- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Igen, most hogy így mondod, szerintem csak a zip-et raktam rá az SD-re és láttam, hogy már nem is lesz rá szükség. De erre már nem mernék megesküdni.
Természetesen Google/Mi fiókból történés meg lett csinálva, ezzel nem lesz gond.
A probléma egyébként megoldódott.Egyúttal szeretném megköszönni a rengeteg munkát, amit ebbe a topikba tettél/teszel. 1 hete lecseréltem a Note 4-et. A mai napig kiváló készülék, a legjobb telefonom volt eddig és fura ilyet mondani, de tényleg nehéz szívvel váltam meg tőle.
(#35199) KTU
Szerintem félreértetted. Eleve el sem jutott addig, hogy megpróbáljon bejelentkezni. Nem azzal volt a gond, hogy a telefon nem volt törölve a Google és Mi fiókomból.#KeepFightingMichael
-
KTU
addikt
válasz guftabi96 #35197 üzenetére
Épp most csinálok hasonlót, másik családtagé lesz a telefon.
Mikor még működik minden, ahogy crok írta előttem, Google, de főleg MI account-ból ki kell lépni.
Ha ezt nem teszed meg akkor, factory reset után ugyanazokkal a fiókokkal kell belépni, és szépen el kell távolítani az összes fiókot, aztán megint egy factory reset.Ha vevőd nem MIUI-val, hanem más rommal akarja használni a telefont, csak akkor fog működni.
Régebben pont egy ilyen visszaállásnál szívtam meg, custom ROM, OK,
csak a visszaállás volt bajos.Factory reset, wipe stb. MIUI-n nem segít, nem a telefonon tárolt adatok, hanem a Google és a Xiaomi szerverei azonosítják a telefont, és várják hogy a hozzátartozó fiókkal lépj be.
Új romot húzzon rá a vevő??!!
Ha elcseszi, jogosan küldi vissza ekkor is, nem kapott működőképes telefont,
mivel nem voltál kellőképpen tájékozott, hogy mit kell csinálni telefoneladás előtt.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
crok
Topikgazda
válasz guftabi96 #35197 üzenetére
Már csak azért is teljesen újrahúznám, mert Xiaomi.EU-ra minek ment fel GApps..? Valamint a menüben a gyári visszaállítás custom recovery-vel nemigen fog menni.. úgyhogy TWRP factory reset /data format. De remélem azért a Google-ből / MI account-ból kiléptetted magad mielőtt..
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Kis távgyógyítást kellene adnom.
Adott a készülék, amin az utolsó xiaomi.eu stabil rom fut(ott) + magisk (swaptorpedo, audio fix) + ugye a gapps.
Én friss telepítés után nem csináltam meg a google bejelentkezést. Most a másik fél, akinek elküldtem a telefont, nem tudott bejelentkezni google-ba, mert, amikor a google playt elindította, akkor csak egy fekete képernyő fogadta. Csinált a beállításokban egy gyári visszaállítást és most pedig a telefon nem indul el (mi logó és vége).
TWRP-ben valamelyik wipe opcióval ez megoldható vagy teljesen újra kell húzni a rendszert rajta?
Választ előre is köszönöm!#KeepFightingMichael
-
KTU
addikt
Kiegészíteném:
Beállítások
Rendszerbe állítások csoportban a legalsó: További beállítások
Adatvédelem
SIM-kákártya lezárása csoport
PIN kód változtatás
MIUI Global 11.0.2 Stabil
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Hary50
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerű dologban kérek segítséget. A nejemnek és nekem is RN4 telónk van. Mind a ketten elejétől a végéig át néztük a menüt többször is. Olyan nincs, hogy nem lehet megváltoztatni a sím pin kódot. És van. Nem találjuk. Kérlek segítsetek! Köszönöm! -
[lAyCsI]
addikt
Amikor csak netezésre és telefonálásra használom a készüléket
-= No way back from Here =-
-
szetcsuszott
aktív tag
Egyrészt szerintem nem nagyon van más választásod, ha rentábilisan akarod megúszni a dolgot, másrészt meg ha kínából nem lehet echte kínai, ráadásul china version telefonhoz eredeti kijelzőt venni, akkor sehonnan sem lehet. B terv, hogy felkeresed a xiaomi szervízt és kérsz egy árajánlatot..
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
JohnD
tag
válasz szetcsuszott #35181 üzenetére
Az a gondom, hogy amit találtam az Alin, nincs odaírva, hogy IPS-e a kijelző ill. a negatív kommentelők is kritizálják a minőséget. Ami jobbnak tűnik, az meg csak Snapdragonos nem MTK-s.
E-magon is találtam, de nem látom kiírva, hogy IPS a kijelző. Meg gyanús, hogy nem gyári az/azok sem.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Nem az én note4-embe, hanem az asszony 4A-jába, és egy másik 4A-ba is cserélt már kijelzőt a kollégám. Mi aliról rendelünk, mindkettő kijelző rendben van, hibátlan, kiválóan illeszkedik, könnyű volt beszerelni stb. Tuti van note4-hez is. Alin bármit rendelsz, állítsd a találati listát a vásárlások számának sorrendjébe, és a tetejéből válassz, így nem szokott gond lenni (mindent így rendelek onnan). Fontos, hogy lehet kijelző üveget is venni külön, keret nélkül (csak az üveg meg a szalagkábel) NE vegyél olyat! Kerettel együtt vedd a komplett kijelzőt, mert az üveget az lcd-től elválasztani gyakorlatilag lehetetlen.
Már csak azért is az alit javaslom, mert ebay-jel beszopta már párszor a kolléga, és ott alkudozhatsz a paypallal, alin SOKKAL nagyobb biztonság van, ott ha nem jön meg időben a cucc, vagy sérült, vagy hibás, akkor fotó/videó alapján az alitól sokkal könnyebben és hamarabb visszajön a lóvéd.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
crok
Topikgazda
crDroid 6 (Android 10/Q) frissítés!
Letöltés: crDroidAndroid-9.0-20200113-mido-v5.11.zip
Changelog: changelog_mido.txt
BuildDate: 2020-01-13 17:51:27 UTC -
crok
Topikgazda
Nem'tom, ez egyrészt a Qualcomm-os topikja (jó, tudom, az MTK-sé meg gyak. halott) de a telefonod meg bőven 3 éves múlt (a Qualcomm-os épp most töltötte a 3-at), nem tudom mennyire lesznek még jó minőségűek a piacon :\ Debrecenben egy sima edzett üveget se egyszerű találni, mert "régi". Hátha majd a többiek, de mondom, itt Qualcomm-os SoC-os telefonnal rendelkezők vannak.
-
JohnD
tag
Helló! Redmi Note 4 -be (MediaTek) keretes kijelzőt a netről melyik konkrét típust érdemes megrendelni, és honnan? (Ali? Más?)
A lényeg, hogy az eredetivel közel megegyező minőségű legyen. -
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #35175 üzenetére
Mondjuk 1:1 bemasolni felesleges volt mert pont azert tettem oda hogy itt ne legyen egy 300+ oldalas hozzaszolas.. de igen, erre gondoltam
-
janakbacsi
őstag
erre gondoltál?
Wifi Hotspot / tethering nem működik, talán DNS hibát ír a géped? A 6 és 7-es a legbiztosabb workaround ha
csak DNS problémád van hotspot használat esetén!
1, próbáld meg letiltani a laptop wifi kártyán az IPv6-ot (kártyatulajdonságokban vedd ki a pipát az IPv6 protokoll elől)
2, A telefonon a Security app > Data usage > Restrict data usage > System tab felül > Az Android system ha le lenne tiltva akkor engedélyezd.
3, Próbáld ki hogy a telefon képernyő be van kapcsolva folyamatosan (mert lehet a frankó kis optimalizáció miatt képernyőkikapcskor leállhat a folyamat..)
4, A telefonon fejlesztői módban engedélyezd az USB hibakeresést és PC-re kötve ADB shellben (vagy a telefonon egy terminálban) add ki ezeket a parancsokat:
PC-n:
adb shell
settings put global tether_dun_required 0
- vagy -
adb shell
su
settings put global tether_dun_required 0
Elvileg su (vagyis root) nélkül is mennie kellene.. de nekem pl. nem ment úgy. (A telefonon a terminal emulator-ban pedig nem kell az adb shell természetesen mert ott már eleve ott vagy ( :
5. Ez a pont igazából szolgáltatófüggő, Vodás/Telenorost általában megoldja az 5.a, Telekomosnál nem szokott gond lenni (kis mellékinformáció az APN type-okhoz itt)
5.a A telefon megfelelő SIM kártyájának APN beállításánál (Beállítások > SIM és mobilhálózat > SIM > Access Point > nyomd meg az általad használt APN (a kiválasztott, kijelölt, MIUI-n alapból kék) mellett jobb oldalon levő nyilat > beállítások vége felé van olyan, hogy APN típus, állítsd be azt, hogy "default,supl,dun" (természetesen idézőjelek nélkül).
5.b, Ha az előző nem jött be, akkor a telefon megfelelő SIM kártyájának APN beállításánál (Beállítások > SIM és mobilhálózat > SIM > Access Point > nyomd meg az általad használt APN (a kiválasztott, kijelölt, MIUI-n alapból kék) mellett jobb oldalon levő nyilat > beállítások vége felé van olyan, hogy APN típus, ha abban van olyan hogy dun akkor töröld ki.
5.c Vodafonnál az APN-t internet.vodafone.net-ről átírva standardnet.vodafone.net-re működik (A link szerint: "Ha azt akarod, hogy a képeket a Vodafone-tól már tömörítve kapd meg, akkor az APN részhez a mostani “standardnet.vodafone.net” helyett az “internet.vodafone.net“-t írd be" szóval azért működhet az átírás után a hotspot, mert az eredeti APN-en proxy-zzák neked a forgalmad, vagyis simán elképzelhető, hogy a NAT-olás után ezt már azért nem kapod meg, mert az APN-en keresztül egy proxy-nak küldöd a HTTP request-eket ami a telefonról küldve tökéletesen megy ám a NAT-olt, a telefon "mögött levő" eszközök kéréseivel nem tud mit kezdeni (a proxy-zott forgalomhoz a proxy csinálja a DNS-t, a nem proxyzott forgalomhoz előbb DNS kérés+vválasz kell mert utána tudja megcsinálni a HTTP TCP kapcsolatot + a get request-et. Ez nem bug, ez feature a Vodafone-tól hogy tömöríti az adatot hogy a tényleges adatforgalom kevesebb legyen (a T is alkalmazta anno, meg a Telenor is a telefonjaikba épített Opera böngészőkkel, ha emlékszik valaki még)).
6, A laptop wifi kártyájának IPv4 beállításainál csak az IP címet hagyd automatikusra, a DNS szervernek add meg a 8.8.8.8-at elsődleges és a 208.67.222.222-at másodlagos DNS szervernek (a Google DNS és az OpenDNS szolgáltatásokat).
7, DNS changer by Blokada: tedd arra amiVEL csatlakozol és állítsd be egy publikus DNS-t (Google: 8.8.8.8, Cloudflare: 1.1.1.1, OpenDNS: 208.67.222.222) hogy ne a megosztó telefon legyen a DNS szerver (ezt kapja meg DHCP-n aki csatlakozik és ez nem működik). Jó app még pl. a DNSpipe is!
8. Tedd fel a telefonra a DNS66 app-ot* (mostmár a Blokada is tudja ezt!), majd nyisd meg, menj a DNS tabra, töröld ki azt ami ott van (nyisd meg egyesével és jobb felöl van egy kuka gomb) és a jobb alsó +-al add hozzá OpenDNS névvel a 208.67.222.222 és Google névvel a 8.8.8.8 szervereket majd engedélyezd a custom DNS server csúszkát, ezután menj a Hosts tabra, ott kapcsold ki a filter hosts csúszkát ha reklámblokkolást nem akarsz**, ezután az Apps tabon a Show system apps csúszkát kapcsold be és alatta a fogaskereket nyomd meg és válaszd ki, hogy no apps (no apps bypass by default, ugyanis az alapértelmezett hogy a rendszer alkalmazásokra nem vonatkozik a szűrés, ami nem jó nekünk, mert a tether app bizony system app) aztán menj a Start tabra és nyomd meg a Startot majd kapcsold be a hotspot-ot. Természetesen ez nem kell mindig végigjátszani ha egyszer beállítottad, és az első tabon lehet automatikus indítást is kérni, hogy egyszer beállítottad és onnantól annyi (egy kis kulcs fog megjelenni az értesítési sávon, nem, nem kikapcsolható, azt jelzi hogy aktív VPN kapcsolat van használatban).
* Az app alkalmas arra is, hogy reklámokat host-oló szerverek egész listáját blokkolja azáltal, hogy saját hosts file-t használ, mint az AdAway vagy a Blockada. Ezt a Hosts tabon lehet beállítani a filter hosts-al, alatta pedig be kell állítani melyik forrást húzza be mint blocking list.
** Ez egy nagyon jó kis app, csinál egy VPN-t amibe átirányít minden DNS kérést ami a DNS tabon felvett DNS szerverek felé megy, így azt is ami a NAT-olt, csatlakozott kliensektől jön és nem küldi szolgáltató DNS szerverének hanem az általad megadottaknak, így ha proxizná is a kéréseket a szolgáltató (Vodafone, internet.... APN) akkor is a megfelelő helyre kellene mennie a csomagoknak."You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #35173 üzenetére
Logout blogom az osszefoglaloban megvolt?
-
janakbacsi
őstag
Vázolom a problémámat: adott 3 eszköz, egy Redmi Note 4, egy Mi 6, és egy régi Dell Latitude D630 notebook. A Redmi Note 4-re feltettem a képen látható romot. Ezután a szükséges appokat telepítettem, majd kipróbáltam a hordozható hotspot-ot, ami működött is rendesen, azaz a notebookon tudtam internetezni a telefonon keresztül. Pár nap elteltével még került a telefonra néhány alkalmazás, de most már nem működik az internet megosztása a telefonról. Semmilyen hibaüzenet nincs, csatlakozni tudok, de internetezni nem. Ha az Mi 6-al csatlakozok a Redmi Note 4 hotspotjára, akkor azzal működik. Ha az Mi 6-on kapcsolom be a hotspotot, akkor tudok internetezni a Dell-en ezen keresztül. Már az idegbaj kerülget, hogy mi a büdös p........ért nem megy a net a Note 4 hotspoton keresztül, amikor a rom telepítés után működött. Köszöm előre is a segítséget.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
crok
Topikgazda
válasz aytukabozs #35171 üzenetére
En mar nem fogok tobb idot es energiat beleonteni, 4x lett mar nullarol ujraira mert "torlodott" aztan jott mindig az autoGTranslate es innentol meg mar nem erdekel, ugy erzem nincs a munkanak ertelme, a szakma nyelve az angol, a legtobb dogot amugy mi itt is angolul irjuk le. Elengedtem. (Mar boven a 8.x elott is forditottam..)
-
crok
Topikgazda
OrangeFox Recovery R10.1 update!
🔺 Version: R10.1🗒Changelog:
-Update to R10.1
📝 Changelog
📖 Documentation
⬇️ Download -
crok
Topikgazda
Ezt irta most Aryan (Lineage maintainer):
"Today will be pushing los build with zeelogs trees
Also will start working on los 17.1"
Hogy ez pontosan mit jelent nem fejtette meg ki, majd figyelem a forrasokat - de talan lesz hivatalos LOS17 ( : -
crok
Topikgazda
-
Flowtation
őstag
Ezt nem tudtam, bár én sose foglalkoztam ezzel az akksiidő témával. Egyszerűen csak feltűnt, hogy most nem működik rendesen. Amúgy nem vészes dolog. Egyébként is februárban lejár a hűségidő, szolgáltatóváltás lesz és új készülék is. Tudsz valami ajánlott telót?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #35165 üzenetére
Az amúgy megvan, hogy többet fogyaszt a készülék a szenzor használatával és a fényerő állítgatásával mint a manuálisan állított és nem automata háttérvilágítással? Több gyártó eszközet is vizsgálták, és még ezek közt is híresen rosszul szerepeltek a Xiaomi-k, sőt, van amelyik ROM-ban inkább a kamerát használják mérésre. Vagy van valami speciális igény?
-
Flowtation
őstag
Van rajta üvegfólia, már kezdetek óta. Az igaz, hogy ott kicsit "levegős", mintha nem feküdne fel rendesen, viszont az is így van mióta felrakták. Régebben ez jól működött, úgy rémlik.
(#35163) Upo:
nekem is annyi, ha rávilágítok elemlámpával, de itt az irodában a helyemen meg 426.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #35161 üzenetére
Szerintem az úgy nem nagyon jó, nincs rajta valami fólia?
-
Flowtation
őstag
Na, megcsináltam, a light sensor érdekesen működik, ha már oldalról emelem a kezem kb 15 cm távolságból, akkor is test pass, az első érték kb 2-vel is csökken akkor jónak jelzi. Ez ok így? A proximity rendben megy.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #35159 üzenetére
Sorry, ALS/PS test
ALS: Ambient light sensor
PS: proximity sensor -
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #35157 üzenetére
A lista végén van valahol (nem MIUI van most fent).
-
aRm1n
aktív tag
Nos, az újonnan felrakott crDroid 6.1 margójára: úgy merül, mint az a bizonyos balta. 2 napot egyelőre neccesen tudok kihozni belőle, mobilnet és gps mindig be van kapcsolva, képernyőidő kb. 4 óra. Leginkább Chrome és Messenger Lite fut, tegnap mondjuk futáshoz elővettem a Fitnesz appot ami a gps miatt eléggé leszívta. Wakelock Detector nem nagyon mond semmit, 10-es droiddal elvileg nem is nagyon működik...
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #35152 üzenetére
Biztosan a ROM a gondja? Hardvertesztet megcsináltad már rá? Gyári teszt menüben van rá teszt: Tárcsázó -> *#*#MIUI#*#* lánykori nevén *#*#6484#*#* megnyitja a CIT menüt -> 22-es test a Light test -> működik a szenzor?
-
ktomcat
senior tag
válasz Flowtation #35152 üzenetére
Szia! Az android autot le tudod szedni apkmirrorrol vagy egyéb helyekről is, a fényerő kérdést meghagyom crok mesternek
-
Flowtation
őstag
Hello crok mester!
Lenne két kérdésem is, full gyári a telefonom. Az egyik, hogy nem megy az automatikus fényerő, ha jól rémlik miui 11 óta. Hiába állítgatom, ki-be kapocslom, nem javul meg. A másik, hogy kellene nekem az android auto, de play store-ból nem tudom letölteni, ehhez elég régió váltás vagy valami más trükközés is kellene?Köszönöm a válaszodat!
-
crok
Topikgazda
Magisk frissites: V20.3
-
crok
Topikgazda
Közben megoldás is született:
Probléma:
WLAN MAC 00:00:00:00:00:01 ám mindkét IMEI és a Bluetooth MAC is helyes.Hiba:
Sérült a /persist tartalma, emiatt volt hamis a MACMegoldás:
újra lett flash-elve a /persist és a megfelelő adat újra lett generáltatva a telefonnal.Fastboot ROM letöltés után - mert ugyan a ROM-ban benne van a persist.img csak nincs az az opció hogy flash-elje.. bármit választasz ki MiFlash-ben nem fogja flash-elni - a tgz-ből ki kell csomagolni a persist.img-t majd - pont mintha egy TWRP-t flash-elnél csak más a partíció és más az image - kézzel kell (fastboot-al vagy TWRP-ből image flash-eléssel) a persist.img-t a /persist partícóra flash-elni:
fastboot erase persist <- erre elvileg nincs is szükség..
fastboot flash persist persist.imgRestart után az adatokat az új, "érintetlen / vanilla / adat szempontból üres" /persist partíció esetén a telefon az EFS/QCN adatok alapján a bootolás során legenerálja és beteszi a megfelelő hely(ek)re.
Minket - Mido felhasználókat - is érinthet még mert a gond Qualcomm specifikus volt
és kicsit másképpen amúgy előfordult nálunk is custom ROM flash után,
az akkor gyorsan javítva is volt és csak nagyon kevesen futottak rá
(2018 eleji LOS15.1 és Xiaomi.EU volt érintett ahogy visszakerestem a jegyzetekben).Valószínűleg ha lett volna TWRP mentés a /persist-ről akkor azt visszaállítva is működött volna - szóval nempiszkáljukapersistet & mentenimentenimenteni, EFS + QCN + Persist, sose lehet tudni.
-
jimmy5
aktív tag
Nem bírtam ki estig.
Felraktam a fastboot romot de az a sok nulla és a végén 1.
Amikor custom rom(Lineage 17 unoffical) volt rajta akkor volt wifi Mac address.
Letöröltem mindent twrpvel és utána ment fel az EU rom. Na utána tűnt el.[ Szerkesztve ]
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
crok
Topikgazda
válasz jimmy5 #35144 üzenetére
Van de az bőven milliószor bonyolultabb.
Szerintem csak elveszett/sérült a /persist.. remélhetőleg nem az EFS.
Vagy lehalt az EFS.. biztos nem csináltál TWRP-ben arról a partícióról mentést?Amúgy a MiFlash csak idő kérdése alapvetően, alapvetően nagy vonalakban:
Összes ujjlenyomat/PIN/minta eltávolítása
TWRP mentés
belső memória tartalmának mentése TWRP-ből MTP-n/USB OTG-n/microSD-n
MiFlash + MIUI feltesz
TWRP adb-vel visszatesz
belső memória tartalmának visszamásolása TWRP-ből MTP-n/USB OTG-n/microSD-n
ROM visszaállítás
profit -
jimmy5
aktív tag
Crok
Egyedül a wifi Mac address 00 00 00 00 00 01
A többi jó.
A flasheles nem jött be. Semmi nem változik. Nincs semmilyen mentés.
Van a miflashen kívül még esetleg ötleted ?Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
jimmy5
aktív tag
Bocsi hogy ide írtam de a MI 6 topic nem igazán pörög.
IMEI és baseband verzió látszik.
Jelenleg xiaomi.eu rom van a telon.
Flashelek egy firmwaret, ahogy írtad.Köszi crok és bocs az off-ért.
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
crok
Topikgazda
válasz jimmy5 #35141 üzenetére
Mi 6 topikba nem is írtál..? Vagy az Android szakmaiba..?
Nem 02:00:00:00:00:01 az a MAC?
Akkor szokott ilyen marhaság előjönni mikor nem tud NV-ből adatot felszedni.
Ekkor általában a QCOM-os ROM-ok a /data/misc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini file-ból az Intf0MacAddress=XXXXXXXXXXXXértéket veszik fel mint MA
C.
IMEI-k látszanak? BT MAC látszik rendesen? Baseband verziót látsz vagy unknown?
QCN mentésed / TWRP-ből EFS mentésed van?
Egy hozzá való stabil MIUI-ból való firmware-t flash-elj már utána..
Vagy kezdd elölről és MiFlash-el tolj rá egy fastboot ROM-ot
aztán vissza a TWRP-t majd a Xiaomi.EU.Ja, meg ez itt vastagon offtopik
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
MAC címet hogy tudok visszaállítani ?
Havoc Q10en voltam, Xiaomi.eu-ra álltam vissza de nincs MAC cím, csak egy csomó nulla a végén egy 1-es.
Ja és MI 6.Előre is köszi
-
Fishor
senior tag
válasz Tidzsi1953 #35135 üzenetére
Köszi, de azt hiszem, ha eddig ment most meg nem a 8.4 és nem emgy a 9.4 sem, akkor nem hiszem hogy a tied működne, valami elment, de ha 0 ról felrakom akkor sem megy, egyszerűen nem riaszt. Sd-ről van a zene, de a sima csak rezgés típus sem megy, tehát más gond van ott. Lehet a miui 11 kavart be, bár szerintem az még december közepe előtt volt, tehát még akkor nem volt gondom. 2020 kavart be, meg előtte a 2 hét pihi, de végleg úgy tűnik. Lehet, használom a gyárit az a biztos, még egyszer nem szeretnék elaludni... Valószínűleg leveszem a rezgőt a reggeli ébresztésről, és a csengőhangra emelkedőn lájtosan fel tudok talán kelni.
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #35137 üzenetére
Ritkán megy jól custom ROM-okon, nem is ajánlják.. Pie-on nem néztem csak Pixel Experience-en talán de azon a konfig file pont nem volt jó, lehet máson se (?) de Oreo custom-on jó volt, ez 100%, MiracleDroid-on pl. 101% ment. Globál stabil MIUI-n is, Xiaomi.EU-n szintén..
-
ktomcat
senior tag
Hát elvileg mindent úgy csináltam...
A legfrissebb luis féle RRen vagyok, leszedtem az apkt az immáron könyvjelzők közé mentett mega tárhelyedről és el is indul a rootot is kéri, azt is kiírja h enabled a diagport de a pdctool nem látja a gép meg az eszközkezelőben sem mutatja amit kéne hozzá (de amikor disabled-re teszem akkor hallom hogy valamit leválaszt).
A vodafone-os kártyán elvileg mindenképp mennie kéne mert még nyáron külön kértem hogy aktiválják, a telenoros kártyánál csak reménykedek benne nemrég kaptam cégesnek és nem tudom kinél kérdezzek utána
Majd akkor újra nekifutok miuival ha lesz rá időm, de ezek szerint amit még előtte írt kanyi51 kollega hogy "Ha voLTE Dissabed-- akkor van bekapcsolva elvileg ha beírod neki az aktiváló kódót MIUI-n (*#*#volte#*#*)" erre is figyelni kell mert számomra úgy jött le hogy az az állapot van amit épp kiír -
crok
Topikgazda
válasz Tidzsi1953 #35135 üzenetére
Felteheted bárhova meg linkelheted itt is, ha csak ideiglenesen akkor pl wetransfer, tresorit.. de mehet gdrive-ra, mega-ra, dropbox-ra, mediafire-re, toldacuccot-ra.. bárhova.. ha nem fizetős APK.. amúgy apkmirror-on vagy uptodown-on nincs fent az a verzió ami kell?
-
Fishor
senior tag
válasz Tidzsi1953 #35133 üzenetére
Nem jó. Kezdem feladni. Nem riaszt. Egyszer riasztott 2bperccel később miután kézbe vettem a telefont és felébresztettem. Nem tudom mitől ment tönkre. Évek óta nem volt gondom vele. Most az év végén kikapcsoltam 2 hétre mindent, aztán január 2-án meg koppantam, mert nem ébresztett. Azóta semmit nem csinál. Újra raktam sokszor, próbáltam importálva is a régi beállításokat meg riasztásokat is meg anélkül is teljesen 0 beállítással, de sehogy nem megy.
-
Fishor
senior tag
válasz Tidzsi1953 #35131 üzenetére
Ez jó hír, mert nekem még 8.4.x.x. van. Most találtam egy 3.9.4.4-et, meg próbálom azzal. Majd írok, sikerült-e.
Üdv: Fishor
-
Tidzsi1953
tag
válasz Fishor #35129 üzenetére
Én a mai napig azt használom, "majdnem" rendben működik.
A majdnem amiatt van, hogy egyszer-egyszer működés közben hirtelen abba marad a zene és helyette a gyári őrült sípolás szól helyette. Azt gondolom, hogy mivel a zene a külső SD-n van, azt olvassa be a Gentle Alarm, leválasztódik a kártya és nincs mit beolvasnia. Melyik verziót használod? Az enyém 3.9.4.1. Feltölthetem valahová, hátha segít. -
crok
Topikgazda
válasz Fishor #35129 üzenetére
Az a MIUI kanossza amit Upo meg én leírtunk a #35127 és #35126-ban.
-
Fishor
senior tag
Szia!
Az az a miui kanossza? Nem változtattam semmit, évek óta működött. Próbáltam újrarakni is párszor de semmi. Nem riaszt. Értesítő sorban írja hogy ütemezve van de semmit nem csinál amikor ott az ideje. Utána simán írja a kövi riasztást, erről nem ír elmulasztottat sem. Akkukímélőből ki van véve.
-
Upo
addikt
Az akkukímélést véletzlenszerű időpontokban el szokta állítgatni, olyankor be kell menni a beállításokba és megint kikapcsolni.
Widgeteimmel rendszeresen játssza el, ha látom hogy nem frissül akkor már megyek is visszaállítani.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz Fishor #35125 üzenetére
A MIUI kanossza megvolt?
Automatikus indítás jog megadva?
Háttérben futás engedve?
MIUI akkukímélés az appra kikapcsolva?
Esetleg még lakatold is le az alkalmazásváltóban.Gyáriban a rezgést nem lehet állítani
(root-al a vibrálás intenzitást lehet globálisan állítani)."szabályosan megriaszt reggel" - nem ez volt a cél?
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a Gentle alarm alkalmazásom, nem riasztott reggel, és azóta sem riaszt, nem tudom miért, a 2020 betett neki. Nem tudtok valami okot, hogy miért? Visszatértem a gyári ébresztő alkalmazásra, a kérdésem annyi lenne, hogy a rezgési sémát nem lehet módosítani? Mert nagyon erőteljesen kezd rezegni és szabályosan megriaszt reggel.
Üdv: Fishor
-
aRm1n
aktív tag
Ma feltettem a 6.1-es crDroidot, és gondoltam, megosztok pár tapasztalatot:
Eddig stabilnak tűnik, bugot nem találtam. Elég jól testreszabható, ami benne van, az működik. Pár hiányosság azért van benne: a gombok nem testreszabhatók, és az alkalmazásváltót itt sem lehet visszaállítani a régi, függőleges stílusúra (ahogy látom, más 10-es alapú ROM-on sem, ha az ember letiltja a launcher3-at, azzal az egész funkciót letiltja, Oreo fallback mód nélkül). Valamiért a Magisk Hide nem működik egyelőre, mivel miután megadom az egyedi nevet, amivel elrejti, nem indul el. A kezdeti Google setup nem volt tökéletes, valamiért nem hozta vissza néhány app mentését, amiket eddig mindig. A Substratum a legutóbbi 10-es alapú ROM-on nem működött (AICP) és az AdAway is trükösen bírható csak működésre (de ez az utóbbi két dolog inkább Android 10-re jellemző dolog lehet). FPC-s szenzorom van, az tökéletesen működik, a Goodix meg a fejlesztő szerint nem.
Összességében nem tűnik rossznak, egy darabig biztosan marad.
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
válasz Petrónius #35121 üzenetére
Ezt már igen (ujjlenyomatolvasós dologot már írtam, OpenGApps még nincs csak beta ami most épp 2019-12-08-n lett kiadva utoljára).
-
Theory66
aktív tag
Jelszó csere nem volt, tehát nem az volt a gond, de megoldódott. Google felületen már el volt eleve távolítva a készülék. Jelszó nem volt mert gyári fastboot rendszert dobtam fel.
A megoldás: Első indításkor nem adtam neki wifit kihagytam az összes fiók belépést, miután elindult a rendszer gyári visszaállítás MIUI alól, és a következő indulásnál már nem jött elő az üzenet az új google account megadásakor. -
crok
Topikgazda
válasz Theory66 #35113 üzenetére
Esetleg nem ez van nálad?
Note: If a Google account password is changed before performing the reset instead of being fully removed the message “Please sign in using one of the owners accounts for this device” will appear. This indicates the Google account on the phone is now locked for 72 hours and you must wait for it to reset.
Távolíts el minden screen lock-ot, ujjlenyomatot (csak a biztonság kedvéért), adj netet a telefonnak és PC-n (vagy talán a telefonon is megy?) a myaccount.google.com-on Security -> Your devices -> Manage devices -> készülék megkeres -> nyisd meg vagy hárompötty menü -> Sign out -> profit -
Theory66
aktív tag
Srácok, úgy néz ki viszik mindkét telefonom holnap, de a google fiókról sehogy sem tudom leválasztani őket rendesen... Crok blogból a dolgokat elvégeztem, de mégis ha olyan fiókkal akarok belépni ami nem volt használva rajtuk reset után kéri a tulajdonos fiók belépést. Tud valaki megoldást?
-
crok
Topikgazda
válasz Petrónius #35111 üzenetére
Azt a részt már több mint egy éve beszántotta teljesen, azt a vonalat be is fejezte ott és akkor.. utána jött a LOSExt, aztán 2019 áprilisban az is "personal build" lett teljesen. Azóta a sourceforge könyvtára is eltűnt, az AFH megmaradt de lehet azt csak "elfelejtette".
-
crok
Topikgazda
válasz Petrónius #35109 üzenetére
Oh, RR? Azt nem néztem csak hogy Alexey.. csinált RR-t? Én csak a LineageOS 15.1-re alapuló EXTended-ről tudok, AFH-n is csak az van. Mert ugyan az XDA thread neve [mido] Unofficial Resurrection Remix ROMs discussion (eg, LineageOS eXtended etc) de hogy itt én RR ROM-ot nem láttam letölthetőt csak a LOS Ext-et.. én úgy emlékszem, hogy a sima ("vanilla") Lineage 15.1 volt mindig is a ROM-jának az alapja + azért lett Extended mert a Resurrection Remix forrásából még cherry-pick-elt sok dolgot meg mégtöbbet írt hozzá ő maga. De szerintem az RR-t alapnak nem használta (jó, okay, az RR alapja meg a Lineage.. szóval..) és nem is csinált unofficial RR-t sose. De pörgesd végig az XDA thread-et ha gondolod, 11 oldal nem olyan sok.
-
crok
Topikgazda
válasz Petrónius #35107 üzenetére
Csak természetes hogy le lehet!
Itt tárolja a cloud.mail.ru-n az összes ROM-ot és kiegészítőt:
https://cloud.mail.ru/public/EMRR/NBoWdCGf9/Ennek a gyökrében van a mindenkori legfrissebb ROM is - pont mint a GDrive linken csak itt a "Старые сборки" mappában ott van az összes régebbi ROM is.
-
Petrónius
aktív tag
Hello
Alexey 711 RR régebbi romjait le lehet valahol tölteni? Úgy értem hogy Nougat, Oreo.
Én sehol nem találom. -
fricc_
tag
Sziasztok!
Figyelmetlenségből a rendszeralkalmazás frissítésnél a kihagyást, vagy átugrást választottam. Azt hiszem valami témákat akart frissíteni.
Rá lehet venni, hogy újra feldobja a frissítést? :-)
A rendszer érintetlen v11.0.2.0 global stable. -
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #35103 üzenetére
Ha megcsináltad ami a leírásban van akkor kvázi mindegy milyen custom ROM-on leszel. RR alatt mennie kellene (már amennyiben nem egy egy-két éves ROM-ról beszélsz.. de gondolom friss ROM).
"Ezek szerint RR alatt is be tudom aktiválni?" - Be. A tárcsázóból nem fognak menni a kódok de nem is kellenek mert ott van a QCOMDiagMode.apk ami root-ot kér ugyan viszont custom ROM-on is helyesen kapcsolja be a diag módot.
"de hivasnal ledobja a 4Gt mindegyik.." - akkor vagy nem csináltad jól a leírást vagy.. biztos hogy a SIM-edre aktiválva van a VoLTE?
"A tárhelyed iránt nyomoztam a logout blogodban de nem találtam" - a Mega tárhelyem itt van, de ezt azért a fórumban egy visszakeresés 1sec alatt megmondja és a Logout blogomat megnyitva egy keresés/F3 "mega" az egész, ott van linkelve, első találat az oldalon.
"pc-s appba kell azt betölteni vagy csináljam azt hogy minden profilt kitörlök és csak az indiasat hagyom meg?" - nem teljesen értem a kérdést de gyakorlatilag igen.
Mindenesetre az a tapasztalat hogy gyári MIUI alatt sokkal gördülékenyebben lehet ezt megcsinálni mint custom ROM alatt. Meg átírtam angolra és kiegészítettem a leírást hogy Telegramon mások is tudják használni, az sokkal hosszabb és benne van hogy hogy kell módosítani a modem firmware-t, hogy hogy lehet kézzel a profilokat módosítani, törölni. De ez inkább csak akkor kellett ha nem MIUI-n csinálta az ember meg nem voltak jók a profilok mert mittudomén Indonéziába valami teljesen más kell.. Esetleg egy full backup a mostani rendszerről (TWRP-ben minden + belső tárhely tartalma külön átmásolva valahova, SD-re, USB-OTG..) aztán egy gyári MIUI clean flash, megcsinálod a leírást, utána csinálsz egy QCN / EFS mentést és visszaállítod a rendszered + visszamásolsz mindent a belső memóriába (én anno így csináltam csak utána jött a QCOMDiagMode.apk).
-
ktomcat
senior tag
Hát azzal a leírással futottam neki de úgy tűnik rosszul értelmeztem h mikor aktív a volte..
Ezek szerint RR alatt is be tudom aktiválni? A tarcsazos modokra nem reagál (dxdiag, volte), ezeket esetleg elő tudom hívni másképp is? Terminal emulatorba láttam egy kódot a dxdiagra de nem csinált semmit.. az apn-ek be vannak töltve mindegyiken a volte-t állítottam de hivasnal ledobja a 4Gt mindegyik..
A tárhelyed iránt nyomoztam a logout blogodban de nem találtam, ha megvan akkor gondolom a pc-s appba kell azt betölteni vagy csináljam azt hogy minden profilt kitörlök és csak az indiasat hagyom meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest