- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
rattan
tag
válasz
szotadi #3498 üzenetére
Szia Én eddig minden gépre a családban Linux Mint MATE verziót tettem (ez áll elég közel az XP-s kinézethez, és eléggé stabil is).
64 bites verziót érdemes feltenni, és a drivert a gyári beállításon (nyílt forrás) hagyni.
Próbálgattam én is mindenféle Omega és AMD drivereket, de a vége mindig a visszaállítás lett.
Ami érdekes, hogy netezni a firefox elégé akadozik (pl: youtube, vagy a flash alapú videók), de chrome alatt viszont minden szépen megy. -
rattan
tag
válasz
fradelma #3438 üzenetére
Szia,
Én a családban tettem bele egy ITX-es Kabini-s lapot egy Evo 530d-be.
Némi alakítást igényelt, illetve az 510d-vel szemben abban oldalt van a táp, de nagyon kis csöndes gépet sikerült belőle faragni, teljesen elégedettek veleAmin alakítani kellett:
- az alaplap hátoldalán lévő borítás (amit az alaplaphoz adnak) aljából vágni kellett, mert csak úgy fért be a helyére
- az alaplap egy retesszel oldható fémlapra van csavarozva, viszont a 4 csavarhelyen kívül máshol is volt "kiemelkedése", ezeket le kellett flexelni
Illetve az előlapi USB csati zsinórja túl rövid, nem fog működniÖsszességében jó kis gép lett, ha nincs kereted egy ITX házra, akkor ez is megteszi.
Üdv.
-
rattan
tag
válasz
#90933760 #3382 üzenetére
Többször végignéztem a neten, és érdemi különbséget csak annyit találtam, hogy az A4-5000 500 Mhz-en futtatja a grafikus részt, míg az 5150 600 Mhz-en.
Illetve nyilván a processzor sebesség az 1,5 vs. 1,6 Ghz, de ez gondolom alig jelent valamit, illetve a tokozás sem hiszem hogy különbséget adna.Meg a legkisebb Sempron is a 2 maggal tuti nem 25W-os TDP-s, de gondolom azt meg nehéz volna marketingben eladni, hogy vegyél drágább procit, de annak magasabb is a TDP-je. 25W mind és kész.
-
rattan
tag
Nos az elmúlt napokban volt időm kicsit alaposabban is tesztelni a konfigot.
Az összeállításnál, a legfontosabb szempont a hangtalan működés volt, emiatt az Asrock QC-5000-ITX/PH változatot választottam. Van egy méretes hűtőborda az APU-n és nincs venti.
Házból került köré egy LC power LC-1350, külső tápegységes.
Először 1340-est akartam, de a két előlapi USB3-as csatlakozó meegérte a kb 3e Ft-os felárat.
Egyedül a beszerelt laptop vinyó surrog nagyon halkan, lehet lecserélem egy SSD-reA hétvégén volt időm fogyasztásmérővel is tesztelni, alapjáraton 22-24W-ot fogyaszt.
FullHD videó, vagy más terhelés esetén felmegy 32W-ig, de ez a vége
Ha tényleg 15W a SOC, akkor 17W juthat az összes többi fogyasztóra és ebben a tápegység vesztesége is benne kell hogy legyen.Netezős + filmnézős gépnek szépen teszi a dolgát, és a ház szemre is tetszetős, nekem eddig nagyon tetszik a Kabini.
-
rattan
tag
Sziasztok,
Tegnap raktam össze az új netezős/filmezős gépemet (mini-itx ház + A4-5000-es kombó) és beletettem a korábbi gép 1333 Mhz-es DDR3 RAM-ot.
Érdemes egyáltalán, vagy hoz érdemleges gyorsulást, ha 1600-as RAM-ra cserélek?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- E-book olvasók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- EAFC 25
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest