Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Segítsetek már légy szíves:
Van két Redmi Note 5 Pro, amit fél éve nem használunk, mind a kettőt szeretném gyári állapotba hozni, mert vagy eladom őket, vagy alkatrésznek megy tovább. (az egyiket nem lehet tölteni, a másiknak meg betört a kijelzője, de amúgy működik).
Simán gyári adatok visszaállítása, vagy előtte ki kell lépni az accountokból is?
Hogy kell csinálni, hogy teljesen "szűz" telefonok legyenek?
Előre is köszönöm az infót ha valaki segíteni tudna!
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
scream24
üzenetére
Szétszedtem mindegyiket, a törött kijelzősben ugye jó votl az USB modul és az akksi is.
Átrakva bele az én USB modulomat simán tölti a törött telefont, így kicseréltem az akksit benne az USB modullal együtt.
A sajátom most beindult, és szépen tölt is, mindenesetre mentem le róla az adatokat.A töröttet összeraktam a én USB panelemmel és lemerült akksival, rádugtam töltőre és most azt csinálja, hogy felvillan a kijelző az akksi ikonnal, benne egy villám jel, eleinte folyamatosan villogott, de kb 5-10 perc után viszont már kiírta, hogy 0%. Lehet, hogy csak csontra lemerült???
Mindenesetre most egy kicsit töltőn hagyom és meglátjuk, hogy mi lesz vele, bár m,ár 1%-on áll... -
Anonymus23
veterán
válasz
scream24
üzenetére
Csak sikerült, csak először eléggé finomkodtam vele, és keményebbnek kell lenni már látom

Van hozzá ilyen Alis telefon javító szett, azzal próbálkoztam eleinte is, csak keményebbnek kellett lenni.
Az összetörtről még le kell mentenem minden adatot, és utána mehet donornak...Ha nem jönne össze, akkor melyiket javasoljátok helyette?
Néztem Redmi 8-at vagy 9S-t ami "tetszik". -
Anonymus23
veterán
válasz
scream24
üzenetére
Tesómnak van egy donor, aminek be van törve a kijelzője, abból megpróbálom átműteni az USB modult, csak a szétszedés egyelőre nem akar menni, eléggé ragaszkodik a hátlap a telefonhoz..
Attól félek, hoyg összetöröm, Debrecenben van valaki aki értelmes áron tud ilyet szerelni?
-
Anonymus23
veterán
Üdv!
Tegnap este 15%-os töltöttséggel felraktam a töltőre a telefont (nem emlékszem, hogy megjelent-e a töltés animáció), ma reggelre teljesen süket a telefon, mintha ki lenne kapcsolva, tölteni nem tudom, bekapcsológombra nem reagál.
Ennek is betegsége a töltőmodul mint anno a RN 3 Pronak?
Vagy mit nézzek még, vagy mit csináljak vele?
a segítséget! -
Anonymus23
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Nem beállítási probléma volt, mert eleve 2,4GHz-re volt állítva, és mint írtam kapcsolódni tudott a telefonra, csak net nem volt.
Egyszerűbb volt a megoldás, nálam a wifi hotspot csak a SIM1-ben lévő kártyáról megy. Kártyacsere és már megy is a net a céges kártyáról.
A kettős 4G mód is be volt kapcsolva, de a csere végül is megoldotta a problémát.
Én mondjuk nem láttam ilyet sehol sem kiírva, hogy csak a SIM1-ről tudom a netet megosztani. -
Anonymus23
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Próbáltam mindkettőt, nem működik egyikkel sem sajna...
ps:
Ehh, kipróbáltam már gyorsan a másik kártyáról (Vodás privát kártya) azon meg azonnal van mobilnet megosztás...
Lehet a céges csomagban le lenne tiltva a hotspot-os megoldás? Tud ilyet a szolgáltató? -
Anonymus23
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Céges kártya, Telekom, ugyanilyen van főnöknek is, az Ő Samsungjával meg tudja osztani a netet és működik is, de amíg az új telephelyre nem kötnek be netet, addig kellene a mobilnet a laptopnak.
Most kipróbáltam itthon egy tablettel, azzal is fel tud csatlakozni, de net az nincs továbbra sem. Magán a telefonon van mobilnet, de nem hajlandó továbbadni.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy meg szeretném osztani a netet a telefonról a laptoppal, a laptop tud is csatlakozni a telefonhoz, de netet nem tud valamiért.
Mi lehet a gond?
Ha több infó kell, akkor írjátok mire van szükség, de nagyon kellene a net, hogy meg tudjam osztani, de nem akart sehogy sem működni.
A netes kártya a 2. SIM, stabil rom van rajta a legfrisebb. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Viszonylag ritkán írok ide, mivel jellemzően különösebb gond nélkül használom a telefont.
Stabil rom van rajta.
Ami viszont feltűnt, hogy az utolsó frissítés óta minden egyes újraindítás után a képernyőzáron lévő fotót (saját kamerával készített) állandóan visszacseréli az alap képernyőzár grafikára.
Másnak is csinál ilyet? Ez valami bug?
Szerk.:
Na most közben kipróbáltam, hogy "újratelepítettem" a témát, de úgy, hogy kivettem a képernyőzár és a háttérkép elől a pipát, és így nem változtatja vissza a képernyőzár fotót.
Az érdekes ebben ugye az, hogy a háttérképet eddig sem változtatta meg, csak a képernyőzár fotót tüntette el mindig.Nah mindegy, a lényeg, hogy így működik!
-
Anonymus23
veterán
Srácok,
Hol vannak a telefonban a rögzített hívások?Kellene egy telefonszám amit bediktáltak, de nem találom, hogy hova mentette a beszélgetést

szerk.:
A "call"-ra rákeresve a fájlkezelőben azonnal beadta....
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig ez a Mi fiókkal van kapcsolatban, azt nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni Mi fiók nélkül.
Ez kb olyan mint az Androidot használni gmail fiók nélkül... -
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A Beállítások / Biztonság állapot / Készülékkeresőnél mit mutat nálad?
Egyébként tudtommal a Mi fiókban ki lehet ezt kapcsolni, mármint a készülékkeresést. -
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szerintem nem volt benne ilyen, hogy napok kellettek, hanem pár próbálkozás után feltűnt, hogy mi a gond.
Hogy ez 15 másodperc vagy 3 nap alatt volt-e az már más kérdés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csodálkoznék ha igazad lenne a napokról... -
Anonymus23
veterán
Ha néhány dologra odafigyelsz, akkor nem lesz vele gond:
* Mielőtt lemerül az akksija, töltsd fel
* Ne hagy az autó tetején amikor már indulni készülsz
....
Meg még lenne pár "hasznos" tanács, de szerintem érted
Egyébként a legfrissebb stabil rommal nagyon jó lett az akksi ideje
-
Anonymus23
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Tudtommal a bal felső sarokban lévő érték (feszültség) az nem az átlagot mutatja, hanem az éppen aktuális állapotot, mondom ezt úgy is, hogy mielőtt a fotó készült, pont nem vett fel töltést a telefon, mivel 100%-on volt, és akkor pl az Amper az nulla volt (erre biztosan emlékszem), amivel "töltött".
Próbáltam most megkeresni a leírását, de sehol sem találom, pedig ebből a kis kütyüből van otthon vagy 3 is (másfajta is van). -
Anonymus23
veterán
Nekem a telefon ha jól rémlik a 9.5.19-el (vagy valamelyik 5. havival jött) amit később frissített a 9.6.4-re, majd múlt hét Csütörtök vagy Péntek megint felajánlotta a frissítést, amit Pityu. is bescreenelt ide, de nem változtott a 9.6.4-ről a fő szám, csak valami alverzió.
Erre gondoltam, a telefon magától frissítette le. -
Anonymus23
veterán
válasz
Takuun
üzenetére
Volt egy javítási frissítés a 9.6.4-hez, azóta nekem valóban javult az akkuhasználat is, és nem tapasztalok különösebb akadásokat (illetve egyáltalán nem), igaz én nem is vagyok hardcore felhasználó.
Van hogy 3 nap készenlét kijön ~4 óra SOT-val, volt már olyan, hogy a cella készenlét több energiát vett fel mint a képernyő.Pl most is cella készenlét 21,8%, Képernyő 10,5%.

-
Anonymus23
veterán
Volt itt más is, aki nézte már az akksi kapacitását (esetleg komolyabb műszerrel mint amivel én most elkövettem)?
Egy ilyen kis USB-s cuccossal mértem le most, más telefonoknál viszonylag korrekten lemérte.
Most fullra lemerített telefonnál mértem, úgy, hogy nem volt közben használva, csak elindítottam, amikor már volt benne annyi szufla.Ezt fullra feltöltött állapotban lőttem, egy QC3-as gyorstöltővel töltöttem, de többnyire 9V 1,8-1,9A-el töltötte (amikor ránéztem). Biztosan nem hitelesített mérés, csak kicsit kevésnek tűnik az a 3000 mAh.
Másnak van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
Anonymus23
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerintem is, gondolj bele, hogy hogyan készülhetne a sok tininek a gyors videó, amikor egymást püfölik az iskolában, vagy az erősebb éppen szívatja a kisebbet, és húszan videózzák, miközben senki sem segít
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Anonymus23
veterán
válasz
creed33
üzenetére
Írtam már én is, hogy vidd el valakinek aki látott már ilyet és kb 5-10 perc alatt segít neked beállítani a fontos és fő dolgokat, hogy végre tudd használni.
Tudom, hogy cikinek tűnhet, de inkább 10 perc "szégyenkezés" (szerintem nem, de mindegy) mint napokon/heteken keresztül való szívás, és rossz érzés, hogy nem jól vásároltál, miközben a cuccos kiváló, csak már túlhaladt rajtad (egy része már rajtam is ne aggódj, nem fiatal gyerek vagyok, én még a Philips Fizz-el kezdtem a mobilos pályafutásomat több mint 20 éve, de előtte már volt 60-as B30-as téglanagyságú céges "mobil" is). -
Anonymus23
veterán
válasz
Departed
üzenetére
Mivel nem expicit érték van megadva, feltételezés részemről, de ugyanolyan feltételezés, hogy nem egyforma.
Egyébként gondolom lineárisan oszlik el a szabályozás. Persze, nem műszerrel mértem, de a tesztekből nekem az jött le, hogy közel hasonló a kettő típus fényereje (5% eltérés kb a tesztelt típusoknál
)De utánanéztem még jobban, és a két kijelző teljesen másképpen van hangolva színhőmérséklet szempontjából és mások a kontraszt tartományok is, illetve, hogy majd 2 év alatt megszoktam a másikat, és annak a beállításait.
Ennyi, használom tovább örömmel, mint ahogy eddig is. Részemről lezártam... -
Anonymus23
veterán
válasz
maroni
üzenetére
Mert neked is már besárgult a kijelződ
Nekem eddig még megúszta, öcsém RN 3-ján meg szépen a proci felett van egy csúnya sárga folt. Nekem meg nemsoká 2 éves lesz, és még mindig eredeti állapotban van.Viccet félretéve, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen ártatlan kijelentéssel amivel nem leszaroztam az RN5-t hanem a két telefont egymás mellé téve annyit írtam, hogy az RN3-an a kijelző élénkebb szebb mint az RN5-n, és fakóbbnak tűnik (ugyanarra a fényerősségre állítva). Azt az összhatást nagyobb fényerőre való állítással tudom elérni, amit az RN3-on megszoktam, ennyi. Arra most nem emlékszem, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak az RN3-nál, de most már engem is érdekel és meg fogom nézni.
-
Anonymus23
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Csak így tovább, lesz ez még lejjebb is 
Értő olvasás vagy ilyesmi? -
Anonymus23
veterán
válasz
creed33
üzenetére
Szinte biztos, hogy nem hibás, hanem user failnek tűnik, nagyon alap dolgok nem ismertek számodra.
Nincs valami ismerősöd, aki vágja az Android témát, és tudna neked segíteni belakni a készüléket.Mint ahogy a többiek is mondják, valamit nagyon elnyomogathattál, és most bementél a sűrűbe.
Szerintem nyugodj le egy picit.Reset:
Beállítások
Rendszer és készülék - azon belül a További beállítások
Biztonsági mentés és visszaállítás (alul)
Gyári adatok visszaállítása (legalul)Utána azt kell csinálni amit mond a progi, lenulláz mindent, gyakorlatilag megint a nulláról indítva kell beállítani.
-
Anonymus23
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
+ (#11123) Departed
(#11124) jUUhPersze, kb 2 hónap különbség van a két telefon vásárlása között, de mindkettő pont egyformán ugyanolyan.
Biztos így van...
Azért bírom ezt, nem látjátok egymás mellett se a 2 RN 5-t, se a RN 3-t de azért biztosan minden OK. Én elhiszem, hogy nektek tökéletes, nem azt mondtam, hogy szar, hanem, hogy a kettőt összevetve az RN 3-é sokkal szebb.
Akkor én is levonok egy konzekvenciát, a korábbi RN 3 kijelzője volt nagyon szuper, és az emelkedett ki az átlagból
Így már OK? Nem gázolok bele ezzel a kijelentéssel senkinek sem a lelkivilágába?

Mondjuk ilyenkor kíváncsi lennék, hogy ti mire mondjátok, hogy ez így tökéletes, mert simán lehet, hogy az RN3 kijelzője volt egy jobban sikerült darab, és amiatt érzem jelen kijelzőt egy picit fakóbbnak, vagy csak az ottani lehetséges beállítások között volt olyan, ami nekem jobban bejön. Mindenesetre ha megjönnek az új TG-k, akkor erről le fogom venni a jelen TG-t, és úgy is össze fogjuk vetni a kolléganőjével.
Nektek mire van állítva egyébként:
Nekem jelenleg:
Szín: Természetes
Kontrasz: Automatikus/Megnövelt (ezek kb egyformán adják)Ha a kontraszt normálon van, akkor eléggé sárgás a fehér, ugyanez ha Melegre van véve, Hidegnél nagyon kékes az egész.
-
Anonymus23
veterán
Nah összevetettük a két Redmi Note 5-t, és kb totál egyforma, annyi, hogy az enyémen már van TG, a kolléganőén meg még nincs, és a TG is ront rajta valamelyest, de nem ez okozza igazán ezt a "fakóságot".
Viszont a RN 3 vs RN 5 az RN3 kijelzője jobb, sokkal kontrasztosabb és élénkebb. Nem azt mondom, hogy színhelyesebb, de szebb a képe mint ennek. -
Anonymus23
veterán
Nah, közben rákerestem, a Redmi 5 Plus topik összefoglalójában van erről szó. De az más lehet, mivel alkalmazva az ottani javaslatot sem változott semmi.
De hogy mi is a bajom:
Az, hogy összehasonlítva a Redmi Note 3 Pro SE-vel, ennek a kijelzője olyan mintha fakó lenne.
A 3-ast kb 30% fényerőn használtam, mert ha felvettem 100%-ra, akkor kb kiégette a retinámat, de itt ahhoz, hogy látható legyen a kijelző normálisan (benn szobában, normál fényviszonyok között, ahhoz kb 50% körülire kell felvennem minimum, de ahhoz, hogy ne legyenek fakóak a színek, meg fel kellene venni 70-80% körülire, de 100%-on is közelében sincs a 3-asnál megszokott atomvillanáshoz.
A fehér sem fehér igazából, hanem olyan szürkés, vagy maximum törtfehér, bár ez lehet téma is, hogy a 3-asnál más szín volt beállítva, de szerintem MIUI az MIUI itt is ott is.
Ez engem eléggé zavar, de nem tudom, hogy ez egyedi eset, vagy ez ilyen és kész.Mondjuk még egy dolog lehet, hogy gyakorlatilag sosem használtam TG fólia nélkül, és amiket rendeltem azok még úton vannak, és ez a fólia kavar be nekem, de nem akarom leszedni, mert jelenleg nincs másik, de őszintén ennek kb 1% esélyt sem adok, hogy ez okozná

Hooppsz most ugrott be, hogy az egyik kedves kolléganőnek is ilyen van, megyek meglesem a kettőt egymás mellett.
-
Anonymus23
veterán
válasz
creed33
üzenetére
Hozzáadásnál nem ott kell tartani, hanem odatartod elveszed, kicsit más irányból megint és ezt ismételgetve 10-15x, míg be nem szkenneli a teljes ujjbegyet.
Ha belesz szkennelve az ujjlenyomat, akkor a szeknnerrel fel is tudod teljesen oldani, szerintem neked még nincs beszkennelve ezért kéri a mintát.
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Jogos, kb 10-ből 4 az ami még mindig elérhető, de sok esetben (fotó alapján való keresés) elég arra, hogy másik eladótól ugyanazt a terméket megtalálja az ember, ahol még elérhető.
Nálam a kipróbálton van a hangsúly, mert sok felesleges idő megy el, ha nem megfelelőt küldnek, még ha a pénzt 99,99%-ban vissza is kapja az ember. -
Anonymus23
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Nem értek veled egyet, pl a Note 3 Pro SE összefoglalóban 1,5-2 éves AE linkek simán működnek (pedig ez sincs karbantartva, mármint a linkek), most direkt rákattintottam vagy 5-re mindnél az adott termék működő hirdetése ugrott fel. Persze lehet 3-4 év múlva már nem annyira lesznek elérhetőek, de addigra már mindenki bevásárolt szerintem az adott telóhoz, legalábbis ameddig hivatalosan is forgalmazzák, bár ez is kifutó már kétségtelen.
-
Anonymus23
veterán
Köszi a megerősítést, bár már megrendeltem (mármint a tokot és fóliát is az eddigi (itt és neten máshol szerzett ismeretek alapján)!
(#10221) jUUh
Én is azzal kezdtem, hogy itt rákerestem a kulcs és varázsszavakra és akkor láttam, hogy a legtöbb itteni link redmi Note 5 Pro-ra mutat.
Nekem túl sok igényem nincs (legyen rajta TG, és egy fémbetétes flipes tok) azt tudom, hogy a csomagban van egy korrekt szilikon tok, TG-vel próbálkozok, a flipes tokot megrendeltem olyat, mint ami most az RN 3 Pro SE-n is van, mert ez nagyon bejött és tényleg jól védi a telefont (pofára is esett már 2m-ről kőpadlóra, és túlélte).
Ha megjött, akkor PM-ben küldök linket.
De azt is tudom, hogy pl akksi témában majd egy év múlva lesznek többen akik érdeklődnek, amikor 1,5-2 évesen majd a telefonok veszítenek 30-40%-t az akksiteljesítményből... -
Anonymus23
veterán

Nagyon jó, sok hasznos infó van benne.
Csak egy javaslat, ami több más telefonnál is segített (főleg amikor más verzióval is összekeverhető), hogy néhány linket bele lehetne tenni olyan már bevált és jól azonosítható kiegészítőről (pl TG-nél full cover, vagy szilikon tokhoz való szélein nem fedő TG-k, tokok stb), amit topiklakók már vettek és le van csekkolva.
Nekem más telefonoknál nagy segítség volt, hogy ha volt benne pár link, ami direktben az adott fajta telóhoz volt kiegészítő (TG, tok, QC töltő stb.). -
Anonymus23
veterán
Üdv,
Én még csak most veszek egy ilyet, bár a családban már van egy.
Egy Redmi Note 3 Pro SE-t fog váltani, amit feleségem fog a későbbiekben használni.Egy kérdés: ha tokot/TG-t akarok rá venni, akkor ugye AE-n Redmi Note 5 Pro-ként kell keresnem?
Előre is köszönöm a megerősítést!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)