Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz kaliber #5011 üzenetére

    "Konklúzió: Nem biztos, hogy ajánlott a BC-500 megvétele mert 1 év után tönkre mehet, és dobhatod ki a kukába [..]"
    Nem tisztem védeni egyetlen gyártót vagy forgalmazót sem, de ne legyünk már ennyire (ál)naivak: ennyi erővel sose vásároljunk műszaki cikket, hiszen semmi nem garantálja, hogy az nem pont a garancia lejárta után egy hónappal fog meghibásodni. A piacon meg azért nem veszi meg az átlagember ezeket a Voltcraft-cuccokat, mert ott nem árulják.
    Ami tény, hogy a Conrad elvi szerződési feltételei és a gyakorlatuk között némi ellentmondás tapasztalható, ugyanis az előbbi dokumentum szerint nincs szó tízezer forintos (egyáltalán: akármekkora) értékhatárról, aminek függvényében a jótállás (azaz garancia) időtartama változna. Mod: csak egy eléggé homályos utalás van, miszerint "A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályok szerinti szavatossági időt vállalunk". A feltételek között azt írják, hogy az náluk márpedig két év (egyébként valóban a törvényi minimum duplája), punktum. Első körben nem a boltot, hanem a vevőszolgálatot cseszegetném ezzel a kérdéssel, az orruk alá dörgölve a saját elveiket. Ha a gyakorlat nem ez, akkor meg lesznek szívesek ezt a tényt a feltételek között leírni.
    (Pont a héten vettem egy BC-500-ast, a pénztáros külön felhívta a figyelmemet, hogy a garancia a kapott számlával igazolva 12 hónap. A számlán viszont ez egyáltalán nincs feltüntetve.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák