- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
Na megpróbálok én is valami normális hsz-t össze hozni hogy a profik sem köthessek bele
Gondolom NI-CD/NI-MH akkukról van szó
Én csak annyit fűznék a dologhoz hogy érdemes használattal lemeríteni a NI-CD/NI MH akkumulátorokat, majd kisütni és tölteni őket
Én úgy tudom a Liion ( bocsi ha nem jól írtam a nevét az akkumulátornak ) akkumulátorra lehet rátölteni, NI-CD/NI-MH akkumulátorra nem szabad rátölteni én így tudom,
Az eneloopra sem szabad rátölteni, remélem nem mondtam nagy hülyeséget
És egy ilyen leírást találtam itt :
Az Eneloop fel van töltve lehet használni hacsak nem több mint egy éves gyártásút kaptál. Én azt javaslom hogy minden töltés elött kisütéssel kezdd. Be kell dugni a töltőt majd bele az akkukat, 8 másodpercen belül be kell a current gombot nyomni ha nem 200mA-el akarsz tölteni, 500-nál többet nem ajánlok. Ezután az akku töltődni kezd ha kisütéssel akarsz kezdeni a mode gomb hosszú lenyomásával átválthatsz dischargera ekkor fele töltő árammal kisüt és ha 0,9V alá megy a fesz tölteni kezd és ahogy tele lesz az akku kiírja csatornánként hogy Full. Ezután a display gomb nyomogatásával ki lehet íratni hogy az egyes csatornákban mennyi van ha megfelelő mindegyik akkor ki lehet az akkukat venni. Amikor a töltés elején beteszed az egyes akkukat a kijelzőn megjelenik a kapocsfeszültség. De sietni kell mert 8mp után már a töltőáramot nem lehet emelni, akkor ki kell venni az akkukat és ismét berakni, persze ha nem 200-al akarsz csak tölteni. Tölteni időre nem lehet a berendezés fullt ír ki ha az akkuba nem megy több bele. Azért kell utána kiíratni hogy nem kevés van e valamelyikben.
ez így helyes??
-
And
veterán
Persze. Úgy is fel lehet fogni, hogy a frissítés magában foglalja a tesztelést. Hiszen a töltő refresh esetén addig végzi a kisütés - újratöltés ciklusokat, amíg a kapacitás emelkedik (nyilván nem a végtelenségig, de ez más lapra tartozik). Tehát sorozatos 'tesztelést' csinál egészen addig, amíg úgy látja, hogy a kapacitás már számottevően nem emelkedett az előző ciklushoz képest.
Igazából ezért nincs sok értelme a teszt-üzemmódnak, mert bár hamarabb végezne vele a töltő, mint a refresh-sel, viszont feltöltéssel indítja, ami ugye pont a memóriahatás kialakulásának kedvez. (Ez is egy olyan bug, amely az IPC-nél feature-ként van eladva.)
-
And
veterán
"Tehát nyomtam rá egy refresht, majd egy tesztet .."
Várjunk csak, eddig az utóbbiról nem volt szó! A teszt-mód ugyanis nagyon hasonló a frissítéshez, de csak egyetlen ciklust csinál, és töltéssel indít. Ebben az a nem szép, hogy az IPC-1(L) mindegyik módja töltéssel zárul. Tehát volt egy frissített pakkod, amely program végén ugyanúgy meggyőződhettél volna a valós kapacitásról, mert a refresh végén is azt lehet leolvasni a kijelzőről. Erre rányomtál egy tesztet, ami először ismét fel akarta tölteni (majd utána kisütni és újratölteni), de ez teljesen felesleges plusz kör volt, és az akkuk nem nagyon szeretik, ha töltést indítasz rájuk, mikor már töltve vannak. -
And
veterán
Az áram továbbra is amper, nem amperóra (az töltésmennyiség), ezért 200/100 mA-re gondoltál mint töltő- és kisütőáram. Garantáltan bazi sokáig fog tartani
. Sima, egyébként használatban lévő (nem ezer éve pihentetett) eneloop-okra felesleges volt refresh-t nyomni.
1.) Mivel a ugyanazt a programot választottad, mindegy, hogy javításnak vagy karbantartásnak hívjuk. Régi vagy régóta nem használt - főleg hagyományos, nem alacsony önkisülésű - cellák kapacitásának és esetleges meglévő memóriaeffektusának jót fog tenni, de öreg, megnövekedett belső ellenállású példányoktól ezek után sem szabad csodát várni. Gyakran töltött és lemerített akkuk esetén nem igazán kell, mivel azoknál az üzemszerű működés elvégzi ezt a feladatot. Feltéve, hogy nem hagyod kialakulni a memóriahatást (vagyis ajánlott a kisütés-program használata).
2.) Nem teljesen értem, mire gondolsz itt, de minden program - így a refresh is - töltéssel fejeződik be, vagyis amikor a "Full" felirat megjelenik majd a kijelzőn, a cellák tele lesznek töltve.
3.) Töltés mint olyan csak egyféle van, az előzőek értelmében IPC-1(L)-nél gyakorlatilag minden más programnak is része. Így inkább az a kérdés, hogy mivel kombináljuk, ha szeretnénk vagy szükség van rá. Hétköznapi használatra is ajánlott a kisütés / discharge program a sima töltés / charge helyett, ha már egyszer a töltő tudja, mivel az kisütött állapotból indítja a töltést (természetesen a discharge is töltéssel végez). Így a használatkor megélt töltés-kisütés ciklusok teljesek lesznek, amit az a Ni-xx akkuk hosszú távon meghálálnak.
Mod: Jó minőségű (az LSD-típusok márpedig olyanok) cellákra nyugodtan beállíthatsz nagyobb, 500 vagy 700 mA-es töltőáramot is, meg se kottyan azoknak. A legkisebb 200mA-t inkább régebbi, sok ciklust megélt, nagyobb belső ellenállású vagy kisebb méretű (AAA) példányokra tartogasd. Amelyik példány vagy típus nagyobb áramoknál túlzottan melegszik, azt legközelebb a kisebbel töltsd. A hővédelem úgyis megakadályozza a cellák durva túlmelegedését. -
Petzval
senior tag
Nem lehet mert a kisütés messze nem azt jelenti hogy csontig.A mélykisütés is káros az akkukra.Az IPC 0,9V-ig süt ki. Egy fényképezőgép meg 1,2 V alatt már nem működik általában, mivel ez csak kapocsfeszültség, üresjárási a gép működéséhez elegendő áram már nem áll rendelkezésre.
-
-
kugyu21
senior tag
A 9k elsőre valóban soknak tűnik, de ha egyből ezt veszed csak 9k.
Ha viszont elötte veszel néhány vacakot, bosszankodsz egy csomót és a végén mégis megveszed az IPC-t (mert rá fogsz jönni, hogy csak az a megoldás) akkor az messze több lesz mint 9k és egy csomó élmény megörökítéséről maradtál le.
Mi ezt már végigjártuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Renault, Dacia topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest