPU-Z és az Everest is 4.2nek?Az összes rosszul érzékelné?
-
KillerKollar
őstag
Üdv!
Azt már régebben is kérdeztem hogy miért van az hogy az összes program(CPU-Z,Steam,Everest,stb...) 4.2 Ghz-t ír órajelnek a 8150nek amikor tudtommal nem nyomtam be turbo-t...Nos akkor azt a választ kaptam hogy benyomhatta magától a BIOS,ugye Asus Crosshair IV Formula az alaplapom tehát AM3-as,hivatalosan nem támogatja a 8150-et.Elöbb megnéztem a BIOS-ban a Turbo Clock "Auto"-ra volt állítva,target frekvencia pedig 4200 környékén volt 4189 vagy valahogy így...átraktam "Enabled"-ra és hirtelen 4889 lett...gondoltam jólvan megér egy próbát hátha annyi,resi és a CPU-Z ennyit írt frekvenciának a többi programnál maradt 4189-4200...Indítottam egy BF3-at 3 perc játék után kékhalál...úgyhogy visszatettem auto-ra...Azt tudom hogy a feszültségemelés nem tesz jót az AM3-as lapoknak mivel hivatalosan nem támogatják a Bulldozereket,de ha simán az órajelet emeljük attól még nem lesz gond...Ez egy megjelenéskor vett 8150-es esetében mennyit jelent MHz-ben illetve hogy tudom feszültségemelés nélkül húzni a procit?A kékhalált emiatt kaphatta? -
KillerKollar
őstag
válasz KillerKollar #3741 üzenetére
[link] Megvan.
-
KillerKollar
őstag
http://support.microsoft.com/kb/2645594 - Valaki elmondaná ezt hogy a francba kell letölteni?
-
KillerKollar
őstag
válasz szente80 #2674 üzenetére
Ottvan fölül hogy Hotfix Download Available View and request hotfix downloads rámész és kiválasztod a számodra megfelelő(x64 vagy x86)-os változatot függően hogy 32 vagy 64 bites az oprendszered,beírod az E-mail-ed és a megerősítő kódot,elküldik mailbe a linket onnan leszeded,kicsomagolod,lefuttatod a telepítőt,újraindítasz és már fönnt is van
-
KillerKollar
őstag
[link] Ha google-ben rákeresel elég sok cikket,fórumtémát kidob erről és mindenhol ezt a 40%-ot írkálják,van ahol 40-70(ezt azért erős túlzásnak tartom),de ha már 25%-os teljesítménynövekedés is lesz már azis hatalmas szó lenne!
-
KillerKollar
őstag
Arról a híres registry patch-ről lehet tudni valamit?Amiről azt ígérik hogy 40%-al növelni fogja a teljesítményt...Egyáltalán ez milyen formában lesz?Egy autómatikus windows frissítésben?Vagy BIOS update?Azoknak is elérhető lesz akik AM3-as lappal nyomják?
-
KillerKollar
őstag
Valaki tudna olyan tesztet mutatni amiben AM3-as lapokat hasonlítják össze Bulldozerek alatt AM3+-os lapokkal(BIOS frissítés)?
-
-
KillerKollar
őstag
válasz Oliverda #1877 üzenetére
Értem szóval bevan nyomva a turbo,csak én nem tudtam róla Nemis baj,nemakartam az egekbe húzni mivel csak a BIOS miatt támogatja a procit,mondtak itt mindenfélét hogy ha túlságosan felhúznám AM3-as lapban akkor megsülhet a dolog úgyhogy hagyom ahogy van,4.2őt még bírnia kell
-
KillerKollar
őstag
Lenne egy gyors kérdésem:Elvileg nem húztam a procit,azaz ugye 3.6 ghz-s és ezt írja a Windows 7 is a tulajdonságoknál,egy régebbi változatú TurboV Evonál akartam turbo clockot benyomni de azt írta az alap órajel magasabb mint a turbo clock,de nagyeséllyel annak köszönhető hogy még nem ismeri ezt a procit.Viszont a CPU-Z,az Everest,az AIDA 64 és a Steam is azt állítják hogy 4190 Mhz a proci órajele...De CPU-Znél ingadozik van hogy lemegy 4189-re de olyat is láttam már ohgy leugrott 1600 köré és vissza 4190-re...Most akkor 4.2-őn megy a proci vagy 3.6on?
-
KillerKollar
őstag
Na FX 8150-es beszerelve
-
-
KillerKollar
őstag
[link]
Ott van egy opció hogy lehetőség áfa leszállításra,de amikor én rendeltem mégcsak 64 volt áfástul a proci,amúgy van egy cégünk és cégesre lett rendelve,ezzel lett indokolva az ÁFA.
Múlt hét pénteken lett rendelve,ma jött meg.Solt:
Szerintem kicserélnék,nemhiszem hogy pattogni akarnának,minden cégnek fontos a jó hírnév,nehogy aztán a vevő perrel fenyegessen hogy szart adnak el,vagy lejárassa neten a céget[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Na nekem ma jött meg az FX 8150-em.
-
KillerKollar
őstag
válasz Cybertrone #414 üzenetére
Táp az rendben van Crosair megbízható márka Kamuzok valamit?Megmondom az eladónak hogy anyád tegnap este többet ivott a kelleténél és belehányt a gépembe úgyhogy cseréld ki vagy balhé lesz
-
KillerKollar
őstag
válasz Cybertrone #408 üzenetére
De nagyobb esély van rá hogy meghal AM3-as lapban mint AM3+osban?Nyilván ha ennyire veszélyes lenne a procira az Asus nem vállalna érte felelősséget pl és nem adna ki hozzá BIOSt nem?
-
KillerKollar
őstag
http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8150-zambezi-bulldozer-990fx,3043-2.html
Ez most akkor azt jelenti hogy nem fog menni mégse AM3-as lapokban vagy hogy menni fog csak hivatalosan ez nincs támogatva?Most már hogy kijött végre tényleg jó lenne tudni hogy elég egy BIOS frissítés és az én Crosshair IV Formulámba is ugyanúgy fog futni a cucc mint egy AM3+-os lapkában vagy pedig valamiféle következményekkel fog járni a dolog?[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz KillerKollar #158 üzenetére
Valaki válaszolna? :/ Most akarnék venni egy 8150-et de csak ha tutira belemegy az én alaplapomba és elvileg a Crosshair IV Formula rajta van a támogatott AM3-as procik listáján de tudni szeretném lesz-e külömbség...Lassabb lesz-e AM3-ban vagy veszélyes belerakni tönkremehet tőle a proci vagy az alaplap,esetleg így nem lehet húzni vagy lesz-e valami következmény?
-
KillerKollar
őstag
Lehet már tudni hogy azok akik AM 3 lapba tesznek bulldozert bármiféle hátrányt fognak szenvedni vagy az én Crosshair IV Formulám ugyanolyan jól elfog vinni egy FX 8150-et mint egy AM3+os lapka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Processzor felvásárlás
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest