- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
kerekfej #9697 üzenetére
2 óra és helyzet változatlan.
A másik R2U-t feltöltöttem a régi töltővel, ha beteszem az újba folyamatos piros világítás (battery defective or incorrectly inserted) + alul 90%-os töltöttség jelzés arra az akkura
Ha betolok 2 Tronic AA akkut piros - zöld felváltva villog (refresh) + alul mindkettőnél 100% töltöttségszerk. :közben a 2 Tronic is átváltott folyamatos pirosra
-
And
veterán
válasz
kerekfej #9634 üzenetére
SC-C7: Tölt NiMH- és Li-ion akkukat is, de baromi nagy hátránya, hogy egyszerre csak egyet. A töltőárama 1A-es.
Mod: ezen teszt szerint USB-től is 1 A-es terhelhetőséget vár el, de USB-s táplálásnál nem tartja végig azonos értéken a töltőáramot. Ami a teszt leírása talán azért volt így, mert a táp nem bírt annyit leadni, ez viszont nem tűnik túl ésszerűnek, mivel közel 20 percig mégis csak 800 mA-rel töltött USB-tápról. -
Piftuka
veterán
válasz
kerekfej #9622 üzenetére
"Ez jobb lehet, mint a LIDL töltő?"
A LIDL több féle Tronic modellt forgalmazott már, de azzal a Tronic töltővel ez teljesen egyenértékű, amely ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkezik (LCD kijelző, 6 + 2 akku töltése, USB kimenet).
(Én azon sem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy ugyanott készül mindkettő termék.)
Mivel a LIDL-ben nem kaptam már a legutóbb akciózott TRONIC töltőből, ezért megvettem ezt. Jelenleg nincsen rá panaszom, bővebbet majd csak hosszabb távú használatot követően tudok mondani.
-
_seth_
veterán
válasz
kerekfej #9559 üzenetére
Fő, hogy fontos dolgokról beszélgessünk
Mindenki más érti melyik a piros és melyik a zöld. Piros normál akku 2500-as, zöld lsd 2300-as.
Van a zöld mint a te képeden a bal oldaliak és van a piros:
[link]Ami neked a jobb oldalon van olyat nem láttam soha sem lidiben, kizárólag a piros és zöld változatokat. A pirosnak is műanyag a teljes burkolata.
-
Piftuka
veterán
válasz
kerekfej #9410 üzenetére
Ha jól látom, ez a készülék nem tudja a kisütés funkciót. (Ellentétben ezzel) a TRONIC modellel.)
Vagy tudja? A mostani akcióban is a "IAN: 90868" típusú modell kapható?
A Tronic LSD akkuk minősége valóban kérdéses. Egyébként pont most, egy időben ezzel az ALDI féle töltőt és aksikat is lehet kapni. A kérdés, hogy az ALDI-s töltő tud-e kisütni!?
(Ez a katalógusban látható kép alapján megint egy újabb fajta modell.)
-
And
veterán
válasz
kerekfej #9455 üzenetére
Hát, a c/2 értékhez közeli töltőáram mellett (a Tronic szokásos 1A @AA-méret) az nem is csoda, és az előzőek értelmében valameddig teljesen normális. A meleg különben eléggé tág fogalom, az ember mindent melegnek érzékel, ami a kezénél melegebb, az pedig akár a normál testhőmérséklet is lehet, hiszen a kéz normál esetben annál valamivel hűvösebb.
-
TeeJay
félisten
válasz
kerekfej #9429 üzenetére
mondjuk a 950-es AAA már megint az a kategória ami túl van lőve LSD-nek...
800mAh felett biztos van valami hátulütő ugyanúgy 2,2Ah felett AA méretben
a végén újra lesznek majd 2700-2800-as AA LSD akkuk csak éppen 1évet bírnak majd szintén mint a nem LSD variánsok évekkel ezelőtt -
And
veterán
válasz
kerekfej #9383 üzenetére
Saját tapasztalatok a régebbi (piros színű) Tronic LSD-akkukról: [link]. Gondolom a most kapható társaik sem rosszabbak ezeknél. Nem hozzák a neves és drágább LSD-akkuk minőségét, de sok esetben erre nincs is szükség. Mondjuk egy digitális fényképezőnél pont szükség lenne ezekre a képességekre, főként az alacsony belső ellenállásra.
bagaba1: Az első töltőárama 200..250 mA-es lehetett, a másodiké viszont nagyon gyanús, mert túlságosan nagy értékűnek kellene lennie ilyen gyors töltéshez (ami igaz is lehet, de az olyan típusok nem olcsók, az is lehet, hogy egyszerűen hibásan detektálták a töltés végét). Az eneloop-ok töltése amúgy elvileg épp annyi odafigyelést igényel, mint bármely más NiMH-akkué. A hagyományos (nem LSD) típusokhoz képest kisebb belső ellenállásuk okán nagyobb töltőáramot viselnek el túlzott melegedés nélkül, de a C/10 értéknél nagyobb áramú (>200..250 mA) töltéshez mindenképp normális túltöltésvédelemmel ellátott töltőt illik használni. -
Ádyka
őstag
válasz
kerekfej #9383 üzenetére
Le tudnék, de nincs ilyenem, és nem is tervezek foglalkozni vele. Ha valaki vesz, akkor megcsinálom, de sokaknak van itt IPC-je, és még többen használnak tronicot. Az eredményeket hasonló módon ők is nyilvánosságra hozhatnák. Max a 4 db mérleggel való mérés nem lenne meg, de az nem is egy veszettül fontos dolog.
-
And
veterán
válasz
kerekfej #9379 üzenetére
"De gyárilag biztosan nem töltik teljesen tele."
Ez mitől olyan biztos? Oké, eneloop-ok esetén régebben felmerült, de nem tudom, mennyire volt hivatalos infó. Ádyka meg közölte a teljes ciklus utáni kapacitásokat.
"A Li-ion 18650-eseket is "storage" (és a LiPo akkukat is) módban szállítják, hogy kevésbé károsodjanak állásukban a cellák."
De most nem lítiumakkukról van szó, hogy a kezdeti töltöttség befolyásolja a végleges kapacitásvesztés rátáját (ami egyébként sem minden Li-xx-re igaz, a 'Li-ion' maga is gyűjtőnév, többféle lehet kémiai összetétel szerint), hanem NiMH-ról, amelynél tudomásom szerint nincs ilyen összefüggés. -
And
veterán
válasz
kerekfej #9376 üzenetére
"Elsőre szerintem teljesen fel kellett volna tölteni és csak utána lemeríteni."
A kolléga mindannyiunk szerencséjére nem úgy tett. Egyrészt műszakilag nem indokolt egy LSD (ami egyben előre feltöltöttet is jelent) azonnali töltése, másrészt sokat elárul az önkisülésről a 'gyári' maradéktöltés mérése, főleg akkor, ha ismerjük a gyártás időpontját.
Mod: Na, mire ezt leírom..
"A mérőd milyen pontosságú?"
Ezt meg nem értem, miért lényeges. A digit feszüktségmérők / DMM-eek mindegyike elé pontos ilyen feladatra, ráadásul az üresjárási cellafeszültség önmagában nem sok infót rejt a celláról. A töltésmennyiség mérése meg olyan, amilyen (végül is egy töltőről van szó, nem műszerről), de brutális hibája biztos nincs, a szórás alacsony értéke meg így is elég sokatmondó. -
Ádyka
őstag
válasz
kerekfej #9376 üzenetére
És miért lett volna az jó?
Egy LSD akksi egyik lényege, hogy gyárilag töltött, azonnal használható. Ha úgy csináltam volna ahogy mondod, akkor azt sem tudjuk meg, hogy gyárilag mennyire vannak használható szintre töltve.
A javaslatodra a válasz a második kép.
DT9205A -t használok. Amire kell arra megfelel.Szerk.: Pont ezt akartam még odaírni. Bár mostanában nem jellemző a gyártás/csomagolás időpontját jelezni, de ha mégis rajta van, akkor lehet következtetni az akksi tötltöttség megtartás képességére.
-
-
fricc_
tag
válasz
kerekfej #9334 üzenetére
Köszi.
Azok a Tronic töltők (már ha rájuk gondoltál) amiket én láttam, nem tudnak egy gombnyomásra lemeríteni, és általában 1000mA-es töltőárammal töltenek egy AA aksit, ami nem biztos hogy egészséges....Persze ez nem jelenti azt hogy nincs köztük olyan amilyet én szeretnék, csak azt mondtam hogy nem láttam :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest