- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
(Eléggé nem volt konkretizálva, hogy mit értett 'márkás' alatt, de mondjuk van olyan, aminek csak a neve hangzik jól / ismerősen, aztán mégis elég vacak. Például a hagyományos Energizer 2500-as.)
Mod.: Meg kellene már szoknunk (legalább a fotósoknak), hogy egy hagyományos NiMH általában nem tud annyit teljesíteni, mint egy jó LSD, akár 'márkás' az előbbi, akár nem az. -
Piftuka
veterán
"Nem tudom mi az eltérés a kinézetén kívül, nem kizárt, hogy van de eléggé hasonlóak."
Minden tisztelettel, de... Meg voltam győződve a válaszodból, hogy ismered a termékeket, és annak tudatában írsz.
Tippeket inkább senki ne írjon, ha szabad kérnem! Nekem biztos tudás alapján, megalapozott válasz segítene. Köszönöm előre is! ;-)
"1A azért sok mert pl a lidis elemet is 460-as töltőárammal ajánlott tölteni, aminek az 1000 több mint duplája, ugyanakkor a hosszú élettartam érdekében a minél alacsonyabb töltőáram a legjobb."
Az miből derül ki, hogy milyen töltőárammal ajánlott/kell feltölteni az akkut?
Egyébként én a legutóbbi ALDI-s Active Energy LSD aksikból vásároltam, ahhoz - feltételezem - talán jobban is passzol a saját töltőjük.
"Ami még hátránya a lidis és aldis töltőnek, hogy teljesen automata: a töltő eldönti, hogy fog-e meríteni, refresht csinál-e, pl egy ipc esetén ezt én döntöm el."
Nem gondolom, hogy ez bármilyen hátránnyal jár. Feltételezem, hogy az elektronika valóban el tudja dönteni, hogy az adott akku esetében mire van szükség.
De természetesen értem, amit mondasz.
(Egyébként nem szükséges off topic-al megjelölni, amit írsz, mert abszolút a témába vágó tartalomról beszélgetünk!)
"1 év garancia + 2 év jótállás, tekintve, hogy 4-5e egy ilyen töltő így akkor csak 1 év garanciáról van szó mivel a jótálláshoz már neked kell bizonyítani, hogy hibás a készülék és azt valamilyen írásos véleménnyel alátámasztani.
Jujj, ne tessék ilyen dezinformációkat írni! Alapvetően keversz fogalmakat, és a vonatkozó jogszabályok tartalmi elemeit. (Ajánlom az aláírásomban lévő linkek tartalmának alapos olvasását, minden irónia nélkül, sok szeretettel!)
Tekintve, hogy mezei ceruzaelem töltésekor is sípol többeknek is a teljesen új készülék így nem lehet a legfullosabb minőség."
Talán azért, mert ceruzaelemet próbáltak tölteni vele!
Viccen kívül...
Kik azok a "többek"? Nem olvastam nagy számú, ezzel kapcsolatos véleményt. (Egy-két hibás gyártmány pedig sajnos a legjobb gyártók termékei esetében is előfordul.)
-
And
veterán
"Milyen gyakran érdemes a már használatban lévő elemeket refresh-el tölteni? És discharge-al?"
Minden attól függ, hogy milyen az akku normál életciklusa. Ha az akkukról táplált berendezés (esetünkben mondjuk a fényképezőgép) normálisan, teljesen lemerítenő az amúgy jó minőségű akkukat, és nem túl ritkán használnád azokat, akkor lényegében sosem volna szükség kisütés/feltöltésre vagy frissítésre, hiszen a kisütés kifogástalanul megtörténne a normál üzemeltetés során, és az amúgy is alacsony önkisülésű akkuk sem állnának hónapokig a polcon kihasználatlanul. Csakhogy az első eset eléggé ritka, a terhelés általában hagy valamennyi töltést az akkupakkban, hogy mennyit, azt éppen a discharge programmal lehet kideríteni, miután kivetted a gépből a 'lemerült' akkukat. Ha jelentős, sokszor száz mAh-s töltésmennyiség marad az akkuban, akkor mindenképp jobban jársz a merítéssel, ami részleges frissítést (memóriahatás megakadályozását) eredményez. Ha meg alig marad benne valami, akkor semmit nem vesztesz a kisütéssel, hiszen pillanatok alatt vége lesz és a folyamat töltésre vált. A refresh meg ugye ugyanez pepitában, sokszor ismételgetve, és a gyakori közhiedelemmel ellentétben az sem tesz csodát a régi vagy rossz cellákkal. Ugyan ezeket már sokszor leírtam, de továbbra is tartom, hogy erre nincs egységes recept még akkor sem, ha mi felhasználók az egyszerű válaszokat szeretjük. -
Piftuka
veterán
"Ha nem is 100%-ig ugyanaz de mindkettő automata"
Köszönöm a választ!
Légy szíves írd le, hogy milyen különbség van a két töltő között!
"[..] és 1A a töltés, én egyikbe sem raknék elemet tölteni mert az 1A túl sok."
Miért sok?
Magyarázd el kérlek, hogy mi a probléma az 1 Amper-es töltéssel?
"Lidiset vettem egyszer kipróbálni, töltött szépen de közben sípolt is, vissza is vittem."
Ez kellemetlen, de a 3 év jótállás elég megnyugtató. Ha ilyen gond van, ami viszonylag hamar, vagy azonnal kiderül, akkor zokszó nélkül még a pénzt is visszafizetik. (ALDI-nál 2 hónapon belül is.)
-
TeeJay
félisten
Charge végeredményt ne fotózz, láthatod hogy a 4. csatornában mennyivel többet kapott az akku...
amikor veszel egy szettet egyből DISCHARGE+REFRESH-t nyomj 250mA-en (250mA kisütés és 500mA töltés lesz majd)
az első kisütés után megmondja mennyi volt a frissen bontott LSD akkukban még
majd feltöltés ismét kisüti és utána azt láthatod hogy mekkora a kapacitása ha full töltésről meríted ki fullra
ez 1-2-3 körig csinálja amíg már nem tud többet kisütni az akkukból és megáll FULL felirattal
vagyis akkor is az utolsó frissítésnél kapott mAh-t írja neked. -
Köszönöm megpróbálom!
Ádyka: Nagyon is számít, csak 10000ft felett ingyen van a posta.
de ha van 3000-ért akkor természetesen nem veszem meg.
Idő hiányában viszont kapkodok.
Szóval ha valaki ismer megbízható helyet, megköszönném ha linkelné.
Ehelyett a hozzászólás helyett, akár segíthettél volna is, nem bántásból írtam. -
-
And
veterán
Sejthettem volna, hogy ilyesmi lehet a háttérben. Akkor viszont az az érdekes, hogy külön meg kell erőszakolni a kisebb töltőáram eléréséhez (ami persze nem üzemszerű, hisz az USB-s töltés sem tarthat örökké). Ja, ha valakit zavar az az állandó 1A-es AA-töltőáram, akkor inkább másik töltőt válasszon, ahogy mindketten tettük
.
-
And
veterán
"[..] ami tökéletes állatban volt mégis már 2 óráva tovább töltötte mint a másik hármat"
Úgy tűnik, akadnak még gondok a relatív olcsó kategóriában a töltésvég-detektálással. Amúgy az IPC-1(L) is tesz néha ilyet, legutóbb épp a régi (piros) AAA-méretű Tronic LSD-k töltésekor mondta azt öt perc töltés után, hogy "Full". Kisütésre tettem a cellákat, alig volt bennük maradéktöltés, és a tényleges töltés szinte el sem indult, mikor már be is fejezte. Négyből négy (!) cellával ezt csinálta. A következő menetben már normálisan feltöltötte mindet, mindet közel azonos, 1000mAh-s bevitt töltéssel.
"én közben rádugtam usb-re is tölteni cuccot, hogy ne 1000 mA legyen a töltőáram hanem csak 500 mA"
Nem ismerem annak a töltőnek a belső felépítését, de szerintem megenné a fene az egészet, ha úgy csinálták (volna) meg, hogy ha a fő rekeszekben való töltés közben USB-re dugsz valamit, akkor a rekeszek töltőárama lecsökken. Az áramgenerátor az minden körülmények között áramgenerátor marad, legalábbis töltéskor igen előnyös lenne, ha úgy maradna, különben az életben nem detektáljuk megfelelően a feltöltés végét. -
Én tegnap először a Lidlben vettem meg a töltőt, de 2 óra múlva vittem is vissza, mert az akkujaim 70%-ára azt jelezte, hogy hibás mielőtt elkezdte volna tölteni.
Utána vettem egyet az Aldiban is, de azzal eddig nem volt gond. Ránézésre tényleg nagyon hasonlók, a LED-es visszajelzésben és a kijelzőkben különböznek egymástól, de nálam ugyanazokra az akkukra másképp viselkedtek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest