- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
#41635072 #5755 üzenetére
Azért azok az extra ficsörök nagyon jók ám. Amióta IPC-m van:
- azóta tudom, hogy hol tartok éppen a töltéssel
- eldönthetem, hogy lassan, vagy ha sietek gyorsan töltsek
- tudom, hogy milyen állapotban vannak az akkumulátoraim (mikor kell más alkalmazáshoz használnom, vagy mikor kell már végleg kidobni).
Korábban sok töltővel próbálkoztam, mind vakrepülés és felesleges pénzkidobás volt, az IPC (BC700) óta tudok valóban akkumulátort tölteni, egy pillanatig sem bántam meg, hogy nem egy gyengébb tudással bírót vettem meg helyette olcsóbban.
És az Eneloop (vagy más LSD) óta vannak igazi akkumulátoraim. -
andrade
senior tag
válasz
#41635072 #5750 üzenetére
A -deltaU jelenség a következőképpen zajlik le, a töltés közben hirtelen a töltőáramnál nagyobb feszültségemelkedés következik be majd hirtelen feszültségletörés lép fel.Ez a jelenségsor azt jelzi hogy az akku nem tud érdemileg több töltést felvenni! A processzor ezt a jelenségsort észleli és leveszi a töltőáramot csepptöltés értékre ami 20mA.
-
And
veterán
válasz
#41635072 #5716 üzenetére
Mivel minden akkunak árt a mélykisütött állapot, és ugyancsak minden fajtának van önkisülése, ezért akár 'túl' is merülhetnek. De ha feltöltve teszed el az akkukat, akkor ez csak viszonylag hosszú idő után lehet probléma. Az önkisülés lassítására akár egy dobozban hűtőszekrénybe is elteheted hosszú távra a cellákat.
-
tomcsi23
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
#41635072 #5651 üzenetére
Annál a töltőnél 250 mA a töltőáram minden cellán, de csak 2 vagy 4 db akkuval működik a töltés.
250 mA x 16 h = 4000 mAh
Vagyis 16 óra alatt 4000 mAh-t tölt be, de ettől nem kell megijedni, mert a nagykapacitású, kis belsőellenállású akkut nem tudja túlhevíteni 250 mA. Így csak annyi történik, hogy a feleslegben bevitt energia hővé alakul.
Nem véletlenül van így beállítva, a veszteségek miatt nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy a töltő meg tudjon birkózni a legnagyobb kapacitású akkukkal is.
-
And
veterán
válasz
#41635072 #5651 üzenetére
A 16 órás lekapcsolás nem más, mint biztonsági időzítés. Ezt a 2x250mA-t nem igazán értem, hány cellás az a töltő? Mert ha két cellát (vagy 2x kettőt) kezel, az annyit jelent, hogy két akkunak sorosan kell kapcsolódnia, csak úgy záródik az áramkör. Soros áramköri elemeken pedig az áram megegyezik, vagyis mindkét cellán ugyanakkora értékű lesz az áram.
"Vezérlő" pedig minden normális, túltöltésvédelemmel ellátott töltőben van. Ha szigorúan vesszük, a 16 órás időzítést is egy vezérlő adja, de természetesen a valamire való védelem nem az időzítésnél kezdődik. Az ilyenfajta 'védelem' kizárólagos alkalmazása csak kisebb áramú töltőknél jöhet szóba, hisz a mai >=2Ah-s cellák ilyen kis árammal nehezen tölthetők túl. -
And
veterán
válasz
#41635072 #5649 üzenetére
Azt a töltőt szerintem felejtsd el, a mai akkumezőnyhöz nagyon kicsi az árama.
"Ez azt jelenti, hogy egy akksi óránként 75mA-t kap?"
Természetesen nem. Egyrészt az áramot nem kötjük időhöz (mivel alapegység), másrészt a 2,8V-os feszültség inkább arra utal, hogy kizárólag párban képes tölteni az akkukat, a 2x-es szorzó meg arra, hogy két akkupárost kezel (?). Vagyis az árama 150mA, de ehhez mindkét fészekbe be kell helyezni az akkut, és ezzel óránként 150mAh töltést visz a cellákba. Vagyis két 3000mAh-s cellát 20 órán keresztül töltene, csakhogy valós 3Ah kapacitású NiMH AA-cella egyáltalán nem létezik, meg aztán az ennyire lassú, C/10 áramnál kisebb értékkel dolgozó töltő használata már nagyon nem javasolható. Beleőszülsz, mire feltölt, de ez már mindenképp nagyon kicsi áram egy 2..2,5Ah-s akkunak.
A 2Ah-s eneloop miért is nem lenne elég? Szerintem meglepődnél, hogy esetenként mennyivel többre képes, mint egyes 2,5Ah-s Energizer-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest