- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
Én általában az elemeket tesztelem áramméréssel, mert van amelyiknek a kapocsfeszültsége még jóval 1.5V felett van, de még 20mA-t sem folyat át a műszeren, hát persze, hogy nem működik vele semmi. És valóban mindig ugyanavval a 20A-es méréshatár beállítással mérem. Akkumulátorok esetén ilyennel nem nagyon találkoztam, ha csökkent a benne lévő töltés, akkor a kapocsfesz. is csökkent.
-
Kernel
nagyúr
Itt egyszerű fizikai korlátok vannak. A két cella feszültségét a fényképezőgépben DC/DC-átalakítóval kell növelni, ami önmagában is némi energiavesztéssel jár, ráadásul bemenő oldalon a kisebb feszültséghez nagyobb áram tartozik. Hasonlóan, mint az egyszerű trafóknál, ahol az áram és feszültség szorzata (teljesítmény) nagyjából azonos a primer és szekunder oldalon, az átalakítás veszteségétől eltekintve.
Ebből következően, minél kisebb a rendelkezésre álló tápfeszültség, annál nagyobb áram szükséges azonos teljesítmény leadásához. Minél nagyobb az áram, annál több feszültség esik a cella belső ellenállásán, amint ez már korábban is tisztázva lett. Ha a bekapcsolás pillanatában a DC/DC-konverter úgy megszívja a tápforrást, hogy már el sem bír indulni, nyilván nem fog menni a gép.
Ezen egy módon lehetne segíteni, az áramkörök teljesítményigényének csökkentésével, amit meg is tesznek, csak itt jönnek be a fizikai határok, egyrészt a Ni-MH tápforrás oldaláról, másrészt a jelenleg rendelkezésre álló alkatrészek, processzorok stb. energiafelvétele oldaláról.
-
And
veterán
(A gyakoribb, 4,2V-os névleges feszültségű Li-ion akkuk kisütési végfeszültsége 2,75...2,8V. Ezt az értéket az akkuba épített reteszáramkör is figyeli, ha van, de a gépnek elvileg muszáj volna, mert ez alá egyáltalán nem szabad lítiumot meríteni, károsodik tőle. Tehát ha valóban Li-ionhoz tervezték volna, akkor gyakorlatilag egyáltalán nem működne két NiMH-val még akkor sem, ha utóbbiakat a már csepptöltéssel működő töltőből vennénk ki. Mod: ha pedig 4 db. NiMH-akku kell a gépbe, akkor az előzőekből következve a NiMH-cellák a végkimerülésen túl, akár 0,7V-os cellafeszültségig is működtetnék a gépet, így pedig kizárható, hogy túl sok töltés maradna bennük vissza, mikor a gép merült akkutelepet jelez.)
-
Sucuka
senior tag
No azért mégsem teljesen úgy van, hisz az IPC az eleve halott akkuval feleslegesen "futott még egy kört."
Persze szőrszálhasogatásnak tűnhet, de ahogy te is mondtad, jó tudni, hogy "van élet az IPC-ken túl is".Köszöntem a figyelmet, részemről nem szállnék vitába, ha valaki jó töltőt akar venni, az a látotak/hallottak/leírtak alapján úgyis fog tudni dönteni. És ez itt a lényeg.
-
mexel
veterán
de igen. csak a teszt funkció töltéssel indít, így azt nem tudom meg hogy ha áll 3 hétig az akksi akkor mennyi jön ki belőle, csak kisütés funkcióval. ha viszont nem tudok ott lenni mellette és figyelni, akkor törlődik az érték és azt írja ki a végén amennyit beletöltött. Ezt csak azért írom, mert nekem úgy hasznosabb lenne, ez nem von le semmit a töltő értékéből. ( csak mert látom nagyon véded
)
-
mexel
veterán
A kb-t úgy értem, hogy nem biztos hogy teljesen hiteles. Vagy ha hiteles is, nekem 2x egymás után sem sikerült még egyforma értéket kihozni. Új akkunál ez valószínűleg jobb arány, ahogy írtam régi darabokról beszélek. Az szerintem kis negatívum, hogy kisütés funkciónál figyelni kell mennyit vesz ki az akksiból, mert amint elindul a töltés törli az értéket, és azt kezdi el írni mennyit tölt vissza. (ez pl eléggé érdekes adat, mert ez nem azt jelenti mennyit tud az akku.) Ennél fontosabb lenne, hogy azt is megnézhessem mennyit tudott kivenni az akkuból, jobb lenne ha nem törlődne az érték.
-
And
veterán
A hivatkozott hsz-ben említettem, hogy körülbelül 1,5..1,6 A-es a töltő impulzusok csúcsértéke. A bevitt töltést (ill. a hőhatást) viszont az átlagérték szabja meg. Az akkukra ez valószínűleg nincs káros hatással, legalábbis amíg az átlagértékhez viszonyítva nem extrém magas a csúcsérték. Sőt, elvileg az impulzusüzemű - főleg a negatív impulzusokkal tarkított 'reflex' - töltés épp jótékony hatással bizonyos akkufajtákra (pl. NiCd, savas ólom, de valszeg. a NiMH sem kivétel), mert a kristályosodás és a memóriaeffektus ellen hat.
-
kugyu21
senior tag
Én az elemeimet szoktam így ellenőrizni. Normál használatra már nem alkalmas, már nem működteti az eszkőzt, a kapocsfeszültség még 1.5 körül van de még 100 mA-t sem tudok rajta mérni az kuka. Ami még 0.5A körül birja, 6-os soros pakkba összerakva kiváló 9V-os elem, a fürdőszobamérleg még vagy egy évig elmegy vele.
-
ludsimon
veterán
-
Zozzant
addikt
Na azok külön történet, énis mentem egy kört, bric*store-ban mondták hogy kilopkodják állandóan a lámpákból, mert amit vettek szépen tönkremegy abban a kerti napelemes lámpában, ugye nappal töltené a ni-cd-t a nap este pedig világít, a nicd meg pont arról híres hogy bírja az akármikor akármennyit akármennyire rátöltök eljárást
Szépen elhaláloznak x idő alatt azok az akksik. A komplett lámpa meg olcsóbb volt náluk mint 2 nicd aa akksi
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kicsit ez olyan volt, mintha azt írtad volna.
A múlt héten próbáltam magasat ugrani, 80 cm-t sikerült, tudom nem nagy magasság, de azt hittem először, hogy csak 50 centi lesz meg....
Azért a névleges volt túl alacsonyra írva inkább, óvatosságból gondolom... Lehet, hogy német szabvány szerint nézték és féltek a szigorú ellenőrzéstől. -
And
veterán
-
And
veterán
Ez mindentől függetlenül bekövetkezik. Csak ha sűrűn használod az akkut, akkor kevésbé feltűnő, mivel a normál használat mellett megélt töltési / kisütési ciklusszámtól függően amúgy is csökken a kapacitás, mint minden akkufajtánál.
Adatok a Wikipedia-ról: [link]:
- 100%-os töltöttségnél a kapacitásvesztés 25°C-on kb. 20% / év,
- ugyanez 0°C-on 6% / év,
- 40°C-on pedig 35% / év.
Viszont 40% körüli kezdő töltöttséggel pihentetve ez a kapacitásvesztés a töredékére csökken még akkor is, ha a tárolási hőmérséklet ugyanaz marad. -
And
veterán
Biztos, hogy nem kapcsol sorba cellákat. Erre három ok:
1.) Nem biztos, hogy maradna elegendő feszültség a cellákon, tekintve, hogy töltés közben simán 1,5V fölé (az áramimpulzuskor mérhető feszültségcsúcsoké például lazán) emelkedhet egy akku kapocsfeszültsége, és a tápfesz is eshet 1-2 tizedvoltot nagy terhelésnél.
2.) Sorbakapcsolt áramköri elemeken ugyanaz az áram folyik, így nem lehetne cellánként vezérelni a töltést, ha eltérő áramokat állítunk be. De a töltés akkor is lehetetlenné válna, ha csak egyetlen cellát tennénk a töltőre.
3.) A nyákon látható, de ki is mérhető, hogy az akkuk csatlakozásának negatív ága minden töltőrekesznél közösített. -
And
veterán
A kitöltési tényezőt természetesen egyetlen rekeszre értelmeztem, így az lehetne akár 100% is. "700mA"-nél csak ~46%-os, és 1,5A-es csúcsértékű volt, így az átlagértékre kijött a névleges 0,7A egy cellára. Ha mind a négy rekesszel hasonlóan járnánk el, és azonos fázisban terhelnénk a tápot, akkor ugyanígy 0,7A / töltőrekesz átlagértéket kapnánk, de ez összesítve egy olyan impulzust jelentene, amely 6A értékű volna, és csak megfelelő puffereléssel (ekkora dobozban kivitelezhetetlen fizikai méretű kapacitással) lehetne közelíteni azt az állapotot, hogy a táp ezt egy közel állandó értékű, 2,8A-es DC-áramnak lássa.
Ha viszont bevetjük azt a trükköt, hogy időbeli (félperiódusú, 10ms-os) eltolással pumpáljuk az áramot két-két rekeszbe, akkor elérjük, hogy a tápot 4 cella 700mA-es töltésénél egy 20ms-os perióduson belül ne egyetlen 6A-es / 9,3ms hosszú áramimpulzus terhelje, hanem két (egyenként szintén 9,3ms-os) 3A-es. Ezzel eredőben, a táp felől nézve 100Hz-es, 93%-os kitöltési tényezőjű impulzusokat kapunk, de egy adott cellára csak minden másodikat kapcsolunk, és csúcsban legfeljebb 3A-rel terheljük a tápot.
Persze nem félszinuszokról van szó, hanem szép négyszög hullámformáról. A fentiek értelmében csupán szoftveres módosítással valószínűleg elérhető lenne, hogy az IPC-1L két rekeszt töltsön, de azokat egyenként 1,4A-es árammal, a másik kettőt meg közben teljesen lekapcsolja. -
And
veterán
Biztos vagyok benne, hogy két cellát nem köt sorba, arra ugyanis nincs szükség. Ha jól pufferelt, akkor a táp felől amúgy is csak az átlagos áramérték folyik. (Mondjuk az IPC-1L esetén ennek némileg ellentmond az a tény, hogy nem látni benne óriási kondenzátorokat, márpedig 50Hz-es frekvenciájú és ekkora áramú pulzusok mellé szép nagy kapacérték kellene.) De van még lehetősége a processzornak azzal elosztani a terhelést, hogy csak két cellára ad azonos fázisban áramimpulzust, a másik kettőre meg félperiódussal eltolva, így nem lépjük át a megengedett tápáramot, ha a kitöltési tényező 50% alatt marad. Az pedig valószínű, hogy ha nem is lesz teljesen 'sima' a tápot terhelő eredő áram, azért nem úgy van tervezve, hogy pl. 2.9A-es csúcsáramnál elpusztuljon.
-
And
veterán
Csináltam néhány oszcilloszkópos mérést. Ezek szerint mind a töltés, mind a kisütés áramimpulzusokkal történik. Ami fixnek tűnik, az az impulzusok csúcsértéke és periódusa. A periódusidő 20 ms, vagyis az impulzusok frekvenciája 50 Hz.
Töltés:
stabil 1,6A-es pulzusokkal (névleges áram: kitöltési tényező, számított átlagérték)
- 200 mA: 12.6%, 202 mA,
- 500 mA: 32.2%, 515 mA,
- 700 mA: 46.3%, 695 mA.
A legnagyobb áramú töltési módnál kb. 1,5A-re csökkent az áramimpulzus, valószínűleg a mérési elrendezés miatt, de az átlagérték így is elég jól közelítette a névlegest.
A kisütési árampulzusok értéke 520..560mA körüli. A névleg 100 mA-es kisütőáramhoz 17.5%-os kitöltés tartozott, így a számított átlag 91..98 mA-re jött ki. A töltés végét nem vártam meg, ott nincs mért adat, de a leírás kifejezetten impulzusos csepptöltési módot említ, és a kijelzés szerint is egyértelmű, hogy a csepptöltés értéke az azt megelőző töltőáramtól is függ. A mérés kisértékű (0,1Ω) soros ellenálláson történt, hogy ne legyen túl zavaró a töltőnek a rajta eső feszültségtöbblet, de éppen ezért alacsony áramértékeknél már eléggé zajos volt a mért jelalak.
Az látszik, hogy a töltő időnként 'játszik' a kitöltési tényezővel, pl. nagyobb áramú töltés indításakor szépen fokozatosan növeli azt a végleges értékig. -
ludsimon
veterán
Egy szutyok Energizer kompakt töltővel töltöttem, azóta minden aksimat csak IPC-vel töltöm.
Aztán lehet benne valami, hogy nem újak voltak..
Mert mikor én megvettem ezeket az akkukat kettőt vettem, és az egyik fel volt bontva.....
Szóval nagyon nagy valószínűséggel használt volt, de legalább egyszer feltöltve. -
ludsimon
veterán
Elsőre se szabad ilyen alacsony lennie.
2700mAh-es akku minimum 1400-1800mAh között kellett volna mozognia.
Az én Powerex 2700mAh-eseim is ennyit teljesítettek kisütéskor, aztán refresh, és úgy jött ki belőlük 2300-2400mAh, de egyikből sem 2700mAh!!
De sikerült eladnom, úgyhogy már nem bajlódok vele.Most a remek Eneloop aksikat használom, a másik 4 pakkot meg várom még.
-
op9
aktív tag
Ha minden rendben van a cuccal, akkor megéri, vagy ha közel laksz...
Én most épp 2300mAh-s GP-kre nyomtam egy refresh funkciót 100mA-s kisütéssel, tehát a legkisebben, eltartott pár napig, majd a végén 1.4V körülire töltötte őket, és 1550-1600mAh volt amiket kijelzett az elemekre... az egyik előbb végzett, így azt visszatettem egy discharge-ra szintén a legkisebb töltésre, és azt lemerítés után 2.44Ah-ra töltötte... szóval a refresh funkció végeztével a kijelzése fura volt, vagy nem tudom, h akkor mit is kell pontosan mutatnia, de utána meg szépen feltöltötte. -
TeeJay
félisten
ezt honnan tudod?
én már csináltam tesztet vele mikor csak 1 akksit tettem bele, és kimerítettem
aztán megnéztem mikor vált át töltésre, majd betettem egy olyat is ami majdnem teli volt aztán újraindítottam a merítést és azt ami már le volt merülve közbe töltötte míg a másikat még merítette mert órákkal hamarabb végzett azzal az akksival amit előtte egymagában én már kimerítettem.
ebből én arra következtetek hogy 4 csatornán megy a merítés is függetlenül egymástól -
ottkar
addikt
Nekem van Energy 4 töltőm ami állítólag kisüt.Van egy bajom vele pedig nem a legócskább töltő. Ha beteszek akkut öt percig süt ki ha kihasznált akkut teszek bele ha majdnem telét. Márpedig ez problema mert kiderül hogy egyáltalán nem mennyiséget süt ki hanem időre.Még szerencse hogy a töltési idő nem egyforma.
-
neduddki
nagyúr
HI!
nalam a karbantartas alalt akar tolteskor akar meriteskor fojjamatosn amutatj a abeolelett mAh-t /megnesztem mert nem voltam biszto benen, de erre emlekeztem ami a nezes vege lett:- )/
udv
neduddki
p.s. kano: hat a 700mAh meg a 2500as energizer*-eekt iz tulnevelte, de azok forrok is voltak mint a fene:- ((( /lasd vissza vhol/
amugy 80-90 saft fordutl meg az ipc1-l-ben eddig meg 500-ons em votl bajuk, habar en mindet 200-on nyomok /kivev masnak ha felszolit hogy sos: - )/ -
Kernel
nagyúr
Felirat alig kivehető, de egy HCF4060-nal van megoldva az időzítés, ami kb. 12 óra, ezt az alkatrészek szórása is befolyásolja. Szélén a kék színű kocka egy 470 nF kondi, ennek lassú kisülésén alapul az időzítés.
Csepptöltésre én nem emlékszem, hogy lett volna, ilyen megoldású töltőknél nem is lenne ésszerű. Az időzítő elsősorban biztonsági okból van beépítve, nem azért, hogy meghatározzon egy korrekt töltési időt. A töltés ideje a behelyezett akku kapacitásától is függ, úgyhogy erre a felhasználónak kell odafigyelni, tehát szükség esetén hamarabb megszakítani a töltést.
Ha tudna csepptölteni, a csepptöltő funkciót nem is lehetne minden akkunál kihasználni, csak annál, amelyik épp 12 óra töltést igényel. (Vagy esetleg többet és ilyenkor a csepptöltés vinné be a maradékot, ki tudja mennyi idő alatt...)
Csepptöltőáramot kétféle módon lehetne ezeknél biztosítani: soros ellenállással, vagy impulzusáramkörrel. Utóbbi itt eleve nincs, soros ellenállások csak a normál AA és AAA töltőáram beállításához vannak. A töltőáram nincs stabilizálva sem, csak félhullámú színusz. Az áram függ attól is, hogy 2 vagy 4 cellát rakunk be, ezért van több érték feltüntetve. (Bár a képen több dióda is látszik, ennek ellenére csak félhullámú egyenirányítás jut 1-1 töltőkörbe, a Graetz-híd pedig a 4060-at táplálja.)
-
*Ropi*
félisten
Én úgy szoktam egyszerre mind a 4 slotot beállítani, hogy először beteszem az akkukat az IPC-1-be, majd ekkor dugom bele a tápját. Kiírja a szoftververziót, stb., majd addig nyomom a mode gombot, amíg nem látom, hogy változik a funkció. Ha elértem a kívántat, gombot váltok és beállítom a töltő / kisütő áramot, majd békénhagyom, hogy tegye a dolgát.
-
Zola007
veterán
Hát jó magyar módra spórolós vagyok, mert nem dobom ki, engem nem szivat az akku.
Ami szar, az üresen áll, ha kell dobok rá pár Ah-t és rövid időn belül ugyan, de használható, ha kell az áram a gépbe. Gyakorlatilag úgy működik, mint egy "áramtranszporter", kicsalogatom a hálózatból és azonnal átrakom a gépbe.
Na de komolyan, a vezetéknélküli egér elmegy 2 elemről 4 napot, ez nekem dosztig elég. Ráadásul olyan szinten meríti az akkukat a kis gépállat, hogy lehúzza 0,7 voltig, ami semminek nem tesz jót. Ergó nincs kedvem új garnitúrát tönkrevágatni vele (valszeg ez nyírta ki a minwákat, mert sokáig azzal használtam) és új egeret se akarok venni, mert nincs tök fölös 6-8 ruppóm (meg amúgyis van tartalék a szomszég padlásán)
bye -
TeeJay
félisten
jó nekem ez az Ansmann
tucatnyi akksit töltöttem már vele és semmit se nyírt ki
a kisütés gombos töltéssel is jó volt még mindig és az összes töltött akksi sokáig bírta...mi az az IPC töltő?
mutassatok már róla linket vagy árat vagy fotótnem mintha újat akarnék venni mert elégedett vagyok az Ansmannal ami jó drága volt
-
*Ropi*
félisten
-
bogiboy
csendes tag
Köszönöm a márka és egyéb tippeket. Várok pár napot-hetet, hátha lesz 8400-nál olcsóbban az említett IPC-1L töltő valahol:-) Tölhető elemeket, meg megveszem egyik licitáló oldalon személyes átvétellel, ha nem találok a Net-en máshol olcsóbbat a később kiválasztott AA-s ellemekből.
Üdv:bb
-
bogiboy
csendes tag
Egyfajta vélemény amit mondtál az áramterheléssel kapcsolatban, ksz, részben elfogadom. Nem foglaltál állást, hogy melyik elemet ajánlod most a felsorolt típusokból, szívesen venném válaszod ezzel kapcsolatban is, valamint tényleg sokan dícsérik az általad ajánlott töltőt IPC-1L -t. Én itt láttam eddig a legolcsóbban: http://elemnagyker.addel.hu/products.php?prcategory=13471
Tudsz esetleg olcsóbb helyet. Szerintem én is, és többen megköszönnék ezt a válaszodat:-)BB
-
bogiboy
csendes tag
Azért mondtam, hogy a Photo Accu nem jött be nekem az egérbe, mert utána valamelyik fórumon olvastam, hogy nem mindegy, hogy egy tölthető elemet mondjuk 10 nap alatt folyamatosan merítek le egy egérbe, vagy 1-2 óra alatt fotózás során 200-400 kép vagy esetleg mozgóképfelvétellel merítek le.
A töltőm egy Energizer Ref: V-2988, amiről most olvastam hogy hát nem a legjobb, DE!!
3 éve vettem a töltővel együtt 4 db Uniross (AA) 2000mAh-ás elemet és a következőt csináltam 3 éven keresztül. A töltő hátoldalán a köv. van: AA-2x (2.8V --- 170-190mA 0.48-0.53VA)
Én abból indultam eddig ki minden egyes aksis elemem töltéseikor(és ez bevált akár telefontöltés, akár sima tölthető elem töltésekor) , hogy az autók aksijait is 1,6x-osan kell feltölteni, tehát a fenti elemek esetén: 2000mAhx1,6= 3200mAh ezt elosztva 190 mA-rel kijön hogy 16-17 órát töltöttem az elemeket párossával. Ezután bekerültek a feltöltött Uniross aksik az egérbe(Wireless IntelliMouse Explorer 1.0A) és csak akkor vettem már ki az egérből(kb 12-15 napokat bírtak így ki az elemek átlagos netezés mellett) amikor már az egérkurzor nem mozdult. Ezután állt a 2db elem addig míg a másik kettő Uniross nem merült le szintén az egérben. Addig míg töltöttem a két töltendő elemet, a másik kettő elkezdte a kb 2 hetes pihenését. A 16-17 órás töltés idejére tartós elem volt berakva az egérbe. Na így bírt a 2x2 db Uniross elemem kb 3 évet.
Ennek az ellenkezőjét tapasztaltam a már az előbbi hozzászólásomban említett Varta 2700mAh Photo Accu-val. Hiába töltöttem a fenti számítás szerint fel a vartákat és használtam hasonló módon az egérbe, mind a 4 db VARTA elem felmondta a szolgálatot 4-5 töltési ciklus után!!! Na ezért gondolom, azt, hogy nem mindegy, hogy direkt fotózásra ajánlott AA-s elemet, vagy más elemet használok az egeremben.bb
-
Moddingfan
senior tag
Ritka, mint a fehér holló, mert ugye igen drága, de rendelésre sztem a nagyobb webes áruházak tutira be tudják szerezni, pl. edigital biztos, ami ott nincs, az nem is létezik
Érdekesség gyanánt: na, mondtam, hogy haver vett ilyen ''kamu'' SONY akksikat, és mondtam, hogy egyszer elkérem Tőle tesztelni, mit bírnak. Tegnap elmentünk barátokkal motorozni a Mecsekre (is), gondoltam na, ott aztán lehet lődözgetni, el is kértem havertól az akksikat, mondván itt ellövök min. 100 képet. Az akksit használtan ada oda, így a biztonság kedvéért beraktam pár pót akksit a sajátjaim közül. Hát, kamu, vagy nem kamu, de kemény LCD, optikai zooom és vaku használat mellett, sok-sok tökölgetéssel eltoltam vele közel 130 képet és meg se kottyant neki, pedig a gépem (KODAK Z740) eléggé zabagép hírében áll, még csak az alacsony akkuszintet sem írta ki, amit eddig egy, általam tesztelt akksi sem tudott elérni. Na, erre varjatok gombot. Most akkor ez hogy lehet? Lehet, hogy kamu, de akkor egy igen jól sikerült kamuval állunk szemben
u.i.: Most kapok tesztelésre 2db 2600mAh-s Panasonicot, azokat is kipróbálom és megosztom Veletek a tapasztalatokat, feltéve ha lesz rá igény, de miért ne lenne, a legjobb véleményt mindig az írja, aki kipróbálja az adot dolgot, a saját tapasztalattal sztem semmi sem vetekedhet. Szóval amint megkapom tesztelem egy ''keveset'' és írok róla egy rövid kis értékelést. Ahogy mondani szokták: ''a puding próbája az evés'' -
TeeJay
félisten
az Ansmann cuccokat a Kapacitás KFT. forgalmazza ha jól tudom.
www.elem.hu az a weblapjuk címe vagy mi de csak 1 teelfonszám van rajta semmi más.
valszeg rendelned kell ha ott nézted ahol én vettem a digifénykép üzletben.
én vettem meg az utolsó darabot és most már veszett drágán lehet majd kapni.
vagy a ringphoto-nál nézz utána vagy nemtudom.
de lehet hogy ilyen profi cuccot már csak rendelésre hoznak -
TeeJay
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged