- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
szőröscica #10489 üzenetére
Folyamatosan mennek rá a mérőimpulzusok, amitől egy idő után megemelkedhet a kapocsfeszültség és elindul a töltés. Láttam már ilyet a BC700-nál.
Ha multiméterrel rá tudnál mérni akkor jobban lehetne látni, hogy mi történik, halad-e felfelé. Ha zárlatos, akkor nem fog.
Régen egy töltővel kaptam 2600 mAh kapacitású Ansmann akkut, aminek az volt a sajátossága, hogy jó nagy volt az önkisülése. A gyártó szerint is folyamatosan töltőn (csepptöltésen) ajánlott tartani, így mindig rendelkezésre áll, amikor szükség van rá.
Anélkül talán egy hétig sem bírta, viszont 0,9 V körül megállt, még egy év múlva sem ment 0,8 alá. (Volt ideje, lényegében soha nem használtam semmire.)
Ehhez képest elég gáz szerintem, hogy az állítólagos LSD akku ilyen mélyre süllyedt. Ha jól tudom, 0,7-0,5 V alatt tekinti hibásnak az IPC.
-
Alex91
félisten
válasz
szőröscica #9044 üzenetére
Aztan megy az is tonkre... A tudasa oke, a BC-500-am is boven megteszi, de azert ne menjen mar tonkre par ev alatt!
-
And
veterán
válasz
szőröscica #9018 üzenetére
"ezek az akkuk 700mA-rel töltve nagyon felforrósodnak [..]"
Ez pedig relatív magas belső ellenállásértékre utal. A közelmúltban itt a topikban közölt 'eredmények' láttán az jön le, hogy a kimért kapacitás a mindenható, ami persze fontos, meg ezt a paramétert képes mérni az IPC és klónjai. Csak hát a kapacitás egyrészt messze nem mond el mindent az akkuról, másrészt ebben a hagyományos (nem LSD) típusok pont jobbak, mint a gyakorlatban egyébként jobban teljesítő LSD-k. Maga az LSD kivitel a szó eredeti értelmében ugye az alacsony önkisülést takarja, de az hiába alacsony, ha a fényképező vagy egyéb terhelés nem tudja rendesen kihasználni a tárolt töltést a magas belső ellenállás miatt. Az IPC-ben kimért érték eléggé 'szintetikus': hiába valós, de csak az adott, viszonylag alacsony értékű és végig állandó terhelőáramra vonatkozik. Érdemes lenne olyan teszteket is végezni, amelyek a pakkban 'bennmaradt' töltésmennyiséget határozzák meg, a 'lemerült' (fényképező által már lemerültnek nyilvánított) cellák kisütésével. A neves, és nem ennyire olcsó LSD-k ugyanis többek között az alacsony belső ellenállásukkal körözik le ezeket 'filléres', hipermarketekben kapható típusokat. -
hzsolee
őstag
válasz
szőröscica #9014 üzenetére
Nekem is van két csomag ikeás akkupakk, tényleg megéri. Van egy kis nikon gépem amibe 2 db AA kell, de jól bírják. "woki-toki"-ban mentek ezek az akkuk egy darabig, ott is rendben volt minden. Ha arra járok veszek AAA pakkot is.....
-
xXxian
senior tag
válasz
jól hangzik, köszi!
-
paye
tag
válasz
Köszönöm, ezt vártam!
-
Siriusb
veterán
válasz
szőröscica #9009 üzenetére
Jó, hogy mondtad, én is csinálok egy refresh-t, úgy tűnik, megéri.
-
paye
tag
válasz
szőröscica #9009 üzenetére
Az IKEA - s aksik tesztjét várom a legjobban...
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
szőröscica #8995 üzenetére
Kösz.
A használati utasítás csak azt írja, hogyan kell a funkciót és a töltő/kisütő áramot kiválasztani. Hogy mi történik, kb. mennyi ideig tart vagy milyen értéket kell majd a végén figyelni, azt nem. -
válasz
szőröscica #8991 üzenetére
ja de,
csak az IPC-1 tud 500mAh-val kisütni (ebből a sorozatból), -
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #8988 üzenetére
Ráér
Vegyük majd fel a kapcsolatot akkor
-
válasz
szőröscica #8986 üzenetére
500mAh-val teszteld, akkor közelebb leszel a reális eredményhez
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #8986 üzenetére
Nincs kedved esetleg pár pana akksit is tesztelni?
Jó pár évesek már, de szerintem elvileg jónak kellene legyenek.
-
Siriusb
veterán
válasz
szőröscica #8920 üzenetére
Nehogy olyan legyen, mint a vérnyomásmérőjük.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
szőröscica #8897 üzenetére
Pécsett is dögivel van akku és töltő is. Ennyiért nagyon jó vétel.
-
kaliber
aktív tag
válasz
szőröscica #8886 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #8871 üzenetére
Ez tölthető elem, jól látom?
-
kaliber
aktív tag
válasz
szőröscica #8871 üzenetére
Amit linkeltél tesztet az szerint a legsz@rabb LSD akku.
-
blattida
nagyúr
válasz
szőröscica #8867 üzenetére
A sima elemlámpát semmi esetre sem ajánlom, mert tönkreteszed vele az akkukat a mélykisütés miatt, a ledes már sokkal jobb megoldás, a digitális fényképezőgép pedig azért nem jó, mert nem meríti ki eléggé az akkukat ahhoz, hogy igazán rendbe tudja rakni őket a töltő...
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #8866 üzenetére
Vagy szerencsésebb lenne egy digitális fényképezőgépbe betenni, és addig járatni bekapcsolt kijelzővel őket, míg le nem merülnek? És ezt többször végigjátszani?
-
blattida
nagyúr
válasz
szőröscica #8864 üzenetére
Minden funkciója automatikus, az akku behelyezése után végez egy rövid tesztet és annak alapján határozza meg, hogy kisütéssel kezdje el a a folyamatot vagy sem , így nem tudsz külön kisütést/frissítést kezdeményezni...
-
blattida
nagyúr
válasz
szőröscica #8862 üzenetére
Igen, abból a fajtából már régóta beszerezhető 4000 forintért.
Használd egészséggel és jó akkukkal. -
válasz
szőröscica #8851 üzenetére
a gyors töltőt használd a tronic töltő akcióig
-
válasz
szőröscica #8849 üzenetére
nekem van IPC-1L, rendben teszi a dolgát, de nem egy minőségi darab
LSD aksinak nem a gyors töltés a gond, hanem ha nem figyeli a töltő egyesével a hőt és a töltöttséget meg ilyesmi
-
válasz
szőröscica #8847 üzenetére
tesco-ban 2900Ft-ért van gyors töltő, 4 db tesco akkuval, az is ér annyit mint a konrád kínai vackai (már bocsánat)
-
válasz
szőröscica #8845 üzenetére
pár hozzászólással feljebb?
Vatera, Apród, Jófogás? -
g@bo
nagyúr
válasz
szőröscica #8825 üzenetére
varta r2u mit csinál?
-
válasz
szőröscica #8823 üzenetére
igen, mert egy az egyben eneloop
-
válasz
szőröscica #8821 üzenetére
Panasonic Ready to use Rechargeable 1900mAh = SANYO Eneloop átcímkézve
Panasonic megvette a SANYO-t 2010-ben.
-
tomcsi23
veterán
válasz
szőröscica #8819 üzenetére
Annyiért van eneloop is, pl.
-
válasz
szőröscica #8817 üzenetére
még a 4 éves eneloop-nál sem érdemes méregetni
a régi ócska akkuknál van értelme a mérésnek, csak a felhasználásnak nincs
-
válasz
szőröscica #8815 üzenetére
mérni nem tud, áramerősség állítás nincsen, azon kívül mindent automatikusan
Voltcraft-ot meg néha a falhoz vágnám a kezelhetősége miatt -
válasz
szőröscica #8813 üzenetére
A sima eneloop tökéletes választás
töltő: lild vagy aldi kb 4500Ft
vagy Voltcraft IPC-1L 8-10000Ft
Ilyen távirányítóba, meteorológiai állomás, meg faliórába, az aldiba szoktam venni 8db aaa elemet 600Ft-ért
egér és billentyűzetbe akku
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest