- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #33643 üzenetére
Marshmallow-al jött ki, Nougat lett a vége itt is (vagyis 1 Android főverzió).. de nálatok legalább 7.1 van ami miatt legalább frissítéseket kaptok, nálunk 7.0 van ami így cink.. MIUI 3 volt eddig: MIUI 8.1 volt a kezdőcsomag, aztán volt a MIUI 9 ami nem is volt olyan rossz, aztán a MIUI 10 ami szerintem nagyon gáz lett, főleg így hogy pl. a kínaiban ment a GCam2 és a Cam2API de a globálokban nem, meg hogy nincs semmilyen globál frissités már cca. 8 hónapja. (MIUI 11 szerintem nem is lesz, már azon is meglepődnék ha ezek után lenne még egy stabil.. egyáltalán).
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #33599 üzenetére
Nagylevegő.. Ajjh, ne is mondd.. komolyan.. Hárman tettünk már bele minimum 3x 3..4 plusz órát (az egy teljes fordításon kívül) és bazz majd'minden alkalommal amikor kijött a build és dörzsöltük a kezünket hát nem tele volt boot helyett csomagtartóval... .. . hát rossz helyről másolta be az XML-t, már nem forgat másikat csak emiatt, újrakezdte a stringeket és nem akart bajlódni (érted..) azzal hogy átemeli a régi (amúgy 100% tökéletes) fordítást.. és nemcsak a magyarral csinálták ezt meg! Én nagyon meguntam.. most ki lett javítva megint mert egyikünk kigyomlálta megint, de szerintem legközelebb már nemigen lesz megcsinálva.
-
Faby
senior tag
válasz
Lackooo84 #33376 üzenetére
Nem segített volna, mert valamit nagyon elk...tam.
Megnéztem a \data\system-ben, hátha a feloldó mintához kapcsolódó .key file-okat ha törlöm, megoldás lesz (nem sok esélyt láttam, de hátha), és a data is elég karcsú volt, és azon belül a system is majdnem üres.
Úgyhogy a telepítés volt a megoldás, most lakom be, nagyja megvan. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Lackooo84 #33240 üzenetére
Nekem sajnos most a Juniper Open Learning alól ingyen JN0-210 Failed..
, ott igen hasznos tananyag elérhető, de úgy érzem a vizsga többet/mást is igényelt volna...
Viszont a telónyomkodásban VoLTE siker: Kb. Lackooo84 recovery zipje óta van már a telenoron volte-m,
és most a Miui-ban eme legutóbbi leírás szerint haladva, beléptetve a telót a "Diag port mode"-ba már meglátta jól a win8.1-es gépemen a "PDC Tool", és mivel nekem a SIM2-ben van a Digi SIM, ezért én csak a sub1 -et állítottam át
Volte_Commercial_India_Vodafone profil -ra.( jobb klikk -> SetSelectedConfig -> sub1, majd alul nyomni az ACTIVATE gombra.)
(Rút rádiómappatörölgetésre és profilkitörlésekre nem volt szükség.)
Ért valaki sikert a VoWIFI-vel is?
-
Eyrual
csendes újonc
válasz
Lackooo84 #33319 üzenetére
Részemről ezt meg is tettem, a leírásod részeként, ha erre célzol.
Eddig a pontig csak a VoWiFi kapcsolója jelent meg, és csak most sikerült a VoLTE-t is kihozni belőle.A SIM2-re kéne vissza a 3G, és akkor perfekt lenne a dolog.
Gondoltam megvariálom csak a sub1-et a PDC-ben, de annak ellenére, hogy Voda Indiát mostmár megjegyzi, változást továbbra sem ment el (csak mostmár nem a 3GPP-re áll vissza reboot után, hanem a Voda Indiára).
-
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33317 üzenetére
Feltettem a módosított bin fájlt, ezzel már aktív marad az indiai profil restart után is. De továbbra se ír volte-t és híváskor levált 4G-ről. És még egy hiba, a bin flash előtt amikor a digi kártya lógott adatként a 4G hálózaton, a voda sim 3G-n volt, és ha arról hívtam maradt is végig 3G-n. Most már csak Edge a max amit tud
-
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33315 üzenetére
Az előbb már eléggé össze voltam kavarodva, nem volt frissen aktiválva a volte profil. De most újra csináltam, figyelve mindenre. Szóval aktívvá tettem az indiai profilt, csak a digi sim volt aktív, az appban csak a kért két filter volt aktív, ekkor így nézett ki:
Aztán repülő mód be-ki, és utána egyből ezt mutatja:
Repülő mód után a PDC-t újraindítva még mindig az indiai prfofil az aktív, de volte-nak nyoma sincs.
-
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33309 üzenetére
Repülőmód se hoz volte-t. Digi és Voda sim van a telómban, alapértelmezetten a digi az adatkapcsolat. Viszont ha csak az indiai profilt hagyom meg és még a 2 alapértelmezettet HW default és SW default, és ezek után a vodát választom adatra, nem tud 4G-re menni a voda kártya, megreked E hálózaton szóval a nagy törölgetés hátrányára van a többi szolgáltatóra nézve.
Akkor az enyém egy különleges telefon, az állapotsorból is kifelejtették a VOLTE logót -
Eyrual
csendes újonc
válasz
Lackooo84 #33256 üzenetére
@Lackooo84 @kanyi51
Köszi a tippeket, de hiába tiltom le a 3GPP-t, aktiválom az indiait majd törölgetem ki az inaktívokat, telefon és PDC újraindítás után ugyanúgy minden ott van a listában, és ugyanúgy a 3GPP-t mutatja aktívnak.
@Sweet Lou 6 -l ellentétben én még egyszer sem jutottam el odáig, hogy a mobilhálózatok menüben egyáltalán látszódjon a VoLTE kapcsoló.
Azt néztem viszont, hogy a flash-elt APN installer után megjelenő DIGI HU APN-ben nincs IMS, az nem hiányzik? Vagy ebben, vagy a Digi Mobil topikban olvastam, hogy szükséges hozzá.
+ ADB flash-elést én is tudok csinálni, ha kell.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Lackooo84 #33259 üzenetére
Szia,
Végigcsináltam a leírást, flasheltem az APN-es zipet is először a biztonság kedvéért. A PDC toolban mikor aktiválom a Volte_Commercial_India_Vodafone-t akkor meg is jelenik a VoLTE ikon a status bar-on, azonban újraindítás után megint nem jó. Próbáltam úgy is, hogy PDC tool-ban töröltem mindent kivéve az alapértelmezetteket és az indiai vodafone-t, akkor megint jó, reboot után viszont ismét visszaállnak a régi profilok ha megnézem a PDC toolban. Mit ronthatok el?
-
-
Eyrual
csendes újonc
válasz
Lackooo84 #33240 üzenetére
Hali,
Végre lejárt a MiFlash-ben a türelmi idő, úgyhogy nekiálltam a VoLTE-nak a Digi-s SIM-re.
Unlock kész, driverek OK, TWRP-t felraktam, Lazyflasher-t telepítettem, megcsináltam a backup-ot, tettem fel egy Magisk-et is (csak ha már ennyire belelendültem).
A PDC tool-ban aktiváltam sub0 sub1-re a Voda Indiát, de, ha újraindítom a mobilt illetve a PDC-t, akkor ugyanúgy a ROW_Generic_3GPP-t jelzi aktiváltnak mindkét subra. Valami történik pedig aktiváláskor, mert eldobja és újra megkeresi a hálózatokat, de mintha nem "mentené el" a beállítást restart után.
Felraktam az APN-es zipet is, biztos ami ziher. Visszaállítottam / kiválasztottam. Digi Net működik.
A VoWifi ettől megjelent a beállításokban (nem mintha működne, ugye
), de a VoLTE kapcsoló a mobilhálózatokban továbbra sem látszik.
A *#*#VOLTE#*#* aktiválva van, azt is próbáltam ki-be kapcsolni. Megpróbáltam már a driver-t újratenni, mert a te screenshot-odon Ethernet Adapter van, nálam meg a WWAN volt, gondoltam háááátha az a baja.
Újraolvastam a leírást párszor, de tuti valamit-valahol elcsesztem (őszinte leszek, kezdek lefordulni a székről álmosságomban)... hátha te egyből meglátod a hibát, gondoltam rákérdezek.
Btw 10.2.3.0 MIUI, 3/32gb verzió, nem tudom, ez releváns-e.
Köszi előre is!
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #33234 üzenetére
Kérlek, nem kell félkövéren írni, mindenki érti hogy neked Redmi 4X-en megy oda vissza mindenen. Is.
Az már más kérdés hogy amint láttad leírtam, hogy hiába csinálom meg pl. én MIUI alatt szépen amit mondasz és hiába is működik szépen MIUI alatt valóban mind a 4 valószínűleg (megint leírom: MIUI alatt működik, Telekom és Digi is ment, nekem csak ez a két kártyám van) de más nem-MIUI custom ROM alatt nem megy. De nem csak nekem hanem másnak se. ÉS te se értetted miért nem szerepel a listában a gépeinken futtatott PDC-ben az a profil amit odaerőltettél. Volna. Mert nálunk nem látszott.
Szóval igen, valóban, igazad van, Volte_Commercial_India_Vodafone profillal működik mind. MIUI-n. Nálunk. Mido-n. Custom LOS és AOSP-on meg nem. Nálunk. Mido-n.
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #33219 üzenetére
Igen, tudom, beszéltük már, hidd el nem kerülte el a figyelmem,
Nem, mostmár napi 10x csinálom ezt, de nem megy..Azóta végigtoltam 8 firmware-ből összelegózva 8 NON-HLOS.bin-ből az összes profiljából az összes, PDC-ben beállítható profilt aminek a nevében volt "volte", SIM1 és SIM2-re is, vegyesen és úgy is hogy mindkettő ugyanazon volt, mindegyikről van MIUI alól EFS mentésem, külön, van vagy 30+, nem viccelek, és végigvertem a most fellelhető nagyobb custom ROM-on az összeset (2 Oreo és 4 Pie), cserélgettem már a SIM-eket, és neeeeeeem, egyikkel se ment a Digi csak MIUI-n. A Telekom meg pár kivétellel mindegyikkel, de abban benne volt a tegnapi Telekom s.*rakodás is szerintem.
-
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lackooo84 #33121 üzenetére
Egye meg a fene, de nekem az egyes képpel van már gondom, Csak az adb interface, és 1 Qualcomm USB Composit Device 9091 jelenik meg,és ezek is 2 különböző helyen. Az USB eszközök,és az USB vezérlöknél. Nekem ez win10- A telefonon kell állítani valamit? mert igy valahogy nem megy.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Lackooo84 #33112 üzenetére
Hát, nekiálltam. De a gondok csöstöl jöttek. A letöltendöket letöltöttem, sorrend szerint install mindet. Az ADB rész is megvolt, majd telepítettem a drivert, és a tárcsázóba beírtam a kódot. Na innentől kezdve pl. az első képen amit mutatsz nekem nem olyan és annyi van. Persze utána semmi se megy már gondolok itt a fekete képedre( dosos). Kész meglát minden tudományom, annyit még tettem hogy a win10-röl mindent leszedtem, újra telepítettem de ugyan az a szitu. Egyelőre muszáj vagyok feladni
-
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33107 üzenetére
Szia Főni
Csak pár értetlen kérdés, így az elején.
A Digi és Voda esetén nem elegendő a zip-et felrakni, mindenképpen végig kell csinálni a teljes folyamatot az elejétől?
Korábban mintha crok írta volna hogy W7-en nem akart menni a PDC és te is W10-et írsz, akkor ne is kezdjek hozzá, hogy W7-et használok? -
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33100 üzenetére
Igen, már rájöttem visszaolvasgatva hogy a voda és a digi igényli a törődést. Biztos nagyon naiv vagyok, de itt egy leírás, ami alapján nem tűnik túl nehéznek a laikus számára se ennek a program használata. Főleg, ha lépésről-lépésre valaki fogja a kezem és leírja mikor mit és hová kell írni, kattintani stb
-
Mano66
senior tag
válasz
Lackooo84 #32984 üzenetére
Szia.
Felrakom a TWRT akkor gyári (V10.2.3.0.) rendszerre is feltudom rakni? A telefon nyitott bootloaderes.Közben csak beírtam az APN beállításokat (NÉV=ims APN=ims APN type= ims (többi üres) mentés.)Megjelent a Volte ikon.Ezek szerint gyári rendszeren elég az APN beírás.
KÖSZÖNÖM!!!!!
-
crok
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #33042 üzenetére
Én "leszoktam" róla mert megvannak a bevált ZIP-jeim de általános felhasználónak nagy segítség.
A beépített Magisk Manager azért piszkálja a fantáziám (mikor kijött a V19 akkor belefutottak hogy mivel teljesen újradolgozták és nincs már image így máshogyan kell a Manager-nek is működni - de szerintem azóta ezt is újraírták). -
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33016 üzenetére
Nagyon szívesen belevetem magam így ebbe a QPST PDC-be tudatlanul is, de előtte lehet valami használati útmutatót találni, olvasni, lehetőleg magyarul?
Aztán ha legalább értem hogy mire és mikor kattintok, csapjunk bele, de mindenképp lépésről-lépésre támogatással, ok?
-
dethroner
veterán
válasz
Lackooo84 #33000 üzenetére
Szia!
Én is próbálkoznék a VOLTE dologgal. A TWRP nem látta a .bin fájlt, akkor se amikor képfájlra kerestem. A zip telepítés megvolt, a VOLTE kapcsoló már régóta aktív nálam is, de még egy sort értetlenkednék
Az új apn felvételnél elég ha a névhez annyit írok hogy NÉV, az apn-nél APN, és az apn típusnál ims? Vagy valamit nagyon nem jól értelmezek? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Lackooo84 #33001 üzenetére
Nos akkor már válaszolni tudok: a "modem"-em az OrangeFox Restore-jával visszaállított régi, de amit a ziped a modem tárterületi részén kívülre írt (a data particiókra) azok most jelen vannak. Szóval jelenleg a Vo-LTE Telenoron és Telekomon kijelzett már. Köszönöm.
Digi (VoLTE)-hez viszont várom még az ötleteidet
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Lackooo84 #32995 üzenetére
Kettő kutya , harmadik eb
Talán bé válasz , azért talán mert azt írtad a zip-es " tartalmazza az APN beállításokat is,"
ámde amíg a ziped után én manuálisan föl nem vettem "ims APN"-t utóbb, addig piktogram nem volt,ésmert nem látom át a zip-edet nem írta-e felül az hogy én visszaraktam a non-hlos vagyis TTvolte.bin-ed után az én eredeti "modem"-emet recovery-ből?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Lackooo84 #32984 üzenetére
Nos nálam ehhez most SIM1 Telenor, SIM2 Telekom. (Másfél hete mindkét szolg.-tól megvan értesítő SMS is, hogy részükről aktiv a VoLTE ezekre.) A *#*#volte#*#* (86583) kóddal korábbról a kapcsoló a Settingsben már rég megvan.
Én OrengeFox-R9 alatt installáltam ezt a "recovery-s" Zipedet a konfigfájljaiddal . (Egyébként ha már írtad, ez hogyan törölhető?)
Ekkor még , és semmikor soha előtte én nem vettem föl manuálisan semelyik SIM-kártyámhoz , az APN beállításoknál "ims" -t. ( Mobilnetes APN-t azt persze igen
)
Talán emiatt nem jelent meg fönt a státussorban az aktiv 4G-s szolg. mellett Vo-LTE piktogram. Volt-e? Most sem volt még. Ezután az instrukciókat követve flah-eltem a TTvolte.bin -edet.
fastboot flash modem TTvolte.bin
fastboot rebootDe ez nagyon nem vált be, a SIM2-re nem is kért Pin-t ,fura módon azt írta nincs szolgáltatás.
Visszaraktam az OrangeFoxomból egy restore-ral a régi-jó modem -et.
Ekkor jutottam a lineáris olvasásban az "ims" APN -hez:Az aktiv 4G-s Sim-en és azután a másikra aktiváltan a másik Simen is fölvettem ezt az "ims" APN-t és
siker! Megjelent ez után (4G aktivitsága mellett) mindkettő esetén a Vo-LTE piktogram.
- Fogok hívásokkal is tesztelni , de az már bagatell
Digi (VoLTE)-hez viszont nem elég ennyi varázslat. (És VoWifi ugye a nonplusultra.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- OLED TV topic
- Kuponkunyeráló
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- weiss: Pant* rant
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest