- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika_MC
tag
válasz Senkisem #28819 üzenetére
Miért nem Bootcampal használod majd a Windowst?
A apple gépekre feltelepíthető a Windows is, igy ha kell windows akkor ne futtasd virtuálisan szerintem.
Ha esetleg olyan iMacot veszel amibe nincs ssd, akkor futtasd a rendszert külső ssdről én is így használom. A apple azt is engedi[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
r4z
nagyúr
Vedd az 5k iMacet, a rendszert pedig telepitsd at egy USB3 hazban levo SSD-re. Ha a Windows telepitesed elfer kenyelmesen 24GB-on (a Win7 jo esellyel elfer Visual Studioval egyutt), a Fusion Drive-ot akar meg is tudod bontani, es kulon a Windows VM-hez fel tudod hasznalni a belso SSD-t. Bar a mostani arak mellett a kulso SSD-bol erdemes akkorat venned, amin kenyelmesen elfersz VM-ekkel egyutt, 250GB mar elegendo kell, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Chal
addikt
Háttértár: Legyen SSD és HDD egyaránt a gépben. Talán a legfontosabb: Akadás nélkül fusson a Mac OS és egy virtális Win10 együtt.
Pls. define "akadásmentesen" Maga az OS akadásmentes lesz, az ssd/hdd kérdéskörben ugyanazt várhatod kb. mint natív esetben. Azaz ha hdd-re rakod a Win10 virtuális diskjét, akkor kb. ugyanazt az i/o-t fogja produkálni pl VMware Fusion alatt is. Disk i/o-ban nem nagyon van virtualizációs overhead.
Szóval a nagy kérdés az, hogy mit akarsz a vm-ben futtatni. Természetesen a számításigényes dolgok (főleg a GPU alapúak) lesznek a szűk keresztmetszet, szóval ha ez fontos (mert pl. játszani, renderelni, cad-ezni akarsz), akkor jobb ha natívan telepíteni a Windowst, ehhez van egy Bootcamp nevű segéd, ezt már írták fentebb is.
Mindennapos felhasználás esetén nem nagyon fogsz észrevenni változást, felesleges a natív Windows-al küzdeni ez esetben, meg rebootolgatni. Egy dolog kell neki cefetül: memória. Én a munkám miatt van hogy 6-8 virtuális gépet futtatok párhuzamosan, 32GB-t tömtem az OSX alá, de néha így is kevés (mondjuk extrém memóriaigénye van némelyik vm-emnek). Ha csak 1db Win10 vm-et szeretnél futtatni, akkor 16GB elég lehet pl. 8/8, vagy 10/6 elosztásban, és akkor mindkét rendszer kényelmes/pörgős lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Senkisem #28825 üzenetére
Matlab van macOS-re is, amiatt fölösleges a Windows. VS-hoz csak akkor kell Windows, ha .NET-re fejlesztesz, különben macOS-en megoldható az is. Packet Tracer egy 2 perces keresés alapján valóban win only, tehát ahhoz az egyhez lehet kelleni fog a VM ha semmilyen más alternatív app nem jöhet szóba.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Windows 11
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest