- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Ez a fajta Lidlös van, kb 1,5 éve. Csak híg szappannal jó, a sűrűbbet lassan szívja fel, egy kézmosáshoz 2x is oda kell tartani a kezed. Ilyenkor 2 hét alatt simán lemerül. Ezért ebből is a Lidlös megy bele 2-300 Ft/L. Egész jó minőségű, nem szárad a kezem tőle, előtte csak a Baba, Dove stb volt jó.
Hogy ne csak off legyen, reggelre belepumpált még 900mA-t szóval totál nem értem. Ma tesztelem fehér LADDA AA akkuval is.
-
Kernel
nagyúr
Ha az ajánlott Lii-500 töltőt nézzük, a normál teszt tölt-kisüt-tölt, míg a gyorsteszt kisüt-tölt. Mindkettő a kisütött értéket méri.
A normál tesztet így nem jó ismételgetni, a rátöltések miatt, de ugyanez vonatkozik az IPC-1 szériára is (tölt-kisüt-tölt).
Utóbbinál kellemetlen is, mert ha pihentetés után szeretném tudni a maradék töltést, legfeljebb azt tudom megtenni, hogy frissítést indítok (ami kisütéssel kezd), de akkor figyelni kell, mert a következő kisütésnél nulláról indulva számol ismét.
Tehát gyakorlatilag annyi időm van a leolvasásra, amíg a második szakasz (töltés) folyamatban van, mert itt végig az előző kisütött értéket mutatja. Ez nem olyan kevés, mégis legutóbb is úgy elkalkuláltam, hogy épp éjszakára esett, vagy máskor elfelejtettem, pont lemaradtam róla.
-
kugyu21
senior tag
Ez csak részben igaz. A tesztnél megkapod az eredményt, de azt azután Te hasznosítod amire akarod. A refresh esetében a művelet valóban ugyanaz, de a kapott eredmény függvényében addig ismételgeti (magától és nem kell neked újra indítanod) amig növekedést érzékel a ciklusok által kivett kapacitás értékekben. Tehát valóban a teszt funkcióval is el lehet ugyanazt érni, viszont a refresh helyetted el is végzi.
-
kugyu21
senior tag
Továbbra is fenntartom a 12281 hsz.-ben írt véleményemet, amit annyi kiegészítéssel látnék el, hogy ha nem kell egyszerre 4 lítiumosat töltened, akkor elég akár az egy fészkes LiitoKala-t venned (időnként akciózzák 2dollárig, (én ezt a kombót raktam össze magamnak)), vagy ha mindent egyben akarsz, és az egyéb szempontjaidból sem akarsz engedni akkor a következő alternatíva csak a Dragon.
-
Kernel
nagyúr
Ezeknél nincs világítás, de ha mellékészítek egy zseblámpát, akkor lehet villantani, szükség esetén.
Ezért is jó, hogy van már több zseblámpám, több helyre elosztva, így mindig akad valahol egy. És itt nem a fórumokon fanatizált, szemet kiégető, akkut gyorsan merítő, nagy teljesítményű lámpákról beszélek. Ezek csak világítanak, ami a dolga.
-
jozsi252
veterán
Nem tudja, még múltkor összeszedtem pár plussz dolgot amibe a Dragon jobb az OPUS-nál.
"Opus PWM-es, azt meg a Li-ion nem komálja. Szóval mindegyiknek van valami nyűgje. Nekem van Opus és van néhány negatív tulajdonsága.
- PWM
- venti (bár engem annyira nem zavar)
- belső ellenállás mérésére baromságokat ír (zsír új li-ion akkura 3-6000mOhm -ot ír)
- volt olyan 26650-es akku (védett) amit nem töltött" -> Jelzem Keeppower volt szóval nem valami gagyi! -
-
jozsi252
veterán
Láttam egy olyan videót amin a srác a töltő aljára rakott rá egy pc ventit. Mivel a töltőnek 12V kell, így gondolom valahogy bekötötte a másik helyére. Esetleg ez is megoldás lehet, és akkor ki lehet kötni azt a kicsit.
Nekem a Lepa Bol.Quiet ventik nagyon halkak, egy olyat el tudnék képzelni oda pl. De persze itt már ki kell okoskodni hogy néz ki valahogy normálisan, meg hogy lehet ráfogatni.Itt a vidi amúgy: https://www.youtube.com/watch?v=OoK9ttzgVms
-
blattida
nagyúr
A 3100-as pici ventilátorát valóban lehet hallani, de egy normál nappaliban, a normál zajok mellett, akár filmnézés közben, nem igazán hallható. Ha a fejedhez közel lenne, akkor valóban hallhatnád, de az nem normál használat. Nekem is ilyen opus-om van, általában a nappaliban van használatban, de még senki sem szólt a hangja miatt, alapvetően azért, mert rendszerint nem is hallják, mivel ahhoz csönd kellene.
-
GZoli7
senior tag
A 700-as, ha jól emlékszem csak ni-mh-t tud. A 3100-es 26650-ig mindent. Én mindenféle akkuval használom. Helyrerakott már félhalott AA szettet. Nagyon bevált, de hangos. Valaki szerint nem vészes. Lehet te egy jobb ventiset fogsz ki.
Projektornál jóval hangosabb, klímánál halkabb.
Gondolkodtam egy jobb ventit beletenni, de annyira nem zavar.
Ja, és 30$ alatt megáll. -
Kernel
nagyúr
Az biztosra vehető, legfeljebb kisebb terhelésen lehetne megvizsgálni, hogy mi, mennyire melegszik. Miután a ventilátor elvileg a max. terhelés esetére szolgál, ami nem mindig áll fenn.
Csak ez nem mindig egyszerű, mert összerakott állapotban nem férni hozzá, márpedig az üzemi hőviszonyok a zárt térben állnak be, azt lenne jó megfigyelni.
-
jozsi252
veterán
Én pár napja rendeltem OPUS BT-C3100 V2.2 töltőt, GB-n 29.99$ volt flash sale-be. Már annyit olvastam róla, mondom rendelek már 1db-ot hogy milyen.
Szóval szerintem ha olcsón keresel akkor a többiek is ezt fogják ajánlani.Opus BT - C3100 V2.2 Smart Battery Charger - EU PLUG PURPLISH BLUE
-
tomcsi23
veterán
Igen, usb-ről, tehát külső adapter kell hozzá (van olyan töltő, amihez adnak). Megfelelő telefontöltő jó lehet (a dupla rekeszeshez egy 2 Amperes azért szükséges lehet). Vannak komolyabb töltők is persze, azok azért drágábbak. Ezek egyszerű, de jó, belépő szintű töltők. Gondolom szükséges lesz hozzá tartalék akku is.
Egyébként milyen lámpa, akku?
Amúgy van lámpás tocsik is. -
PHM
addikt
Ez esetben a belső táppal lesz gond.
Ez lehet akár egy hajszálrepedés is a nyákon, aminek a hatására
a mikrovezérlő nem érzékeli, hogy kap 12V-ot a töltő.
Nem mélyedtem bele nagyon, de a lényeg annyi, hogy minden slot
pozitív pontján van 1 dióda, amin keresztül az elektronika külső táp
nélkül is tud működni, mintegy powerbankként. -
blattida
nagyúr
A megoszlás annak köszönhető, hogy vannak azok, akik csak akkor fogják csöndesnek nevezni, ha egyáltalán nincs hangja, azonban, mint kimondottan kisméretű ventilátorral rendelkező eszköz, halknak (nem hangtalannak) mondható.
Teljesen más a két típus, a 3100-asnál én ilyet nem tapasztalok, egyik támogatott akkutípusnál sem.
A technoline vs opus estében mire alapozod az alacsonyabb töltöttséget? Ugyanolyan akkumerültség mellett, ugyanakkora töltőáramnál az opus előbb befejezi a töltést? Vagy, ha az opus-szal töltesz, utána előbb lemerülnek az akksik?Nem biztos, hogy a liitokala töltőd meghalt,meg kéne nézetni valakivel (gondolom, kínából származik).
-
jozsi252
veterán
A mindet tudó töltő az Xtar Dragon VP4 Plus. Már egye ideje szemezek vele én is, de nincs szívem 30k-t kiadni érte. Meg is hirdettem a 2 töltőmet amik szintén Xtar-ok, de inkább levettem őket.. nem ér meg nekem egy töltő sem 30k-t.
Szóval kompromisszumot kell kötnöd.. Igazából Li-ion-nál ha minőségi akkut veszel akkor nem szokott gond lenni a kapacitással, nem igazán kell őket tesztelni. A teszt inkább azoknak ajánlott akik pl. bontott akkukat használnak fel.
Ha minőségi Pana - Sanyo - Samsung - LG - Keeppower stb.. akkut veszel, akkor azokat nem kell sem kisütni, sem tesztelni a kapacitásukat, mert azt tudják ami rájuk van írva.
Laptop vagy elektromos bicajból bontott akkukat annál jobban kell(ene), de olyat nem érdemes venni szerintem.Ha nem 30-50 db akkura van szükséged, akkor inkább vedd meg a minőségi akkukat, és csak tölteni kell őket semmi mást. Xtar SV2 töltőt pl. nagyon szeretem mert tud 2A-el is tölteni, ami az 5Ah fölötti 26650-es akkuknál jól jön nagyon. Igaz hogy csak 2 slotos, de áramot tudod változtatni, és tud mindent tölteni.
-
jozsi252
veterán
Az Xtar VC4 "csak" tölteni tud, semmi mást. Nem jár hozzá fali adapter, hanem csak USB kábel. 5V 2.1A-es betáp kell neki.
Én pont ilyen célból vettem egy BlitzWolf® BW-S1 40W Smart 5-Port High Speed Desktop USB Charger With Power3S Tech For iPhone iPad Samsung USB-s elosztót. Ez 2.4A tud, szóval jól jön ha épp ilyen töltővel akarok tölteni. Nem kell mindenhez külön adapter.
Viszont ha adaptert veszel akkor vigyázz milyet, óvakodj az olcsóktól! Nemrég vettem Power Bankhoz 2A-es tápot, de 0.7A környéke jött ki összvissz belőle. Úgyhogy valami jó minőségűt keress.
A gyári valószínűleg jó: Xtar USB hálózati adapter - 5V, 2.1A
-
Kernel
nagyúr
-
GZoli7
senior tag
Tud ez mindent, van teszt is róla. Kernel nem is olyan régen linkelte be a tesztoldalt, azon lesz.
Nem lehet kikapcsolni a ventit, és mindig üvölt. Mondjuk én 4db akkut szoktam nagy árammal tölteni.
Esetleg halkabbra cserélni a ventit, vagy szétszedni és egy nagyobb, normálisabbat "rámoddolni". -
Kernel
nagyúr
Eszerint nem, de ez a töltési elvből amúgy is következik, mivel a -dV egy rövid túltöltésen alapuló eljárás, így sejthető, hogy többet rak bele.
Kicsit túl kell tölteni az akkut ahhoz, hogy túlmelegedjen benne az elektrolit, amitől lehajlik a feszültséggörbe, ezt tudja érzékelni az elektronika. Azt használja ki, hogy ezeknek az akkuknak nem árt ennyi túltöltés.
-
erik365
senior tag
Nem tudom, a Liitokalánal, hogy zajlik ez, de én úgy szoktam megállapítani, egy akku állapotát, hogy először feltöltötöm fullra.
Nem nézem mennyi megy bele nem is lényeg, lemerítem/kisütöm 500/700mAh-rel, és amit a kisütés ad azt veszem mérvadó értéknek. Ha mondjuk egy 2200-as akkuból már csak 1400-jön ki, akkor kuka. -
And
veterán
"Hogy érdemes az LSD akkukat tölteni?"
Minden NiMH akkut - igen, az LSD-t is - úgy érdemes tölteni, hogy előtte kisütöd, ha a töltő támogatja ezt a műveletet. Ennek rögtön két előnye is van:
1.) Memóriaeffektus megelőzése. LSD-típusoknál talán kevésbé jelentős, de ez a NiMH kémia velejárója, úgyhogy az ilyen akkuk alapvetően a teljes feltöltés - teljes lemerítés ciklusokat szeretik, ekkor vagyunk képesek a kapacitásukat a legjobban kihasználni.
2.) Megtudod, hogy a fogyasztód mennyi maradék töltést hagyott az akkuidban. Ideális esetben ugye a maradék nagyon kicsi, nulla közeli érték, de ez sajnos nem mindig teljesül. Így kiderülhet, hogy kedvenc készüléked konstrukciója vacak, vagy az akkuid már nincsenek a topon, például megnövekedett a belső ellenállásuk és nagyobb terhelőáramnál már nem képesek az elvárható kapacitást / üzemidőt biztosítani.
"A technoline BC700-assal jártam párszor úgy, hogy a lemerült akkut nem kezdte el tölteni. 10 másodpercre betettem egy "buta"töltőbe és utána már töltötte a BC700 is. Ez mitől van?"
Az IPC-klónok sajnos a mélyen kisütött néhány tizedvoltra csökkent kapocsfeszültségű cellák töltését megtagadják, illetve úgy kezelik azokat, mintha nem tettél volna akkut ("Null" felirat) az adott cellafészekbe. Egy idő után az alacsony tesztáram (-impulzusok) következményeként akár az ilyen "Null"-os cellák töltése is megkezdődhet minden egyéb beavatkozás nélkül, csak lehet, hogy arra sokat kell várni. Ha nagyon mélyen, 0 volt közelébe kisült / átpolarizálódott példányokról van szó, akkor azokon egy 'buta' töltő úgy tud segíteni, hogy az cellaellenőrzés nélkül, mindenképpen áramot ad az akkukra, így - ha csak azok nem teljesen döglöttek - meglehetősen rövid idő alatt olyan szintre emeli a cellafeszültséget, hogy utána már az IPC-klón töltő is 'látja', és elkezdi a töltését. Mellesleg ha egy NiMH-akkut sokáig tartasz ilyen mélykisült állapotban, akkor elég gyorsan keresztet is vethetsz rá. -
alex89
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged