Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Az van.
Visszatérve, az eneloop akkuk jól tűrik a nagyobb árammal való töltést is, de biztosan jobban "gyilkolja", mint egy lassabb töltés. Szerencsére akad olyan töltő is, ami 500-700, vagy akár 1000 mA-rel tölti, ami annyira nem lassú, de biztosan kímélőbb.
Persze ha mindenképpen fontos a rövid feltöltési idő és nincs lehetőség tartalék akkukkal kiváltani, akkor nincs mit tenni, max hamarabb kell új akkut venni. -
Dikri
aktív tag
Ez nem tud NiZn akkut és kisütni sem képes....
Viszont megtaláltam az eddigi befutót. Igaz elég húzos ára van, gyakorlatilag mindent tud, csak 9V-os akkut nem tölt. Elég új termék lehet mert nagyon kevés helyen árulják.
http://www.gearbest.com/chargers/pp_260891.html?gclid=CjwKEAiAtf6zBRDS0oCLrL37gFUSJACr2JYbhW3zlkU2tJutqw7UfTDTTpY1UB8YQuyCybsNsi_IGRoCWLLw_wcB
-
jozsi252
veterán
Ezekhez én alkalmi áron tudtam hozzájutni, kicsivel 3500ft alatt volt. Most ahogy nézem legolcsóbban itt lehet kapni. Nagyon horror ára van neki mindenhol. Itt még aránylag "olcsó".
-
tomcsi23
veterán
A 4. gen. 2013. áprilisi, ebből gondoltam.
Normál használat mellett sokáig ki fogják bírni.
Itt van 2008-as 1. gen. és még mindig hozza az új szintjét, pedig állt már 2 évet is anno. Ciklusban persze keveset kapott, a megadott 1000-hez képest (ezekre még ennyit írtak) pláne.
Mod: nyilván ciklusonként egyre csökken a kapacitása és nem tudom, a megadott maximálisnál mennyivel számoltak a gyárban, de ha a felét is nézzük, azzal is jó sokáig elvan az ember. -
Ádyka
őstag
-
Kernel
nagyúr
...netes fórumok feszegetik a kérdést, hogy NiZn akkukat is tölt? vagy csak próbálgatják.
Nem tudom, mit próbálgatnak, egy NiZn akkut az ajánlás szerint 1,9 V-ig szabad, illetve kell is tölteni. Felette gondolom robbanhat, alatta meg nincs kihasználva rendesen. Az áram eddig a pontig lehet normál vagy gyorstöltés, amit az adott cella elbír, káros túlmelegedés nélkül.
Túltölteni eszerint nem szabad, amikor eléri az 1,9 V-ot, a töltő feljebb nem engedheti a kapocsfeszültséget (vagyis itt kell átváltani áramgenerátoros üzemmódból feszültséggenerátoros módba). Az áram ezután lassan csökkenni fog, 50 mA-nél lehet/kell abbahagyni.
Mindez persze hasonlóan megy a Li-ion celláknál is, csak ott más értékekről beszélünk.
Ehhez képest a hagyományos akkukhoz való -dU töltők tisztán áramgenerátoros módban tolják, míg a túltöltés hatása (a feszültség visszaesése) nem érzékelhető, akkor áll le. Hogy feszültségben meddig tud felmenni, az kapcsolástechnika függvénye is, illetve adott érték felett a vezérlés is letilthat, tehát ezt így nem lehet tudni, hogy hol fog megállni. Vagy figyelni kell, erősen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest