- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
#48613632 #12865 üzenetére
Az adapter 1,5A-t tud, de 12V-on. Ezt a töltő elektronikája
alakítja át kisebb feszültségre, nagyobb áramterhelhetőséggel.
Szerintem használd nyugodtan.
A leírásban szereplő töltőáramok mindegyikét használhatod,
akár az 1A-t is mind a négy slotban egyszerre.
(Kivéve, ha a kezelési utasításban más szerepel, pl mondjuk az
1A-es töltést max. 2 slotban lehet egyszerre használni.) -
andrade
senior tag
válasz
#48613632 #5849 üzenetére
Az hogy a fő töltés lekaocsol nem jelenti azt hogy nem megy az akkuba semmi ilyenkor legtöbb töltőnél tizedannyi áram ún. cseppetöltés megy hogy egy két nap múlva ne merüljön ha nem teszik rögtön.be.Ez azonban némelyik érzékeny akkunál túltöltést és attól állagromlást eredményezhet
-
tomcsi23
veterán
válasz
#48613632 #5847 üzenetére
Fogkefébe tett akkunál tapasztaltam hasonlót már egyszer, ám ott egyértelműen a bejutott nedvességnek volt köszönhető. Egyébként az Duracell 2650-es akksi volt.
Máskor ilyet nem tapasztaltam. A fényképezőben, s egyéb készülékekben is benne "tárolom" az akksikat, némelyiket kb évente kell csak tölteni.Itt a töltőnél nem az volt, hogy benne hagytad sokáig, s közben ment a töltés is
-
And
veterán
válasz
#48613632 #5844 üzenetére
"Azért ijedtem meg, mert az egyik töltőmön találtam az egyik póluson némi savmaradékot"
Savmaradékot? Ni-xx akkukból??
Nekem is vannak ősöreg celláim a '90-es évek legelejéről, de még én sem találkoztam olyannal, hogy bárminemű anyagot eresztettek volna. Kizárólag ócskább szárazelemnél tapasztaltam ilyet, meg öreg ólomakku pólusán láttam 'szulfátvirágzást'. De NiCd- vagy NiMH-akkuknál nem futottam ilyesmibe. -
And
veterán
válasz
#48613632 #5842 üzenetére
A gépnek ugye nem igazán képes ártani az akku még akkor sem, ha lemerül. Az akku pedig alapesetben a kikapcsolt gépben pont ugyanúgy merül önkisüléssel, mintha nem volna benne. A gép készenléti fogyasztása (valósidejű óra, SRAM) valószínűleg jóval az önkisülés nagyságrendje alatt marad. Tehát csak akkor szívhatod meg, ha nem alacsony önkisülésű akkukat használsz, és hosszabb állás után szeretnéd újratölteni (lehetőleg előtte teljes kisütést végrehajtva) azokat, mert ahhoz ki kell vegyed a gépből a cellákat. Legközelebb olyan fényképezőgépet preferálj, amely nem felejt gyorsan, vagy van benne pici gombelem kifejezetten az idő megtartásához. Nekem új korától, 7 éve van benne a lítium gombelem, de még nem kellett cserélni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#48613632 #5790 üzenetére
Nem tudom, minek ilyen semmitmondó hozzászólást elküldeni...
Tudjuk, mit mond a köznyelv, rengeteg butaságot mond. Attól még lehet néha terjeszteni az igét, ha már fórum. Legyen bár szélmalomharc. Ezek gyakran nem is szakmai dolgok, hanem egyszerű logika kérdése. Vagy pusztán nyelvi igényesség kérdése.
Van egy idős korú hölgyismerősöm, aki egyébként rendkívül művelt humán téren, persze ilyen izzó, számítógépes, műszaki, fizikai dolgokat én szoktam neki elmagyarázni. Soha eszébe nem jutna leugatni, viszont penge a memóriája, és maximálisan igényes arra, hogy ő nem szeret butaságokat beszélni. Néha én is csak nézek, hogy évek múltán is visszahallok tőle dolgokat. Vagy néha rá is kérdez, hogy jól mond-e valamit.
Tehát ez egy ilyen dolog, hogy vannak igényes, gondolkodó emberek és van a köznyelv (Vaterás idióták, Facebookos fogyatékosok stb.). Mindenki maga tudja, hová szeret tartozni.
-
andrade
senior tag
válasz
#48613632 #5639 üzenetére
Az IPC-k tápja stabilizált. Nem stabilizált tápegységet melegen nem ajánlott használni mert a feszültségesésre készített táp 3V-ra állítva csak akkor kerül 3V közelébe ha a max áramleadásra terheljük!Máskülönben az több volttal magasabb is lehet! És terhelést az IPC töltésnél vesz fel érdemben.
-
válasz
#48613632 #5639 üzenetére
Bármelyik számítógép ATX tápegység megfelelő lehet, 10A bármelyik tud a 3.3V ágon.
Narancssárga +3,3V, a fekete a Ground
A tápegység elindítása: zöldet vezetéke egy feketével összekötöd.Kizárólag csak saját felelősségre.
kb 1500Ft-ért már kapsz használtat, mert a legkisebb is elég. -
Kernel
nagyúr
válasz
#48613632 #5511 üzenetére
Esetleg pontos visszajelzést kapok, csak ugye a töltőáramom 2500/4 lesz,? Ami egyébként nem lenne gond.
Én is alátámasztom, hogy ez nem így működik. A töltő mindenképpen le akar rántani ilyenkor 2,8 A-t, a tápegység kárára is.
4x500 mA viszont belefér egy 2,5 A-es tápba, de az pontosan 3 V-os legyen, kapcsolóüzemű.
-
And
veterán
válasz
#48613632 #5511 üzenetére
"Vagy miért 3A a gyári?"
Szerintem rosszul emlékszel, az IPC-1L tápja 3V-os, 2,8A-es terhelhetőséggel.
"Mi van, ha 2.5A adapterrel használom, és elvben a 700mA töltőáramot választom, 4db akksival? Hibás visszajelzést kapok?"
Mi a helyzet akkor, ha egy tápból nagyobb áramot akarsz kivenni, mint amennyit az elvileg le tud adni? Természetesen túlterheled. Az IPC eleve impulzusüzemben dolgozik, ami azt jelenti, hogy egy cellára sem a névleges töltőáramot adja, hanem annál jóval nagyobbat, de az áramimpulzusok kitöltési tényezőjét (ugyanis négyszögjelről van szó) úgy módosítja, hogy a töltőáram átlagértéke megfeleljen a beállítottnak. Tehát arról szó sincs, hogy a tápot csak akkora árammal próbálná terhelni, amekkorát az még elbír. Eleve: honnan tudná a töltő, hogy a rákapcsolt tápnak mekkora a terhelhetősége? A manual-ban biztosan le van írva, hogy csak a hozzávaló töltővel használható, és ez nem véletlen. A túlterhelésnek pedig számtalan következménye lehet, de ez a táp kialakításától és túláramvédelmétől függ:
- Lehet, hogy egy ideig simán elvisel plusz 12% túláramot, bár hosszabb távon ez biztosan nem egészséges, túlmelegedhet, stb.
- Belső rövidzár- vagy túláramvédelem működésbe lép, és például áramgenerátoros módba vált a táp (ami annyit jelent, hogy a kimenő áramát a kapocsfeszültség csökkenésével a maximális limitértékre, 2,5A-re korlátozza, de ekkor ugye a töltő tápfeszültsége csökken).
- Leold, a kimenőfeszültséget elveszi, biztosíték kiég, vagy hasonló.
Ha meg nincs túláramvédelme, vagy nem kielégítően működik, akármi történhet: félvezetők tönkremennek, elfüstöl az egész.
Összefoglalva: egy készüléket csak a hozzávaló (vagy ugyanolyan feszültségű, de az eredetivel megegyező vagy nagyobb terhelhetőségű) táppal üzemeltessünk, mert semmi garancia nincs arra, hogy hosszútávon működőképes marad a tápegység vagy a töltő. A korábban említettek miatt ráadásul az IPC külső tápegységének maximális árama csúcsban elég jól ki van használva (már két cella töltésénél is), tehát a franc se tudja mi történik akkor, ha kisebb terhelhetőségű tápot teszünk alá. Én nem próbálnám ki. Lehet, hogy 'csak' a táp bánná, de akkor sem. Az orosz rulett csak rövidtávon hozhat szerencsét.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#48613632 #5340 üzenetére
Ezt a topikot láthattad, mert itt szoktunk írni róla.
Azt nem tudom, hol lehet ilyet kapni, de ha találsz kisebb terhelhetőségű tápegységet, azt is lehet használni, csak akkor nem tudsz 4x700 mA-rel tölteni. A töltő annyi áramot vesz fel, amennyi a párhuzamos töltőáramok összege (az elektronika saját fogyasztása minimális).
Tehát már 1 A is elég neki, mert abba belefér 4x200 esetleg 2x500 mA.
Másik feltétel, hogy stabilizált adapter szükséges (ami általában kapcsolóüzemű), és pontosan 3 V-ot ad le, üresjárásban és terhelve egyaránt. Ezt arról lehet felismerni, hogy műszerrel rámérve pontosan 3 V-ot mutat, terhelés nélkül is (+/- 0,1 V).
Fokozatszabályzóval ellátott, olcsó gagyi adapter nem alkalmas, mert az nem stabilizált, csak egyszerű trafós szerkezet. A névleges feszültséget csak terhelve tudja (de akkor sem pontosan), míg üresjárásban duplájára is felszökhet a kimeneti feszültség.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#48613632 #4659 üzenetére
Li-ion akkunak nagyobb a cellafeszültsége, továbbá nem tudod akármilyen töltővel tölteni, noha nem bonyolult a töltése.
A Ni-Cd és Ni-MH celláknál alkalmazott -dU eljárás lényegéhez tartozik, hogy az akkut kicsit "túlfőzzük", ennek hatására relatív hirtelen csökken a belső ellenállás, emiatt visszaesik a kapocsfeszültség, amit lehet elektronikusan érzékelni és a töltést leállítani.
Li-Ion cuccok ezt nem tűrik károsodás nélkül, fel is robbanhat, hanem van egy meghatározott küszöbfeszültség, addig szabad tolni neki, egy maximált áramon, amitől nem melegszik túl.
Tehát egy ilyen töltő még egyszerűbben is kivitelezhető, akár házilag is, mint egy -dU figyelő áramkör. Amellett a Li-Ion cellák tokjába egy apró IC is be van építve, ami szintén a védelmet szolgálja, nem engedi mélykisülésbe vinni az akkut, illetve a töltéskijelzés, állapotjelzés részére információt biztosít az akku 3. érintkezőjén keresztül (feltételezem, ugyanis épp méregettem nemrégiben egy telefonnak ezt a részét, de azért mélyebben nem mentem bele). Másik két érintkező természetesen a +/-. Ha valaki szétkap egy mobilakkut, találkozhat ezzel a beépített IC-vel.
Másféle Li-Ion cellák is kaphatók, hengeres stb., aminek csak két kivezetése van, ezekben is szokott lenni mélykisülés elleni védőáramkör. Hozzávaló töltők is kaphatók, nem egy bonyolult szerkezet, alapesetben.
-
-
Alex91
félisten
válasz
#48613632 #4655 üzenetére
Mas technologia van a mobilokban...
Amugy a megfelelo "tudassal" rendelkeznek azok az eszkozok is, sot, lehet, hogy meg tobbel, mint a Voltcraft
.
(Amugy foldi halandonak, aki nem arra "buzul", hogy mennyi Ah, meg V, meg mennyi ido stb. csak fel szeretne tolteni az akksijat, annak az IPC kijelzoje tok felesleges, eleg lenne csak par LED is...)
-
And
veterán
válasz
#48613632 #4621 üzenetére
"Viszont az ár tartalmazza a postaköltséget"
Ja, a Conrad szállított a helyi viszonteladó cég - hivatalos vagy sem, de az eBay-nickje ugye 'conradelectronicuk' - segítségével ebből a töltőből egy valaggal (nyilván mennyiségi kedvezménnyel, esetleg egyedi megállapodás alapján), át a csatornán, és ott "ingyen" postaköltséggel teríti. Mert ott megéri, kicsit nagyobb piaca van, mint Mo-on lenne. Itt nincs, ez a nagy helyzet. -
And
veterán
válasz
#48613632 #4618 üzenetére
Aktuális árfolyamon ~7200 Ft, legyen egy ezres, amennyiért elküldenék (minimum, de inkább a duplája), hát nem sokkal lennénk beljebb. Nálad, UK-ban biztos járható út, de itt nem nagyon éri meg ennyivel 'cigánykodni', esetleges garanciával játszani. Mellesleg: "Postage to: United Kingdom", ahogy az előttem szóló is említette.
"elvileg Németországból küldik"
A linken meg ez van: Item location: United Kingdom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest