- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3411 üzenetére
Persze hogy marad, mivel a foglalat nem változik ezért nagyon nagy változások nem lehetnek semmiképp. Maga a SoC is ugyan az mindenestől. Csak gyártástechnológiai javulás van a Jaguar és a Puma között. Kisebb szivárgó áram, alacsonyabb feszek. Emiatt lehet magasabb az órajel ugyanakkora TDP mellett.
Lényegében csak órajelnövekedés lesz, vagy ugyanazon órajelen alacsonyabb fogyasztás. Illetve a turbo, meg a magasabb ramórajel, de ez is mind órajel kategória. Semmi más.Meg az UVD motor frissül 4.0 helyett 4.2-re, azt nem tudom mi a különbség, de gyanítom semmi eget rengető.
-
-
válasz
MiklosSaS #3404 üzenetére
Ha valóban lesz AM1-es verzió belőle, akkor szerintem csak a kisebb fogyasztás miatt megengedhető magasabb órajel miatt lehetséges gyorsulás.
Nem sokat méricskéltem, de a melegedésből és a hálózatból felvett fogyasztás alapján (3dMArk közben) a Kabini sem gyakran éri el a 25W-os TDP küszöböt alapon. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3383 üzenetére
Nem lehet tudni, mert az A4-5100 a legközelebbi BGA-s társa és az 15W-os viszont alacsonyabb az IGP órajele is. Lehet, hogy az 5150 a magasabb órajel miatt már 25W-os. Vagy a gyengébbeket amik magasabb feszt kértek azokat beszórták socketesbe, a BGA-s verziókra meg a jobbakat hogy beférjenek a 15W-os határba. A BGA-s verziók voltak a fontosak, az AM1 csak egy mellékvágány. Lehetetlen megmondani, az is lehet tényleg 25W-os az is lehet hogy csak 15W, de inkább az a valószínű hogy van közöttük mindkettő, ember nem mondja meg melyik 5150-es melyik. Legfeljebb az alapfeszekből lehet sejteni.
-
PuMbA
titán
válasz
MiklosSaS #3353 üzenetére
GPU-Z használhatatlan intergált VGA esetén, 1600Mhz-et ír a GPU clockra, mikor az csak 600Mhz, minden más adat is hibás
Netezés közben pedig igen, szaggat a videólejátszás, hiszen ott folyamatosan biztosítani kell az adatokat és, ha beadsz neki egy weblap megjelenítést, akkor késve érkeznek meg az aktuális képkocka adatok.
-
-
sysrq
őstag
válasz
MiklosSaS #3316 üzenetére
Teljesen ne temessük el, tényleg ez a legolcsóbb, mikor én vettem AM2-ket árultak annyi pénzért ez meg ugye új volt garanciális. És ha valaki nem tudja hogy van jobb akkor nem biztos hogy hiányolja. És gyanítom akkor is menne ha nem lenne rajta a hűtőborda. Mindenes gépnek kell az erősebb, de a TV mellé XBMC futtatására nagyszerű, vagy kiszolgálni a többi gépet, csak egyszerre ne akarj tőle sokat, volt nálam 3850 semmivel nem jobb.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3294 üzenetére
Valószínű. Meg eleve egy s478 Celeront egy ilyen erősségű procira lecserélni marhaság. Két mag ide-oda az egy szálas teljesítmény ami szintén fontos, fostalicska.
Ha az ember netezni is akar akkor a Sempront el is kell felejteni.
Meg egyébként is 8k 2650 és 12k az 5150. A komplett félgép kerül kb 30k-ba, tényleg spórolni kell 4 ezren a sebesség brutális rovására? Egy olyan gépfajtánál amit az ember nem fél évekre tervez és a net csak egyre jobban terhel és terhel. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3275 üzenetére
Gondoltam arra is hogy alulfeszelem a procit, de ahhoz le kell vinni az órajelét is kicsit úgy meg már eléggé akadozik a netezés is, meg a Minecraft is.
Meg akkor kéne bele egy kis vga a hardveres gyorsítás miatt. Úgyhogy az úgy elég szar, semmi értelme, főleg nem ilyen régi platformnál.Ez a Kabini nagyon megtetszett, örülnék neki ha összejönne.
-
-
alcsa
senior tag
válasz
MiklosSaS #3201 üzenetére
HWiNFO-val es Aida64-el is. A BIOSban is ugyanazokat mutatja.
Polllen: en is azt vettem eszre, hogy ha 1000ren megy a venti, ugyanugy 37-38 fok idle-ben.
Remeltem, hogy lennebb megy, mert kicsereltem a gyari pasztat MX-4-re, es a tapot is ugy forgattam a hazban, hogy rola szivja le a meleget, de nem tortent semmi valtozas hofokkal kapcsolatban.
-
PuMbA
titán
válasz
MiklosSaS #3178 üzenetére
Mondjuk akkor már használjuk is ki az APU tudását és ne VLC Playerezzünk, hogy a VGA videóegysége dekódolja a videókat és ne a CPU pörögjön
Emiatt egyébként egy Windows 8.1 is jobb lett volna, hiszen a Windows 7 az APU megjelenéséhez képest az őskorban jött ki. Ezt a rövid Összefoglalót csekkold, a madVR-es rész kivételével.
-
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3165 üzenetére
Mindenképp, elvégre +30% órajeltöbblet proci szinten és ha csak 1500-ba kerül a csere simán. És presztízs, mert csúcsproci.
Amúgy van már infó hogy jönni fog-e folytatás vagy ez csak egyszeri felröppenése volt az AMDnek hogy HTPC vonalra cserélhető procis platformot teremtett?
Mert régi cikket olvastam, hogy a Beema várható ebbe a foglalatba, de ott lényegi különbség nem lenne, csak kicsit magasabb órajelek és annyi. -
válasz
MiklosSaS #3142 üzenetére
Az áramon megspórolja az SSD árát.
(#3143) Baltoafarkas
ASUS-ban lehet húzni a procit, és van hűtőbordája
ASRock-on 4db SATA csatit raktak, míg az összes többire 2-őt.
Biostar-on van még egy PCIEx1 sín.
MSI-n van csati wlan kártyának.Mindegyiken x4-es a PCIE-sín, a fizikai méretétől függetlenül.
Dönts, hogy mire van szükséged! -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3142 üzenetére
Ha nem váltok ugyanúgy nincs pénz, ha váltok egy kicsi talán marad. A lényeg az hogy ideje megszabadulni végre a Core2 dinoszaurusz platformtól.
És amúgy melyik alaplap legyen? Én az MSI-t néztem ki, mert abban megvan az x16 tüskesor PCIe sínben. De a kérdés az hogy a prociba mennyi PCIe sáv van integrálva? Mert ha csak 8 akkor tök mindegy amúgy is.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3137 üzenetére
Így se lesz olcsó, 14k a proci, 10k az alaplap. Ezeket kénytelen vagyok újonnan, mert használtan nincs. És akkor használtan 4 Gigás ramot, ha van épp olcsón 6k körül. Szállítással együtt lesz 32k is. Annyiért mondjuk elmegy a mostani gép talán. Viszont akkor semmi egyébre nem marad, pedig kis gépházat még szerettem volna meg egy SSD-t. De az még legalább 20k. Na mindegy a gép legyen meg. Bár ha a vízhűtést is el tudom adni abból kijönnek ezek is, de szerettem volna még mást is viszont akkor nem lesz.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3135 üzenetére
30 ezerből teljes gép?
Nem kicsit leszűkíti a dolgot mondjuk a pénz is, kifejezetten erre a platformra úgyhogy sok variáció nincs is.
Teljesítményre a mostani E8500-as procim alapórajelét tudja ez, igaz 4 magon. Tehát ha olyannal tolom ami fut 4 szálon azzal ki fog tudni hajtani egy kis HTPC karit simán, kb. 7750-nél erősebb úgy se kéne azzal meg boldogul. Ha csak egy szálon az kicsit gáz, de ott is mindenképp javulás lesz egy ilyen szintű karival, mert az IGPje játék alatt a szűk akkor is ha 1 szálon megy csak a játék. Legalábbis ahogy elnézem valahogy ilyesmi lesz a helyzet. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3133 üzenetére
Én is ezért cserélném le, mert egyrészt a s775 elavult mint a szar meg zabál, másrészt utoljára talán két éve játszottam komolyabban azóta csak néha indítottam el valamit de már marhára nem kötnek le. Ezért akartam úgy háromnegyed éve is lecserélni, csak elsőre notit vettem de az nem jött be nagyon. Azért egy noti mégse gép. Egy ilyen HTPC meg szinte 100% olyan mint egy rendes gép, mivel az is lényegében. Ha meg véletlen kerül mellé vidi akkor még teljesítményben is majdnem ott lenne mint a mostani. Ott rontottam el mikor notit vettem, már akkor ezt a platformot kellett volna választani.
Később ha jön ki újabb verzió akkor is 10-20 ezerből megúszod a cserét (proci, alaplap ha esetleg jönne ki AM1+ például), ami még nem egy megfizethetetlen dolog, pláne ha eladod az előzőt.Amúgy HTPC vonalon ez a legerősebb? Forrasztott megoldása sincs erősebb az AMDnek?
-
PuMbA
titán
-
Mister_X
nagyúr
válasz
MiklosSaS #3059 üzenetére
Fogalmazok másképp, azért az ASUS-t néztem ki, mert nálam eddig nem szerepelt opcióként a bővíthetőség. ASRock alaplap is van PCI-e-vel, de az ASUS nézett ki a legjobban (tudom, eléggé wtf érvelés, de tényleg) és árban is ugyan ott volt.
Ha mindenképp mellé akarnék rakni egy VGA-t, akkor valószínűleg Intel alapokon építkeznék.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Polllen
félisten
válasz
MiklosSaS #2985 üzenetére
Én használtam 5350-t (meg én diablo 3-ztam is vele) és most egy G3220 van a gépben dvga-val. A pentium IGP teljesítményéről nem tudok nyilatkozni, mert ez utóbbit már egy gtx 750-nel nyúzom, de a pentium-s gép böngészés közben kicsit pörgősebb. (A pentium egy szálas teljesítménye jobb.) A többi általad felsorolt dologban nincs különbség.
7k-t mindenképpen megér és bukni sem fogsz rajta, ha nem jön be. (sztem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest