- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
loosht #37224 üzenetére
Egyrészt az amoled túl tarka. Másrészt valahogy úgy tekeri az agyam, nem olyan jó nézni, lehet hogy ez is kapcsolatban lehet a természetellenes színekkel. És szerves mivolta miatt degradálódik is. Tudom, egy darabig kompenzál az algoritmus, de hosszú távra terveznék vele. Pl. Mi 11 lite fórumban is írnak többen egy ideig ottmaradt kép mintázatról, volt ami újraindításra se tűnt el, csak órákkal később. Ezek is biztosan idegesítenének. Jobb a békesség, nem szeretnék több amoledes telefont.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37215 üzenetére
1. tuti hogy nem eredeti, teljességgel ki van zárva, hogy egy 4+ éves készülékhez 2020 karácsonyán új akkut gyártsanak (a DS az még okay (a gyártó elvileg a másik nagy beszállító a Desay, az első a Sunwoda volt) de a dátum több, mint gyanús..).
2. abban az akkuban a BMS-ben kalibrálatlan / rosszul kalibrált a Coulomb counter.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37205 üzenetére
Igen, én biztosan újrakezdeném, most leállhatsz vacakolni hogy akkor csak a persist, csak ez, csak az, meg a NON-HLOS meg a többi bin meg a firmware többi része (nem csak img-k kellenek!), meg egyebek.. de sokmindent láttam már itt.. MiFlash-el feltúrsz mindent és kezded elölről, mindig ez lesz a vége.. próbálkozhatsz egy sima firmware flash-eléssel is ha gondolod, esetleg visszatérhetsz egy olyan verzióra ami egyidős az RR Nougat ROM-al, de ha újabb ROM-ot is akarsz feltenni akkor a firmware-t úgyis emelni kel majd.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37162 üzenetére
Nusantara_LTS-10-mido-11022021-OFFICIAL-1700.zip
Nusantara_LTS-10-mido-15042021-OFFICIAL-0335.zip
Nusantara_LTS-10-mido-19052021-OFFICIAL-1355.zip. . . . . . . . . . . ^---
azért kb. havi / kéthavi build még lehet belőle
Kérdezzek rá neked azért hogy mikorra terveznek build-et? -
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37160 üzenetére
Nem azt mondták, hogy frequently updated hanem hogy long term supported
Ha nincs benne hiba akkor úgy nagyon nincs mit reszelni rajta, újdonságot meg.. nem tudom mit lehetne még beletenni. Ha lesz security patch kiadva gondolom az beleforgatják majd egy build-be meg ha volt mégis valami amit javítani kell akkor azt is. LTS.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37157 üzenetére
[Nusantara project] - [Mido oldal] - [Mido file-ok Pling-en] - pár review a YT-on [1] [2] [3] (szigorúan hang nélkül!) hogy lásd mi van a menükben, szerintem annyit bőven megér, hogy a mostani rendszerről csinálj egy mentést és próbaképp szétnézz ezen. Castot nem tudom megy-e viszont..
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #37155 üzenetére
És a sima AOSiP? Az is Q.. A Nusantara LTS? Az is azért LTS mert Long Term Support, az is Q.. az se? De még P-t is tudok mondani, ami karbantartanak: PixMi. Egyébként igazad van, mármint abban, hogy nem mai darab (4+ éves..) és nincs már rá "minden is" de azért épp lehet válogatni, még akkor is ha nem akarsz R-re váltani. De ha meg találtál egy jó ROM-ot amiben nincs úgy nagyon hiba akkor.. maradj azon. (Szóltál róla valakinek hogy van hiba?) Milyen frissítés kellene amúgy? Valamelyik része a ROM-nak "rossz" vagy?
-
loosht
senior tag
válasz
loosht #37154 üzenetére
Na eddig tartott nálam a 7-es CR. Amikor kb minden harmadik feloldásnál, vagy használat közben pár percenként még a launcher is restartol, nem annyira buli. Sajnos oda jutottam, hogy nincs alternatíva, nem találtam nekem megfelelő, még frissülő romot.
Csak nem egy mai darab már a készülék, pedig nem szeretnék váltani.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #36996 üzenetére
Különbség nemigen lesz, maradhatsz a V10.2.3.0-n ha nincs olyan bajod, hogy nem megy normálisan a WLAN, BT vagy pl. ingadozó nagyon a térerő, nem- vagy lassan vált technológiát (2G/3G/4G) vagy LTE-n szarakodik, esetleg az ujjlenyomatolvasással akadnak gondjaid. Ha a felsoroltakkal van gond akkor megér egy frissítést (mert esetleg olyan modul hardver revízió van a készülékedben aminek "jót tesz" a frissebb meghajtó (példa: 9.valamelyik ROM firmware-ében volt egy frissítés ami a kétfajta értesítő led meghajtóját is frissítette, ott akkor voltak gondok az értesítő leddel amit a frissítés megoldott, de ujjlenyomatolvasó modulra is volt ilyen)), egyébként nemigen lesz különbség. Amúgy az volt a tapasztalatom (mármint személy szerint nekem a sajátommal), hogy az utolsó Xiaomi.EU ROM-ban levő firmware-el volt talán a legjobb a 2G/3G/4G váltás és nem volt WLAN gond se (channel bond-al is stabilan jó volt), BT gond se volt, ujjlenyomatolvasó is szépen ment. Csak mivel a Xiaomi.EU-ból nincs külön csak firmware zip így én ugye flasheltem a Xiaomi.EU ROM-ot, aztán minden mást.. namost ezt egy belakott ROM-al lehet nem triviális.. Akik miatt ajánlják a ROM-ok telepítésének az elején a firmwarefrissítést azok az indiaiak meg pl. az indonézek, mert náluk az LTE hálózatok.. hát maradjunk annyiban hogy néhol erősen szabványtól eltérőek és náluk a frissítés akár működőképességet is jelenthet egyben (van hasonló, mint nálunk a Digi de náluk pl. tényleg nincs csak kizárólag LTE hálózat (nincs fall-back 2G se), na ha ott nem megy a VoLTE akkor ugye totál nem tudnak telefonálni..).
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #36969 üzenetére
Igen-igen! Összeakadnak még dolgok, meg SELinux miatt vannak (voltak) gondok de ha az is letisztul akkor az is tök jó kis ROM lesz, lassan az OpenGApps is kiadhatna már stable R buildet..
És közben az Ethereal kernel is EOL lett.. (pár napja (hete?) felröppent hogy akkor itt a vége.. és hát itt a vége.)
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #36867 üzenetére
Mit csináltál pontosan? A TiBu nem menti a WifiConfigStore.xml-t. Háromféleképp is tud ugyan menteni de mivel az utolsó frissítése November 24, 2019 és meggyűlik a baja már az Android 10-el is (nemhogy az R-el amúgy..) így én már nem használom, helyette a Swift backup-ot használom vagy a Migrate-et. Szóval a WifiConfigStore.xml amid van, belenéztél már, van benne mentett adat vagy amúgy üres?
-
Gombinyó
őstag
válasz
loosht #35817 üzenetére
Nekem a 16.0 lassult be iszonyatosan, újraindítás után ideig-óráig jó volt, utána megint idegesítően lassú lett. OTA frissítgettem, de frissítés után is lassú volt már. Teljesen legyalultam a rendszert és felraktam az utolsó crdroidot, úgy is ki akartam már próbálni, ezzel napok óta nincs para. Valszeg így a los is megjavult volna.
-
Upo
addikt
válasz
loosht #34915 üzenetére
Az még fényképezőgépeknek is nehéz feladat, fényerős optika és jó képérzékelő kell hozzá. Ezekből a telefonokban legalább 2 hiányzik.
"Csúcs fényképezős" telefonok teló kategóriában jobbnak számító fotó hardvert kapnak, de azért jelentős szoftveres bűvészkedéssel érik el az eredményeiket.
Lehetne mondani, hogy akkor csere valami csúcs samsung, huawei, pixel, mi note 10, stb. csúcs telóra, de abból az árból lehet venni egy MILC fényképezőgép+alap objektív csomagot, némelyik teló árából kettőt is, vagy az alap kithez plusz objektívet. Én ezt tenném, telefonálni, kütyüzni meg még mindig simán jó a note4. -
crok
Topikgazda
válasz
loosht #34156 üzenetére
Csak akkor látszik a menü ha a kernelben van lehetőség rá (tehát pl. a kernelben van Boeffla wakelock blocker). A KA-ban nincs benne valamiért (most néztem, én se nagyon értem..) de a SmartPack-ben és az EX-ben meg a Franco-ban benne van. Többit majd látod hogy sikerül-e.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #34151 üzenetére
Igazából az nem is igazán a wakelock hibája hanem valamelyik appnak (rendszer vagy telepített) vagy a kernelnek a hibája lehetne.
A két wakelock - amit említesz - ugyanis arra való, hogy két folyamat (process) egymás közt kommunikálni tudjon (NETLINK) valamint hogy egy egy folyamat egy időzítőt csináljon aminek a "visszajelzése" egy un. file descriptor-ba (fd) legyen elérhető pl további, rendszeres időközönkénti munkavégzéshez, ezt tudja figyelni a folyamat hogy mikor jár le (mint egy stopper). Valami ezeket használja, ha nem tudja használni akkor valószínűleg a futása se feltétlenül lesz jó (egyes appok úgy vannak megírva hogy ha nem tudja ezeket használni akkor van más lehetőség is elérni kvázi ugyanazt a célt - de van, ami egyszerűen nem).
Tiltani egyébként úgy lehet hogy ha a kernel támogatja mondjuk a Boeffla wakelock blocker-t akkor a legtöbb kernel manager app-ban van egy külön szekció ezeknek a wakelock-oknak a tiltására. (Ilyen kernel manager appok listáját találsz a Logout blogomban arra keresve, hogy "Kernel beállítások kezelésére appok").
Még mindig azt mondom, hogy ugyanebben a Logout blogban keress rá arra hogy Battery Historian és nézd meg azzal + GSAM. Nem mindig a wakelock-ot kell hibáztatni, a wakelock-ot valami kéri és el is kell(ene) eressze.. a magas számú wakelock nem feltétlen rossz, a sokáig tartó, értelmetlenül kitartott wakelock.. na az pl. mindenképpen vizsgálandó.
Ha meg semennyire se megy akkor adj egy bugreport-ot, megnézem én. Valamint azt se felejtsük el, hogy a telefon akár két évnél is idősebb lehet, ki tudja mennyi és milyen töltési ciklussal mögötte, mára akár az akkuval magával is lehetnek gondok.
-
djtörök
senior tag
válasz
loosht #34115 üzenetére
Nálam az aex csinálta ugyanezt. 6-7%-ot merült egy éjszaka alatt, ugyanazokkal az alkalmazásokkal amiket eddig használtam.
Aztán felraktam a PE plus romot, azzal 1%-ot merült, bekapcsolt wifi-vel.
Esetleg rakd fel az Accubattery nevű appot, pár töltés után kapsz egy százalékos értéket az akkud állapotáról. -
crok
Topikgazda
válasz
loosht #34100 üzenetére
Logout blogomban keresd azt a reszt hogy "nem alszik" - deritsd ki miert merul. Mondjuk ha volt mentesed akciozas elottrol akkor ennek lehet ertelme.. ha meg nem..
Azert nem indul most mert custom nem-MIUI ROM volt rajta es csak wipe data volt nem format. Format utan indulni fog de ezzel a belso tarhely elvesz. Amit csinalhatsz hogy PC-re mented ami kell recoverybol, MTP-vel USB-n.
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht #33610 üzenetére
Egy ilyet tudok adni:
Mega tárhelyem -> APK -> Google_Camera_6.1_Telegram -> MGC_6.1.021_XCAMBase_N4X_v12uk.apk < direkt link
-
fudi2002
nagyúr
válasz
loosht #27718 üzenetére
Nos kipróbáltam. Komolyan mondom, nemtom mit csináltok ezekkel a 8.1.1-es romokkal, nekem a szokásos 2sim, adatkapcsolat csak akkor aktív ha kell éppen, autofényerő, 24 óra bluetooth miband, 4 óra mobilnet (3g) többi wifi tesztkörömmel ezek mind 9 órákat (SOT)dobnak. Crdroid 3.8.5 (7.1.2) pedig 11 óra SOT. Eddig bármelyiket 8-ast próbáltam, rendre -2 óra SOT. Még egy érdekesség, ugyanazon governor beállításokkal teljesen más frekvenciahasználatot látok 7 és 8-as droid alatt. Nem, nem csak ennek tudható be a -2 óra SOT, nem drasztikusan, de többet használja a 1400mhz-es frekit 8-as alatt. Vélhetően több erőforrást zabál az újabb, csak erre tudok gondolni.
-
kelly416
veterán
válasz
loosht #27712 üzenetére
Ez most komoly? Fényerő? Bármi más adatkapcsolat? Nekem ez nagyon soknak tűnik egyébként, bár tény, hogy min. fényerővel (éjszakai vezetéssel, de mostanában nem nagyon vannak 16 órás éjszakák) és SIM-kapcsolat, bluetooth kapcsolat, wifi kapcsolat és minden más nélkül talán, talán kijöhetne ennyi is belőle. Ez enyém biztos nem bír ki ennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest