Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Birki

tag

válasz Chal #26933 üzenetére

Így van. Az OSX-es gép másik épületben van a TV-vel és NAS-al egy helyiségben.
    Igen, azért így gányoltam össze, mert az ASUS routerhez nincsen custom firmware és nem tudja a client bridge módot. Azért kellett az OSX-et befogni, hogy hidat képezzen a UPC és ASUS router között.
    Ott bukott ez meg, hogy a WIFI és ethernet hálózat is IP címet oszt. Erre kerestem volna megoldást, kértem segítséget.

Korábban azért volt elfogadható a NAS távolléte, mert nem volt TV, ami most a NAS-ról olvassa az adatot. A TV-nek viszont azonos WIFI-n kell lennie az okostelefonnal, hogy tudjam úgy kezelni. Így tehát nem elég, ha a TV és az OSX látja a UPC routert, mert a telefon viszont nem és a NAS simcs a hálózaton, vagy távol van.

A UPC routert még nem is próbáltam bridge módba rakni, de nem is segítene, mert utána kötve kábellel az ASUS-t még mindig nem tud client módon kapcsolódni a másik házban semmi, csak a Mac.

Van egy Lynksys WRT54GL router itthon és ahogy olvasom, az tudja amit kellene custom firmware-el.
    Most megpróbálom úgy, hogy a Linksys veszi a UPC router jelét és osztja meg a netet az OSX-el, NAS-al és TV-vel.

Nagyon OFF lett végül.

Leegyszerűsítve tehát nincsen rá mód, hogy a UPC router osszon csak IP-t és azonos hálózaton legyen az ASUS-al, miközben a MAC is kap intenetelérést?

Új hozzászólás Aktív témák