- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
zoli62 #43571 üzenetére
Ha a "békebeli Vidi"-k kábelein nincs csatlakozó, a "meztelen" kábelvéget rátekered a Tangent speaker csatlakozójára és leszorítod. Vagy veszel 4mm-es banán dugókat (nem szükséges a több ezer HUF-os szűzlányvérbe mártott csoda, a 400Ft-os Hestore-os is jó) és azzal csatlakoztatod. Ha nincs, hangszóróvezetéknek, elég a jó minőségű 1,5-es OFC réz hangszórókábel, a rézzel futtatott alumíniumot kerüld!
#43577 Syl
Nagyon jó videói vannak. A stílusa elég szájbarágós - a kötelező tarthálástól fázok, dehát neki is meg kell élnie valamiből- viszont sokat lehet tőle tanulni.
-
Friczy
senior tag
válasz
zoli62 #43489 üzenetére
Nem szükségszerűen rongálja, és ha kényelmesen elfér, nincs a közelében más csatlakozó, akkor valószínűleg nem lesz vele gondod. Ha van a közelében másik, ami 'túl közel' van, akkor már előfordulhat, hogy úgy kell bedugni mellé valami mást, hogy feszül - már nem jó. Ami probléma, bár kissé eltúlzott, hogy alapesetben a csatlakozó egy száj jack dugó súlyát kell, hogy hordja, itt meg helyből van egy ennél nehezebb átalakító, amire még rájön két RCA dugó, így a tervezetthez képes kb. négyszer akkora súly terheli a csatlakozódat.
-
MasterMark
titán
válasz
zoli62 #43472 üzenetére
Oké, de akkor sincs semmi értelme ezt használni.
Általában kontaktos, áthallásos, nincs jelölve melyik a jobb-bal, rossz minőségű általánosságban is.
A szerelt kábel sokkal jobb, de ha nem akarsz olyat akkor lehet kapni rövid kábeles Jack - RCA anya átalakítót amibe be tudsz dugni másik RCA kábelt, az is job lehetőség.
-
cigam
titán
válasz
zoli62 #43472 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem működik, hanem hogy feleslegesen kockáztatod vele a csatlakozó épségét. Plusz a pereme miatt nem is biztos hogy stabilan bele tudod dugni. Gyakran a kábel jack dugó kialakítása sem mindegy, mert nem tudod olyan mélyre dugni, hogy az fixen rögzüljön.
Egy PC-s hangkártya csere/pótlása csak pár ezres, de mennyibe kerülne az iMac javítása?!Én biztosan nem kockáztatnám, de te tudod, a te pénzed.
-
cigam
titán
válasz
zoli62 #43458 üzenetére
Ez nem közösítő! Ez csak egy RCA-jack adapter . Ha közösítene, akkor a bal és jobb csatorna jeléből készítene egy mono jelet.
Plusz ahogy írták, feleslegesen terheli mechanikailag a jack aljzatot. A saját súlya, plusz a kábel lógása olyan nagy (mechanikai)terhelést okozna, hogy hamar meggyengítené, kiszakítaná az iMac-be épített aljzatot. -
-
Parson
addikt
válasz
zoli62 #43380 üzenetére
A hangfal is egy monitor típus, csak az nem képet a szemedbe, hanem hangot a füledbe sugároz.
Te, mint megfigyelő személy pedig, monitorozhatod vizuálisan, hangok alapján, stb az eseményeket.
Halkan jegyzem meg, 5 érzékszerved van, 5 féle típusú monitor is szóba jöhetne akár. -
miresz
veterán
válasz
zoli62 #43367 üzenetére
Az attól is függ mennyit akarsz rákölteni. De van topic erre a kérdésre. Amúgy én FiiO SP3 BT ezt venném. Van USB C bemenet is rajt, meg subwoofer kimenet is, és kompakt méretű. Vagy ha nem kell sub kimenet akkor Edifier M60 .
-
vadkörte
addikt
válasz
zoli62 #43376 üzenetére
Ha nincs 3,5”-es headset kimenet, akkor kell egy USB-s DAC, vagy olyan aktív hangfal amiben van USB-s DAC. Így helyet is spórolhatsz. A Kanto- nak vannak ilyen aktív monitorai.
Magnat Monitor 220-szal hallgatom. Az erősítőt egy 36V/6A-es tápról hajtom. (Kapott még egy elektroncsöves előerősítőt is) A teljesítménye több mint elég.
-
vadkörte
addikt
válasz
zoli62 #43367 üzenetére
Ha van rajt 3,5”-es kimenet lényegében bármit. (=amire van helyed és kereted)
Én a Mini-re egy 3,5”-RCA kábellel egy Aiyima A07 erősítőt és egy pár Magnat monitort kötöttem. Lejátszónak a Cog-ot használom (AppStore-ban fent van)
Dudee #43373
Is-is. A legtöbb ilyen. Ha mechanikus és nem szereted a hangos csattogást ne blue Cherry-st vegyél. A red Cherry/Kailh is határozott nyomásponttal rendelkezik de messze nem okyan hangos -
Czo
addikt
válasz
zoli62 #43149 üzenetére
En is ezt csinaltam, amikor APFS valtozas miatt, nem bootolt a stabil, mivel ugye az volt a napi hasznalatu main rendszerem, ezert egyszeruen rainstallaltam a betat.
De kb a Leopard ota (a spaces olyan dolog volt, ami miatt nem varhattam 1 evet, amig megjelenik
) betazom, kb 4-5x volt osszesen olyan, hogy ez bekovetkezett.
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #43099 üzenetére
Ez "furcsa" kerdes. APFS-nel nincsenek "meretek". Csinalsz egy uj kotetet, es a szabad blokkjaidat a regi vagy az uj kotet is tudja hasznalni. Tehat annyit kell tenned, hogy csinalsz DU-ban egy uj kotetet, majd egyszeruen arra telepited a rendszert. A telepito meg fogja csinalni a kulon system-data kotetet es ez igy, mukodni is fog.
Para akkor van/lesz, ha valtozik az APFS szerkezete (a multban talan 2x szivtam ezzel?), mert olyankor a regi rendszer nem tud bebootolni. Ehhez betara kellett upgradelnem az "eles" rendszert is, egy usb-s telepitorol. Ez leginkabb foverzioknal johet elo csak.
-
-Skylake-
addikt
válasz
zoli62 #42456 üzenetére
"Aztán a 2010-es években a gomba módra szaporodó Linux asztali felületek elkezdtek hasonlítani erre."
es a Win 11 is egyebkent. Nagyon helyesen teszem hozza, ugyanis az teljesen vitan felul all, hogy design szempontjabol az Apple nemhogy piacvezeto, de tulajdonkepp behozhatatlan elonye van.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62 #42369 üzenetére
Nem értem minek kell ezt matematikailag bonyolitani. Fenti példa alapján írtam amit írtam. Vagy nehezen megy át a különbségszámítás? Sztem hagyjuk. Te döntöd el, h neked mi a jobb végeredményben.
Ja, közben szerkesztetted… döntsd el és kész. De 400%-os különbség esetén ne mondjuk h ugyanaz a kettő.
Ha ez megnyugtat, én is csak altatni szoktam, mint már írtam, de itt nem ezen volt a hangsúly.
-
Parson
addikt
válasz
zoli62 #42367 üzenetére
Ja, az a nagyjábóli különbség még mindig 400%, ami majdnem egy fél nagyságrend.
Amit erősen kifelejtesz, hogy ez hosszútávon igenis számít (már ha érdekel), rövidtávon tűnik el az előnye az egyiknek a másikhoz képest. Tehát negyed órára fölösleges kikapcsolni, egy fél évre viszont igen. (A példák szélsőségesek)
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #42242 üzenetére
Nekem a hordozhato gepben, 2010-tol 2018-ig 6GB RAM volt, az asztali gepben 2011-2018 kozott 8 GB. 2018-ban azert vettem 8 GB-s MBP-t (itt egyesult nalam az iMac+MBP vonal egyetlen MPB-re), mert akkor 20-30%-nal nem ment feljebb a memory pressure, tehat a sajat felhasznalasnal, boven vallalhato mennyiseg volt 2018-ban a 8 GB. Viszont 2020-2021 korul irrealis mertekben es gyorsasagban kezdett el emelkedni ez az ertek, igy 2023 vegere, "valtozatlan" (*) felhasznalas mellett, a 60-80%-ot ostromolta ez az ertek. Igy ezekbol kiindulva ugy ereztem, hogy az "alap lepcsonek" szamito 18 GB (M3 Pro) keves lesz nekem.
(*) a valtozatlan itt azt jelenti, hogy ugyonazokat a szoftvereket (csak frissebb verziojukat), ugyonazzal a cellal hasznalom, tehat a verzioszamokon kivul nem valtozott a felhasznalas.
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #42112 üzenetére
Node, amit kivalasztassz, hogy maradjon a dockban, az a dockban marad, pont ugy, ahogy a dockban maradt 20 eve is. A dock vegen gyulnek azok a futo appokat jelzo ikonok, amik nincsenek vagy fixen kirakva a dockra, vagy nem kerultek a dockra az ajanlott/legutobbi opcionak koszonhetoen. Ha teljes szeles a dockod, es ki kell rakni egy plussz ikont, akkor osszebb fogja nyomni az ikonokat, pont ugy, ahogyan regen. Ha kikapcsolod az ajanlott/legutobbi ikonok mutatasat, akkor ezt egyertelmuen lathatod. Ha ez be van kapcsolva, akkor elobb ezekkel varial, es csak akkor fogja osszebb nyomni az ikonokat, ha nem tudja hova kirakni a plussz ikont.
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #42110 üzenetére
A Dock most is meretezodik, semmi, de semmi nem tunik el belole (aminel be van kapcsolva, hogy maradjon lathato). Ha valami eltunik, azt kihuztad belole (vagy megzavar az elozo/ajanlott appok ikonja az elso vonal utan?). Ezen a teren nem valtozott semmi. Ah, a Stage Managert csak iPaden nezegettem (marmint, kulso kepernyot kiprobaltam Stage Managerrel, aztan "ennyi").
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #42096 üzenetére
Mit allitottal a Finderben?! Ennek a Finderhez semmi koze. A rendszerbeallitasokban a Dock beallitasainal van egy kapcsolo, ha itt az app ikonba minimalizalas van bekapcsolva, akkor nem lesz mini ablakos ikonod, ha pedig ez ki van kapcsolva, akkor lesz.
Kar, hogy ez a feature sokat butult az elmult evek alatt, igy eltunt a shift-es lassu minimalizalas es eltunt az is, hogy a minimalizalt mpv vagy quicktime tovabbra is jatszotta a videot kicsiben.
-
blakey
titán
válasz
zoli62 #42053 üzenetére
Bár nem nagyon hívják fel a figyelmet, de a jó bekötés sokat számíthat. Ha szemből nézel egy fali konnektort, akkor általában baloldalon van a pozitív csatlakozás és ennek megfelelően a dugvillák is így vannak kialakítva, valamint jelölve vannak. Az L a pozitív. A földelt dugvillák esetében egy lyukat láthatsz a fóldelésnél, az a francia verzió, ott nem lehet elrontani, ez náluk csak tájékoztat, hogy melyik a helyes bekötés, tőle balra van a pozitív csatlakozás. Háztartási gépeknél fontos, de számítógépek esetében is, mint, ahogy tapasztalod.
-
Czo
addikt
válasz
zoli62 #42049 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a tenyleges fizika mogotte, de az elmult 20+ evben, a PowerBookoktol kezdve, az iMaceken at, megoldotta ezt a problemat. Angliaban es Ausztraliaban polarizalt a konnektor, ott nem tudod "rossz" iranyba bedugni, az USA teruleten pedig, be lehet dugni forditva, a nem foldelt dugvillakat. De az iMacek dugvillaja ott is foldelt, igy azt megint csak "jo" iranyban lehet bedugni. Kupos kialakitasu csatlakozo (a korabbiak csatlakozoja is ilyen volt)?
-
cigam
titán
válasz
zoli62 #42014 üzenetére
Azzal nincs semmi gond. Nem rendkívüli a több hónapos uptime azoknál akik csak altatják a gépet. Tapasztalataim alapján csak áramszünet vagy frissítés miatt indul újra a gép. Nem jellemző, hogy egy program kiakad, de ha mégis, nem rántja magával a többit, pláne nem az op.rendszert.
Ha csak kipróbálnád, menj el egy boltba és nézd meg személyesen mi hogyan megy rajta. Egy régebbi M1-es minit 180k körül megkapsz, és csak rádugod. régi PC-s perifériákat.
-
-
cigam
titán
válasz
zoli62 #41995 üzenetére
Attól függ milyen iMac. A 8 GPU-son nincs Gigabit port, a 10GPU-snak pedig a tápegységén keresd.
Visszafelé kompatibilisek, bármelyik régebbi szabványú USB háttértárat rádughatsz.
Igen, a TB portra dughatsz USB-C eszközöket.
Igen, mindkét eszköz tölthető ugyanazzal a kábellel.
Igen, a talpal egybe van építve.
Megoldható a régi adatok, beállítások, stb... átvitele [link]
Linuxot rakni rá perverzió, de nem lehetetlen [link] -
kkp900
senior tag
válasz
zoli62 #31654 üzenetére
Nekem a 2018-as i5-ös van kábelen kapja a neten,mert úgy sokkal stabilabb is meg gyorsabb is most megmértem neked: 886/650 Telekomos 1000-net a Telekomos gyári Routerra van CAT6-os kábellel kötve. Szerintem elég lesz
Amúgy érdeke.hogy előtte a 2015 Early MCBook Pro max 450/ 350 tudott ugyan ezekkel a feltételekkel. Szóval ahhoz képest is hasít a net tényleg majdnem ezerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motoros topic
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest