Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84
üzenetére
Nagylevegő.. Ajjh, ne is mondd.. komolyan.. Hárman tettünk már bele minimum 3x 3..4 plusz órát (az egy teljes fordításon kívül) és bazz majd'minden alkalommal amikor kijött a build és dörzsöltük a kezünket hát nem tele volt boot helyett csomagtartóval... .. . hát rossz helyről másolta be az XML-t, már nem forgat másikat csak emiatt, újrakezdte a stringeket és nem akart bajlódni (érted..) azzal hogy átemeli a régi (amúgy 100% tökéletes) fordítást.. és nemcsak a magyarral csinálták ezt meg! Én nagyon meguntam.. most ki lett javítva megint mert egyikünk kigyomlálta megint, de szerintem legközelebb már nemigen lesz megcsinálva.
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius
üzenetére
Semmire nincs szükséged ha van root: szépen felteszed Play-ből a TWRP hivatalos appot és az majd szépen felteszi neked a legújabbat és akár frissítheted is innen is.. a legfrissebb most a májusi twrp-3.3.1-0-mido.img Szólj ha nincs root, ekkor kitalálok valamit.
-
Petrónius
aktív tag
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius
üzenetére
Ja, az.. tedd szépen át angolra. Iborkával privátban meg a fordítókkal a fordító oldalon beszéltünk erről.. nagyon el lett cseszve a fordítás XML átforgatása az image-be.. ha mutatna is file-okat akkor se tudnád flash-elni, a fordítás XML-je el van csúszva a 400+-adik sortól 1000 föléig végig, a gombok felirata totál hülyeség pár helyen, az egyik fordító srác meg is jegyezte hogy valaki kicsit nem figyel oda és magyarul használja (egy másik telefon) OrangeFox-át simán téglázza a telefont null másodperc alatt.
Régóta mondom és én is így tanultam: az informatika nyelve az angol.. angolul használjon mindenki ilyesmit.
"Ez volt az Iborkával folytatott privátok vége a részemről:
Na, leadtam a dolgot, azt mondják hogy hát nincs mindenre idejük meg nem is ismerik ugye a nyelveket és nem tudnak mindent tesztelni.. (főoldali gomb, azért kicsit nekem nevettséges hogy nem nyomkodták végig legalább a főoldali gombokat..) meg hogy lehet hogy "valami hiba van" a fordításban - amit amúgy nagy százalékban én csináltam - és valószínű ezért nem megy vagy azért mert "biztos töröltem a gombot" (persze, crowdin.com-on az XML-ből úgy, hogy ott annyi lehetőség van, hogy bal oldalon angol szöveg - jobb oldalon amit beírsz meg egy OK gomb, kb ennyi - valamint a screenshot-on látható szöveg egyébként se egyezik a fordításunkkal ; D ).
Na itt mondtam hogy hagyjuk a francba mert már 3x toltam bele ilyen 3..4 órákat a fordításokba amik vagy be se kerültek vagy úgy kerültek be hogy fele az enyém/mienk fele meg valahogy Google Translate maradt : D Úgy, hogy több ezer sort írtunk be, 3x már, és még mindig tele van valamiért Google translate-es sztringekkel : D
Úgyhogy az van hogy se el nem ismerik hogy hiba van se ötletük nincs mi lehet : D Részemről amúgy is azt akartam mondani hogy ilyesmit használj angolul mert úgyis csak angol van valóban használható dokumentáció mindenhez ; ) Meg szerintem én innentől az OrangeFox fordításból kiszállok mert nincs értelme időt és energiát pazarolni rá.
Pár jól összerakott kiegészítővel meg józan ésszel mindenre is elég a TWRP is ( :"
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Frissítettem OrangeFox 9-ről 10-re. A problémám az vele hogy azóta nem tudok semmit telepíteni mert sem a belső tárhelyet, sem az SD kártyát nem látja a Fox. A szabad méretüket kijelzi, viszont ahol a fájloknak kellene lennie ott üres a kijelző. Van erre valami beállítás, amit csak én nem találok? -
crok
Topikgazda
válasz
Hary50
üzenetére
Nem csak akkor dobja el mikor "alszik" a készülék (ha ki van kapcsolva a kijelző)? Olyat ugye nem csinál, hogy a kezedben van és akkor dobja el a 'csába? Beállítások > Hálózat > Wifi > görgess az aljára és Wifi beállítások > Alvás közben Wifi aktív: mindig < ez van beállítva vagy más (sose / csak töltés alatt)?
-
Hary50
csendes tag
Sziasztok!
1 problémával fordulok hozzátok. A telefonom pont 2 éves. Gyári szoftver fut rajta a mindenkori frissitésekkel. Eddig tényleg soha semmi hibát nem produkált. Viszont 1 hete szó szerint szenvedek a wifivel. Állandóan eldobja, 1 - 2 percenként ujra kell csatlakozni eröszakosan, azt írja ki, hogy letiltva, vagy csatlakozott a hálozathoz de nincs internet. Nem csatlakozik ha haza érek automatikusan a rendszerre. A meló helyemen ugyanezt csinálja. ( Vagy nem csinálja! ) Ebből talán arra következtetek, hogy nem az itthoni wifivel van probléma. Van valami ötletetek?
Köszönöm a segítséget. -
crok
Topikgazda
Syberia-t használ valaki? A fejlesztője vett egy K20-at és a jövőben fejleszteni már a ROM-ot nem fogja, max. ha magát a Syberia alapot frissítik akkor ad ki frissítést.
//// Announcement by @NATO66613 about Syberia for Mido ///
As many of you know I am going to leave Mido in next month (moving to k20 pro)
So what will happen to Mido?
1) I will keep syberia updated as long syberia updates pie branch
2) will you work on Q?
Mybe if someone makes sources.
3) anything else?
I am planning to make monltly LOS 16 builds with 2 flavors
a) hmp
b) EAS
Both will be based on my tree (sound quality)Kinda like your personal aosp oem
What will happen to this group?
I probably will post here my k20 things kernel & romThank you guys for sticking with me and trying my experiments
-
Petrónius
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
No de ilyen? Nem is hallottam még ilyenről.
(#33586) Thrawn: Köszönöm szépen a tájékoztatást. Akkor várok. Csak az az érdekes hogy mi flottában vagyunk és ez az egy szám nem hívható holott ő tud hívni engem.
-
Petrónius
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
és crok
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
Viszont azóta egy új problémával állok szemben.Nem nyúltam a telefonhoz és eddig minden működött. Nem tudom hívni a páromat Nincs számtiltás egyik készüléken sem. Ő tud hívni engem, nekem viszont egy pittyegés után visszaadja a hívóablakot. Mindenki mást tudok hívni, és ők is engem. egyedül ez a szám nem megy. Számomra rejtély. Lehet ez hálózati hiba? Bár akkor a többi szám sem tudna hívni és én sem őket?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
HungaroDrone
üzenetére
Szia, OTA van benne, vagy manualisan frisstendo?
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius
üzenetére
V19.3 a legutolsó.
Ez a Magisk XDA thread.
Itt van az összes release.
Itt van a V19.3De Logout blogomban minden fent van, keress arra, hogy "Magisk: Az új iskola." meg amúgy Google

-
pulutodurumo
őstag
válasz
Petrónius
üzenetére
Ide tetszik kattyintani, azt' kész.
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Melyik a legújabb Magisk? És honnan tölthető? -
HungaroDrone
csendes tag
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Annyira sose "váltok", csak szétnézek, megnézem milyen reszelhetőségi lehetőségek vannak, pár benchmark bár nem hiszek bennük (se a metódusban, se az eredményben (thermal contorl..)), van-e akadás, megy-e a VoLTE, Wifi, Bluetooth, look and feel - de utána megy vissza a MiracleDroid mentésből ( : 4 perc menteni, utána factory reset, ROM install, boot, móka, 4 perc visszaállítani. Ha befejezi a MiracleDroid-os srác a build-eket (új telefont akar majd venni nemsokára de októberig (amíg a Google ad ki patch-et Oreo-ra) addig azért csinál majd build-eket..) szóval azért nézem melyik lesz majd az utód mert Oreo már csak olyan van amiről nem hallani semmit (AEX 5.8) vagy nem érhető el a maintainer (LOS Extended - Alexey) vagy hát maga a LOS15.1 ami mára már csak bot build, nincs hozzáadva eszközspecifikusan semmi hosszú-hosszú ideje - úgyhogy most egyelőre a Pie sorrendem az amit leírtam fentebb.. az eleje mindenképp, a végén lehet cserélgetni párat. Nekem fontos hogy ha gond van el lehessen érni a készítőt és hogy - bizonyos fokig ebből adódóan - legyenek build-ek valamennyire folyamatosan. Gondok mindig vannak : D )
-
dethroner
veterán
Nem hiszem, nem tudom.
2 hétig használtam magisk és twrp nélkül, használtam a kamerát és jó volt. Aztán kezdtem visszarakni, és jött a HDR hiba. Majdnem 3 hete nem raktam újra a MIUI-t. És magisk telepítéshez kell a twrp, és MIUI telepítés legyalulj a magisk-et is a twrp mellett. Viszont a magisk az gond nélkül megy most is. Franc se érti. Viszont akkor lehet a magisk okozza HDR gondot? -
crok
Topikgazda
Bluetooth + Wifi szarakodásra custom ROM-on:
Ugyan eszközfüggő hogy használja-e a karperec / óra / egyéb ezt a szolgáltatást, de most úgy néz ki van egy módszer amivel talán kicsit jobbá lehet tenni a kooperációt mert nem lesz "annyira foglalt" az az egy antenna ami van - de kell root:
Tedd fel Google Play-ből a Service Disabler appot, indítsd el, adj neki root jogot, System (rendszer) tabon keresd meg benne a Google Play Services-t majd tiltsd le benne a Nearby Messages Service szolgáltatást.
-
crok
Topikgazda
Szóval..
Igazából most kb. az van, hogy van tucat+ Pie ROM és a 80% kb. ugyanaz csak kicsit pepitában, meg vannak az "alapROMok" meg az abból deriváltak amik ha nem is egyeznek meg 1:1 de azért nagyban hasonlítanak egymásra (mind kinézeben mind testreszabhatóságban, de mivel sokan még a kernelt is helyettesítik egy előregyártott custom kernellel (általában az Englezos-al) így még az is sokszor ugyanaz).
Resurrection Remix RR || Resurrection Remix RR Luis build || OmniROM || CarbonROM || LOS16 by LilBlinx || Descendant || Bootleggers || Derpfest || Pixel Experience || Syberia || ViperOS || crDroid || .*
-
crok
Topikgazda
válasz
gascili
üzenetére
Descendant: úgy nézem hogy ez egy stabil valami lehet itt, remélem folyamatosan akarja csinálni a fejlesztője, sok benne az egyedi, általa írt dolog. Telegramon a stílusa kicsit nyers : D de szerintem alapvetően nincs vele baj, én is úgy csinálnám ahogy ő

Bootleggers: A srác aki csinálja sok-sok cherry-pick-el pakolja tele a ROM-ot de sok eredetiség nincs benne - de jól válogat de a mélységhez nem igazán ért. Jószándékú, segítőkész, szoktam vele dumálni. Mindenesetre mivel maga a ROM alapja is jó és (ahogy mondtam) jól válogatja a srác össze a dolgokat így elég jó kis ROM ez is.
-
gascili
csendes tag
Én most ezt tettem fel:Descendant
Eddig nagyon kellemes rom.
A Bootleggers
is nagyon jó, testreszabható, nálam hibátlanul ment. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Én is gondban leszek ha kifújt Havoc, mert a felkapottabb romok közül talan mar csak CR maradt ki amit még nem próbáltam, de ahogy olvasgattam az sem problémamentes...
-
loosht
senior tag
válasz
HungaroDrone
üzenetére
Én is hasonló problémával kínlódok már egy ideje, de én a router topikjában próbálkoztam. Csak az otthoni wifimmel nem tudok belépni az amazon-ra, imdb-re, mobilnettel szépen megy. Az érdekes, hogy feleségem MI A2 lite-ja is ugyanezt produkálja otthon, pedig az övé teljesen gyári. Hónapok alatt sem sikerült megoldanom a problémát. Pontosabban ha visszatettem egy 8.1 alapú droidot, akkor működött.
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Ha a Havoc a kérdés alapja akkor 4 hsz-el fentebb írtam mi a helyzet.
-
crok
Topikgazda
válasz
HungaroDrone
üzenetére
Kapcsold ki az AdAway szűrést és próbáld ki újra.
@Havoc: várni kéne egy-két hetet hogy merre lesz arra.
Meglátjuk, ha nincs aki vigye tovább majd beszéljünk róla (: -
crok
Topikgazda
válasz
HungaroDrone
üzenetére
Más, szintén wifis hálózatra felmenve is csinálja? Vagy csak egyen? Használsz reklámszűrő appot, VPN-t, bármit?
Amúgy a Havoc lehet megszűnik Mido-ra, gyakorlatilag a sok kang miatt kitették a csapatból a maintainer-t.. Amíg valaki fel nem karolja addig nemigen lesz frissítés. Nem tudom van-e rá jelentkező meg hogy "felveszik-e" egyáltalán..
-
HungaroDrone
csendes tag
Van egy érdekes, számomra megfejthetetlen problémám. Havoc OS-t használok. A Wizz Air alkalmazás UPC Wi-Fi alól az istenért sem hajlandó felcsatlakozni. Mi lehet a gond? Mobil internettel gond nélkül hasít.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Atomcsirke
üzenetére
Az enyémben ez van. Bő egy éves, eddig patent.
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
Akkor ajánlom a strukturált hibakeresést.
Előbb csak az egyiket tedd fel, aztán teszt, aztán a másikat majd megint teszt. Az igazság az, hogy egyiknek sincs köze a kamera egyetlen porcikájához se. De legyen, teszteld le. Magisk uninstaller felmegy, akkor csak TWRP-d van és teszteld le.. aztán ha úgy megy akkor Magisk 19.1, aztán teszt, majd 19.3, aztán megint teszt. Mindig egy dolog változzon lépésenként hogy tudd mi volt a kiváltó.
Plusz van egy módszer amivel a /persist eredeti tartalmát vissza lehet állítani (ha ott menne el valami) de szerintem ez se lehet gondja, de ám legyen: Mega tárhelyement van egy MISC > persist_repair mappa, abban lesz két zip:
persist.zip
fw_mido_miui_HMNote4XGlobal_V10.2.3.0.NCFMIXM_e1a82195b6_7.0_non-hlos_removed.zipKibontod a persist.zip-et, abban lesz a persist.img amit a gyári fastboot-ból szedtek ki.
Ezt a két file-t felteszed a telefonra - legalábbis a fw.*zip-et mindenképp..Aztán vagy adb-vel flash-eled a persist.img-t valahogy így:
(abból a mappából ahol a persist.img van vagy add meg a teljes útvonalat)
adb reboot bootloader
fastboot erase persist
fastboot flash persist persist.img
fastboot reboot
Ez a módszer nem mindíg működik, általában szerinem már nem.. de álljon itt.
(Úgy gondolom amióta az EDL-t "letiltották" és bevezették a gyárilag zárt bootloader-es telefonokat meg a csak Xiaomi általi nyitást (volt Marshmallow firmware-jéig bezárólag egy unofficial nyitás..) addig ment ez is, aztán Nougat-tól felfelé már nemigen megy..)
Ha az adb nem megy vagy egyszerűbb TWRP-ben csinálni (mint nekem pl.)
akkor a belső tárhely gyökerébe teszed a persist.img-t
és a TWRP-ben újraindítod a telefont
majd csinálsz a /persist-ről egy mentést (biztos ami sicher)
majd a Mount-ban ha be volt akkor kikattintod a /persist-et hogy biztosan ne legyen mount-olva
majd az Advanced-ben kiválasztod a terminált és bepötyögöd:
dd if=/sdcard/persist.img of=/dev/block/mmcblk0p26
ezzel a persist.img-t 1:1 ráhúzod a partíciójára
majd flash-eled a megadott fw zip-et (kiszedtem a modem non-hlos.bin-t hogy aki már VoLTE-zett annak az eredeti ne menjen vissza, biztos ami sicher) és restart és teszt.Ennyit tudok hozzátenni egyelőre.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Sziasztok!
Pár héttel ezelőtt én is beszálltam a digi féle volte és vowifi hajkurászásba, aminek ugye olyan feltételei vannak (twrp, magisk) amik előtte nem voltak fent a telefonom. Eztán jött még a szükséges apn mókolgatás stb, amik hatására működött is a volte. De észrevettem hogy a gyári kamera app hibát dob és nem menti el a képet, ha HDR módban fényképezek. Először itt is hitetlenkedés volt, de mivel szükségem volt a kamerára, egy gyári miui flash után minden visszaállt alapra, eltűnt a twrp és magis, volte és megjavult a HDR
Használtam így 2 hétig, hogy ne az legyen hogy valami időszakosan előforduló random hiba ez. De nem jött elő. Ezért ma elkezdtem újra a korábbit, felraktam a twrp-t és a magisk-et, apn és a többi egyenlőre nem piszkálva. És igen, azonnal ott a HDR kamera hiba. Twrp Magisk kettős valamelyike megöli a gyári kamera HDR módot. 
-
crok
Topikgazda
Hol nem találtál újabbat, meg ne őrjíts már..
Amit "találtál" az pont lehet akár egy éves.. nem tudom hol kerestél..
Itt a hivatalos linkhttps://dl.twrp.me/mido/
de a Mega tárhelyemen is fent vannak, tuti
(Flashing toolkit > TWRP vagy a Recovery > TWRP mappa).twrp-3.3.1-0-mido.img 20.7M 2019-05-20 14:25:56 EDT
twrp-3.3.0-1-mido.img 20.7M 2019-04-18 20:51:56 EDT
twrp-3.3.0-0-mido.img 20.7M 2019-04-11 12:49:47 EDT
twrp-3.2.3-2-mido.img 20.7M 2019-03-16 09:52:50 EDT
twrp-3.2.3-1-mido.img 20.7M 2018-10-16 15:57:55 EDT
twrp-3.2.3-0-mido.img 26.2M 2018-07-30 12:28:02 EDT
twrp-3.2.2-0-mido.img 26.2M 2018-07-01 07:10:06 EDT
twrp-3.2.1-0-mido.img 26.2M 2017-12-09 20:30:43 EST
twrp-3.1.1-0-mido.img 26.2M 2017-05-17 21:10:18 EDT
twrp-3.1.0-0-mido.img 26.2M 2017-03-10 05:21:48 ESTTessék szépen a legfrissebbet használni.
Arról nem is beszélve, hogy a 3.2.3-ból volt 3 alverzió is, abból a 3.2.3-1 volt az első ami már "hivatalosan" is Treble kompatibilis, ami mindenképpen kellene a mai Pie (és megmaradt Oreo) ROM-ok telepítéséhez meg a Magisk telepítéséhez..
A ZIP verification arra való hogy a zip mellett egy ugyanolyan nevű de md5 vagy sha kiterjesztésű file-t is keres hogy integritást ellenőrizzen - nyilván ha nincs file akkor nincs mivel ellenőrizni -> bukta.
Az AdBlock 4.x Magisk 15.3-tól felfelé remekül működik már (javítva lett benne a su lib hívás, pontosabban az elavultnak számító, csak SuperSU-hoz való hívás az újra lett cserélve ami megy SuperSU-val és Magisk-el is, már vagy egy jó éve).
-
orc88
őstag
TWRP-ből ugyan nem találtam újabbat csak egy 3.2.3-ast, így azt nem is babráltam inkább, nehogy elrontsam azt is és akkor kapufa az egész.
Végül zip verificationt kikapcsolva (nem tudom van e bármi jelentősége, de ha be volt kapcsolva akkor verify errort dobált mindegyik zip-re kivéve a ROMot) feldobtam a 19.3-as Magiskot, van root is, adblock is úgyhogy flottul ment, nem kellett újrahúzni semmit, köszönöm!
-
-
crok
Topikgazda
Ott rontod el, hogy regi a TWRP es ultramegabrutalregi a Magisk (vagy masfel eves, azota baromisokat fejlesztettek, a verziod total inkompatibilis mindennel is).
Olyat nem lattam, hogy ebben a ROMban volt valaha Magisk de addon.d van, szoval egyszer felment a Magisk es utana a ROM ZIP mindig huzta maga utan megint ezt a regi verziot.
TWRP-t frissitsd (most a 3.3.1-0 az utolso), csinalj egy full mentest, szedd le a Magisk uninstaller ZIP-et, tedd fel, majd tedd fel a ROM-ot es a vegen a friss Magisk (19.3 az utolso).
-
orc88
őstag
Sziasztok, rég jártam itt, de most egy újabb problémába ütköztem.
Egy jo ideje ezt a PixelExperience romot használom (non-CAF) viszont az utóbbi 2-3 frissítés rendesen megtréfált. (TWRP 3.2.1)
Kezdve azzal, hogy elvileg ebben eddig volt egy Magisk 15.3, uninstallálni sose tudtam, mindig errort dobott, de legaláb az adblockot ra tudtam erőszakolni, viszont pár korábbi frissítés után bármilyen magisk/modul flash után a boot screen se jött elő, dirty flash nem működött csak data, internal wipepal kelt életre. Most letöltöttem a júli 19 updatet, de nem akarok harmadjára is pórul járni.Mit rontok el? Köszi!
Szerk: juli 19.
-
crok
Topikgazda
Pixel Experience update (AOSP)
Build date: 2019/07/19 08:07
Changelog
* Fixed Flickering
* Updated Graphics Blobs
* BHIM App Should Be Working Now
* Many Under hood changes
* CAF SUPPORT IS OFFICIALLY DROPPEDSzóval a CAF verziót kivezették, tegnapról holnapra..
Az "átjárhatóság" elvileg adott, CAF-ra lehet dirty-flash-elni az AOSP-ot.
A blogjukon közzétett hírt itt olvashatjátok.
Röviden: a CAF vonal és a benne levő testreszabhatóság eltűnik, jelentős része a forrásokból is (idén okt. végén a build-eket is törlik majd a szerverekről) és helyette egy új, "Plus Edition" névre keresztelt verziót csinálnak amibe (nomen est omen) bekerül majd rengeteg testreszabhatóság ami a "vegytiszta Pixel érzésbe" nem fér bele. Az egyik új szabály, hogy Plus Edition csak opcionális a karbantartónak, nem kötelező azt is készítenie. Az első Plus Edition build-eket Aug. elejére várják (az augusztusi security patch kiadása utánra hogy az már bekerüljön). Valamint lesz GSI build is, havi rendszerességel. -
pluhm
aktív tag
Üdv! Az a kérdésem, akkor mi a probléma, ha a Gcam (5.1, 6.1...bármelyik verzió, sőt, ha a Snapdragon kamerát telepítem, és a menüben bekapcsolom a camera2api-t akkor is ezt csinálja...) telepítését követően indításnál sötét a kijelző, tehát nem működik az alkalmazás. Camera2api probe programmal tesztelve Level3 a telefon, Crok build.prop zip-jét telepítettem egyébként. Ja, a rendszer miui eu 10.2.2.0.
-
vornia
senior tag
JA, felültem a rollerre.
Bár valahogy, nem akartam

Amúgy meg:
https://helloxiaomi.hu/2019-oktober-5-tol-megszunik-a-kinai-heti-beta-tamogatas-sok-telefonra-viszlat-miuihu-xiaomi-eu-stb/
#33527:
Hát, amennyire megszoktam a miuit, lehet annyira el kell gondolkoznom hogy búcsút intsek neki, ha átnyergelek normál androidra, még tán tovább van frissebb rom rá -
vornia
senior tag
Thnx

Vért izzadtam,de sikerült.
ha valakinek később kell:
Nyelv -> angol.
Hálózat -> 2g
Miu account alatt átállítottam kézzel erre az elsődleges mobilszámot.(Jött aktiváló sms.)
Restart. (ugyan a sim aktiválás továbbra sem sikerült sms-ben)
Visszaállítottam LTE only-ra a simet.
APN szerkeszthető lett, elmentette és így már hasít a net. -
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Nálam ilyet nem csinált, úgy értem APN-t simán tudtam hozzáadni, szépen hozzáadtam (nem szerkesztettem mert nem is volt mit). Az az uplink limitation meg szerintem lehet azért van mert most 4G-n van a SIM, a Digi nem tud csak 4G-t és 2G-t, de nem vált le 2G-re egyből mert a telefon ezt nem tudja hogy nincs 2G
(Már ha az SMSC (SMS "átjáró") jól van megadva.) Szóval 4G-n nem tudja küldeni, 3G-n próbálná de az meg nincs és timeout-ol mielőtt lemehetne próbálkozni 2G-re - állítsd át 2G-re amíg aktiválni akarod, szerintem úgy menni fog. Ja, a telefon nyelvét állítsd át angolra amíg ezt csinálod. De nem hiszem hogy neked erre egyáltalán van szükséged (az aktiválásra) mert a másik SIM már aktivált a Mi felhőben és nekem simán ment az APN hozzáadás. Vagy tiltsd le a Xiaomi aktiválás app engedélyét. Régebben ahhoz, hogy azt a SIM-et tudd aktiválni kénytelen volt az ember egy official MIUI ROM-ot feltenni, elvileg a bootloader nyitásakor figyelmeztet is hogy az aktiválás utána nem fog menni. Esetleg a hivatalos Xiaomi account oldalon a Security tab alatt add a telefonszámot hozzá valahogy aztán várj az SMS-re. -
vornia
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, rápróbáltam digire én is.Nekem nem kell a volte, se a woifi, csak simán használnám a netet. De nem tudom aktiváltatni a kártyát a redva miui szórakozik. (miglobe,utolsó stabil verzió).
Egyszerűen nem engedi aktiválni a kártyát,emiatt nem tudok apn-t szerkeszteni, megadni a digi kártyához.hibaüzenetek:
"can't activate SIM", és "uplink_sms_limitation"
Nem merem a mi account security-jében törölni a telenoros simet, mert féle így az ahhoz kapcsolódó sms, kontakt, stb mentést is eltünteti a mentésből
az sms limitationból kiindulva felhívtama digit, hátha külföldi számra sms küldés tiltva van,de állítólag, nem.
-
-
crok
Topikgazda
A színekre talán annyi hogy próbáld ki "egész" színekkel, a Logout blogom legutolsó pontja.
-
crok
Topikgazda
- Letöltöd a recovery ROM-ot és felteszed TWRP-ből vagy más recovery-ből, format data és minden wipe után. Ez majd felülírja a TWRP-t de pl. az OrangeFox-ot alapból nem (mert az alapbeállítás az az, hogy ROM-ból nem flash-el fel recovery-t)
- MiFlash + fastboot ROM - ekkor biztosan visszakerül a gyári recovery
- Ha még ennél is gyáribb visszaállítás kell akkor MiFlash + fastboot ROM és zárd vissza a bootloader-t.
A Xiaomi.EU beépített frissítő azért mondja hogy hiba mert a Xiaomi.EU ROM már EOL (End Of Life), a fejlesztői Január 3 óta, a stabil pedig Március 16 óta (a V10.2.2.0 volt az utolsó stabil Xiaomi.EU kiadás) épp ezért a Mido-ra nem nagyon van értelme azt mondani hogy ajánlott vagy nem mert frissítés már nem lesz de amúgy egy nagyon szépen kiforrott ROM az utolsó. Egyébként ha általánosságban kérdezed hogy a Xiaomi.EU ROM ajánlott-e akkor én ajánlom.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módja, hogy a legfrissebb stable-t feltegyem a telefonra, ha most xiaomi.eu 10.1 rom van rajta?
Mindent szeretnék róla törölni, full gyári állapotot szeretnék.
Anno én a xiaomi.eu romokat jobban szerettem, most is ajánlottak?
A beépített frissítő szerver hibára hivatkozik.Köszi!
-
pluhm
aktív tag
Üdv! AEX romot (6.6) használóktól kérdezem, hogy az értesítések másnál is viselkednek egy kicsit furcsán? Azt vettem észre, hogy a különböző módok (rezgés, csengés) között vátogatva van, hogy nem kapok értesítést (nem rezeg, nem ad hangot ha be van kapcsolva, nem villog a LED) pl. sms-ről, viber üzenetről, viszont az értesítési sávon megjelenik az adott alkalmazás jele, sőt az órámra (Garmin fenix3) is elküldi az értesítést. Innen szerzek egyébkét tudomást róla, órára megjön az értesítés, viszont a telefon nem rezeg, nem cseng (amikor a csengés is be van kapcsolva), a LED nem villog. Ilyenkor váltogatok a módok között egy kicsit, és helyreáll... Valakinek ötlet? Illetve a LED-re visszatérve. Érdekes módon a viber-hez magától lilára beállítódott a színe. De más alkalmazásnál, nem fogadott hívásnál..stb csak fehéren hajlandó villogni. Lehet ezen valahogyan állítani, mert én ilyet állítási lehetőséget nem találtam?!
-
rsf
senior tag
Hát nem is tudom mi van velük..
Félek a Note7 sem lesz nagyon frissítve.
Mert annak meg van egy eu-s változata a sima globalon kívül. Azt árulják itthon a hivatalos csatornákon.
Annak is le van maradva a frissítése a többihez képest...
Note4 nél is csak a global volt elhanyagolva. -
rsf
senior tag
Kutakodtam a témában és arra jutottam, hogy akkor lehet gond, hogyha az android verzió eltér. De ezt is csak a fórumokon hangoztatták.
Anti rollback lista: [link]
Note 4 nem érintett!!
A xiaomi honlapján leírtak szerint csináltam: [link]
Ez egy idei leírás.
Amúgy azt mondta a xiaomi, hogy leáll az összes beta kiadása ezért az összes telefon amin beta van fog kapni egy OTA frissítést amivel stabilra fognak állni a telefonjaik.
Üdv. -
dethroner
veterán
Most egy teljes hétig használtam úgy a telót, hogy se a magisk nem volt telepítve, se a volte és vowifi nem volt próbálgatva. És a gyári kamera app HDR hiba nélkül működött. Nem tudom hogy milyen összefüggés lehet a kamera és az említettek között, de valami biztosan van, mert amíg pár héttel ezelőttig nem raktam fel a magisk-et és nem akartam aktiválni a volte-t és vowifit-t, sose volt gond a HDR fényképezéssel, attól kezdve meg folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- World of Warships
- Nintendo Switch 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2 hétig használtam magisk és twrp nélkül, használtam a kamerát és jó volt. Aztán kezdtem visszarakni, és jött a HDR hiba. Majdnem 3 hete nem raktam újra a MIUI-t. És magisk telepítéshez kell a twrp, és MIUI telepítés legyalulj a magisk-et is a twrp mellett. Viszont a magisk az gond nélkül megy most is. Franc se érti. Viszont akkor lehet a magisk okozza HDR gondot?