- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam „extreme4+” keresőszóra semmit, úgyhogy feltennék egy kérdést.
Azt leszámítva, hogy általában a legdrágább a legjobb a következők közül melyik lenne a legésszerűbb választás, ha az ember nem egy tuninghuszár, viszont szeretné ha nem dobná hanyatt magát a cucc egy év alatt. Szintén kérdés, hogy annyival megbízhatóbb-e egyik gyártó terméke a másikhoz képest illetve az „arany” felár szintén megéri-e.
Asrock FM2A88X Extreme6+ (aranykondik, truesound mindenféle csudasallang, hdmi-in, rengeteg usb port stb. az alaplapi hangban sosem bíztam, bár a minőség lehet, hogy változott valamelyest az évek során) ~26e
Gigabyte G1.Sniper A88X (aranykondi, itt is valami csodának beállított alaplapi hang, 2 bios stb., kevesebb usb) ~30eAsrock FM2A88X Extreme4+ ( ez kb. az FM2es Pro4 szintje eredetileg a Pro4-et akartam) ~20e
Gigabyte GA-F2A88X-D3H ~20e -
Rickeffe
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10538 üzenetére
GeneraL_XTX:
Nagyon szépen köszönöm az ismételt lényegre törő és konkrétan a kérdésre adott választ!
Manapság ez ritkaság számban megy.Stonerice #10537:
Nem pontosan értem, hogy kerül ide Richard D. James és a Windowlicker. -
Rickeffe
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10527 üzenetére
(#10524) Bogyi007:
Ez az, hogy majdnem az. Javíts ki nyugodtan ha tévedek de az A8-5600K-ban még HD 7560D-as van az A8-6600K-ban meg HD 8570D még is sok helyen olyan infót látok, kapok hogy a 7560D-s az „erősebb”.GeneraL_XTX:
Köszönöm a lényegre törő választ, javaslatot.
Az pontosan miből derül ki, hogy melyik IGP jobb? ( Ahogy látom a számozásból nem)
-
Rickeffe
aktív tag
Diszkrét kártyában már nem gondolkodok, sokat zabálnak meg nagyok is.
Mostanság egy Asrock FM2A75-PRO4 alaplaphoz vajh melyik APU lenne ajánlottabb.
Az A10-5800K vagy az A8-6600K. Tudom, hogy egyikben sem egy Titán van de nem is kell hardcore PC.
A sima összehasonlításokat láttam (cpuboss, cpuworld stb.), egyikben nagy a cache, másikban javítottak a belsőn, egyikben ilyen IGP a másikban amolyan (kicsit olyan mint almát körtével összehasonlítani). Nem találok viszont grafikai teljesítmény összehasonlítást. -
Rickeffe
aktív tag
válasz
Vartanus #10446 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ez hasznosnak bizonyult az ismereteim frissítése gyanánt, átnéztem az anyagot a fórumot kivéve, de mintha egyetlen szót sem találtam volna arra nézve, hogy mi történik az alaplapon, tehát az APU-n kívül.
Ha jól értem, amennyiben a megjelenítő csatlakozó és az APU között csak -nagyon elnagyolva- a huzalozás fut, akkor igazából mindegy mit írnak az alaplap specifikációjához, mert csak és kizárólag a támogatott APU számít. Ha az APU-t támogatja az alaplap akkor ha abban egy HD9000-es szériás feldolgozó is lehetne vagy akár egy S3 Virge is igazából lényegtelen minek nevezik. Jól értem? -
Rickeffe
aktív tag
Szervusztok!
Valaki tudna egy pontos leírást linkelni vagy érthetően elmagyarázni mit jelent egy alaplap specifikációjában az, hogy „Integrated AMD Radeon HD 7000 series graphics in A-series APU” ? (Konkrétan az AsRock FM2A75 Pro4-ról van szó) Azt, hogy a kezeli a 7000-es és e-feletti szériákat IS mindenféle korlátozás nélkül vagy CSAK a 7000-es szériát és felette néhány grafikus funkció „butább”? (Az A8-6600K APU-t támogatja, de abban HD8570D-s GPU van amit ránézésre 8000-es szériának mondanék de nem értek hozzá) Az Asusnál ez van kiírva „This motherboard supports AMD® A-series Accelerated Processor with AMD Radeon™ HD 7000/8000 Series Graphics.” Mi függ az alaplaptól ha az APU GPU-ját veszük figyelembe?
(Kerestem az AMD honlapján is de nem igazán találtam érdemleges dolgokat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest