Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
válasz
elistvan #11624 üzenetére
Megküldte a cég a leírást csatornánkénti töltés van, de kisütésről nem ír semmit.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
elistvan #7954 üzenetére
HAli!!
AAA akkut 500mA-ral tölt.
Nem rossz töltő, nekem is van (meg IPC 1L-em, meg noname eccerü cellánkénti 400Huf-os, ha 0.9v alá merül valami).
Ha valakinek csak az kell, hogy bedobálja az akkut, oszt kiveszi feltöltve, és nincs ingerenciája arra, hogy elmerüljön mindenféle mAh, meg mA beállítások között, annak tökéletesen megfelel.
Üdv Nagya -
hamyka
senior tag
válasz
elistvan #7922 üzenetére
Bánom már hogy nem ilyen töltőt vettem
Ne érsd félre, nekem is ilyen töltőm van csak nem Technoline a márkája hanem Voltcraft, a Technolinére legalább van 2 év garancia
Én beleírnám legelőre hogy mindenki Technoline töltőt vegyen ha AA/AAA méretű akkukat akar tölteni
Ár árték arányban szerintem nincs jobb mint a Technoline
Technoline töltővel volt gondja baja bárkinek 2 év alatt ?
Jó persze a Nikon.NL-ről való töltő komolyabb de annyival drágább is
Na csak elmondtam a véleményemet, a Nikon.NL oldalon lévő töltő csak annyival komolyabb hogy több a hely az akkuk közt így még kevésbé melegszik a töltő, illetve világít és számolja hogy hány aktust élt már át az akku na kb ennyi, de szóljon valaki ha tévedek, ja és 3 év garanciával.... igaz nincs Magyarországi szervize...
Technolinénak van Magyarországi szervize?
ui : Nincs baj a Voltcraftal, de nem ér 9500- 10 ezer ft-ot, szerintem a márka miatt drágább egy picit.... és csak 1 év garanciát kaptam a Voltcraft Ipc 1-emre
igaz nem volt rá posta mert karácsonykor vettem....
ha pedig komolyabbat szeretnél venni akkor töltő állomást érdemes venni igaz azok olyan 20 ezer ft-tól kezdődnek de ,,talán ,, mindenféle akkut tudsz tölteni értem ezt úgy hogy 9 voltosat/AA/AA/ góliát/ akkukat is tölt, igaz 9 voltosból és góliátból, és Baby elemből még nem láttam olyat mint az eneloop, de előbb utóbb biztosan lesz....
-
andrade
senior tag
válasz
elistvan #5763 üzenetére
A refreshhez kell kisütés mert a refresh művelet abból áll hogy kisüti feltölti majd megismétli és ha bizonyos mennyiségnél többet tud beletenni még akkor tovább folytatja a ciklusokat amíg nem nő a betett mennyiség a meghatározottnál jobban.Ha nem tud többet beletenni akkor leáll.A BC 700 egyenlő az IPC-1L-el.
-
And
veterán
válasz
elistvan #5672 üzenetére
Ha van türelmed kivárni, akkor hagyd, hadd fusson le ez a program. Kérdés, hogy mióta megy, és kellenek-e hamarosan az akkuk.
#5674: Mondjuk ha 1600mAh volt elsőre benne (ugye az első megjelenő kapacitásadat a legelső kisütés eredménye), akkor az nem olyan rossz, hiszen a névleges érték 80%-a, az önkisülés pedig igen erősen függ a tárolási hőmérséklettől. Én korábban ebben a topikban említettem, hogy 85% maradékot mértem fél év után, de az átlagosnál melegebb panellakásban. -
andrade
senior tag
válasz
elistvan #5664 üzenetére
Nem biztos hogy tovább lehet az akkut tölteni ha egyszer kapacitáshiányos! A FULL kiírás soha nem azt kelenti hogy annyi annyi az akku kapacitása hanem nem tud többet felvenni azért áll közel egy helyben.Az IPC se tud egy legyengült akkut újjávarázsolni ez túlzott várakozás!
-
And
veterán
válasz
elistvan #5670 üzenetére
Pedig a manualban világosan le van írva, hogy refresh-nél mit mutat a kapacitás kijelzése: mindig az utolsó, már lefutott kisütés eredményét lehet róla leolvasni. Amikor a következő kisütés elkészül, és töltésre vált, csak akkor fog frissülni az az érték, máskor nem, és a folyamat legvégén is az marad rajta. A végéről pedig ugyanúgy fogsz értesülni, mint minden más program befejezéséről: "Full" felirat lesz az adott cellafészeknél az LCD-n. Mivel a lehető legkisebb áramot választottad (amúgy feleslegesen, mert nyugodtan beállíthattál volna nagyobbat is), nagyon sokáig is eltarthat. Egyetlen kisütés-töltés ciklusideje 200mA-es töltéssel és a hozzá tartozó 100mA-es kisütéssel körülbelül 30 óra (nálad a kisebb kapacitás okán mondjuk egy nap), és ilyen ciklusból akár 3..4-et is lefuttat a töltő, mire végez. Ha már elkezdted, és nincs halaszthatatlan dolgod azokkal az akkukkal, inkább hagyd, hogy végezze a dolgát a töltő. A végén láthatod azt a kapacitást, amire sikerült feltornászni a cellákat a többszöri lemerítéssel és újratöltéssel.
-
And
veterán
válasz
elistvan #5664 üzenetére
"Jóval tovább dolgozik 250Mah töltéssel mint kéne", illetve
"Akkor sem tölti fullra őket [..]"
Lehet, hogy rosszul értelmezem, amit írtál, de ez így ellentmondásnak tűnik: ha 'jóval tovább' tölti, mint kellene, akkor hogy lehet, hogy 1600 mAh-nál megáll?? (Ja, a milli és a Mega között utóbbi javára milliárdszoros különbség van, tehát maradjunk a mA-nél.)
Az, hogy a bevitt töltés nagyobb, mint a kivehető (ami a kapacitást jelenti), NiMH-nál természetes a töltési hatásfok 60..70%-os nagyságrendje miatt. De ha egyszer csak 1600mAh-t vitt be, mielőtt "Full"-t írt volna, akkor nem tölthette tovább, mivel a névleges kapacitását sem töltötte be, pedig annál többet kellett volna. Ugye nem a korábban teletöltve eltett akkukra indítottál újból töltést? Hosszabb távon - minimum több hónapon át - tárolt cellákra esetleg érdemes refresh-programot indítani, ha biztos akarsz lenni a dolgodban. Azt sem értem, hogy milyen 250mA-es töltést említesz egy BC-700-as típusnál (ami az IPC-1L-lel ekvivalens), mivel ilyen töltőáram-értéket nem is támogat, csak 200, 500 és 700 mA-t. A kisütőáramok között találni 250mA értéket, mivel a kisütés mindig a beállított töltőáram felével történik.
"Tehát: A töltővel lehet-e simán olyat, hogy aktuális töltöttségi kapacitás kijelzés?"
Ez abban a formában, hogy beteszed a töltőbe a cellát, mire a kijelzőn mAh-ra pontosan megjelenik az aktuális töltöttség, elvi lehetetlenség. Ehhez ki kell sütni az akkut, úgy kiderül, mennyi töltés volt benne. Erre a discharge, vagy még inkább a refresh program felel meg (mivel utóbbi a kisütést követő feltöltésnél nem nullázza ki a töltésszámlálót).
"Sokáig áll a töltő gy értéken tehát pl már 1órája ezt az 1590 körüli értéket mutatja? Ilyenkor mi van?"
Legkézenfekvőbb válasz az, hogy már fel van töltve. Nem mutatja közben azt, hogy "Full"? Vagy refresh-programot választottál, és az még fut, mivel olyankor az utolsó kisütött kapacitás marad a kijelzőn töltéskor és a következő kisütéskor is.
"Mit érdemes beállítani, hogy kihozzam a maxot az akkukból?"
Többszöri (automatizált) kisütés majd újratöltés: ez a frissítő program lényege. -
tomcsi23
veterán
válasz
elistvan #4792 üzenetére
A refresh, az egy funkció, felfrissíti az akksit elvileg. Kisüt-tölt, közben figyeli az értékeket, majd indul a következő kör. Közben láthatod, hogy mennyi a kiszedett mennyiség. Gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mintha manuálisan discharge-charge módot választanál, s ezt töbsször egymás után tennéd. Előbbi tesz pár kört, aztán leáll.
-
k1csi
senior tag
válasz
elistvan #4689 üzenetére
Fogalmam sincs mi a különbség a több tucat kb. 3k-ért árult töltők között (nem ezzel foglalkozom), azaz ebben nem tudok segíteni.
Az Eneloop-ot 500mA-el szoktam tölteni és 250-el kisütni.
Azért írtam, hogy kb. miket kell tudjon. Jó, ha kisüt (ha másképp nem tudod megoldani), és fontos, hogy figyelje a töltöttséget és attól függően áll le (Mondjuk ebben se az Eneloop-hoz csomagban adott töltő sem az IPC-1L sem a legszuperebb; az Eneloop csomag töltő inkább hamarabb leáll, az IPC-1L meg a 2500 mAh-ás új Eneloop-al nem megbízhatóan áll le).
-
And
veterán
válasz
elistvan #4674 üzenetére
"A somogyi oldalán láttam töltőket kisütő funkcióval (de akkor azok se jók az eneloophoz?)"
Ezt most nem értem: miért nem lehetne használni eneloop-okhoz egy kisütésre is alkalmas töltőt? Akkor már inkább az elsőt favorizáld, bár annak az ára már összemérhető a Voltcraft BC-500-as típuséval, ami azért egy kicsit kifinomultabb a belinkelt fajtáknál.
#4675: Ez sem tiszta: "Egyszerre két akkut kell betenni, tehát sorba vannak kapcsolva, így igazad van abban, hogy mindkettő nem tud rendesen feltöltődni"
Miért ne tudna? A soros kezelés messze nem azt jelenti, hogy nem fognak rendesen feltöltődni a cellák!
"de ha normálisan fel van töltve- ez kb azt jelenti, hogy 1,43 - 1,44 V , ill. terhelve is jót mutatnak, csak nem tartják. Pár nap alatt leeresztenek."
A végfeszültséget nem tudhatjuk, sok tényező függvénye, és abszolút nem következik az általad leírtakból, hogy ne tartanák (a töltésmennyiséget) az akkuk, ha egyszer alacsony önkisülésű típusok. A töltés vége után, fenntartó töltés nélkül a kapocsfeszültség pár órán vagy napon belül valóban visszaesik, de ez nem jelent brutális önkisülést. -
ottkar
addikt
válasz
elistvan #1930 üzenetére
Vannak készülékek amelyek feszültségérzékeny alkatrészt tartalmaznak és nem működnek az alatt de ahhoz mindíg áram is kell. A fényképezőgépek pedig nem 50mA áramfelvételüek és az változik, erősen rángatják a tápot és ha az áramhiány vagy nagy ellenállás miatt nem áll rendelkezésre akkor a működés bizonytalan.
-
Kernel
nagyúr
válasz
elistvan #1930 üzenetére
Varta R2U is jó, ritka használat esetére is, szintén alacsony kisülésű. Nekem is van belőle, nem szokott cserbenhagyni.
Egy bizonyos szint alatt nem kapcsol be a gép, de itt nem csak a feszültség a lényeg, hanem elhasznált akkuknál a megnövekedett belsőellenállás is okozhat gondot. Tehát hiába mérnél rajta műszerrel látszólag elfogadható feszültséget, berakod a gépbe, az ráterhel, az akku saját belső ellenállásán leesik a feszültség, a gépnek pedig már nem jut annyi, hogy be is bírjon kapcsolni.
Ilyen akkut más célokra még lehet használni, amit elvisz. Többszöri kisütéssel és töltéssel is lehet próbálkozni, regenerálás céljából, de nem biztos, hogy fényképezéshez még használható lesz.
Általában célszerű töltés előtt szakszerűen kisütni (vagyis nem 0 V-ra, hanem csak cellánként 0,9-1 V-ig), bár ezek a korszerűbb felépítésű, alacsonykisülésű Ni-MH akkuk jobban viselik a rátöltést is.
Az Uniross töltőd láthatóan párosával (sorosan) tölti az akkukat, ami nem a legkorrektebb, főleg amikor két akku nem egyforma állapotú és töltöttségű.
-
ottkar
addikt
válasz
elistvan #1926 üzenetére
Olyan üzemmben ahol sokáig nincs használva az akku az önkisülés miatt kimerülnek. Ilyenre van a kis önkisülésű Eneloop akku. Nincs egybe szett van az akkunak megfelelő töltőáram és kisütési képesség az utóbbi nem sok akkunál van.Nem tartom valószínűnek hogy az Unirossnál van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest