Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

válasz atti_2010 #9217 üzenetére

Oké-oké, megvárom, de azért kérdeztem a temash/kaverit, hogy nem lenne-e jobb megvárni inkább azt, ha már várok :D ? Mert úgy látom, az nem FM2+ lesz, hanem más foglalat. Vagy rosszul látom? :F

stratova: :R Hmmm nem is rossz! Egy 5570 mivel ér fel régi VGA-kból kb.? HD3870? Ebből a családból egy HD4850-em volt, ezt így ismerem, csak hogy legyen mihez viszonyítanom. :))
    http://www.videocardbenchmark.net/ <- Ez mennyire megbízható oldal? E szerint a HD6530D-től a HD6550D kb. 20%-al gyorsabb, ill. a hd6450 gyengébb kicsit mint a HD6530D, szóval úgy tűnik nekem, hogy nincs sok értelme megvenni. Kb. 5-6e Ft-ért lehet venni aprón, ezzel lehetne dobni valamennyit a graf. teljesítményen (most nem akarok 10-15e-ért venni dVGA-t, valszeg ki sem hajtaná a kis 3 magosom), akkor már inkább 3870K-ra gyűjtök, szerintem.

BlueAthlon: nekem 1600-as ramom van, cl8-as, azt talán fel lehet húzni cl9@1833MHz-re. Új nem lesz az tuti, örülök ha procicserére lesz pénz. :O Most szűkös a keret ilyesmire.

Ja és bocs ha már OFF dolgot is kérdeztem volna.

• s3toraph

senior tag

válasz stratova #9195 üzenetére

Hát igen. Ezt pont nem éri meg megvenni úgy látom. Meg sok is nekem. :N

atti_2010: Én is emiatt agyalok rajta. Ahogy leszűrtem, FM2-vel nem lennék előrébb, csak ha 4 magosat veszek. Akkor már inkább várok.

El Kebir: Hmm néztem pár videót a 3870k-ról youtube-on... na most komolyan... azok a gameplayek (amiken látszik is milyen grafikai beállításokat használ, meg az FPS is), azok nem kamuk? Ilyen jól teljesít az IGP-je? :Y

stratova: Okés, FM2 elfelejtve. Meggyőztetek. :R

BlueAthlon: Az kicsit több, mint amennyim van rá (FM2-re most a legkisebb kétmagosra tudnák váltani a jelenlegi keretből, alaplap + apu beszámítással új lap + új apu, de az visszalépés lenne ha jól látom), pedig tetszene a 3870K nagyon... Most kb. egy 3670K fér bele, bár nem tudom most mennyi lehet az ára, nem látok egy ideje itt HA-n. Ja és akkor csak órajelben meg + 1 maggal vagyok előrébb... akkor azt hiszem gyűjteni kell még. Ha sikerülne beszámíttatnom egy 3870K-ba a 3500-t, akkor nyert ügyem lenne! :D

Mindenkihez szólnának ezek:
    1.: Melyik kisebb radeonal ér fel a HD6550D? Mert pl. ha beszerzek egy HD6450-et a mostani konfigomba (lásd az adatlapomat), akkor a crossfireban a HD6450 + HD6530D tudná verni a HD6550D-t?
    2.: Richland jó lesz visszafelé FM2 lapba is, és ez a trinity ráncfelvarrása, ahogy olvasom. Kabinire, temashra majd érdemes lenne-e váltani? Nekem annyira nem jött le, mennyivel lesznek jobbak, csak az, hogy fogyasztásban sokat javulnak... :F

• s3toraph

senior tag

Sziasztok!

Van egy FM1 A6-3500 APU-m, ebben ugye az IGP egy HD6530D. Melyik lenne az első FM2-es APU, ami mind procierőben, mind IGP-ben leveri? :F Ahogy nézem, az alap kétmagos A4-5300 gyengébb mindkét téren. Melyik lenne az amire már lenne értelme váltanom?

Üdv

• s3toraph

senior tag

Sziasztok!

Gyors tanácsot kérnék, mert most nem érkezek teszteket olvasni, de vásárolni meg kellene valamit...
    Szóval: vettem egy vadiúj Asrock A75 PRO4-M-et boltból, de még nem tudtam olyan APU-t szerezni jó áron amilyet akartam bele. Aztán gondoltam egyet, legyen most csak 2 vagy 3 mag 4 helyett, (maradna pénz SSD-re). Alkalmi játék lenne, dVGA nem lesz (nem kell maximum felbontás stb.), teljesítményben jó lenne ha hozna legalább kb. egy E8400-et (ilyenem volt), vagy többet. Ahogy nézem, lehet elkapkodtam a dolgot, mert az A6-3500-tól sokkal gyorsabb az A4-5300 órajel terén, magban meg csak 1-el kevesbb, és az IGP is jóval erősebb. Lenne-e értelme belefognom az FM2-re cserébe? Teljesítmény szempontjából (általános használat ill. játék szempontjából), időtállósági kérdéssel tisztában vagyok.

Köszi & Üdv

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés