- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iomega
addikt
Köszönöm az észrevételedet!
Az a helyzet, hogy mivel
- több lépcsőben állíthatom a feszültségeket 2000mah-ig, már jobb mint az IPC 1, arról nem is beszélve, hogy
- a felépítése is jobb, robusztusabb kivitel, amitől még csak szimpatikusabb, nincsenek olyan közel az akkuk egymáshoz, könnyebb kivenni a őket helyükről
- nagyobb lehetőség van a szellőzésre,
- a készülék felépítéséből eredően kevésbé melegszik maga a készülék is
- magasabb feszültséggel is tudom akár tölteni az akkukat
- jobb a kijelzője, háttérvilágítás
- könnyebb állíthatóság a 4 gombbal, ami puhán jár
- Magasabb, több fokozatban állítható kisütési lehetőség,
- fokozatosan állítható 20000mah-ig az akkuk kapacitásának megfelelően a töltő
- alul kihajtható támasz, ezáltal szintén kedvezőbb hűtési lehetőséget kapva a készülék
- 3 év garancia
- az ára is kedvezőbb, mert 15 E-ből megvan úgy, hogy kapom a töltőt, kapok hozzá egy autós töltőt + tároló táskátÖsszességében csak jobb számomra az IPC 1 - hez képest véleményem szerint, és még az ára sem több, inkább kedvezőbb, ezért én mindenképpen jobb vételnek tartom.
-
törölt tag
Félreértesz, van benne egy gombelem, vagy valamilyen akksi, ami, ha 10 órát volt benne elem/akksi, akkor 24 órára garantáltan tartja a beállításokat. De azért utána csak vissza kellene tennem, szóval mindegy.
Igazából engem az érdekel, hogy nem folyhat -e bele az akksi, ha hosszabb távon benne hagyom? Teljesen feltöltött állapotban teszem bele, és - elvileg - havi szinten cserélem őket, ami eddig egyszer történt meg, mivel új a gép.
szerk: Azért ijedtem meg, mert az egyik töltőmön találtam az egyik póluson némi savmaradékot, korábban nem vettem észre, de akkor ennyi erővel a gépbe is befolyhat, nem?
-
Laybee
őstag
-
elistvan
őstag
Én írtam rosszul igazad van. 200-al tölt. Discharge-refresh-el próbálkoztam amint kiköpte a digigép az akksit. Nem írja ki a fullt a töltő az egyik akkun ami még benne van. A mode gomb nyomogatására az 1600mAh és 4:17 adatok jönnek elő, de órák óta nem mozdul előrébb (tegnap este óta) Gondoltam várok, hátha lesz valami. Tehát egy sima discharge-ot kell neki adnom?
-
törölt tag
Éretm, köszönöm a választ.
Egyébként a legolcsóbb, most kapható Sanyo töltő pl 2x250mA-s és 16 óra múlva kapcsol le automatikusan a töltő. (Honlapjuk szerint)
2000/250=8 Ebből is gondoltam, hogy egy akksiba ennek a fele jut, különben miért csak 16 óra után kapcsol le?
Nézegettem az akkutöltőket, de (nekem) elég drágák.
Tudnál ajánlani 5K alatt egy jobb töltőt, vagy enyiért nem megoldható?
Gondolom ami 0.5/1A-rel tölt, cellánként, ne adj Isten valami vezérlő is van benne az bőven többe kerül. -
-
-
peti_s
addikt
Köszönöm a választ, nem ismerem sajnos a felvételét, az adapter csatlakozóhoz 4,5 V és 450 mAh-t írnak, ami szerintem erősen túlzó. Eneloop-al megszakítva volt az a 14 óra, autóban ment, 2*3 órás út, de ment előtte és utána is, plusz 2*2-s, u.úgy előtte és utána is, feltöltött állapotból. Utána még itthon ment egy órát. Ez kb. 14 volt, az Energizer-el próbaként hajtottam, érdekelt meddig megy.
Szólt este, majd egész éjszaka, a discman max hangerőn szólt, (Hi-Fi-re volt kötve) nem volt nyomogatva ami biztos sokat jelent, mert van benne ESP így 10 mp-t forog a CD, majd 30-t áll. És bizony 14 órát bírt.
De, most kíváncsi lettem, teljesen feltöltött eneloop-t azonos körülmények között összeengedem a teljesen feltöltött Energizer-el.
Az eneloop-t éjfélkor indítom.
(3 napja töltöttem teljesen fel, nem volt használva.)
-
Ádyka
őstag
Nekem bejön a kép.
Majd a tulajdonosk elmondják ha akarják, hogy milyen a cucc hosszú távon.
Én nem használom őket.
Kétlem, hogy a klasszikus energizer szintet hozná. De talán még a piros tronicnál is jobb.
Kapacitás, OK, gyári töltöttség OK, a kapacitása nagy részét kb 1,15V-ig adta le.
Jelenleg ennyire tellett tőlem. -
-
kaliber
aktív tag
Volt dolgom mind két céggel a Conradnál én soha többet nem vásárlok (ha csak nem olyan termék kell ami máshol nem kapható) a garanciális ügyintézésük olyan igazi magyaros átverős régebben írtam itt róla.
A másik cég (himi-humi KFT) mivel van üzletük hitelkártya elfogadással, bátorkodtam előre utalni (a szállítási díj +500ft sokkal többe került volna ha bemegyek érte) egy nap alatt kezemben volt az akku.Én is vidéki versenyző vagyok a szállítási költség v. utazási költség minden üzletben játszik.
-
Allien
veterán
Köszi az összefoglalót. Amihez kellene ELVILEG (jelenleg csak elvileg), az a Pentax K200D fényképező gép, mely kényes az akksikra. Lassú kisülésűeket szereti, a "normálokkal" be se kapcsol. Illetve, vakuhoz is jól jöhetne, elvileg. Én EZT a töltőt néztem ki. Múltkor volt olyan verzióban, amelyhez akksit is adtak ajándékba, ugyan ennyiért. Nekem az AAA nem kellene, de ez van. 12E egy fokkal elfogadhatóbb, mint a 15E.
Ha lenne hozzá akksi.
-
ftamas0201
senior tag
Világos, köszönöm ezt a kis részletezést!
Akkor megvan a választott a Conrad-tól, lesz akkor az IPC-1L töltő és úgy gondoltam, hogy akkor nem 4db elemet veszek hanem 8db-ost megveszem akkor lesz mindig négy tartalékba is. Gondolom a SANYO ENELOOP AA NIMH CERUZA AKKU 2000MAH 8 DB minőségben ugyanaz mint a 4db-os amit linkeltetek nekem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
Nekem maga a kifejezés kicsit furcsa, mármint a "tényleges formázás". Van nem tényleges formázás is?
Az általad linkelt oldalról valamit a PDF kezelési utasításból az szűrhető le, hogy a Break-In funkció alapvetően egy szabványos IEC kapacitásmérés. Break-In (mint formázás vagy "betörés", mintha egy lóról beszélnénk) nevet azért kaphatta, mert egyrészt így rövidebb ráírni a kijelzőre, másrészt amikor egy akku új és/vagy sokáig pihent, ajánlatos először kímélő módon, kis árammal formázni.
Tehát így mosták össze a két funkciót, de én legalábbis nem tudok róla, hogy ez az IEC-ajánlás a formázásra is vonatkozna, vagy létezne ilyen gyártói előírás. Láttam néhány akku-adatlapot, azokon szerepelne, ha annyira fontos lenne.
Mindamellett ezt a kis áramot én más töltővel is produkálhatom, gyakorlatilag az IPC1 200 mA-es fokozata általában épp alkalmas a célra. Nem fontos hajszálpontosan ragaszkodni a C/10 értékhez, illetve a pihentetéshez, ennek az IEC-mérés szempontjából van jelentősége.
Régen például a Ni-MH akkus telefonomhoz mellékeltek egy papírt a formázásról, ahol leírták, hogy töltsem fel, merítsem le stb, természetesen a saját gyorstöltőjével, mert mivel mással.
-
koanla
aktív tag
Köszi a sok választ! Ha jól értem, akkor a két legfontosabb funkció a kisütés, illetve a töltés végének meghatározása. Az időzítős szart se ér, míg a -dV, vagy az MQR-hez írt Peak-Cut már jó lehet. Viszont míg a Sanyo töltői nem tartalmaznak kisütést, így nem ajánlottak. És ezért érdemes a BC-5(7)00-hoz (vagy bármelyik, kisütési funkciót is kínáló) ragaszkodni.
Egyébiránt épp azt próbáltam leírni, hogy ritkán használom manapság már a fényképezőmet és egy intenzív hétvége lenne csak mostanság. Egyébként még fél év, év is eltelik két használat között. Úgy látszik, rendkívül rosszul fogalmazok. :-) -
koanla
aktív tag
Az MQN04-et néztem eredetileg, arra gondoltam "Sanyo-s töltő" alatt. Nem látom, hogy a linken írna bármit is mikroprocesszoros vezérlésről, inkább csak alacsony áramról. Tehát ez nem az a nagyon okos fajta lehet. Ezzel szemben az MQR06 elvileg már procis, töltésvezérlése is van. Megtenné vajon az MQN is, vagy ragaszkodni lehet az MQR-hez? Ez utóbbi akkor lenne pálya, ha nem kéne a BC-700-ban gondolkodnom később, mivel az MQR végleges megoldás lehetne.
Szerk.:
Vagy most nézem még az MQN09-et. Az elvileg már szintén procis, de árban barátibb egy fokkal. -
koanla
aktív tag
Köszönöm a gyors választ! Még egy olyan kérdéssel hadd kínozzalak, hogy jó lehet-e a saját, Sanyo-s töltője? A gyorstöltési funkció nem érdekel, nem is tartom javallottnak, habár egy jó töltő biztosan meg tudja csinálni, de az ilyen olcsók biztosan nem. Tehát a kérdés, hogy ha most csak akkura ruháznék be; esetleg a saját töltőjével, akkor az megtenné-e ideig-óráig?
Elég ritkán használnám, viszont a gagyi akku, gagyi töltő párostól óvakodom, mert elég rossz tapasztalatom van vele (konkrétan Rossmann) Ez utóbbi töltője egyébként teljesen ellenjavallott; még egy hosszú hétvége erejéig is? Úgy is, hogy utána mondjuk egy BC-500-ast vennék* és azzal tölteném (most nem ruháznék be egyszerre akkura ÉS töltőre is, hacsak nem "muszáj")? Magyarán szólva három napi használat/töltés kinyírná-e vagy helyrehozhatatlanul megnyirbálná a kapacitását?____________________
* Habár a BC-500-ashoz képest a 700-as már nem nagy ugrás -
killerjohn
addikt
most vettem meg a voltcraftomat, tele vagyok eneloop aksikkal (AA fehér, AA fekete, AAA fehér), meg van néhány régi duracell meg energizer förmedvény. Addig OK, hogy elolvastam a manualt, de igazából kereken 0 amit tudok az akksik lelki világáról, meg úgy összességében az áramról.
Szóval azok alapján, amit írsz, a töltési áram szabadon választható, független az akksitól? vagy van valami szabály, hogy X mAh-s akksit X/Y töltőárammal szabad/érdemes csak tölteni? Azért kérdezem, mert most nagy fába fágtam a fejszémet, miszerint minden akksimat leszetelem, a TEST módban, dehát iiiiszonyat sokáig tart a default 200mA beállítással...
A másik kérdésem az lenne, hogy ha a test végén a kijelzett kapacitás közel nem a névleges, akkor és csak akkor érdemes a REFRESH móddal felfrissíteni, azaz formázni az akkut?
Előre is köszönöm a választ, lehet hogy még fogok itt kérdezgetni, mert eddig "duracell töltő: be, zöld fény, ki" üzemmódban töltöttem az akkukat
-
Freddy76
addikt
Sziasztok. Először is, csak egy buta jogász vagyok, fizikához nagyon láma, ezt kéretik a válaszoknál figyelembe venni
Szóval van egy voltcraft epc-1l töltőm, hozzá sanyo eneloop xx akkuk. Feltöltöttem az akkukat fullra, elraktam őket, kb. két hét múlva elővettem. A feleségem nem tudta, hogy fullra töltöttem, ezért a töltőt újra bedugta, és az tölteni kezdett. Most kb. egy órája mennek 700 mAh-on, az elvileg két hete fullosan töltött akkuk. Az akkuk és a töltő is újak, ez talán a második-harmadik töltés volt.
-
tomcsi23
veterán
Ha már itt járunk, hogy lenne érdemes tölteni azokat az LSD akksikat (főleg Tronic, de van pár Eneloop is), amiket olyan kütyükbe raktam, ahol kb fél-egy év után merülnek csak le? Minden töltés legyen refresh?
Egy 2008-as Eneloopnál már tapasztaltam olyat (szintén kb éves periódusokban volt egyszer töltve kisütéssel), hogy a fényképező elég hamar jelezte az alacsony feszültséget. A töltési előzmények fejében rányomtam egy refresh-t, azóta még nem teszteltem. -
PHM
addikt
Jó-jó, de a kérdés csupán elméleti volt.
Az én válaszom pedig, hogy abból is vennék egyet.
A többivel egyetértek.
Saját tapasztalat, hogy például az akkus szerszámgépeket sokszor
még a szakemberek sem tudják megfelelően kezelni.
Hiába pofáztam, hogy nem kell azokat a nyomorult fúrógépeket
nyakra-főre tölteni, falra hányt borsó volt.
Most kezd tönkremenni a negyedik akkupakk... -
Sucuka
senior tag
Az az igazság, hogy aki veszi a fáradságot, és végigolvas jónéhány értelmesebb hozzászólást itt (plusz az általános iskolai fizika órán a koszon kívül más is ragadt rá), az elegendő ismeretet szerezhet arról, hogy melyik töltőben mi a jó, és ennek megfelelően képes is dönteni a vételt illetőleg..
Ahogy már említettem: Nem akarok senkit sem rábeszélni, hogy vegyen meg egy drágábbat, főleg akkor, ha a funkciók felével nincs tisztában, csupán rá próbálok világítani, hogy "van élet az IPC-ken túl is.
Egy röpke költői kérdés, csak úgy érdeklődés jelleggel:
Ha lenne egy elektronikai cégem, és összegyűjteném az infókat a felhasználóktól a különböző tapasztalatok alapján, és ennek fényében megalkotnám a "tökéletes" töltőt, amit fele annyiért árulnék, mint az IPC-ket, akkor ti melyiket vennétek?(#5206) paye: Nem értem a kérdésed!
-
BEE
addikt
Az IPC használatát konyha szintre tervezték.
Nem tud különösebb kunsztokat, de ha csak tölteni akarsz,
arra nagyon jó.
Ezért is ajánlom mindenkinek, erre a feladatra perpill nem tudok jobbat.
Aki semmit nem ért az aksikhoz annak is kisütéssel indul a töltés,
végül számszerű adatot kap az aksi állapotáról, amit tud viszonyítani
ahhoz amit az aksira írtak.BEE
-
mexel
veterán
Nem ilyen mechanikus dologra gondoltam, hanem inkább arra, hogy nincs-e valami kis elektronika amivel ez megoldható. pl egy digit kijelzős kütyü
Mondjuk akkor már lehet hogy egyszerűbb ha veszek egy imax b6-ot vagy egy turnigy-t
csak van most itt egy csomó 18650-es és jó lenne teszteket csinálni róluk. -
Sucuka
senior tag
"ugye nem követted el azt a hibát, hogy töltés után (refresh-mód befejezése) 2 nappal újra töltötted (a teszt-program töltéssel indít) a már tele akkumulátorokat?" - Nem biza! Kaptak egy kisütést 200 mA-en a C9000-el. Csak ezt nem írtam bele, gondoltam evidens, hogy feltöltött akkut nem kezdünk el ismét tölteni...
(#5160) luciferk: Nos ez a funkció az amit sajnos nem tudsz bekapcsolni. De nem hinném, hogy ez hátrány az IPC-hez képest. Mondok is rögtön egy példát: Adott 4 db összeválogatott cella, amit a vakumban használok. Amikor a vaku kijelzi a "BAT"-ot, és kkiveszem az akkukat, majd elkezdem kisütni a kapacitásérték 2-3 tizedének megfelelő kisütőárammal, akkor gyakorlatilag 5-10 perc, igaz volt már, hogy fél óra, de ennél több semmiképpen, és gyakorlatilag kisültek az akkuk 0.9V-ra. Így nem sokat kellett várnom a töltésüzemmód elindításához. Mondom én ezt persze úgy, hogy amennyire csak lehet, igyekszem kihasználni belőlük a szusszt, nem tudom, hogy mások hogy használják az akkuikat. (Szerencsére a vaku teszi a dolgát, így ritka, ha félig kisült akkukat veszek ki belőle).
Úgy gondolom, hogy nem feltétlen szükséges, hogy a kisütés után automatán induljon a töltés, ezzel az alapvető hiányossággal azért együtt tudok élni, ezen kívül, legyen akármyilen folyamat is futtatva a töltőn, nincs olyan, hogy legalább 2-3 óránként rá ne nézzek, és végig ne lapozzam a SLOT-onkénti értékeket.
-
Sucuka
senior tag
Nos pont itt jönnek elő azok a dolgok, ami miatt fenntartásaim vannak az IPC-kkel szemben:
Párhuzamosan összehasonlítva két azonos állapotú (egyformán sz@r, elhasználódott) akkut vizsgáltam, és a következőket tapasztaltam, nézzük sorjában.
1-1 db 2100 mAh Varta Ready2Use akku mindkét töltőbe, a kívánt progamok indítása, majd akkuk cseréje a két töltő közt:
1. számú akku, IPC-1L: maradékfeszültség 1,25 V, indítás refresh üzemmódban 250 mA töltő-, 100 mA kisütőárammal, az eredmény: kb. 2 nappal később egy teszt lefuttatása után a kijelzett kapacitásérték: 1560 mAh.
2. számú akku, MH-C9000: maradékfeszültség kb 1,20 V, indítás refresh/analyze módban, 200 mA töltő-, 400 mA kisütőárammal, az eredmény: az impedanciateszt során a töltő az akkut hibásnak ítélte (HIGH kijelzés). "The MH-C9000 is showing "HIGH" error for my batteries, but it charges fine in other chargers. What can be done?
The MH-C9000 features a high impedance tester which can screen for defective/damaged battery. Most consumer chargers on the market does not have this feature, and therefore will allow charging batteries not may no longer be suitable for use. Maha recommends that batteries triggering a "HIGH" error be disposed for safety reasons, as charging damaged batteries may result in overheating or explosions."Vice-versa:
2. számú akku, IPC-1L: maradékfeszültség 1,20 V, indítás refresh üzemmódban, az előzőekben egyező paraméterekkel, majd egy teszt lefutása után a kapacitás: 583 mAh!
1. számú akku, MH-C9000: maradékfeszültség 1,25 V, indítás refresh/analyze módban szintén az előzőekkel egyező paraméterezéssel (töltés 200, kisütés 400 mA) kb 2,5 nap után, az eredmény: kivett kapacitásérték 876 mAh.
Ebből gyakorlatilag levonhatjuk azt a következtetést, hogy "csodákat" egyik töltő sem tesz a régi, elhasznált akkukkal, de az C9000 legalább nem kecsegtet "hamis" eredménnyel, egy olyan akku esetében, ami gyakorlatilag tényleg halott.
Az IEC ajánlás a következőképpen határozza meg a ceruzaakkukra vonatkozó kapacitásmérést (de ezt nyilván tudják azok akik komolyabban foglalkoznak a dologgal, vagy szakmabeliek): Töltés 16 órán keresztül a kapacitásérték 0,1-edével, majd pihentetés egy órán keresztül, utána kisütés a kapacitásérték 0,2-edével, közben mérés.
Az MH-C9000 tökéletesen teljeíti ezt, annyival kiegészítve, hogy a kisütés után újabb 1 óra pihenőt tart, majd egy ismételt töltés következik 16 órán keresztül.Itt jön be az a "hátránya az IPC-knek, hogy a kisütőáram éppen fele a töltőáramnak, emiatt nem tudja teljesíteni az IEC ajánlás szerinti kapacitásmérést ellentétben a C9000-el ahol ezek a paraméterek függetlenül állíthatóak, és a Break-In program pedig alapból az ajánlás szerint dolgozik.
Ahogy And fórumtás is írta, a mérési eredmények elfogadhatók az adott körülményekhez igazodva, de nagyobb, vagy épp kisebb terhelés esetében már nem mérvadóak.
-
mexel
veterán
Igen, így van, köszi. Csak ezért is írtam, hogy az a kitétel azért nem teljesen igaz amit sokan írnak, hogy a régi akkuimat teljesen rendbetette. A régi, elhasználódott akkuk sajnos már nem lesznek képes csodákra, egyszerűen csakannyi történik hogy néhány rendes kisütés segít a memóriaeffektuson kicsit, de az akksik nem javulnak meg ezáltal. Akinek fontos a jó akksi az vesz eneloop-ot a fényképezőbe, a régiek pedig jók dísznek vagy egy-két olyan kütyübe ami nem eszik sokat. Az biztos, hogy az egyszerű falitöltők amik semmit sem mérnek csak töltenek amíg bírnak, csak károsítják az akkut. Sajnos az emberek nagy része ilyet használ, átlag kereskedelmi forgalomban ilyeneket kapni.
-
mexel
veterán
Ez így van. Itthoni pénzekhez nem olcsó az ipc sem. Most tesztelgetek egyet, de sok minden lehetne más is benne, a refresh funkció pedig kicst túl van misztifikálva a sok leírásban. A kijelző ami jópofa, és hogy kiírja hogy kb mkkora a kapacitása az akksinak, bár ez sem jelent semmit úgy vettem észre. Van akksim amire azt írja hogy még 2200mAh-s, de egy egyszerű zseblámpa megfingatja 2 perc alatt. Amellett új akksikhoz egy jó kisütős- kikapcsolós automata töltő feltétlenül kell. (mint pl a soshine sc-c3-asok amiket letesztelgettem.) Ha az akksi új kora óta ilyeneket használ valaki akkor hasznosak ezek a töltők nagyon, megnövelik az akksik élettartamát szerintem. A többi extra az már cska hab a tortán, és jó játék annak aki szereti. Én például élvezem az ilyen kijelzős méregetős csodákat, annak ellenére hogy nincs egy új akksim sem és nem is használom őket
-
Sucuka
senior tag
Bevallom szeretek néha reklámot csinálni olyan cuccoknak, amiket használok és beváltak
Mindössze ennyi áll a dolog mögött, persze nem kapok érte semmi jutalékot
Szerintem ha te veszel egy adott holmit, és maximálisan elégedett vagy vele, nem kezded el ajánlgatni akinek csak lehet? -- vagy csak én vagyok ennyire fanatikus? -
Sucuka
senior tag
Egy dologban nincs igazad, mégpedig az, hogy nincs benne hővédelem. Ezt honnan olvastad ki? Pont hogy van benne. Cellánkénti, nem pedig úgy, mint az IPC-ben, hogy a szomszédos két-két cellát nézi. A kisütési végfeszültség ugyanúgy 0.9 V.
A képen tisztán látszanak a cellánkénti hőfokérzékelők a rekeszek kijelző felőli oldalán:
Akárhogy fokozhatjuk ezt, hasonló márka-ár-érték-tudás viták mindenhol vannak, amiknek semmi értelme, kinek ez vált be, kinek az. Nekem szimpatikusabb, mint az IPC, és ennyi. Nikont is azért vettem, mert jobban kézreállt és jobban tetszett, mint a Canon. Nem kívánok vitát nyitni, csak próbálok rávilágítani, hogy nem csak az IPC létezik.
Egyébként szállítással együtt hozták 14300 körüli összegért.
-
tomcsi23
veterán
Toltam én is 2 garnitúra lidlis akksit AAA méretben, 2 párt be is fogtam. A gyártási idő a szokásos, feszültségben olyan 1,26 V körül volt, ám teljesen jól viselkedtek a készülékekben (egyik telóba ment, a másik vérnyomásmérőbe). Utóbbit egy hónap "használgatás" után ki is vettem, majd még 500-600 mAh-t sütött ki a töltő - másfél évnyi tárolás után. Majd nyomok rájuk egy refresht, hogy mi a helyzet számilag is.
-
mexel
veterán
Köszönöm! Ez lényeges és kimerítő infó. Valami teszter lenne jó már csak kapacitásmérésre. Mondjuk ha jól tudom Az IPC1 erre pont jó lenne, de már nem akarok venni mert nem nagyon használok ilyen akkut, csak a régieket szeretném megtudni mit bírnak. Valószínűleg úgyis kuka (gyűjtő) lesz a végük 1-2 kivétellel.
Vannak akkijaim amit ha kisütök, akkor sokáig tart, 3-4 óráig is miután feltöltöttem, de van amikkel pár perc alatt végez. Az előbbiket fogom megtartani valószínűleg tartalékba. -
kaliber
aktív tag
Én ezt a konklúziót arra alapoztam, hogy két készülék (amiről tudunk ki tudja mennyi amennyiről nem, mert a tulaja nem írja meg) már tönkre ment, mit ad isten pont a gari lejárta után.
Egyébként lehet, hogy azért hívták fel a figyelmed az egy évre, mert az üzletben eme érveket felhoztam (mármint hogy két év lenne a gari) odahívtam az üzletvezető-helyettest is aki elég kioktató és arogáns stílusban említette, hogy "egy év az a kettő" mondjuk én is emelt hangon próbáltam az igazamat védeni. De folytatásként mint ahogy te is írtad felhívtam a vevőszolgálatot ahol a weboldalukon is főoldalon alján olvasható : Minden, jótállási körbe tartozó termékünkre 2 év jótállást és utánvételes szállítás esetén 2 hetes visszavételi garanciát biztosítunk szövegre hivatkozva, hogy itt semmi sincs az értékhatárról írva, nagykegyesen azt mondta küldjem vissza a terméket majd bevizsgálja. Nehogymár, nincs két éve, hogy vettem dobjam ki a kukába?
-
peti_s
addikt
Időigényesnek hangzik.
Akkor lenne egy utolsó kérdésem ezzel kapcsolatban. Ha, tegyük fel 100x csak mindig rátöltök, véletlen szerűen talán 5-6x merül le teljesen ez idő alatt, akkor néhány teljes merítés, teljes töltés ciklussal nem lehet eltüntetni a memória effektust ha kialakult?
-
peti_s
addikt
Valóban elméleti szinten gondoltam ezt ki, egyenlőre teszteket nem végeztem. De, az általad linkelt teszt szerintem semmit sem bizonyít. Nem azt hasonlították össze, hogy egyszer ~2Ah-t szednek ki belőle, és annyit töltenek vissza, a másik esetben meg fele ennyit. Összehasonlításra itt ilyen szempontból nem került sor.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Hát tudod, tulképpen igazad is lehet
De ameddig mondjuk 2 évente 1k-ért veszek 4db viszonylag jó akksit, addig nem is nagyon érdekel, mit csinál a töltő vele.(mondom most ezt, de persze hogy érdekel, mert ha nem érdekelne, nem lenne ipc-1l-em)
Ha nagyon ki akarom tesztelni az akksikat, akkor az ipc-vel töltöm, (aztat csak én kezelem), ezmeg jó a család többi tagjának
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Hali!!
Na, ezen töltő egy tesztet indít mikor belehelyezed az akksit (gondolom ellenállatot néz, meg hogy millen tipusu az akksi, meg feszültségesést, meg kezdeti feszültséget, meg mittomém), és ezek alapján eldönti, hogy most mi lészen.
A refresh funkció itt nagyon gyors áramipulzusokat-kisütéseket jelent olyan valamennyi percig(asszem irja is a doksija)"A különböző kijelzések az alábbi jelentéssel bírnak:
- A LED másodperces ütemben pirosan és zölden
világít (nem 9V-blokk akkukhoz):
Az akkuk kb. 8 percig felváltva töltődnek és
kisülnek. (frissítő funkció: a régebbi vagy hosszabb
időre félretett akkukat újra frissíti)"Ezt egy régebbi töltő doksijában találtam.
Üdv Nagya -
stellaz1
csendes tag
én most 3 csomag AA aksit vettem, belőlük, az első négyet nekem majdnem percre pontosan azonos időben sütötte ki a töltő, 4 óra alatt 550 mA mellett.
A második csomagot nem kísrtem figyelemmel ennyire pontosan, de nagy különbség ott sem volt szerintem.
A harmadik csomagot most süti ki a töltő, az is tart már vagy 2 órája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest