- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Na, jól van akkor. Hát ezen a téren az IPC tényleg nem annyira variálható, de ettől még jójaz.
Itt is van pár olyan akku, amiben benne a kapacitás, de terhelve mégsem működik (2650-es Energizer), meg olyan is, amit csak tölt-tölt, azt 2-300 mAh-t tud kivenni.
- ha esetleg kell majd a teszthez.
-
luciferk
senior tag
Külföldi fórumon olvastam, hogy a Maha C9000 nem mindig tölti fel teljesen az akkut mert az elektronika leállítja a töltést 1.47V elérésekkor, ha tele van az akku ha nincs, és ilyenkor a BC-700 (IPC-1L) töltő segítségével tölti full-ra az adott akkut. Te tapasztaltál ilyet? Írtad, hogy a TME-nél kapható a Maha C9000, te kaptál hozzá garancia papírt? mert néztem a honlapjukon nincs semmi utalás arra, hogy adnak e valami garanciát erre a töltőre.
-
Kernel
nagyúr
Egyszer valami magyar blogra tévedtem, hülyegyerek azon vergődött, hogy neki túl bonyolult az IPC1. Ismeretlen fizikai fogalmak, V, A jelzések, mi mennyi? Mert ő ezeket nem akarja tudni, meg az iskolában is csak ugatta a témát stb.
Sajnos a gyártók is kénytelenek elmenni ebbe az irányba, hogy berakom-kiveszem-töltő. Miután átlagember számára egy IPC már nem is töltő, hanem műszer.
Pedig az IPC nagyon ki van találva, ilyennek létezni kell a piacon. Szakmai szemmel nézve is teljesen vállalható, ha azt mondom, hogy forrasztópákával a kezemben születtem, szervizt üzemeltettem, valamit talán csak értek a témákhoz, de az én igényeimnek is megfelel. Ár/érték arány is korrekt.
-
And
veterán
A népek az olcsót veszik. Pont. Tök mindegy, mit tud, csak olcsó legyen. Második körben esetleg elgondolkoznak rajta, hogy vajon az akku-töltő rendszer teljesítőképessége nem azért szar-e, mert az bizony egy olcsó töltő (és akku) volt, amitől ennyi várható. Esetleg ráakadnak egy szakfórumra, és elgondolkoznak, majd vesznek egy jobb töltőt. De a többség másodjára is pont olyan semmitérő töltőt fog venni, mint elsőre, legfeljebb más lesz rajta a márkajelzés. Úgyhogy a felhasználók 3/4-ének teljesen mindegy, mit tudna a te tökéletes töltőd, ha lenne annál olcsóbb (márpedig lesz), akkor azt fogja venni. Amúgy meg ha annyira 'tökéletes' volna az az általad megalkotott csodatöltő, akkor hamarosan nem feleannyiba kerülne, mint az IPC, hanem a duplájába..
-
And
veterán
Mondom, ezt az MH C9000-est tesztelőknek találták ki
. A hétköznapi felhasználók egyszerűen csak tölteni szeretnék az akkujaikat, esetleg megtoldva a töltés előtti kisütéssel, ami nagyon hasznos. (Nem tudom, ki hogy van vele, de az életben nem használtam még az IPC teszt-módját. A néhanapján megejtett refresh pedig szépen kiírogatja a nulláról indított töltés után kinyerhető kapacitásokat.) Azt sem értem, hogy miért nem oldották meg a menüből ezt a "szeretnél-e a kisütés végeztével töltésre váltani, vagy sem?" kérdést, és ez a C9000-es esetében sem lett volna bonyolult, meg persze az IPC-nél sem.
-
-
And
veterán
"indítás refresh üzemmódban 250 mA töltő-, 100 mA kisütőárammal, az eredmény: kb. 2 nappal később egy teszt lefuttatása után a kijelzett kapacitásérték: 1560 mAh."
Csak kíváncsiságképp: ugye nem követted el azt a hibát, hogy töltés után (refresh-mód befejezése) 2 nappal újra töltötted (a teszt-program töltéssel indít) a már tele akkumulátorokat? Érdekes módon én eneloop cellákra mindig nagyjából ugyanazt az eredményt kapom, ami ráadásul - ismerve a terhelés áramát - hihető is. Egyébként döglődő akkuk kapacitásmérési eredménye valóban nem túl releváns, azokból sok következtetést én nem vonnék le. Amelyik akkukról meg többször volt szó, hogy a kapacitásuk megvan, az szintén nagyon is valós, de csak adott (a fényképezőkre jellemző csúcsértékek töredéke) terhelőáramnál, látható közben, hogy nem sokkal van 1V felett a kapocsfeszültség kisütés (azaz kapacitásmérés) alatt. Konkrétan névleg 2500mAh-s Energizer-eknél tapasztaltam ilyesmit.
Ez az IEC-ajánlás meg szerintem túlságosan is pepecs: a C/10 vagy ahhoz közeli értékű kisütőáram a lényeg, a többi tényezőnek jóval kevesebb hatása van a kivehető kapacitásra, ha a töltés előzőleg nem forralta fel az akkut.
#5157: Jó, 3 hónap pihentetés már az önkisülés tesztelésére is megfelel, de az ebben a topikban már megvolt (eneloop akkukkal, fél év után). -
And
veterán
Őszintén megmondom, nagyon csodálkoztam a hővédelem látszólagos hiányán egy ilyen tudású töltőnél, és elhiszem neked, hogy van benne, viszont a manualban semmiféle utalás nincs erre a feature-listában, az ábrákon, vagy akárhol a szövegben. Az általad linkelt gyors ismertetőben valóban említik ([link]), amit - bízva a manual általában mindenre kiterjedő leírására - nem vettem észre, ezért bocs
.
"Akárhogy fokozhatjuk ezt, hasonló márka-ár-érték-tudás viták mindenhol vannak, amiknek semmi értelme, kinek ez vált be, kinek az."
Ez azért kicsit másképp hangzik a korábban általad írtakhoz képest: "árban magasabb, mint az IPC-1, de tudásban magasan veri", vagy "azt tapasztaltam, hogy amennyivel drágább, annyival jobb is".
Azt meg én sem írtam, hogy rossz töltő lenne, sőt. Amennyivel a mindennapi használat szintjén többet tud az IPC-1L-nél, az a nagyobb végértékű és jobban konfigurálható áramtartomány, egyébként szinte ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, hasonló céllal. Ha valakinek ez megér minimum 60% felárat, akkor vigye. Nyilván megvan a célközönsége, különben senki sem venné. De ettől még nem lesz csodatévő mindenes eszköz más (ennél valamivel alacsonyabb árszintű, de nem gagyi) töltőkhöz képest, ahogy az IPC (és a többi drágább töltő) sem az, ha megbízható. Márpedig az, csak lassúbb. -
And
veterán
A következő plusz / eltérő szolgáltatásokat nyújtja a C9000-es az IPC-hez képest:
- töltőáram 200..2000mA: a kisebb érték itt is hiányzik, mint az IPC-nél,
- kisütőáram: 100...1000mA a töltőáramtól függetlenül állítható,
- "refresh & analyze": töltés - kisütés - töltés, közte pihentetéssel: ez átfedést mutat az IPC-k több funkciójával,
- "Break-in": az előzőhöz hasonló, de fixen C/10 árammal (a C-t pedig be kell állítani),
- kisütés: a folyamat végén nincs töltés, ami hétköznapi esetben nem túl gyakorlatias,
- "cycle": töltés - kisütés meghatározható ciklusszámmal (az IPC-nél a ciklusszám nem beállítható, viszont függ a folyamat eredményétől), e módban az utolsó 12 kapacitásmérés eredményét tárolja.
- az IPC-nél sokak által alkalmazott egyszerű 'kisütöm és feltöltöm' módszer nem végezhető el automatikusan úgy, hogy egyetlen programot választunk, mivel szinte mindegyik program töltéssel indít, amelyik meg nem (a kisütés), az nem tölti fel a végén az akkukat,
- a kisütési végfeszültség 1V (apró különbség, nincs nagy jelentősége),
- nincs benne hővédelem (!).
Nagyon szép és jó, de egy átlagos (az akkuk minőségének fontosságával és a töltési módok mibenlétével azért tisztában lévő) felhasználónak ez nem sok pluszt jelent, egyedül a max. 2A-es töltés lehet érdekes, de az csak kevés típushoz alkalmazható maradéktalanul, főleg a hővédelem hiányában. Sorozatban tesztelni programozott árammal ugyan remekül lehet vele, de ez megint csak nem hatja meg az átlagos felhasználókat. Tehát jó töltő, de 15-17e forintért már lehet is, és egyáltalán nem biztos, hogy feltétel nélkül, mindenkinek megéri ezt a felárat. -
yolan
őstag
Köszi, ezek sok infót adtak!
Tehát ha lemerültek (csak a fényképezőhöz használok aksikat perpill, 4db egyszerre), mind a 4-et beleteszem, elkezdi tölteni 200mA-val és ha kész akkor leállítja a töltést.
Valami tapasztalat, hogy a 2000-es eneloop aksikat milyen időközönként érdemes frissíttetni a töltővel? Vagy nem kell ezen ennyire aggódnom, félévente beteszem őket frissíteni és csodaszép?
Illetve még egy kérdés, ugyebár 4 elem megy a gépbe, valszeg ha lemerülnek, mind kb azonos mértékben. Kérdés, hogy a kisütés funkcióval kell-e kisütni őket, vagy ahogy kiveszem a gépből, be a töltőbe és töltés?Még valami: direkt 2 garnitúra elemet vettem, tehát egy garnitúra feltöltése nem sürgős számomra, akkor a legjobb ha mindig a legkisebb, 200mA-s, töltési móddal töltöm őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Xbox Series X|S
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest