Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11763 üzenetére
Az a 68 nem kevés, de nem vészes. Olyan, mintha nekem 58 lenne (szokott is annyi lenni játék alatt, pedig ezen egy 3x olyan drága hűtő van...), mert neked 72(vagy 74?) a max... A vinyókon meg nem kell kattogni, nekem most (böngésző megy meg torrnet) 50fokos amin a rendszer van és 45, amiről a torrent megy...
Valszeg vmi kereszt hűtés kéne, mert cpu coller hiába adja le a hőt, ott ragad a házban... -
Stonerice
őstag
válasz
Vesztor87 #11759 üzenetére
Szerintem játékban erősebb egy 6800K d-vga-val összehasonlítva . Nem zuhan be úgy az FPS mint egy i3-al. Phenom x4-ről váltottam i3-2100-ra és én ezt tapasztaltam (nem minden játékba). Rendszergyorsaságban gondolom hasonló a 2 cpu.
Leslie67: SZerintem az AUTO Tuning megemelhette a BCLK -t amit nembír az alaplap. Nemrég írtam, hogy nálam pont emiatt csökkent a teljesítmény. (ez közös AMD-Intel fronton gondolom)
-
Razermazer
őstag
válasz
Vesztor87 #11693 üzenetére
Ahogy a kolléga írja teljesen ramfüggő, nálam egy team group 2400mhz-es van 8 giga annál ilyenek a beállítások indulópontnak nem rossz a tesztelés már rád marad.
Írom az értékeket játszadozz vele. Lapom asrock extreme 6+Az első értéket max 7 vagy 8-ra kell állítani, feljebb csak fagy, lejjebb szintén, az utána következők így néznek ki.
Cl---Rcd---Rp---Ras---Rc---Rfc---Cr---Rrd---Wr---Wtr---RTP---Faw----Wcl 1600mhz
9----9-------9-----24------33---174---1t---4-------10----5------5-------20---nincsen minden lapon.1866mhz
9---11---11---29---40---257---2---6---15---8---8----25
2133mhz
10---12---12---32---44---285---2---7---17---9---9---28
2400mhz
11---13---13---35---49---314---3---8---18---10---10---31
-
patomi
őstag
válasz
Vesztor87 #11693 üzenetére
Attól is függ milyen ramjaid vannak, mennyire viselik el a tuningot. Az enyémek semmilyen időzítésen sem akarnak 2133 felett menni. Ez a gyári érték. Viszont 9,11,11,28,cr1-ben megy.
-
patomi
őstag
válasz
Vesztor87 #11531 üzenetére
Add el, vegyél jobbat. Ahogy nézem egyre kedvezőbbek az árak.
Bogyi007 Nem tudom mit értesz ez alatt "tele van jobbnál jobb multimédiás lehetőségekkel" de tuti így van. Ez most így talán kicsit butus részemről, de nem vagyok olyan vájt fülű, hogy kihalljam a minőségi különbségeket lap-lap közt. A kimenetek meglegyenek a többit csak beállítom valahogy. Ha végre eljutok odáig, hogy összekössem a gépet az erősítővel optikai kábellel már jó is lesz nekem.
Még a pc ház is csak körvonalazódik, mivel teljesen más irányba indultam mint a korábbi géppel.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11511 üzenetére
Jah, persze, vágom, csak úgy kiakasztott az az okostojás, hogy már félrenyomogattam a gombokat!
(#11510) konci79
Megmondom őszintén, nem vagyok egy táp guru, de ha jól tudom az egy jó táp. A 400W meg untig elég, még sok is!
Jah és még egy vmire való hűtő is kell. Hőt gyári is tartja, csak marha hangosan! -
-
Vartanus
őstag
válasz
Vesztor87 #11444 üzenetére
Szerintem prociban sem gyengék...csak ne egy i7 4960X-es procihoz és egy 4csatornás X79 alaplapos konfighoz hasonlítsd
Az informatikában 1-2év alatt minden elavul..ha azt nézem a tavaly csúcs i7 3960X-et(ami 320.000volt) egy évre rá mos egy i7 4770K behozza(ami ~83-85.000).
AM3-as gép már nem lesz fejleszthető,míg ha majd október vége/november eleje tájékán vesz egy FM2+os deszkát abba elég sok mindent fejleszthet,kezdhet egy Trinity 5300-as APU-val és később idővel egy Kaverit is belerakhat majd. -
konci79
őstag
válasz
Vesztor87 #11440 üzenetére
Használtat nem akarok, intel qva drága,és nem mellesleg elég a mostani táp is állítólag a kinézett konfighoz.(codegen 400,2 éve megvan és semmi gond vele.)
Pár helyen láttam hogy ha mellétesznek kártyát még jobb lesz,ez a mostani egy ideiglenes megoldás lenne,amivel elvagyok egy darabig.
De nézelődöm és érdeklődöm mielőtt végleges lesz. -
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11429 üzenetére
A krájzisz az nagyon remek volt 720-on, valóban, riszopekt!
Én kicsit rosszabbra számítottam az APU-tól. Mai játékok is eldöcögenk rajta, úgy fest!
A kamionos meg egy fos, nálam jól ment maxon, de olyan fosul nézett ki, hogy csak na és el volt kenve, mintha egy temperás festményt vízbe mártanál! -
konci79
őstag
válasz
Vesztor87 #11426 üzenetére
Én csak a tapasztalatodra lennék kíváncsi,mire elég egy ilyen alap felállás,vga majd később ha lesz rá keret.
Viszonyításként most asrock am2,athlon 64 3000+,gf 210 silent 1gb vga ,2gb ram van benne.
Ezt váltaná fel,gondolom azért ehhez képest viszonylag nagy előre lépés lenne. -
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11277 üzenetére
Gondolom …de akkor még nem tudtam milyen kártyám lesz …meg x4 em volt korábban, azért kicsit csak előre akartam lépni!
De azt hiszem az én példám nem pont arról szól, mint amibe "belekötöttél "...ugye arról volt szó, hogy APU t elveri i3 …és erre írtam, hogy minek, mert cpu ban nem kell a többlet, gpu erősebb Ax ben. Akinek meg a gp kevés ebben, annam az i3 ban még kevesebb... ha vidkártya is kell APU baromság. Akkor ott tatunk, hogy fx vs i vmi. .. de akkor rossz topicban reklámozod az intelt! :p És nekem meg azért lett amd, nem intel, mert ez erősebb csak olcsóbb... -
Vartanus
őstag
válasz
Vesztor87 #11236 üzenetére
Nem értelek..egy 6800K simán megy 4,5-6Ghz-en,az IGP-je 1100Mhz körül,és bírja a 2400es ramokat így már simán odver akámelyik kék 3-as procid. 1155 sem fejleszthető már, lévén a Haswell/Broadwell procik 1150-esek. AM3+os vonalba sem.jön már semmi annak is a Visherákkal vége. Ha jól emlékszem pont az Intel.kezdte el.a fejlesztési lehetőségeket nyirbálni erősen.
FM2+ba meg jöhetnek még erős procik.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Vesztor87 #11234 üzenetére
Amikor elfogy a gép ereje amire használnád..úgyis csereérett státuszba lép
Addig meg marad az órajel feltornázás ha fogyna a kraft
Gondolom nem cf -es gép gamer jelzővel
Én ezért cserélek intelre..am3-ról nemtudok úgy váltani fm2+ba h minden game fullon menjen...legalábbis ahogy a többiek javasolták nemarra van kitalálva...
-
Vartanus
őstag
válasz
Vesztor87 #11165 üzenetére
Mondjuk később az FM2-es lapba simán tehetsz egy Ricsi 6800K-t,ez mi ha nem tovább fejlesztés?
Katt77 kollégát megkérdezheted ő egy tuningolt 7870-et kihajt egy 5800K-val,akkor hol itt a gond...nem kell rögtön szidni az AMD-t,hogy az egy rakás kaki az Intel pedig az i3-assal veri simán..ami nem teljesen igaz.
Ha utána nézel a 2 modul közelebb áll a 4 maghoz,mint a 2mag+HT. Az AMD-nél egy modulon belül az egész számos műveletet végző dedikált KÉT integer mag osztozik a lebegőpontos FPU-kon,ami az erőforrások ~20-30%,míg Intelnél a 1+1HT szál az erőforrások ~70-80%-án osztozik. Az egy magon belüli 2. HT szálnak már csak nagyon minimális dedikált erőforrás jut, így a HT a legjobb esetben is csak egy fizikai natív mag ~30%-át adja,míg AMD-nél a 2.szál egy natív valós mag ~60-70%-át nyújtja,de tény hogy pl az 5800K nem natív 4 magos proci,de közelebb áll hozzá jócskán mint az Intel-féle HT.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Vesztor87 #11165 üzenetére
Én nem mondanám, hogy továbbfejleszthetetlen. Azért mondjuk azt, h fix 4,1ghz-en (amit azért minden 5800K visz) bőven megvan akármelyik i3 teljesítménye, és azért itt mégiscsak valósabb a 4 szál a 2 modullal mint az i3-nál a 2 mag + HT.
Ehhez a procihoz szerintem a 7870-ig akármeyik VGA beletehető, ha FullHD felbontásban játszol.
Én nagyjából árban egy az egyben cseréletm az i5 2500 + lap kombót az új 5800k + lap párosára, így a vga vételára már tiszta haszon volt (50k)
-
Bogyi007
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Vesztor87 #11160 üzenetére
Most komolyan a CPU erő miatt vettél AMD APU-t?
Kicsit úgy látszik, nem igazán vagy képben h pontosan mire is van szánva ez a processzor. Az biztos, hogy elsősorban NEM dVGA mellé, ha ilyen igényeid vannak nem értem tényleg miért nem Intelt vettél.
A két modul teljsítménye bőven elegendő annak a felhasználói rétegnek, akiknek szánták, akik netezésre és letöltésre használják a gépüket, és minimálisan casual vagy netes játékokkal szeretnének játszani, netalántán néha-néha eg egy kisebb gépigényű AAA címmel.
Sokkal jobban ki van egyensúlyozva a CPU-IGP páros, mint akármelyik Intel prociban és pont emiatt van, hogy a fenti igények mellett is ki lehet váltani az APU-val a VGA-t. Próbáld meg ezt egy hasonló árú Intel procival, elárulom, nem fog menni
Én nemrég i5-ről váltottam mivel a PS4 mellett nemigen fogok PC-n játszani egy ideig, és mivel a netezésen/filmnézésen/letöltésen kívül az 5800k vígan futtatja FullHD-ben azt a pár játékot, amivel még PC-n játszani fogok (Starcraft2, Diablo3, World of Tanks) így nekem ennél több nem is kell. Az i5 procival ezt nem tudtam volna megoldani dVGA nélkül akármennyire is sz@rráveri CPU teljesítményben az 5800k-t.
-
stratova
veterán
-
-
Kaktux
tag
válasz
Vesztor87 #10969 üzenetére
már úgy is qrva m1 xD de amúgy azért emellett a konfig mellett döntöttem mert állítólag ezek az APU-k tudják boostolni a VGA-val egymást azaz jobb teljesítmény sajtolható ki belőlük ebből mi igaz? meg így a VGA-val a az APU-t tehermentesítem és több erőforrás jut a procinak
-
mtade
aktív tag
válasz
Vesztor87 #10935 üzenetére
Oké, nem a 62°C a sok, hanem attól tartok, ha feljebbmegy, akkor sem akar majd jobban hűteni... Megterhelem majd ma jobban, és megnézem, ha melegebb lesz, akkor akar-e majd jobban tekerni. Idáig 60°C körül már tekert rendesen. Böngészés közben egyébként 30°C körüli, gondolom az jó.
Köszi a választ, majd körbejárom a témát melegebb szituációkban is.
-
StSanya
senior tag
válasz
Vesztor87 #4022 üzenetére
Tedd level 1-re a CPU venti teljesítmény szintjét, a cél hőmérsékletet próbáld meg először 55 C-ra rakni. Ezután jól hajtsd ki a gépet, közben nézd a hőmérsékleteket. Ha túl hangos még így is, próbáld emelni a cél hőmérséklet értékét (60 C, stb.), ha nem hangos már, de túl meleg, akkor meg csökkentsd (50 C, stb.)
Sajnos a gyári hűtés nagyon spórolós. Én egy CM Hyper TX3 EVO-val szereltem egy A8-at, az már jó, azaz 9 cm-es ventis, hőcsöves hűtés, de van ennél olcsóbb is, ilyesmit kb. 4 ezertől kapsz. Ha a halkítás még fontosabb, akkor 12 cm-es ventis kell, fentebb egy csomó volt linkelve, pl. CM 212 EVO és hasonlók. Ezek azonban 9 ezertől indulnak kb.
Ami nagyon fontos: Kerülni kell már a csak 3 eres vezetékű ventiseket, csak a 4 eres, PWM-es ventisek a jók, mert egy csomó lap, pl. Asrock-ok, nem vezérlik csak a PWM-eseket!
Szerk: Az alulfesz is remek dolog, sokat számíthat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged