- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Tompie #12214 üzenetére
Nem lebeszélni szerettelek volna az általad kinézett Opus-ról! Csak elmondtam hogy nekem milyen negatív véleményem van róla.
Ennek ellenére még nem találtam olyan tesztet hogy hosszú távon mit jelent az adott akkunak ha egy olyan töltővel van töltve, ami nem tudja a -dv -t. Hanem csak simán felnyomja 1.48V vagy akárhány V-ig azt csókolom. -
jozsi252
veterán
válasz
Tompie #12212 üzenetére
Opus PWM-es, azt meg a Li-ion nem komálja. Szóval mindegyiknek van valami nyűgje. Nekem van Opus és van néhány negatív tulajdonsága.
- PWM
- venti (bár engem annyira nem zavar)
- belső ellenállás mérésére baromságokat ír (zsír új li-ion akkura 3-6000mOhm -ot ír)
- volt olyan 26650-es akku (védett) amit nem töltöttDe amúgy ezeket leszámítva hibátlan.
Most egy Xtar Dragon VP4 Plus-t vettem, ezektől a hibàktól mentes az a töltő. Csak sajnos drága.
-
PHM
addikt
válasz
Tompie #12210 üzenetére
A Liitokala akkor jó, hogyha a Ni-MH akkuk töltése másodlagos.
Elboldogul ugyan ezekkel is, de nem tökéletes hozzájuk a
töltési metódusa. Ha jól rémlik, csak feltölti őket 1,48V-ra.
Amúgy kisütni is tud, illetve kapacitásmérésre is használható.
Ha viszont Ni-MH akkuk kezelése a fő cél, arra az IPC, illetve
klónjai tökéletesek. Nem mai fejlesztés, viszont mindent tud,
ami a Ni-MH akkuk karbantartásához szükséges lehet. -
tomcsi23
veterán
-
kugyu21
senior tag
-
jozsi252
veterán
válasz
Tompie #12194 üzenetére
Ilyen gyors töltőt ne vegyél, csak tönkre vágja az akkut. Azt írja hogy 1 óra alatt feltölti az akkut, akkor azt jelenti hogy legalább 2-3A környékével tölt. Ez bőven 1C környéke (akkutól függően). 2A-el én csak a 26650-es Li-ion akkukat töltöm, azok pedig 5200mAh. Li-ion akkuk sokkal jobban elviselik a gyorstöltést mint a Ni-MH akkuk, persze ez is akku függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest