- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
maestro87 #11596 üzenetére
"És igen, ha többet tölt bele, mint a ráírt kapacitás akkor ott már nem stimmel valami.
"
Ezzel azért lehet vitatkozni, aminek két oka is van. Egy NiMH - a #11591-es hsz. belinkelt fotóján ilyen látható - akku feltöltése esetén mindig van valamekkora töltésbeviteli többlet, ami sok tényező függvénye, de mondjuk 10..40%-os nagyságrendben. Ezért aztán a bevitt töltésmennyiség eleve nagyobb lesz, mint a valós vagy a cellára írt névleges kapacitás. A másik, hogy relatív alacsonyabb töltőáramok esetén más töltő, például az IPC-1(L) is hajlamos rá időnként, hogy ne vegye észre a -dV -t (ami egy NiMH esetén akár ténylegesen el is maradhat, vagy az értéke a detektálási szint alá eshet). Olyankor egy 'szuper' töltő is bőven a névleges kapacitás feletti értéket jelezhet ki 'bevitt' töltésként a folyamat végén, amit persze az adott cella a valós kapacitásán felül nem képes eltárolni, csak elfűteni. -
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87 #10663 üzenetére
Azzal nincs gond, ha méri a bevitt töltésmennyiséget, mint az IPC1 is, ez is árulkodó az akku kapacitásáról. (Kivéve, amikor hibás akkunál le sem tud állni szabályosan a töltés.)
De ez nyilván több, mint amit kisütéskor lehet kivenni. Utóbbit is jó, ha lehet mérni egy töltővel.
-
kugyu21
senior tag
válasz
maestro87 #10578 üzenetére
Bocsi, nem vagyok nagy internetes vásárló és az angolom sem túl jó, de mivel felcsigáztad az érdeklődésemet én is ránéztem. A többiek, akik rutinosabbak ebben majd megmondják a tutit, de én úgy értelmeztem azt az ajánlatot, hogy most odaadják úgy 24-ért, hogy abból 21 a kp és 3-ért beszámítanak kupont. Nem így van?
-
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87 #10580 üzenetére
Egyébként az IPC1 kisütő módja is előbb kisüt, utána tölt. A kijelzőn kevés a hely, ezért csak ennyi:
Charge
DischargeValójában mindkettő töltésre megy ki, azt már a felhasználónak illik tudni (ha máshonnan nem, a leírásból), hogy utóbbit akkor választjuk, amikor töltés előtt ki akarjuk sütni a maradékot.
-
blattida
nagyúr
válasz
maestro87 #10578 üzenetére
21 dollárt megér. Annyiért nyugodtan megveheted.
A csak kisütés bizonyos helyzetekben jól jöhet, főleg akkor, ha a teljes feltöltésre nincs mondjuk idő, illetve akkor, amikor csak az eltárolt mennyiségre vagy kiváncsi.
A frissítés során addig ismétlődnek a kisütés-töltés ciklusok, mig nő az eltárolt energia mennyisége. Ezeket ugyan manuálisan is el lehet játszani, de így egyszerűbb és nem igényel odafigyelést. Kinek mi a fontos... -
blattida
nagyúr
válasz
maestro87 #10575 üzenetére
Az első kettő gyakorlatilag normális, automata töltő, a harmadik viszont akku karbantartó is, viszont szemben az ipc-vel vagy a btc-vel, a liitokala nem rendelkezik önálló kisütő és frissítő funkcióval, így azoknál sokkal kevésbé használható a gyakorlatban.
Az ipc-től mindhárom és a btc is eltér abbana vonatkozásban is, hogy lehet velül Li akkukat is tölteni.
A liitokala gyors kapacitás tesztje meg jópofa dolog, de nem lehet pontos, azaz csak nagyjából lehet vele meghatározni az adott akkuk kapacitását/eltárolt villamos energia mennyiségét. -
jozsi252
veterán
válasz
maestro87 #10565 üzenetére
Amit te linkeltél az annyiban másabb az IPC-től, hogy
- max kisütés 500mA ( IPC-nél 350mA )
- egyszerre 1 üzemmód mehet ( IPC-nél meg akár mehet egyszerre töltés, kisütés, frissítés, teszt ) szóval nincs slotválasztó azon amit linkeltélHasonló alternatíva még a Technoline BC-700 katt
Nekem eddig nem volt gondom Conraddal. Ismerősnek pl. a töltőjéhez ami van adapter, kezdett szétjönni, valószínű hogy nagyon megtört. Nem csak az adaptert cserélték, hanem az egész töltőt kompletten. Szóval garis ügyintézéssel kapcsolatba én csak pozitívat hallottam vissza.
És lehet hogy túlárazottak a termékei, de most spec egy másik gyártónak se találtam olyan töltőt mint amit linkeltem, azt a 33k-s töltőt ( Voltcraft Charge Manager 2016 ). Amúgy én is ezzel szemezek, nagyon drága, viszont ezzel bármilyen Ni-MH akksit lehet tölteni, sokféle módon, és rengeteg mindent kiír az akkuról amiből tudsz viszonyítani hogy milyen.AA AAA akksira ott van nekem az IPC-1L - Lámpáimhoz meg a Li-ion-hoz ott van az XTAR VP2 töltő, ami szintén a legjobb szerintem. D akksit nem sok mindenbe használok, néha jól jönne a töltő, van olyan kempinglámpa amibe 3db D kell, de inkább veszek alkálit, minthogy ennyit adjak egy töltőért. Bár csak elgondolkoztam rajta hogy jó lenne, de az ára... ha lenne olcsóbb alternatíva azt választanám, de egyelőre még nem találtam.
Azt hogy mi akad fenn a vámon sok mindentől függ. Volt hogy egy drón nem akadt fent, de volt hogy egy kis távirányító igen. Szóval így nem lehet kijelenteni hogy azért mert kicsi a csomag nem fog fennakadni. Alapból egy töltő ugye inkább dobozba van, ami nagyobb csomag mint egy levél méret. Sajnos van rá esély hogy fennakad. És van hogy így drágábban jössz ki mintha itthon vennéd meg. Ha csak 2-3000 ft különbség van az itthoni meg a kinti között, akkor én tuti hogy az itthonit venném.
Nem csak azért mert nem kell várnom 1 hónapot rá, hanem mert ha fennakad a vámon kb. ugyanott vagyok.(#10566) Predator2
Természetesen tudsz venni olcsóbban C meg D töltésére alkalmas töltő, de általában azok alkalmasak AA meg AAA-ra is. Itt a fórumtársnak az kellene hogy IPC tudásával olyan töltő amivel lehet C D 9V-os akksit tölteni. Olcsón sajnos ez nem fog menni.
13k-ért van a P600 ami nem jelzi ki a dolgokat, de az tud mindent. De amint említettem, pl. ismerősnek sokszor AA akksikat hibásnak jelzi ki. Volt olyan hogy újat is annak jelzett. Amúgy eneloop aksikkal nincs gond, de azért nem várná el az ember hogy egy akksi azért mert Varta, hibásnak jelezzen ki. -
jozsi252
veterán
válasz
maestro87 #10562 üzenetére
Nincs itt káosz
Aki AA-AAA akksik töltésére szeretne töltőt venni, az válassza az IPC-1L töltőt, vagy a vele megegyező más márkával jelzett társait.
Aki akar 9V-os akksit tölteni, meg C meg D-t, annak töltőállomás kell, ami nyilván drágább.Amit te akarsz
"nem kisebb tudású de olcsóbb alternatíva létezik"
"Plusz nem bánnám ha olyan töltőm lenne amivel lehetne 9V-os aksit is tölteni, meg akár góliátot is."
"Nekem jó lenne Kínából is ha nem akad fent a vámon" - ezt mondjuk nem értem, mármint értem csak éppen honnan kellene tudnunk hogy fennakad-e a vámon?Szerintem döntsd el hogy tényleg szeretnél-e töltőt vásárolni, mert amiket leírtál sajnos nem fog menni. De még IPC-1L árába sem.
Neked amire szükséged lenne, az egy Voltcraft Charge Manager 2016 akkutöltő állomás. Viszont 5-10k-s árba ez lehetetlen.. Fogsz kapni olcsóbban annál mint amit küldtem, de tudásba közel sem fogja tudni azt..
Ismerősnek van Voltcraft P600-LCD töltője, de az akksikat elég sokszor hibásnak titulálja. Ez alkalmas AA AAA C D 9V töltésre, de tudásba messze van IPC-1L-től.
-
Ákinard
aktív tag
válasz
maestro87 #10437 üzenetére
Itt talán olcsóbb egy picit. Én múltkor tőlük rendeltem Fujitsu aksikat, abszolút megbízhatóak.
Digitcamnál 9490.- lenne, amit linkeltél ott 10115.
http://digitcam.hu/Gyors-akkumulatortolto/Panasonic-K-KJ16MCC40E-2-4-oras-gyorstolto-4db-Eneloop-2000mAh-akku-27226-p27226.html
And
Ennek fényében döntsük el, hogy mumus-e egy adott gyorstöltő vagy sem.
Más típust nem raktam bele 5 éve tartom magam ehhez a szokáshoz
(Ha nagyon kellene mást tölteni, ott a régi Duracellem.)
A 4-et mindig egyszerre töltöm, hogy egyszerre "kopjanak", akkor szumma szumma nekem jó lesz a gyorstöltő is
A régi eneloop töltőt meg gondolom értelmes áron úgysem tudom eladni, akkor megmarad és néha (ha nem sürgős) akkor azzal töltögetek.Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87 #10398 üzenetére
Én említettem, valahol olvastam, az IEC-szabvány szerint a kisüthető kapacitást úgy mérik, hogy pihentetési időszakot is beiktatnak, de nem ilyen rövidet, ami a valós használatot szimulálná.
Viszont a gyakorlatban a folyamatos kisütés is tökéletesen megfelel, mivel alapvetően az a cél, hogy a különbözö cellákat egymással össze tudjuk hasonlítani.
-
And
veterán
válasz
maestro87 #10398 üzenetére
"Tesztelés: Az akku kapocsfeszültségével az áramot is mérem"
Igazad van, kissé kiestem a ritmusból.. Ugyan nem lesz állandó a kisütőáram, de legalább lehet vele számolni. Mondjuk ugyanezt egy kapacmérős töltő önmaga is végrehajtja.
"Eneloop aksik állítólag sokáig bírják tartani a feszültségüket"
Oké, de azért a kisütés teljes időtartamára ez nyilván nem lesz igaz. Eneloop kisütési teszteket már én is csináltam (sokáig álltak a polcon, gondoltam lemérem a maradék töltésüket és rajzolok egy feszültséggörbét: #3022).
"Meg állítólag még a terhelést is szaggatva kellene ráadni"
Nem hinném, hogy ez túlzottan nagy befolyással lenne az eredményre, mindenesetre a 'hivatalos' C/10 mérés folyamatos és állandó kisütőárammal értendő. Amúgy az okos töltők gyakran impulzusüzemben dolgoznak, de azért az általad említettnél jóval kisebb periódussal, vagyis magasabb frekvenciával. Ennek az oka nem valami misztikus mérési módszer vagy furcsa követelmény, egyszerűen kapcsolóüzemben kevesebbet disszipál a félvezetős kapcsolóelem, az 'állandó' áramot pedig az átlagértékre értik, a közel állandó csúcsértékű töltő- és kisütőimpulzusok kitöltési tényezőjének változtatása mellett. -
And
veterán
válasz
maestro87 #10395 üzenetére
"Amúgy meg mit szóljak akkor én a GP 2600mAh-ás aksikkal (nem LSD): 1Ampert kb. 25-30 percig bír szolgáltatni, a többit számold ki!"
A hivatalos kapacitásérték C/10 áramra vonatkozik, az ezen értéket jelentősen meghaladó kisütőáram esetén a mért kapacitás akár drasztikusan is csökkenhet. Vagyis például 5*C kisütőáramot nem fogja tudni 1/5 órán keresztül szolgáltatni, csak jóval rövidebb ideig. Ez kb. az összes akkutípusra igaz, még akkor is, ha esetedben az az 1 amper még a C/2 áramértéket sem éri el. Állandó áramú méréshez az egy kicsit sok.
"Amúgy meddig is szabad ezeket kisütni, hány voltig? Vagy bírják a mély kisütést?"
Minden Ni-xx kémiájú akkut 1V-os kisütési végfeszültségre terveznek, adatlapon is eddig a pontig adják meg a kivehető töltésmennyiséget. Ez alatt a kapocsfeszültség rohamosan csökken, energia szinte nem is tárolódik már a cellában. Ez jól megfigyelhető a kisütésre képes, kapocsfeszültséget is kijelző töltőknél: 1V alatt töltés már alig vehető ki belőle, olyankor nagyon hamar eléri a töltő által megszabott alsó határt (IPC-1x töltőknél ez ugye 0,9V). A mélykisütést hosszú távon egyik sem bírja, a soros pakkban esetlegesen előforduló átpolarizálódásról nem is beszélve.
"Leakarom őket tesztelni és az elképzelésem az lenne, hogy ismert ellenállás értéken sütöm ki őket és közben PIC-kel mérem az aksin a feszültséget és az adatokat soros porton küldeném a számítógépbe mondjuk 5mp gyakorisággal. Egy adott feszültségnél meg megszakítanám a kisütést. Jó az elképzelésem?"
Ezzel annyi a probléma, hogy állandó értékű ellenállással terhelve a kapocsfeszültség és ezzel az áram sem lesz állandó a folyamat során. Tehát vagy méred az áramot is, és rövid időközönként összegzed (integrálva a kisütött töltés mennyiségét), vagy állandó (átlag-) értéken tartod, mint a normálisabb, kapac. mérésre képes töltők. Ha ezt nem teszed meg, nem tudsz pontos töltésmennyiséget avagy kapacitást mérni. -
llaszlo
veterán
válasz
maestro87 #10395 üzenetére
Új akkuk egyszer sem voltak még tesztelve.
A kijelző értékeit tudom, hogy melyik a töltőáram. Az nem szokott ennyit ingadozni. Viszont a frissítésnél nem tudtam, hogy nem a betöltöttet írja. Nem nagyon szoktam fejesítgetni.
A teszt eredménye két akkuval 1015mAh az egyiken, a másikat véletlen kirántottam, de az is kb ennyin állt amikor ránéztem.
Kollégám nem örült neki, hogy ilyen alacsony. -
llaszlo
veterán
válasz
maestro87 #10345 üzenetére
Személyes átvétel és Átvehető a státusz. Ma írtam nekik és most várok a válaszra. Ahogy látom vannak páran akiket átb*sztak. Kíváncsi lennék, hogy a múltkori Hama 2000Ft-os töltőt mennyiért adták végül. Mert volt itt fentebb linkelve Hama 4x2000mAh akkuk + töltő 2000-ért. De ha azt is kiszámlázták 5000-ért, akkor már megérne egy bejelentést tenni a fogyvédőknél. Nekem eddig az összes ügyemet kivizsgálták.
Ahogy látom van akinek már válaszoltak, hogy az alacsonyabb áron kapja meg. Ez jó hír.
-
llaszlo
veterán
válasz
maestro87 #10342 üzenetére
A teszt üzemmód nem így működik, hanem lemeríti és megnézi, hogy mekkora az akku teljes valódi kapacitása.
Edigital - eneloop: Most jött a számla és azon már a 6500Ft szerepel. Szóval tehetnek egy szívességet, hogyha nem fogadják el a reklamációmat. Mert 2000-ért rakták ki.
-
llaszlo
veterán
válasz
maestro87 #10339 üzenetére
Rá van írva, hogy évekig megőrzi a töltőttséget meg ready to use. Az LSD. Teszt üzemmóddal néztem BM-100-as töltővel. Volt olyan akku ami már eleve halott volt. Azt hagyományos töltővel sikerült feléleszteni. Volt olyan amit nem lehetett először feltölteni csak ilyen 130-140mAh-ra, azt is valahogy felélesztettem többszöri töltéssel.
Eredetileg 950-es akkuk lennének.
Itt vannak az eredmények. három szett. Más akkukkal minden rendben volt. Még a több éves tesco-s AA-s is hozta azt az eredményt ami még elvárható tőlük. Nem olyan sokat esett a teljesítményük. Kb 3-4 évesek.
Ezek meg a tronic-ok.
A1 759
A2 850
A3 780
A4 725
B1 827
B2 836
B3 869
B4 872
C1 883
C2 881
C3 773
C4 723 -
llaszlo
veterán
válasz
maestro87 #10335 üzenetére
Egyszerű. Személyesen veszed át. Ha nem japán, akkor nem kéred ilyen egyszerű. Én is így rendeltem, mert ez baromi jó ár érte.
Jut eszembe.
Tronic AAA akkuk. Ismét lefuttattam egy test módot az egyik 4-es csomagon. Ez volt az utolsó. Az eredmény ismét siralmas. Meg sem közelítik a ráírt értéket. Jövő héten megint lesz valami új fajta kiadás a Lidl-ben, de ezekre már csak 900mAh-t írtak. Az kb valós is. Az AA-sból meg 2500-asok vannak már, de inkább maradok az eneloopnál. -
Ádyka
őstag
válasz
maestro87 #10333 üzenetére
Ez inkább fake akksinak tűnik. Ez egy brand, amit kínában ugyanolyan minőségben kéne legyártaniuk, mint japánban. Ilyenekkel tele az ebay. Egy kisker nem kockáztatna ilyen felűnően silány akksi forgalmazásával, mert erre IPC nélkül is rájönnének a vevők. A nem hamis, de mégis kínában gyártott akksik semmivel nem rosszabbak, legyen szó bármelyik márkáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged