- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
DeFranco #8912 üzenetére
Ha jól látom, 1-4 cellás töltő, vagyis egyedi cellakezeléssel működik, az áram pedig 4x550 mA, vagy 2x1100 mA (AA), vagy 2x430 mA (AAA). Utóbbiból nem is lehet többet betenni, csak kettőt.
Egy mai korszerű akku elbírja éppen az 1100 mA töltést is, nekem talán szimpatikusabb lenne az 550 mA. De ahhoz 3 vagy 4 db AA-cellát kell berakni, ha jól értelmeztem a dolgokat.
-
válasz
DeFranco #8912 üzenetére
Most megnéztem a töltődet.
Csak LSD akksikhoz töltéséhez optimális, főleg ha négynél kevesebbet hagyományos aksit raksz bele.
Régi aksikat nagyon megviselheti az erős töltés, ezeket optimálisan a névleges kapacitásnak a tizedével ideális tölteni.Nem figyeli az aksi állapot, és nincs karbantartás, kisütés.
De LSD aksinak pont ideális a töltőd, mert ezek nem érzékenyek a töltöd hiányosságaira.
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
DeFranco #8889 üzenetére
Ja, és még ezt is ajánlom! Nekem ezt hozta meg a teljes megoldást ugyanarra a problémára mint a tiéd. Az érintkezők tuningolása a jobb kontakt miatt nem hoz teljes sikert. A digitális fényképezők természetüknél fogva nem merítik le teljesen az elemeket, sem pedig a 1,2 voltos NI-MH akkukat. Azaz jócskán marad még bennük energia. Lásd ztánna még más eszközben (gyerekjáték, elemlámpa) még vígan elvan jó darabig. Viszont a Ni-Zn akkuk a magasabb (1,6 V) feszültségük miatt teljesen lemerülnek a fényképezőben, kiaknázva a teljes kapacitást. Ez azért van mert a kisülés teljes ideje alatt nem esik 1,5 V alá az akku kapocsfeszültsége. Nyilván csak a legeslegvégén. Még a Low Battery ikonnak sincs ideje megjelenni a kisülés legutolsó szakaszában (ezt kissé neheztelem). Nagyon sokáig bírja egy töltéssel, önkisülése alacsony.
-
Blue Eagle
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zelda Játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Philips LCD és LED TV-k
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- HTPC (házimozi PC) topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest