- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Gregman #10322 üzenetére
"[..] amit eddig is használtam az AAA és AA aksiknál, szigorúan 200 mA töltőárammal."
(Azért AA-méretnél felesleges ennyire, még a széltől is óvni az akkut, főleg egy hővédelemmel is rendelkező töltő esetén. Az oké, hogy az ember türelmes, de ez azért feleslegesen túlzó óvatoskodásnak tűnik: a mai mezőny 500 mA-t elvisel alapesetben, amelyik meg nem, azt nem biztos, hogy használni kell, mert amúgy is óriási a belső ellenállása, vagy egyszerűen elöregedett, döglődik. Egy használható állapotú AA-cellát nem érdemes 'agyon kímélni' 200 mA-rel, mert nem igazán nyersz vele, viszont nagyon sokáig tart a töltése. Ha egyszer túlélt ennél nagyobb töltőáramot, és nem melegedett túlzottan, nyugodtan töltheted úgy a továbbiakban is. Ha meg túlmelegedne, amire alapesetben kicsi az esély, akkor az IPC úgysem fogja hagyni, hogy baja legyen.) -
Kernel
nagyúr
válasz
Gregman #10320 üzenetére
Pontosan meg kellene nézni a kezelési utasítást, de a példa kedvéért nekem most itt egy Aldi van kéznél:
LIDL vagy Aldi mindegy olyan szempontból, hogy ezeknél a 9 V-os töltőrészt védelemmel nem szokták ellátni, tolja az áramot folyamatosan.
A kezelési utasításban szereplő idiotizmus (nyilvánvaló ellentmondás) átugorható, ahol a 3,15 mV-ot említi, ez ugyanis nem a 9 V-os akkura vonatkozik, hanem a -dU áramkörre, ami az 1,2 V-os akkukat védi.
9 V-osnál nincs védelem, manuálisan kell megszakítani. Manuális töltéshez viszont nem is lenne szabad megengedni gyorstöltő áramot.
200 mAh akkunál 20 mA a normál (15 órás, C/10) töltés, felette már gyorstöltésről beszélünk.
70 mA áramhoz 700 mAh akku illene, normál töltéshez.
Nekem is van egy 9V-os töltőm 15 mA áram van ráírva. Akkut nem főzi, 24 óra alatt sem. Bedugom egy napra, kész.
-
mexel
veterán
válasz
Gregman #5131 üzenetére
Feletted eggyel a megoldás
Nekem most fogyott el a Soshine töltő. Jó az IPC1 de ha valakit nem izgat a kijelző, és a tesztelgetés, csak egy jó töltőt akar akkor egy jó automata kisütős több csatornás töltő is megfelel szertintem. (mint pl az említett tronic és soshine) Ezek már nem teszik tönkre az akksikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest