- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Való igaz, hogy nincs személyes Hackintosh tapasztalatom, csak amiket SnazzyLab és más Mac-es Youtuberektől összeszedek, de nekem úgy tűnik, most az Apple végre a nyakára fog lépni a témának. Eddig az volt, hogy az Apple-t nem érdekelte a Hackintosh közösség, de ahogy egyre inkább kezdenek rárepülni erre a T2 chipre, szerintem ezzel véget fog érni az egész hakli mozgalom.
Na persze, ha az ember csak másodlagos gépnek épít hackintosht, akkor érdemes belevágni. De alap Mac helyett? Szerintem nem éri meg a kockázat. Elnéz az ember egy frissítést és a munkagépe megdöglik.
Ezért a MBP után nem hackintosht építettem, hanem bevállaltam a kisebb, gyengébb Minit. Én dolgozom (is) a gépen, nem hiányzik a mindennapos izgalomPersze könnyen beszélek, nem vágok videókat, a munkámhoz nem kell tökös GPU, bőven elég az integrált Intel.
-
(hú de furcsa ez az új fórum motor, nagyon gyorsan lejárt a szerkesztési idő)
Szóval két példa még.Az előlap és a kijelző mögé megy be a por: semmi extra, egyrészt könnyen takarítható, másrészt ez csak napfényben látod, jó esetben csak kikapcsolt állapotban, a mindennapos munkát nem befolyásolja. A ragasztott modelleknél persze nehézkesebb az otthoni tisztítás, de nem lehetetlen.
A kijelző szendvicsszerkezetébe megy be a por: sárgás foltok keletkeznek, esetleg fátyolos, pókháló szerű képződmények. Ezek jelentősen befolyásolják a látott képet, olyan mintha hibás lenne a panel.
Na elvileg az utóbbi meg van oldva már sok éve extra szigeteléssel, de azért aki használt iMac vásárláson töri a fejét, mindenképpen mélyedjen bele jobban, hogy tényleg így van e. Ugye mondták már sok dologra hogy javítottak rajta, aztán....
-
cigam
titán
Hoztak hozzám olyan gépet, hogy nézzem meg, mert Pistike megszerelte és azóta nem indul. Belekukkantottam, és fordítva próbálták bele erőltetni a RAM-ot. Mondtam hogy adjon egy nyaklevest a gyereknek, és a megkérdezi miért, adjon neki még egyet
El nem hittem volna ha más meséli.
-
blakey
titán
-
moleculez
veterán
Végülis semmi másra nem lesz használva, csak ez az egy software van, ami nem (vagy igen körülményesen) oldható meg macOS alatt. Amúgy valóban kb-os fileokról beszélünk, a program is pár mb, szóval valószínűleg elég lesz a virtualizáció. Még bő egy hét múlva jön a vas (MBA 2018), csak előre tervezek. Tárhelyből szűkre fogtam(128gb), van külső meghajtó, RAM-ból viszont voltam olyan bölcs 16GB-t kértem, vm-nél jól jön.
VirtualBox jól megy MacOS-en? Vagy mi ajánlottabb? Egyszer használtam Win-en, ott rendben volt.
-
bigsee
addikt
-
dud998
őstag
Én este amikor lefekszem, vagy pl elmegyek dolgozni, mindig kikapcsolom a gépet.
Lehet csak rossz szokás, vagy csak hogy ne egye az áramot, nem tudom.
De alapvetően én csak azért akadtam meg a dolgon, mert eddig tökéletesen ment minden. És egy Apple terméknél ezt is várja el az ember: kompromisszumok nélkül menjen mint egy svájci óra.
Persze ott is emberek dolgoznak és hibázhatnak, hiszen nem istenek. Csak azt nem tudom, hogy a bétázás alatt ez hogy nem jött ki. De gondolom csak ki fogják majd javítani, mert sok külföldi fórumon is olvastam a hibáról, nem egyedi és elszigetelt. Szóval addig marad a HS 'oszt jó napot. -
Senkisem
csendes tag
Tisztában vagyok a Bootcamp szolgáltatásaival, de mivel nekem csak és kizárólag fejlesztő programokat kell majd futtatnom, így gondolkodtam a virtuális gépben. Ilyen program pl.: Visual Studio 17, Matlab, Packet Tracer. Ezek annyira nem hardverigényesek, viszont nem szeretnék várni a egy-egy virtuális Win-es program indításánál, hamár több 100e Ft-os gépet tervezek vásárolni. Remélem így már érthető, hogy miért írtam akadásmentes futást a két OS párhuzamos futása közben.
-
blakey
titán
A billentyűzetek "mac-essége" jobbára abból áll, hogy a space melletti gombok hogy vannak elrendezve (no meg hogy mire mi van szitázva), más mágia nincs, szóval tulképpen nem létezik olyan hogy "mac-es billentyűzet", legalább is technológia szempontból. - ez is meg az is, hogy legyen mac-hez tartozó infók is, szóval a bill. elhelyezése ua. mint az Apple bill.-en és erre értem azt, hogy mac-es, nekem ez fontos. A billentyű felismertetésnél is mac-esnek látta.
A cmd a space mellett van és mindkét oldalon megtalálható.
A billerntyűk jól reagálnak, kényelmes és nem klikkelek mellé mivel ott van a bill. ahol megszoktam. Az Fn bill. van máshol de az nem érdekel.
Egyébként minkét eszköz nagyon minőségi hatást kelt, szépek az illesztések, jó a tapintásuk, az egét brutál halk, a billentyűzet annyira nem de jó gépelni. -
elodman
aktív tag
Kedves Char, Ragnar és Cigam!
MEGATHANX a nagyon részletes és lényegretörő, valós képet vázoló válaszokért és
MAX mea culpa + 1000 bocs, mivel ezen kérdések jó része mán' a témaismertetőből is kiderülhetett volna számomra, ha nem kapkodom el .
(Még szaglászom a téma körül kissé, mert pár Mac laptop extra igen teccccetős)
sok üdv meg ilyesmik.
-
Közben rájöttem a hosszútávú megoldásra alu usb keyboard hiba esetére: németet kell venni ebayen. Ezek valószínűleg stabilan lesznek még jódarabig, nagy eséllyel lehet találni újat is. Azért a német, mert ez fizikailag ugyanaz mint a magyar, szóval csak le kell szedni a régiről az ékezetes kupakokat, letakarítani, és rátenni a németre.
-
Wiz Khalifa
veterán
Értem.
Akkor mind1.
És egy kérdés. Thunderbolt display-t (vagy hogy hívják nem tudom pontosan) hol lehet szerintetek venni/keresni? Mert akkor monitornak egy fasza Apple kijelzőt vennék. Annyi hogy HDMI vagy DP porton használnám de inkább DP porton.
De kérdés hogy hol tudnák vadászni szerintetek?
-
Persze vilagos ez a resze de ha jol ertem a bootcamp tokeletes megoldasa lenne az en prblemamra. Egyebkent meg amiket idonkent tolok azoknak van mac es verziojuk. Legalabbis lol nak tuti a cs:go nak most hirtelen nem tudom...
Neha mikor jatszanek bebootolnek a wines particiorol azt csokolom, mellette meg minden masra tdnam hasznalni a macOS t...
Azt nem tudom mennyire lehet bonyolult et a bootcampes valtozatot megcsinalni foleg ugy hogy meg soha nem hasznaltam mac-et -
wm2
őstag
a macOS sleep megér egy misét, hogy mi megy alvásban sokszor, hát inkább nem akarom tudni, régen megnéztem a log-ot, ma már nem vagyok rá kíváncsi :-D eljutottam oda egy Mac-el, hogy inkább kikapcsolom app újranyitással, mert az SSD-nek úgyis semmiség
szerintem az AIR vagy a 2016 belépő rMBP lenne az ideális, főleg ha a cég is támogat, akkor legyen egy kicsit jobb, korszerűbb, időtállóbb, szebb (a 2017 és 2016 belépő között olyan difik vannak csak, ami téged szvsz nem érint, pl. 10bit HEVC támogatás stb.)
a passzív Macbookot (ha ennél maradsz) ne m3-al kérd, ha teheted m7-el, ha céges főleg, nem a geekbench miatt írom, az minimális
-
wm2
őstag
Nézd, nem rosszak ezek a Kaby passzív CPU-k (át is nevezték őket i5-re) de azért aktív terhelésnél, a fogyasztás/órajeljáték következtében egy i3 teljesítménye alatt dolgoznak picivel (ez persze prezentációkhoz, zenét hallgatni meg feszbukon emojizni elég). Azért aki egy kicsit komolyabb dolgokra is használná, hosszabb távon, egész nap, jó ha ott van az a plusz kakaó ventivel (passzív CPU-val is megvágod a 4K-t, nem ezzel van a gond, hanem a több program okozta folyamatos terheléssel). A passzív prociknál a 2 legnagyobb érné meg. A passzív 7-es nekem is elég lenne, de akkora felárat kér az Apple, hogy jobban jár az ember a belépő rMBP-val (azt azért nem árt tudni, hogy az összes 2 magos mobil i5 proci = asztali i3, a 4 magos = asztali i5, és nem érdemes bedőlni a marketing dumának, hogy egy Mac kevesebb memóriával és Y procival is képes arra, amire egy Win/Linux T i7-el).
A B2 billen ugyan hegyeztek valamicskét, de még mindig sokan viszik vissza a "kattogó" szériahiba miatt, ennek a yt-on utána tudsz nézni (ahogy a kijelző kopásnak is, ami a retina kijelző gyenge pontja). A nagyobb tapipad mindenképpen jól jön majd. Az akksi nálam a 8-9 órát simán hozza, de főleg tápról megy otthon az asztalon. Havonta 1x lemerítem.
Néztem hozzá komolyabb dokkolókat, de olyan pénzt kértek érte, hogy maradtam a 2db külön átalakító/griffin elevator mellett, ami nekem bőven elegendő (USB3/HDMI). Ezek az új gépekhez szánt minőségi dokkolók marha drágák és nem tudom kinek éri meg. Max. 15"-hoz vennék ha hipp-hopp kitermelném az árát. Fórumokon olvastam, hogy olcsó utánzatok itt is inkább kerülni érdemes (főleg a silány anyagminőség miatt, hogy esnek szét, könnyen törnek, ergo kínai szarok amik csak a photoshopozott képen mutatnak jól).
Viszont nem tudom mikor használtál munkára utoljára OSX/macOS-t. Én hobbi zenészként/hallgatóként 2 hónap alatt 2 külső hangkártyát vittem vissza driver és egyéb macOS-en jelentkező problémák miatt és a tököm kivan az egész rendszerrel. Akkora bughalmaz az egész, hogy nagyon nem winfosoznék ezek fényében. Persze mindjárt jön valaki, hogy neki minden olyan fasza, hogy nem igaz és bár utálom a Windowst, de egy jobb, nem belépő ThinkPad-el tényleg jobban járnál. Neked ugyis megy a hakli építés, max. a kártyaolvasó nem működik majd, de ezt usb3 átalakítóval jóval olcsóbban megúszod, mint egy Apple gépen. Ezekre az új ThinkPad-ekre ráadásul szemerkélhet az eső is, mert vízelvezető van a bill alatt (na de erre is mindjárt írja valaki, hogy ő vett TP-et 130-ért és szar volt, nyilván egy picit komolyabbat érdemes nézni, olyanokat, amiket tényleg terepre szántak).
Többiek: Mac Pro játékra? Látszik, hogy fogalmatok sincs mi megy itt. Jó nagy tanulópénz lesz. Hajrá.
-
wm2
őstag
jah igen, még annyi, szvsz a legfontosabb, hogy a belépő 13" rMBP-nál a venti csak nagy terhelésnél kapcsol be, ameddig nem éri el tartósan a 65 fok körüli hőmérsékletet, eddig a pontig passzívan viselkedik és nem forog a venti feleslegesen, a hőt a vékony aluház vezeti el, a full passzív Macbooknál viszint nincs venti, jóval kisebb és kis terhelésnél melegszik, főleg nyáron, a belépő rMBP ventijét (ami az esetek többségében 1200rpm-en pörög csak) viszont 3000rpm körül sem hallod, az AIR-t meg nem kell bemutatni gondolom
-
wm2
őstag
Én 2016-os belépő rMBP-t használok és semmivel sem érzem nehezebbnek, mint az AIR-t (400 körül már találsz). Súlyban kb. ua. Ellenben korszerűbb, viszont nem terepre, sokkal inkább porcelánboltba való.
Terepre inkább ThinkPad-et vinnék (ráadásul elég könnyen haklizhatók). A 2 db Type-C szerintem kelleni fog. Egy nagyon kevés és nekem a 3/1 és 5/1 elosztókkal nincs jó tapasztalatom. Főleg az Alis cuccokkal. Ma már lehet venni közvetlen Type-C/HDMI kábelt is. Kevésbé mutatnak hülyén. Nem zavarnak annyira. Nem fog letörni sem (ami ezeknél a minden egyben cuccoknál benne van a pakliban). Arra is készülj fel, hogy Type-C elosztón keresztül a pendriveok, külső SSD-k lassabban olvasnak és írnak. Legyen ez Fat32, NTFS vagy exFat, az írás fele lesz csak, mint Win-en (nekem SanDisk stick és Intel külsőm van, az egyik Fat32 a másik NTFS-re formázva, és lasabban ír/olvas, mint Windowson, persze nem számottevően, de lassabban). Ill. külső eszközt nem érdemes lógni hagyni rajta, mert egy éjszaka alatt meríti vagy 20-30%-ot. A belépő rMBP előnye talán annyi még, hogy könnyebb belőle kiszállni. A Macbook/AIR kettőssel Dunát lehet rekeszteni. AIR-t persze olcsón ki lehet fogni és ha kitermeled az árát mindegy is, de a portok miatt sokkal jobban járnál vele szvsz. A Macbooknál a bill sem tetszene. Szokni kell.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Tök mindegy, hogy van egy Snow-ja vagy sem. Az is csak "Apple eszközön" használható, ahogy az ingyenes upgradek is. Egyébként azzal, hogy az EULA-t megsértik, gyakorlatilag a szerzői jogról szóló törvényt sértik meg. De az a szerencse, hogy az Apple nem foglalkozik vele. Sztem szándékosan. Mert a hackintosht használók egy része előbb-utóbb valamilyen Mac.nél fog kikötni. Fordítva is előfordulhat, de sztem inkább az előbbi a jellemző.
-
-
bmwk1200s
őstag
Pedig anno az elso demoban is azt mondtak, hogy a rendszer es a gyakran hasznalt alkalmazasok, fileok az SSDn vannak, a tobbi meg a HDDn. Aztan intelligensen pakolgatja a rendszer a fileokat, alkalmazasokat annak fuggvenyeben, hogy milyen gyakorisaggal vannak hasznalva. A rendszerem nem sokkal lassabban tolt be, mint a parom 2016os MBPjan, ergo kizart hogy a HDDn legyen.
Erdemes ezt elolvasni:
“In general, Apple’s Fusion Drive appears to do a fairly good job of automating what I typically do manually: keeping my OS and applications on the SSD, and big media files on the HDD”
-
pepe62
aktív tag
Köszi szépen az infókat.......igen megnéztem mielőtt beszereltem Sentinellel....0 nap0 órás 14 indítással.....tehát új.....az eladó mondta is hogy kiszerelik az új gépeikből és nagyobbat teszenk bele......viszont mi a véleményed, hogy video 2,5 " van ráírva.....kamera vinyó valószinűleg.....lehet ez hiba?
-
Birki
tag
Így van. Az OSX-es gép másik épületben van a TV-vel és NAS-al egy helyiségben.
Igen, azért így gányoltam össze, mert az ASUS routerhez nincsen custom firmware és nem tudja a client bridge módot. Azért kellett az OSX-et befogni, hogy hidat képezzen a UPC és ASUS router között.
Ott bukott ez meg, hogy a WIFI és ethernet hálózat is IP címet oszt. Erre kerestem volna megoldást, kértem segítséget.Korábban azért volt elfogadható a NAS távolléte, mert nem volt TV, ami most a NAS-ról olvassa az adatot. A TV-nek viszont azonos WIFI-n kell lennie az okostelefonnal, hogy tudjam úgy kezelni. Így tehát nem elég, ha a TV és az OSX látja a UPC routert, mert a telefon viszont nem és a NAS simcs a hálózaton, vagy távol van.
A UPC routert még nem is próbáltam bridge módba rakni, de nem is segítene, mert utána kötve kábellel az ASUS-t még mindig nem tud client módon kapcsolódni a másik házban semmi, csak a Mac.
Van egy Lynksys WRT54GL router itthon és ahogy olvasom, az tudja amit kellene custom firmware-el.
Most megpróbálom úgy, hogy a Linksys veszi a UPC router jelét és osztja meg a netet az OSX-el, NAS-al és TV-vel.Nagyon OFF lett végül.
Leegyszerűsítve tehát nincsen rá mód, hogy a UPC router osszon csak IP-t és azonos hálózaton legyen az ASUS-al, miközben a MAC is kap intenetelérést?
-
cigam
titán
Ezzel nekem is tele a hócipőm. Teletűzdelik mindenféle javascript-el, mindenféle optimalizáció nélkül. Gyakran az oldal kinézete, tartalma, nem is változik ha letiltok belőle párat. Akkor meg minek bele?
A fejlesztők meg csak megrántják a vállukat. 10 évvel ezelőtt sem adtak kevesebb infót az oldalak. Mégis mitől nőtt az erőforrásigényük a sokszorosára?
-
zsoltee53
csendes tag
Abból indultam ki, hogy egy sok éve a polcon tartott MBP akksija nem éppen a legjobb, talán majdnem nullás, egy napi használatból eladó MBA-ben pedig talán még használható vagy korábban már cserélték. Ha úgyis ekkora összeget akart rákölteni, a laptop alapárát kiegészítve jobbat is vehetne, mondjuk kicsivel 100 feletti gépet és akkor már min. 2010-es modellekről van szó, azokon pedig a 10.12 is használható SSD mellett. Pl. MBP Mid2010 már van 100-ért is, persze nem tiptop, de használható. Egyébként a számolásoddal egyetértek, én sem vennék bele mindenből újat. Vagy kicsi pénz menjen rá vagy csere.
-
Davcy
tag
Huh, köszönöm a gyors választ!
A serial alapján a következő infókat kaptam:
Intro. June 8, 2009 Disc. April 13, 2010
Order MC118LL/A Model A1286 (EMC 2324*)
Family Mid-2009 15" ID MacBookPro5,4
RAM 4 GB VRAM 256 MB
Storage 250 GB HDD Optical 8X DL "SuperDHa az upgrade mellett döntenék:
28e SSD
18e RAM
5e WIFI41e összesen... Az biztos, hogy olcsóbb, mint egy új bármilyen notit venni.
Ha ezeket kicserélem netezésre élvezhető lesz?
(...mert amúgy teljesen vállalható gép...)ui.: Hogy tudnám lecsekkolni, hogy a kábel a hibás, vagy a kártya maga?
Előre is köszi,
-
zsoltee53
csendes tag
Pont ez a problémám a NAS-sal, a normális nekem nem ér annyit. Gyorsan megnéztem Árukeresőn, a tiéd 70 és 90 közé esik. Akkor inkább maradok egy asztali Apple gépnél és ezt a pénzt hozzáteszem az alap konfig árához, hogy eggyel erősebb konfigot vehessek, vagy veszek egy újabb X terrás vinyót. A 4 db USB port pedig elég lesz egyetlen elosztóval. Ugyanezt a lehetőséget választanám egy MacBook esetében is, legyen a hardveren erősebb és inkább lemondok a NAS-ról.
Plusz ha már NAS-t vennék, akkor olyat néznék, ami Plex kompatibilis és a fejlesztők szerint az 1080p stream-re elegendő egyszerre 2 eszközre, az pedig egy még drágább kategória.
-
WhiteWalker
nagyúr
"Ha rádugtál egy routert, és nem volt link azon sem (nem világított a WAN port led-je), akkor az valamilyen fizikai problémára utaló dolog. Lehet hogy éppen bootolt a digis modem"
A WAN port az égett , a routerrel minden rendben volt , mert net az volt , wifi is működött ,mobil készülékekkel és a Macminivel is tudtam csatlakozni.
A routeren a LAN1 portba dugtam , de utána már végig mentem mindegyik porton.
A kábelek is jók , UTP teszterrel ki lettek mérve. Ráadásul windowsos gép is rá volt dugva a routerre , amin volt net ethernet porton ua a kábelell/kábelekkel...
Ergo kábel-router-digi hiba kizárva.Miután a linkelt oldalon pár mp alatt végig klikkeltem a macen a dolgokat , utána "észhez" tért a LAN része.
Kb mint a windows mikor új otthoni hálozatot észlel: [link] , és ez úgy beragadt volna...(mondjuk ott legalább van kapcsolat)
-
-
Ragnar95
félisten
Pontosan, voltak frissítések, amik után többeknél jó volt, de aztán következő frissítések megint rontottak a helyzeten és sosem volt olyan időszak/szoftver, amikor mindenkinél megbízhatóan működött volna a dolog...
Mela Kehes: meg is van a "hiba" oka, a te géped csak másik Mac-ekkel képes AirDropra, mivel nincs benne Low-Energy Bluetooth. -
geefh
csendes tag
Köszönöm az infót. Megpróbálom beszerezni a programot.
Egy másik kérdés: noha egészen jól teljesít a teszteken, mint integrált videókártyát, nem igazán tudom hova tenni... szóval az Intel Iris Pro 5- és 6k sorozat grafikai munkára mennyire alkalmas - szemben mondjuk egy dedikált NVidia GT 660 vagy 750-nel? Mindenképp érdemes a dedikáltat választanom, vagy könnyűszívvel megalkudhatok az integrálttal szerintetek?
-
4m@15
tag
Nem, nem Coteditorba szeretném használni, hanem Safari, iMessage és jegyzetek triumvirátusban.
Van amelyik meg, van amelyik nem megy. Azt bem értem miért szelektál, illetve mi alapján. Erre nincs valami debug? Majd lehet kitörlöm őket, majd egyesével újra felviszem, de macOs alól. Kitudja, ismerve mostanság almáékat, ez lehet megoldás a problémára. -
jegesib
aktív tag
Nem dologozm lokál it-n vagy helpdesken viszont ennyire azért nem szar a helyzet. Ha csak a privát szférámból indulok ki, azoknak akiknek lecseréltem a környezetemben a gépét, jóval kevesebbszer keresnek h valami kínjuk van, ha igen, akkor is jóval gyorsabban megoldom. Mondok egy példát: win7/8/10+lenovo t400 (2 vga)+külső kijelző=végtelen szopás
-
jegesib
aktív tag
öööö, másként látom. Félelmetes volt produktív környezetben használni egy gyakorlatilag alfa linuxot. Ahhoz h puttyban belépjek, kellett indítani egy tök felesleges virtuális win-t mert a 17 éves vpn kleins csak win xp alatt ment. Nagyvállalati környezetben gyakorlatilag az összes felhasználó laptopja egy vékonykliens, produktív munkavégzés főleg vmi vállalat irányítási rendszerben történik, szóval nagyjából mindegy milyen OS van, icukának meg managerjoe-nak meg minél kevesebb external progi van a gépén annál egyszerübb adminolni. OSX-ban meg elég jól vannak integrálva az alap dolgok amik viszonylag jól is használhatók.
Szerk: Ja és hozzáteszem, h sztem a cégnél több a non-privi user mint a privi, ami elkeserítő, dehát ez van (ugye a privi tartja el a non-privit is kb)
-
bmwk1200s
őstag
Ja persze, nem is allitottam, hogy felveheti a versenyt a mai szerverekkel, sot az sem hogy a mostani szerveruk mas lenne mint ait te irtal. De en meg el tudom kepzelni, hogy idovel felujitjak a dolgot.
Mindenben egyetertek veled, es szomoru latni, hogy mi lett a cegbol es hogy milyen iranyba halad.
Ettol nekem meg mindig jobb es tobbet ad az osx, macos mint a win, de elfogadom hogy masnak meg az a jobb. Izlesek es felhasznalasi teruletek.
Kivancsi vagyok az uj fajlrendszerre is. Meg kb fel ev es meglatjuk mi lesz belole.
"Nem meglepő, elég félelmetes élmény lehet corporate környezetben érzékeny meg high secure területeken OSX-et adminolni" - kerdezd meg a Greentubeosokat
-
jegesib
aktív tag
OSX-et használnak rajtuk, van valahol egy esettanulmány mennyivel kerül kevesebbe a mac használat userre levetítve.
Közben meglett: http://www.macrumors.com/2016/10/20/ibm-macs-less-expensive-than-pcs/
szerk: hozzáteszem, elég furán kezelik/kezelték az OS-eket. Priviledge user nem kaphatott direktben windowst, hanem egy belső redhat alapú linuxot raktak, majd windows csak kvm-en raktak, ők nem kaphattak/kaphatnak mac-et sem. Non-privi user kaphatott windowst és mac-et is, mióta elhagytam őket, lehet változtattak de 1,5 évvel ezelőttig így volt
-
bmwk1200s
őstag
Arra mennek, amiben sok penz van. Ha egyszer kelleni fog meg, akkor lesz.
Nem reg volt valahol egy cikk, hogy a meg meglevo es mukodo xserve-nek mekkora tabora van meg mai napig es meglepo hogy hasznaltan is mennyit kernek egyert. Valamire csak jo volt es jo a mai napig ha sokan nem valtjak le. (Sokan a tulajok kozul)Es meg ez is letezik: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Ezt elfogadom, alapvetoen en multimedias feladatokban gondolkodom.
Ez nem is kerdes, hogy oda MS megoldas kell. Bar az is teny, hogy szerver szinten a linux is eros, bar az megint masik tortenet.Nem csak az IBM all at. Itt is egyre tobb ceg vasarol be nagytetelbe Macbol es ujra erdekes kezd lenni a mac szerver.
-
bmwk1200s
őstag
Megépíteni és telepíteni nincs kedve.. utána már kezeli a fellépő problémákat.
vm2: "mondjuk Apple HW-ról is sokan visszaállnak :-)" - hála az égnek az én ismeretségi körömben csak windowsos hardverről állnak macOS hardverre. Visszafelé még senkit nem láttam, pedig elismerem, hogy egyre gyengébb minden téren.
-
bmwk1200s
őstag
Elfelejted a lustaság faktort
Ismerek olyat, aki simán meg tudná csinálni, de inkább csináltat.
Plusz garanciát kap rá, hogy nem lesz bibi. Akit ajánlottam srác is úgy rakja neked össze, hogy minden funkció teljesértékűen megy és a későbbi update-ekkel sem lesz gond.(#26000) TigerCat: ha már ajánlottak egy konfigot, nekem ez a kis méregzsák tetszik: [link]
-
Valami a háttérben lehetett, mert ma leállt... tényleg lehet frissítés volt. Driverek már fent voltak, mert először én is arra gondoltam.
Szóval, most megy, de így is sokkal hamarabb a ventihez nyúl a gép, mint macOS alatt.A másik, ami viszont iszonyat pozitív, hogy sokkal gyorsabb a rendszer és nekem macOS alatt Safari és Chrome is elég sok időt kér, amíg bejön egy weboldal. Win alatt a Chrome mint a villám
macOS alatt van, hogy betölt kb. 20%-ot és kifagy, mint ha nem lenne internet100/25-ös a net, szóval nem azzal van a gond.
Egyre inkább kiakaszt, hogy nem mennek a dolgok rendesen
-
wm2
őstag
Persze.
Az XPS-hez is vennem kellett egy HDMI átalakítót, de szerencsére mással nem kell küszködnöm. Ráadásul ez a TV-ből lóg majd ki és a vége tökmind1. A kártyaolvasója meg zsír. Kb. 3x gyorsabb, mint az AIR olvasója. Gyanítom, hogy az Apple csak azért nem lépte meg, mert 280 mb/s már komoly bővítési lehetőséget nyújt és a JetDrive elég szépen fogyott. Szóval vegyél csak tőlük mindent horror áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Futás, futópályák
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest