- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
AstraCDX #4712 üzenetére
Van egy bizonyos hibaszázalék, aki ebbe beleesik, annak nyilván rosszul esik, de ez sajnos kivédhetetlen. Amellett az emberek többsége vígan használja. Ez mindig is így volt, mióta elektronikák léteznek. Én garancián belül is rengeteg készüléket javítottam, amikor még szervizben dolgoztam, audio, video stb.
Csak akkor még jobban lehetett cserélni a hibrid alkatrészeket. Egy ilyenben nem nagyon tudsz mit cserélni (mármint a töltőben).
-
Kernel
nagyúr
válasz
AstraCDX #4710 üzenetére
Sokat volt használva? Arra gondolok, hogy a tápadapterben hátha kikészült a kimeneti pufferkondi, amitől "tüskésebbé" válik a tápfeszültség, és emiatt sztrájkol a töltő, de azt csak oszcilloszkóppal látni. Sima műszerrel hiába méred.
Persze, én sem veszek elő szkópot ilyen táphibához, hanem megnézem a kondit, először is, hogy fel van-e púposodva. Csak attól még lehet hibás, ha szemre ép, ezért kétség esetén ki is lehet mérni. Profi esetében ESR-mérővel, vagy legalább egy kapacitásmérővel. Vagy ha egyik sincs, akkor vaktában cserélni.
De ha sérül a garancia, akkor ezt csak elméletnek szántam, inkább vissza kell vinni. Amúgy is elég apró esélynek tűnik, csak én tapasztalatból úgy vagyok vele, hogy probléma esetén ez is egy kizárandó körülmény, utána lehet tovább lépni (ha lehet).
-
And
veterán
válasz
AstraCDX #4708 üzenetére
Ilyen jellegű hibával nem sokat tudsz kezdeni: a tápfesz megvan, kijelző működik, a kontrolleren kívül meg nem sok minden tud ilyen hibát produkálni, túl sok intelligencia nincs azon kívül a nyákon. Maga a kontroller pedig sajnos ismeretlen, hozzáférhetetlen (nem tokban van, hanem csak egy műgyantával kilöttyintett lapka) és cserélhetetlen. Ha még időben vagy, vidd el garanciális javításra, úgyis cserélni fogják (bár lehet, hogy nem azonnal, én is így jártam). Ha a garancia már lejárt, nem sokat tehetsz, esetleg egyes még használható részegységeit felkínálhatod aprópénzért: tápegység, kijelző, ház, billentyűzet.
Mod: a töltőfészek sarkain mérhető, tápfeszültséghez közeli érték valószínűleg normális, hibátlan példánnyal is ez a helyzet (amúgy nagy forrásimpedancián jelenik meg). Bekapcsoláskor, a táp csatlakoztatásakor az inicializálás jelei (négy különböző számérték, majd teljes kijelző-teszt, amikor minden szegmens aktív) láthatóak a kijelzőn, vagy ez is elmarad? -
válasz
AstraCDX #4699 üzenetére
Lehet 0,9V alá merültek az akkuid, vagy a 12V-os adaptered sz@r@kodik.
Próbáld meg másik akkuval, vagy először rakjad valami noname töltőbe, hogy 0,9V felett legyenek.
Próbálj ki egy hasonló vagy nagyobb paraméterekkel rendelkező 12V-os adaptert.
Van olyan IPC-1 tulajdonos, akinek az autós adapterrel működik már csak a töltője.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest