- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
-
cigam
titán
válasz
zsoltee53 #26921 üzenetére
Na de milyen paraméterekkel? Különös tekintettel a bitrátára. Minél nagyobb annál szebb a videó, de a mérete is megnő. A gyári presetek igen light-osak. Az nem megoldás, hogy avidemux-al átrakod másik konténerbe, amit az iMovie is szeret? Vagy eleve avidemux-al vagdosod össze, és konvertálás nélkül mented el.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
zsoltee53 #26891 üzenetére
Nevetsegesen keves a 4 GB netezeshez Safarival ElCap ota. Nalam csak az nyirja ki ugy a gepet, hogy meg force quitelni se tudok... pedig mar lassan egy eve 8 GB RAM-om van. 15-20 tabbal nagyon konnyen megfektetheto egyszeruen, meg igy is...
Vicc hogy a framebufferen kivul csak ez a problemam a rendszerrel, de ez nagyon ut. Nem is ertem a miertjet, de tenyleg... evek ota beragados szar, javitani meg sose sikerul. De igazabol ez a ket problema szepen szummazza is a jelenlegi Apple-t...
-
Ragnar95
félisten
válasz
zsoltee53 #26891 üzenetére
4GB RAM-ot 5évvel ezelőtt is simán elfogyasztottam simán netezéssel ML alatt, Mavericks alatt mondjuk elég volt már. Netezésre is simán tud kevés lenni a 4GB, ha egyszerre 10-15 lapot megnyitva hagysz.
Totheground: ha van rá keret, annyit szerintem megérhet a 16GB RAM, hosszútávon jól jöhet még az. -
cigam
titán
válasz
zsoltee53 #26884 üzenetére
Kis túlzás, hogy 4GB mindenre elég. BOINCkliens(seti), Mail, Safari 4 füllell már most több mint 3GB-ot eszik. Ha bekapcsolnék egy reklám blokkoló bővítményt(adblock plus, ghostery), a memóriafoglalás minimum megduplázódna.
Per pillanat nem tudom eldönteni, hogy mejik zavaróbb Az, hogy pl. HWSW.hu/facebook.com több mint egy 1GB RAM-ot eszik, vagy hogy fut rajta pár reklám, de akkor megelégszik 75/200MB-al.
Szóval ha most 8GB a minimum ajánlott méret, akkor 16-nak is lesz helye idővel. Ha megteheti hogy +50k-t rászán a 16GB-ra, tegye meg. Hiszen mostanában minden integrálva van, nincs esély otthoni bővítésre. -
válasz
zsoltee53 #26869 üzenetére
Nem gondolom hogy egetrengető különbség lenne akku téren a 70 ezres MBA javára. Ha nem csutkára merülve volt elrakva az az MBP, akkor még akár jobb is lehet. Nyilván ez is olyan dolog amit meg kell nézni.
Egyébként ránéztem, egy zsír új akku 8-9eFt az ebayen ebbe a MBP-be. Így persze lassan már 30-nál járunk, de a fél gép ki van cserélve, és mindent tudunk róla. És persze akkor ez ugye a "worst case". Ha nem gáz az akku + ha csak a wifi kábelével van valami, akkor máris csak 10-15kHUF-ról beszélünk.
-
skbalint
tag
válasz
zsoltee53 #26849 üzenetére
Ezt a Minire írtam, az iMac jobb vétel szerintem is, csak ott is kezdésnek mehet egy HDD csere, amihez szervíz kell, vagy nagy bátorság ha nem csináltál még.
Ha teljesen biztos benne, hogy nem kell egy laptop, mert soha nem cipelnéd, és számodra nem ad semmi pluszt az, hogy házon belül is tudod mozgatni (én most is a kanapéról írom ezt, miközben megy a zene), akkor egy iMac-ben gondolkoznék Mini helyett, feltéve, hogy a 21-es kijelző elég neked.
Ha viszont számodra is adna pluszt egy laptop egy Mac-hez képest, akkor egy Air-rel sem lenne sokkal több összeségében a projekt.Egyébként a miniről még annyit, hogy 4 év alatt a lehető legrosszabb irányba fejlődött a dolog.
Teljesen egyetértek, 2012-ig volt egy szuper 4 magos i7 változat, csak annyit kellett volna csinálniuk szerintem, hogy kihoznak a 2013-as új Mac Pro helyett egy mini-ITX GPU-s MacMini-t egy 4 magos i7-tel, kicsit magasabb házban a GPU miatt (mondjuk feketében nagyon jól is nézne ki).
szerk:
NAS:
1080p-re simán elég gyakorlatilag bármelyik NAS, nekem egy régebbi Synology van, nincs vele semmi gond, egy NAS azért elég sok plusz dologra jó, ez is olyan, hogy ha neked semmi pluszt nem ad, akkor elég egy külső HDD is egy iMac-hez miután cseréltél SSD-t benne, vagy az Air-hez is elég ha főként asztali gépként használnád. -
válasz
zsoltee53 #26849 üzenetére
Az olcsó (és sokszor nem is annyira olcsó) NAS-oknak alapvetően a mobiltelefon kategóriás ARM CPU, és a kevés memória a gondja, mindehhez persze egy hulladék (szintén mobiltelefon kategóriás) buszrendszer párosul. Ez marhára kevés a gigabithez meg a nagy packet rate-hez, hiába a csicspicsa sw, meg a hangzatos név (lásd Synology).
Viszont pl. a QNAP-nak vannak elérhető áron Inteles modelljei, tisztességes rendszerbusszal, bővíthető(!) memóriával, normális Celeron CPU-val. Én egy TS-251-et vettem, valami 6x eFt most. Kukáztam még bele 4GB memóriát egy régi laptopból, és hasít mint az álom. Szerintem a 2x1GB-t is ki tudná gond nélkül hajtani (persze megfelelő diskekkel), de simán 1db 1G-s linken is 115Mbyte/s-el írom/olvasom. Csak ajánlani tudom.
-
Ragnar95
félisten
-
ny.erno
tag
-
Alex91
félisten
válasz
zsoltee53 #26832 üzenetére
Remeljuk, hogy kihoznak valami hasznalhatot elfogadhato aron. Azert az SSD-nek mar itt is alapnak kellene lennie... Azt kell egyebkent mondanom, hogy meg asztalinak is talan egy MacBook Air mar jobban megeri, ment egy Mini. Az iMac meg ertelmes konfigban eleg draga...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest