-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
Amikor bekapcsoltad az iMessaget, akkor regisztralta a telefonszamodat az Applenal a telefon, hogy erre a szamra kuldheto iMessage. Alapvetoen ezt a regisztraciot kell megszuntetni, vagy ugy, hogy a telefonon kikapcsolod (ekkor a telefon beszol az Applehoz, hogy nincs mar iMessage), illetve vagy ugy, hogy az Apple imessage unregister oldalan unregistralod.
-
Csak hogy lásd, kb mire van szükséged, iderakom azokat, amiket én használok/használni fogok. A képen balról jobbra haladva:
- a MediaMakkt-ban kapható Varta márkájú (NEM ajánlom, nagyon gyenge mechanikai összeszerelési minőség, a képen szerintem látszik, hogy mi a baj bele: lassan "kitörik" belőle az USB-C - "dugó"...
- a Kácsa-Audióban kapható, Audioquest márkájú, csúcsminőségű (és drága)
- az Amazonról rendelt, Anker márkájú (ennek a minőségéről még nem tudok nyilatkozni, de általában elégedett szoktam lenni az Anker cuccokkal).Persze ezek csak példák, a kinézetre és a várható árra is, bármilyen hasonló megteszi. Ráhúzod az USB-A csatlakozós billenytűzet-kábeled végére, és máris mehet a játék
-
Czo
addikt
Igen, ezek kutyakozonseges USB portok. Az USB szabvanyban jopar eve, a "C" tipusu csatlakozon kivul, semmilyen mas tipus, tehat sem az "A" (ezek a dugok voltak korabban a vezerlo, tipusu eszkozokon, tehat a gepeken), sem a "B" (ezek pedig a kliens csatlakozok, ezek voltak a nyomtatokon, telefonokon) nem letezik, valamint ezeknek a "mini" es a "micro" verzioja sem. Elvileg, evek ota, semmi massal nem lehetne uj eszkozon talalkozni, csak a "C" dugo illetve aljzat tipussal.
A villam a Thunderbolt kepesseget jelzi, az USB kepesseg mellett.
-
A portok fölé rajzolt "villám" szimbólum lehet a félreértés oka, az ugyanis a Thunderbolt jele, és nem a Lightning--é (ami ténylleg "villám"-ot jelent angolul).
Ezek itt Nem lightning portok, hanem Thunderbolt 3-as portok, a Thunderbolt 3 pedig fizikailag ugyanazt a csatlakozóaljzatot használja, mint az USB-C, és felülről kompatibilis az USB 3.1 specifikációval. Neked nem Lightning-USB átalakítóra van szükséged, hanem USB A anya - USB-C apa átalakítóra. Bármilyen megfelel. A MediaMarkt-ban is lehet lehet venni olcsón (bár én azt nem feltétlenül ajánlom, nálam elég gyenge mechanikai minőségűnek bizonyult, de én autóban használom, ahol komolyabb mechanikai igénybevételnek van kitéve), én épp a héten rendeltem kettesével csomagolt Anker márkájút az Amazonról. Ha drágát akarsz, akkor a Kácsa Audióban lehet kapni Audioquest márkájút is, aranyáron
Sebesség szempontjából mindegy lesz, milyen (drága neves vagy olcsó noname) átalakítót veszel, ezek mind milliószor gyorsabbak, mint a leggyorsabb gamer keze -
Snoop-y
veterán
Az nem lehetett valami jo teszt. Kell bele az SSD vagy gyarilag vagy te magad raakasztod hidd el.
Memoriat lehet bele szerezni mashonnan is. Nehogy az almatol vedd mert az 100% lehuzas.
2 perc kb belerakni. Most milyen megosztasban van benne? 2x4GB?
8GB ram azert meg nem a vilag vege...
-
makaveli666
senior tag
próbálj meg globálba 120 fps el játszani... sok sikert. De amúgy azon a felbontáson nem lesz meg a stabil 120 fps ed sem... De költs el másfél millát, azt gyere vissza megkérdezni, hogy miért nem futnak rendesen a játékok
Ahogy leírtam a 1080ti alkalmatlan akkora felbontáson minőségi futtatásra.
-
Hát, nekem nem vált be, idegesít eléggé hogy nem elérhető a dolgaim jelentős része amíg játszok. De ha az a fajta vagy, aki soha nem tabolgat ki egy játékból, nem csekkolgatja a leveleit (vagy webes klienst használ) meg a megszokott alkalmazásaiban nem tologat ezt azt két vérfürdő között, akkor működhet.
Ebből adódóan utoljára kb. fél éve bootoltam át az erre a célra telepített Win10-be, szerintem 2 napig updatelni akarna ha most elindítanám
-
Azt azért tudod ugye, hogy a játékok kis része jelenik csak meg OSX-re? Annak egy része rettenetes port, van olyan is, amibe el van rejtve egy komplett windows emuláció (mondjuk ezek mintha kezdenének kikopni szerencsére), gondolhatod milyen sebességre képes... A jobbak legalább natívak, de azok között is elvétve találni olyat, ami felér a Windows változathoz.
Írták már itt neked a bootcampet, de ugye az megvan, hogy az csak annyit jelent, hogy egy Windowst is telepítesz a gépre? A Mac-ek Windows szempontból mezei PC-k, szóval semmi más nem történik a bootcamp "megoldás" során, mint hogy kap a disk egy plusz partíciót, ahova települ egy Windows, aztán rebootolnod kell ha játszani akarsz rajta. Ilyenkor az OSX környezet nincs, nem érhető el. Kb. mintha egy PC-n használnál Linuxot munkára, Windowst pedig játékra, és a kettő között rebootolgatsz.
Ha csak koca gamer vagy, akkor el lehet lenni OSX oldalon az arra megjelenő játékokkal átbootolgatás nélkül. Én is szeretek játszogatni néha, de ilyenkor nyilván azok közül tudok csak válogatni amik léteznek Mac-re. Nekem ez nem fáj, mert tényleg ritkán játszok, és akad ízlésemnek megfelelő játék, de egy gamer ettől idegbajt kapna szerintem (vagy venne egy konzolt).
-
bmwk1200s
őstag
Mert dolgoznak egy teljesen új Mac Pron, ami valamikor jövőre jön elvileg modulláris felépítéssel. Bár nekem kérdéses, ha eleve lesz egy elég erős iMac Pro, beépített 5K kijelzővel, akkor ennek lesz e értelme.
Az új ryzenek is jól teljesítenek játékok alatt és olcsóbbak is.
-
wm2
őstag
sem az új iMac Prot, sem az új Mac Prot nem játékra dobják ki, a benne lévő Xeon és grafikai GPU nem játékra lett fejlesztve, elviszik, 1,5-2 millióért ilyen gépet nem vennék erre a célra, hogy rajtam röhögjön a fél világ, ezeket komoly filmes stúdiókba szánják, játszani 4 magos vagy 6 magos i7-el kell (ha nagyon nem bírsz magaddal i9-el) és GTX1070/1080-al, sok kocka extrém gamer haverom van, mindegyiknek izom PC-je van i7/GTX kombóval, senki nem épít Xeonra
-
bmwk1200s
őstag
Alapkiepites ugy 5000€-tol megy majd. Csak gondoltam megemlitem.
Ha meg lud, legyen kover! Rogton a Vega 64-gyel rendeld majd!
wm2: lattad miket irtam fentebb, nem?
Amugy ritkan en is jatszom! Nativan macOS-en!
Pl. Jedi Knight - Jedi Outcast az App Storebol
Half Life 2 es epizodjai steamrol, Dirt 3, Grid 2 Reloaded
Igen, persze, mind mai jatek -
makaveli666
senior tag
ha nézel néha pl.: wearethevr-t akkor tudhatod, hogy 2db 1080sli-be kötve sem igazán megfelelő 1440p-re. Ha komolyabb szinten tolod a játékot. Bohóckodni jó. Ha 100% game a lényeg, akkor szerintem ne vegyél macet. Ha naponta 1-2 órát a haverokkal el akarsz funolni, arra viszont hibátlan. Teljesen élvezhetőek rajta a mai játékok. A mostani macpro meg már eléggé elavult, azt 100% nem venném meg. Nem csak játékra, hanem úgy semmire.
-
bmwk1200s
őstag
A legtöbb játék eleve nincs megfelelően optimalizálva Macre. Ez azt jelenti, hogy adott Macen lassabban és gyengébb grafikai beállításokkal tudsz játszani, mint ugyanazon a Macen bootcamppel windows alatt. Szerintem nagyon nem éri meg játékra Macet venni.
Egér érzékenység érdekes kérdés. Profi gamer egernek a gyári appját telepítve konfigurálható, így azzal nem lesz gond, de ne a maces egérrel akarj játszani.
Felbontás növelése értelemszerűen lassítja a gépet, eleve nem gamer GPUkat szerelnek beléjük.Amit még javasolni tudok, hogy nézz neten gamer-mac-teszt videókat. Fogsz találni és remélem meggyőznek, hogy nem játékra lettek kitalálva, ergo komoly kompromisszumokkal tudsz mai játékokat futtatni.
Ezek után mégis csak belevágnál, és a pénz nem különsebben számít, akkor várd meg az iMac Prot. Most karácsony előtt mutatják be őket, az Apple oldalán megtalálod milyen erő rejlik majd bennük.
Illetve ott van még az eGPU kérdéskör. Új, sima iMac, legerősebb i7essel kérve, mellé egy eGPU ház és egy legalább nvidia 1070es, azzal már egész jól el lehet lenni játékos közegben is.
-
bmwk1200s
őstag
Mac nem igazán játékra lett kitalálva. Ha mindenképp szeretnéd a maces élményt, és nem virtuálisan, akkor vagy építesz töredék áron egy hackintosht és veszel hozzá egy konzolt játszani, vagy építesz egy korrekt PCt jatékra, és dual bootal akár macOS-t is futtathatsz rajta. De Mac Prot vagy iMacet jatékra... szerintem ezt jól gondold át.
iMac: [link]
VS
Mac Pro (D700) [link]
VS
Gamer PC [link]
Szerintem látható a különbség.
-
Blaise
veterán
Attól függ, hogy mit akarsz játszani
CS:GO, Diablo 3 és hasonló régi címek gond nélkül mennek, bár a teljes felbontást nem fogod tudni kihasználni, ahhoz gyengus, vissza kell majd venned alacsonyabbra, komolyabb játékoknál fullHD-ra.
Guglizz rá az m395x gaming kifejezésre, youtube tele van tesztvideókkal.
-
Xero
nagyúr
0, Ez mennyiben köthető a Mac topichoz?
1, Lesz majd dedikált Google Maps app, ahogy van már Youtube is. Ha komoly térkép kell veszel egy Navigon-t vagy iGO-t úgyis.
2, Mihez képest drága? Valóban sok app ami a play-ben ingyenes itt 0.8€, de nincs is telehányva reklámokkal.
A legegyszerűbb ha felraksz egy iTunest és Te magad böngészed végig a választékot és az árakat. Whatsupp-ot nem ismerek, de a WhatsApp Messenger fizetős. Kőkemény 0.8€.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Mac mini (2023 with M2)
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged