- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
-
bigsee
addikt
válasz
istvan170 #29479 üzenetére
Igaz, ehhez nem kell kábel:
https://ipon.hu/shop/termek/owc-240gb-aura-pro-m2-pcie-m2-2280-owcssdap116k240/1608466
-
b.daniel
senior tag
válasz
istvan170 #25787 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat , akkor ezek szerint SSD-t utólag is lehet majd bele tenni? A HDD helyére menne vagy mellé?
Egyébként 2-3 tabnál többel sosem böngészek, mögötte meg megy a Spotify vagy Apple music és ennyi, ezért gondoltam hogy elég lesz a 4gb ram -
Kh@oSz
aktív tag
válasz
istvan170 #23304 üzenetére
Hát ez egyik sem túl költséghatékony megoldás. Érdekes hogy anya csatira vannak filléres adapterek.
Egy ilyen mdp anya-anya toldóval apat anyara lehet alakítani, onnatól pedig jöhetnenek azok a filléres átalakítok. Persze ez csak egy elképzelés. -
claire78
senior tag
válasz
istvan170 #22950 üzenetére
Én VNC szervert használtam, de az OSX valamelyik frissítése óta nem hajlandó csatlakozni monitor nélkül. "Network connection lost"
Azóta az OSX saját képernyőmegosztását használom és VNC viewer-rel iPadről simán csatlakozik. Egy picivel lagosabb, de legalább működik. -
madgie
titán
válasz
istvan170 #21906 üzenetére
Nem (csak) ezért váltottam. Akkoriban még nem nagyon volt ilyen korrekt kis egybegép, mint a Mini (a legózás többször sem jött be, gyári kis masina kellett). Most már van, de nem volt kedvem még utánanézni.
Amúgy meg Lightroom előfizetésm van, ott szoktam keresni, rendszerezni, képfeldolgozni.
-
válasz
istvan170 #20019 üzenetére
A Kodiban saját SMB kliens van, azzal nincs semmi gond. Én erre gondoltam (persze csak akkor ha amúgy be van állítva). Nyilván úgy nem érdemes (semmivel sem), hogy OSX alá mountolunk, aztán onnét helyi filerendszer szinten etetjük a Kodit.
Sorrendben én ezeket ajánlom:
- AFP
- SMB
- NFS
- FTP/HTTPAz első kettőt csak azért, mert ha vannak egyéb eszközök is a hálózaton amiknek kell filemegosztás a nas-ról, akkor ezekkel a legkényelmesebb megoldani, és ha már be vannak állítva akkor nyilván felesleges egy második/harmadik protkollt külön a Kodinak beállítani.
-
blakey
titán
válasz
istvan170 #20016 üzenetére
Nem használok KODI-t, Plex-szel osztom meg a cuccokat és a kliensével játszom le, ott nem tudom miként kommunikál (tudom DLNA, de a meghajtókat nem tudom miként éri el), de afp-t napi szinten használok, anyagk mozgatására, ráadásul külső hálózattal kommunikálok és semmi gondom. NFS-t nem használtam, mert egyelőre minden megbízhatóan működik smb-n, DLNA-n, afp-n. Biztos jó az NFS de amíg minden működik a meglévő eléréssel addig nem szeretném megváltoztatni.
-
válasz
istvan170 #20016 üzenetére
Szinte tökmindegy, használd úgy ahogy régebben is használtad windows alól (SMB is tökéletes akár). A Kodi minden protokollt tud szinte. Az meg teljesen mindegy, hogy melyik milyen teljesítményt ad, mert a nagyobb FHD BD ripeknek is 20-30Mbit/sec a sávszélességigénye, ezt röhögve kitolod bármivel. Ha meg egy normál 10Gbyte-os fileméret környéki filmről beszélünk akkor az 20Mbit alatt van.
Pl. én távoli szerverről nézek ilyeneket, ami kb. a világ másik végén van, úgy, hogy a Kodi FTP-n éri el. Mindezt ~30-40Mbit-es internetkapcsolattal. Még pörgetni is tudok minimális várakozással, illetve rar-ból is megy a lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest