Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
sgabor
üzenetére
Biztonság appban volt ilyen automatizálás MIUI9-ben, nem? Azt az Akkubeállításokba tették át MIUI10-ben, nem? Már nem emlékszem pontosan..
-
sgabor
csendes tag
Global stabil 10.2 MIUI esetén lehet valahogy időzíteni a Repülőgép mód ki és bekacsolásának az időpontját? Pl..hogy minden este 23:00-kor bekapcsolja, és minden reggel 6:00-kor kikapcsolja.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Gombinyó
üzenetére
De ugye a fejlesztői beállításokban rányomtál a MI unlock opcióra? Mert csak onnantól ketyeg a 72 óra. Egyébként nem kell használni, ott nyomj rá a nyitásra úgy, hogy legyen net emg legyél bejelentkezve a MI fiókba, után akár el is teheted, és is kb egy hónapot vártam így mire megjött az új akku a másik telóba, és simán nyílt utána.
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Te, az megvan hogy a Xiaomi az egy évnél régebbi telefonokra konkrétan DOBTA a heti ROM-ot? Már vagy 2 hónapja bejelentették, hogy Július egytől NEM LESZ heti global beta csak az egy évnél fiatalabbakra.. nem is linkelem a cikkeket egyesével csak egy keresést.. de amúgy kínaira ugyanez vonatkozik.. Valahol MIUIHU-n is volt erről már szó, hogy akkor merre innen tovább azokkal a készülékekkel amikre nincs többet beta. Úgyhogy nincs is miből csinálni..
Szerk: MIUI11 meg ennek fényében erre szerintem nem is lesz, ne is számítson rá szerintem senki. -
-
crok
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A külön-külön azért lett volna biztonságosabb, mert volt már hogy kisebb dolog miatt is lett Note 4 fél-tégla, nem egy kétéves frissítéskihagyás után egyből a legfrissebbre ugrani, MIUI8-ról MIUI10-re meg Marshmallow-ról Nougat-ra - egyetlen lépésben
Ez elég bevállalós volt 
-
-
vornia
senior tag
Na megint nincs heti verzió

Úgy látom már a 11-esig nem is lesz. -
crok
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Remek!
Csak a miheztartás végett: miket csináltatok meg végül? Le is ragasztottátok? Mikrofonellenőrzés volt? Frissíteni gondolom nem frissítettétek le. -
Sziasztok,
Van vmi tuti, megbizhato forras kijelzo beszerzesre (vagy kollegara, aki megfizetheto aron vallal cseret)?
Ugy latom az ajanlott Honorboy forras kiapadt...Tegnap bepokhaloztam az amugy is mar megsargult kijelzot es bar a jozan eszem uj telefonert kialtott, a szivem (es a penztarcam) azt sugja, van meg ebben a teloban legalabb egy ev.
Snapdragon verzio.
Elore is nagyon koszonom!
-
Gombinyó
őstag
Magyarán akkor 3 nap múlva próbálkozzak újra a progival.
Thx! -
-
Zsolnay A.
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó ideje (több hónapja) a nem fogadott hívásoknál nem villog az értesítési led a család két NOTE4-én, a két 3s-n viszont igen.
A nem fogadott VIBER hívásoknál sem villog a led egyik telón sem.
MIUI GLOBAL stabil 10.2.3.0 (NOTE4), 10.2.2.0 (3S)
Nálatok működik rendesen?
Már átnéztem sztem az összes beállítást, de nem jövök rá mi a hiba.
Nagyon zavaró, hogy nem értesít a LED a nem fogadott hívásoknál, mi lehet az oka? -
kosinalajos
csendes tag
válasz
kosinalajos
üzenetére
-
kosinalajos
csendes tag
Kezdőképernyőn levő googe asszisztensre, asztalon balra megjelenő kártyákra íme a megoldás:
Asztalra hosszú bökés, majd megjelennek a widgetek, hátrérképek és a fogaskerék, azaz beállítások. Na itt a megoldás ;)[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=467Screenshot_2019_08_19_.png][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/19/467Screenshot_2019_08_19_.png[/img][/URL]
-
vadkörte
addikt
válasz
Haligali
üzenetére
"Ettől függetlenül úgy veszem észre, néha indokolatlanul gyorsan/gyorsabban merül az aksi (ami mondjuk 1,5 év után valahol érthető is), viszont az, hogy az Android rendszer "szopja" le, az továbbra is gyanakvással tölt el azt illetően, hogy esetleg az akkumulátor körül egy szenzor/egyéb áramköri alkatrész hibája miatti "pörgés" generálja ezt."
Nem törvényszerű, hogy 1,5 évesen szarakodjon az akku. A Note4-em is kb ennyi, ileltve inkább lassan 2 éves. Gyors pörgős még mindig, ha nem nyúzom nagyon akár egy hetet is elketyeg, de a 2-3 nap (inkább 3-4 nap) simán megvan.
Bár újabban a bekapcsológomb kezd szórakozni.
Én egy teljes clean install-t megpróbálnék még, vagy egy másik ROM-ot. (persze feltéve, hogy unlock-olt a bootloader és root-olt a telefon) -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Haligali
üzenetére
El szokott menni aludni a teló? Mert az utóbbi időben nálam is van olyan, hogy hirtelen sokat merül, akkor megnézem az akkuhasználatot és rögtön kiderül, hogy végig ébren volt. Olyankor restart kell neki. Biztos a google valamelyik szarját elcseszték megint és az b*ziskodik...
-
Haligali
tag
válasz
Haligali
üzenetére
Szia!
4 napja megcsináltam a gyári visszaállítást és ezidáig azt az "Alacsonyhőmérséklet-figyelmeztetés" üzenetet nem kapom, ráadásul ismét normális sebességgel működik, szóval eredményes volt az eljárás.
Ettől függetlenül úgy veszem észre, néha indokolatlanul gyorsan/gyorsabban merül az aksi (ami mondjuk 1,5 év után valahol érthető is), viszont az, hogy az Android rendszer "szopja" le, az továbbra is gyanakvással tölt el azt illetően, hogy esetleg az akkumulátor körül egy szenzor/egyéb áramköri alkatrész hibája miatti "pörgés" generálja ezt.Alea iacta est: keresem az utódot, egy Note 7 esetleg egy 9T képében.
-
ronin79
addikt
Jó tipp volt ez a LOS 16
note 4 a fiókban pihent már egy ideje, de most legalább hétvégén használni fogom egy kicsit. Mi9 Se-re még csak XenonHd van amit ugyan kedveltem note 4-en de még apró hibákkal sajnos. Mondjuk picit most fura a note 4 lassúsága a mi9 kistesojához képest de ezzel a rommal nem is annyira vészes, sőt jó kütyü még ez mindig 
-
Uthenger
aktív tag
Pár napja érkezett meg a mágneses usb-s kábel, és nem tudom hogy annak köszönhetően, vagy csak a véletlen műve, de most nem ismeri fel több gép több kábellel sem a telefont.
Rom csere volt, a mobilon letöltve, ha rendes kábelt dugok be a telefonba akkor is <500 mAh-val tölti töltőről is,
gépre rádugva is csak tölti, de 1 mp-nként elalszik a töltést jelző led és a telefon is pittyeg...Panel csere elég, vagy valami más gond is lehet?
Valakinél van esetleg elfekvőben 1 panel?Köszi
-
-
crok
Topikgazda
Advanced LineageOS 16 by LilBlinx
A ROM nincs szétcsicsázva, nincs szétreszelgetve,
nincs úgy nagyon "testreszabhatóság" se benne.
Egy sima LineageOS..
Magisk v19.3-al, SafetyNet pass, CTS profile & basic integrity pass.
GApps: minimál, saját konfig alapján a Nano és a Pico közt.
Balanszolt LOS használati profillal.Hétfő reggel 7.30-kor vettem le töltőről.
Most péntek este 22.00 után teszem fel töltőre 1%-on.
A kettő közt cca. 113 óra van, ebből 7 óra Screen On. Mindezt úgy, hogy:
- a készülék két éves volt Júniusban
- böngészem (Chrome, OH Browser, Via)
- fórumozom itt a PH!-n
- Gmail-ezem
- Index-et olvasok
- Telegram-ozom
- Messenger-ezem
- igen erős multitaszker felhasználó vagyok,
nagyon sokat lépkedek ide-oda az appok közt
(és egész jól bánik a futó appokkal, nem lövögeti ki nyakra-főre
bár én a zRAM-ot kikapcsolom Magisk modullal pl).
- viszont nem játszom
- és nem fotóztam (csak mérőóraállást..)
- de volt viszont pl. videonézés benne (gyerekmese, mp4, VLC)
- háttérvilágítás általában nappal 70..75%, este 35..40%
- ha van app frissítés töltöm le Play-ből
- állandóan van valamilyen nethozzáférés (Wifi 80% / 3G/H+ 20%)
- ebben most nem volt Bluetooth használat
- Google Maps-ben állandóan megy a helyzetmegosztás
- a helyzetmegosztás akkukímélő (csak cella+Wifi alapú)
(nem tudom mennyire ismert itt de elég nagy wakelock forrás egyébként)
Bugreport Battery Historian-hoz van ha kell valakinek,
BetterBatteryStats export is meg pár stat screenshot is.Szerintem ez talán már egy jó Pie, ami LineageOS alapú.
A dev. két verziót csinál: egy "sima" LOS16 és "Advanced LOS16".
Az nem teljesen tiszta még hogy miben Advanced az Advanced..ROM letöltés:
GitHub release oldal:
https://github.com/davidtrpcevski/Advanced-LineageOS-Releases/releases
Advanced Lineageos vagy Lineageos alatt az Assets részben van mindig a ZIP.
Vagy AFH:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=297900
(Van GDrive link is csak az nem biztos, hogy marad..)A dev. csinál egy kernelt is egyébként,
azt majd most tesztelem (Momentopolis a neve). -
ktomcat
senior tag
Köszönöm a segítséget! :) Annyi érdekesség még van, hogy most épp beindult és tegnap is ez volt akkor már épp írtam a fórumba hogy van ez a szituáció pont megjavult úgyhogy akkor elvetettem. Lehet valamiért csak esténként működik... Érdekes. Mondjuk most amíg ezt megírtam újra visszadobta
-
ktomcat
senior tag
Hát teli találat, vodás vagyok ezt elfelejtettem mondani fentebb.. ez így nem igazán fejlesztés a hálózatot tekintve 😅 köszönöm akkor most dilemmázok hogy mi legyen mert a volte mókolást nem csináltam még meg, csak bekapcsoltattam. Ha megcsinálom akkor rendbe jön vagy úgy is probléma van vele?
-
pluhm
aktív tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha Vodafone előfizetésed van, kapcsoltassad ki a volte-t. A napokban én is tapasztaltam, hogy nem megy H+ fölé a net (sim2-vel a Telekom káttyámmal eközben ment az LTE). Hívtam ügyfélszolgálatot, de semmi. Bementem a helyi vodafone boltba, SIM kártyát cserélték, de semmi. A vodás srác végső elkeseredésében kikapcsolta az előfizetésemen a volte-t, azóta szinte folyamatosan LTE-n vagyok. Azt mondta, volt náluk hálózatfejlesztés a volte miatt, de mivel a kínálatukban nincsen xiaomi készülék, a hálózatot más irányban optimalizálják....
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
H+ fölé nem akar menni a mobiladat pedig az lte mindenhol elérhető ahol megfordulok, erre van valami ötlet? Rr luis
Próbáltam az apn resetet, firmwarezést, és volt hogy csak az ltet adtam meg neki az adatforgalomban akkor felváltott gond nélkül és amikor visszatettem a szokásos lte/gsm/ stb stbre akkor is csak a h+ ment és hiába állítottam be az lte onlyt újra akkor mar nem ugrott át.. -
crok
Topikgazda
Van OrangeFox Beta
ChangeLog:
* Android Pie build system
* Use beta decryption codeOrangeFox-R10.0-BetaCrypto-1-Beta-mido.zip
Haladó kísérletezőknek.. óvatosan. -
Haligali
tag
először is köszi a választ

magam is azon a véleményen vagyok, hogy az akkunál egy szenzor adta meg magát...konkrét beázás nem volt ugyan, de az elmúlt másfél év alatt épp elégszer kaphatott olyan mértékű hőmérsékletváltozásokat, melyek mellett a sima párakicsapódások szépen elkorrodáltak valahol egy érintkezést, egy forrasztást, és természetesen az egyik ilyen állandóan ingadozó hőpont pont az akkumulátor környéke
most (mióta megvan az ELSŐ
) épp gyári visszaállítással próbálkozom (már vagy fél órája "pörög", minden látható ténykedés nélkül, szal valszeg be kell avatkoznom), de már nézegetem, mi is legyen az utódja...aztán, ha már csak tartalék a minősítése, talán felnyitom egy akkucsere érdekében 
-
crok
Topikgazda
válasz
Haligali
üzenetére
@vornia: ez is az a kategória amit max említeni volt értelme (azt hiszem akkor volt is, talán nem általam) de tudható volt (mert írta is) hogy ez nem egy hosszú életű valami lesz, csak proof-of-concept hogy bootol és működik egyáltalán.
@Haligali:
Még mikor írtál nézelődtem ezügyben de annyira ritka a dolog hogy inkább még nézelődtem. De beigazolódni látszik a gyanú: hardverhiba lesz és nemigen javítható gazdaságosan. Az egyik termisztor a telefonban valószínűleg hibásan működik (vagy maga a termisztor rossz vagy a csatlakozása, esetleg korrodált, esetleg vjz érhette?) és a telefon ezt értelmezi önvédelemből úgy hogy le kell lőni a telefont és esetleg restartkor nem engedi elindítani se hogy elkerülje a további sérülést.. max. annyi "szerencséd" lehet, hogy nem az alaplaján levő egyik szenzor hanem az akku szenzora és akkor egy akkurcsere még segíthetne. Monitorozgasd a telefont CPU-Z-vel (root nélkül is mutatja a hőmérsékleteket), amikor így szarakodni kezd nézd a hőmérsékletet és hogy melyik megy le nagyon alacsonyra és rázogasd a telefont, hátha csak csak érintkezés. Meglátjuk mit látsz, melyik termisztor rosszalkodik.(Nem egyszerű jellegű probléma az ilyen, legutóbb egy alaplappal jártam hasonlóan, úgy, hogy állandóan lelőtte a gépet nullára és a BIOS-ba beírta hogy túlmelegedés miatt lelőtte a gépet, sípolt is mint az őrület restartkor.. aztán szétszedtem, majd vizsgálódtam, minden szenzor normális értéket mutatott, semmi se melegedett.. aztán rájöttem, hogy egy púpos kondenzátor lesz a gond.. csere, 150Ft + 15 perc, azóta is hibamentes (koppkopp).)
-
vornia
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Az egy nagyon-nagyon régi ROM, egy port volt csak ezért nem volt említve itt, van XDA thread-je is és még a Havoc (kitett) maintainer-e csinálta. Vagy 2..3 build volt csak és a legutolsó 11 hónapja lett kiadva, ha olvasod az XDA oldalt akkor látszik is hogy "experimental, most likely broken" szóval inkább csak PoC volt hogy működik a Pie Mido-n. Természetesen nem ajánlom.
-
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, meg mindent, ez a fórum nagyon pörög.
Sikerült jó áron egy Mate 20 Pro-t szereznem, ezért váltok. Pacsi. 
-
vadkörte
addikt
Sosem okozott problémát a PIN és társai, de igazat adok Neked. A fórumban is volt rá példa. Nem is értem, miért hagytam ki...

Kap még egy esélyt majd az RR, mert a leírásai alapján tetszik, de nem most. Mára a lényeg annyi, hogy legyen egy működő telefonom.
Tulságosan fárad vagyok a mókoláshoz és túlságosan tele a f***m a mai nappal (meg az összes rohadék területfelügyelővel, mocskos patkány banda...) és kár lenne, ha a telefon a falon fröccsenne szét -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
Mentés előtt MINDIG törölni kell az ujjlenyomat, PIN, egyéb vackokat. Az OrangeFox-ban van külön amúgy funkció arra hogy törölje az összes ilyen key file-t de a Mega tárhelyemen a Flash toolkit-ben a TWRP könyvtárban is ott vannak ezek (passreset, rmpass) meg a Logout blogomban is le van írva mit kell törölni.
Tedd vissza a mentést és töröltesd a "ROM security"-t OrangeFox-ban.
Az RR járt a héten a telefonomon, nálam ilyen sicher nem volt. Mentésed van, csak ki kell pofozni, de utána.. nem tom', én csak nekiesnék mégegyszer amúgy, hasonlót se látok se XDA-n, se Telegramon.
UI: Az AEX se rossz ám, hajjajj de nem ám, ki is maradt a nagy felsorolásból!!
Csak mostanában kicsit bizonytalan időközönként frissül, annak ellenére hogy 6.6 changelogjában kifejezetten kitértek rá hogy ez nem így lesz a jövőben, de ugye még nem telt el egy hónap se. -
vadkörte
addikt
Egyelőre óriási csalódás a Resurrection Remix.

Az Official-lal próbálkoztam. Full wipe (vendor-t kivéve, azt nem mertem) után simán telepedett, OpenGapps ment mellé. Indulás és minimális beállítás után az mSD-t hektikusan látta (Sincerity féle 128GB SanDisc, a crDroid problémamentesen kezelte) Hol látta, hol nem. A saját appjai is FC-oltak (simán csak kiléptek) a TiBu már el sem indult, se apk-ból telepítve, se a market-ről letöltve.
Ezek után Orange mentést visszatöltöttem, mondván, hogy az legalább működik, de ez a szemét nem fogadja el a kijelzőzáram PIN kódját. (ujjlenyomat+PIN kód a zár)
Most szedem le az 5.6-os crDroid-ot...
-
crok
Topikgazda
válasz
Mano66
üzenetére
Nyomkodd végig mindkettőt aztán eldöntheted ( :
Mindkettő jó lesz. Luis build kétnaponta van frissítve : D -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
+1

-
ktomcat
senior tag
opengapps micro csomagokkal operálok jó ideje
Én nem tapasztalom ezt a beakadást egyelőre amit tegnap írtál, sőt a kernel mókolás nélkül még jobb is az akkuidőm mint előtte.
bár a google assistant csak meghallgatja a kéréseimet, vissza már nem szól, de ez már a buildes problémák előtt is volt miután visszatértem havocról, egyelőre nem zavar mert nincs akkora szükség rá -
crok
Topikgazda
Na. Hogy miért nem szoktam hozni mindenféle ROM-okat meg egyebeket, miért nincs megemlítve minden egyes "noname", innen-onnan portolt MIUI Oreo/Pie és miért vagyok óvatos ha látok valamit... .. .
Mert sokszor túl nagy a hype és vannak kevésbé megbízható, kevésbé kitartó emberek meg olyanok, akik egyszercsak tegnapról holnapra kiszállnak..
Így van most a Descendant ROM-al is, nem említettem itt hogy van ilyen (nem toltam továbby a hype-ot) mert valami hiányzott.. a nyers stílus átment előbb furcsába, aztán inkább nagyképűbe talán.. nade tegnap úgy nézem a maintainer/dev azt mondta hogy akkor Sayonara.. XDA thread nyitása: 2019 Június 15, viszlát bejegyzés kelte 2019 Augusztus 12.. még egy hónap se volt. keletkezett összesen 4 build.
Szivesen megosztom az ilyeneket is ha akarjátok (már úgy értem az olyan híreket/ROM-okat/kiegészítőket amik szalmalánggal égnek szerintem) csak én ilyet magamtól nem ajánlottam egyszer se senkinek, mert utána úgyis vált az ember, utána úgyis be kell lakni a telefont megint és megint és megint és.. szóval én nem láttam értelmét hogy olyat ajánljaki ki amiről majdnem biztosan tudom (vagy érzem..) hogy plusz munkát fog adni annak aki elkezdi használni. De ha akarjátok akkor megosztom az ilyesmit is, nekem semmibe nem telik átemelni amit olvasok, látok, hallok.
-
crok
Topikgazda
Nagggyonjó.. A mai kiment Google Play Services update után úgy néz ki, hogy a Google Play Services megint sok embernél beakad és aktív marad, nem engedi aludni a készülékeket.. mertít.. ha ilyet tapasztaltok akkor törölni kell a Google Play Services adatait, megállítani, majd a készüléket újraindítani. Egy ideig jó lesz, újabb frissítéskor remélhetőleg már javított Google Play Services jön le..
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Nincs értelme se megpróbálni, mert az a program úgy van megírva hogy kvázi bolondbiztos, vagyis ami bele van fejlesztve mint készülék és benne van a listájában és azzal működik (vagyis csak Xiaomi kódnevek vannak benne, a letöltési linkek is úgy vannak megírva meg a parancsok is) mással nem fog menni mert az adb device ellenőrzésnél olyan készüléket fog csak látni amit "nem ismer".
Az előző kérdésre a válasz pedig hogy ugyanazt csak nem mindegy hogy utána mit csinálsz vele, mert az is lehet olyan mint a Xiaomi, hogy a BL unlock "egyedi kódos". A Mi Unlock is csak egy fastboot wrapper ami ellenőrzi a Mi fiókok és a telefon viszonyát, aztán kér kódot meg lefuttatja a megfelelő fastboot parancsot. De megnyugtatlak, hogy a miflashtool is csak egy borzasztóbuta frontend ami semmi mást nem csinál mint a fastboot ROM-ban levő bat (vagy bash shell..) parancsfile-okat lefuttatja amiben ugyanolyan fastboot parancsok vannak amiket amúgy te is kiadogathatnál kézzel - csak "kattintgatni könnyebb". A bash .sh-t lefuttatva simán flash-eltem a telefonra fastboot ROM-ot linux bash alól, aztán megcsináltam ugyanazt kézzel is - ha kellenek a parancsok könnyű kiszedni file-okból. Egyszer volt itt olyan (Imi1981), aki markw recovery ZIP ROM-ot tett fel a mido-ra (Redmi 4X a Redmi Note 4X helyett, ugye, egymás alatt voltak a linkek, miuihu volt amúgy de mindegy is) és az átírta a fastbootban látható nevet markw-re mido-ról.. azt úgy kellett visszarángatni hogy kinéztünk egy fastboot ROM-ot, kicsomagolta, töröltettem a parancsfile-okban az eszköznévellenörzést így a mido-ra ami magáról már sajnos azt mondta hoyg markw simán rápattintotta kérdés nélkül a mido fastboot ROM összes partícióját.. utána már mido volt a mido ( : Mehetett rá a MIUIHU ROM : D Na jól elkanyarodtam a végére.. bocsi. Szóval csak annyit akartam mondani ezzel hogy nem kell ezt túlmisztifikálni. Buta szkript mind.. a parancsokat te is ki tudod adni. A szép tool-ok pedig szépek és le a kalappal a készítők előtt mert sok munkaóra van benne és nagyon meg tudja könnyíteni az emberek életét akik nem akarnak belemenni a parancssorba - de akkor is ugyanazt csinálják a végén, csak a legtöbb ember jobban szeret kattintgatni ( :
-
vornia
senior tag
Croc segíts kérlek.
Ugyan más típusú.telefon (sharp aquos S2) de,mi a különbség ha cmd alól adom ki a "fastboot oem unlock" parancsot,mintha a fejlesztői menüben aktívvá teszem az OEM unlock opciót?
Köszönöm előre is! -
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Semmi fancy, semmi RR szintű. Nincs külön menüpont a beállításokban vagy ilyesmi.. de van pl. akkukímélő helymeghatározás ami ugye a Pie-ból (AOSP) ki lett alapból gyalulva.
Nincs benne force encryption mint pl. a MSM Extendedben. szóval
percek alatt ki is próbálhatod mit tud, milyen menüpontok vannak:
- csinálsz egy teljes mentést TWRP-ben/OrangeFox-ban
- csinálsz egy clean install-t a ROM-al (wipe-olsz amit kell, GApps se kell)
- bebootoltatod a rendszert, szétnézel
- ha készen vagy akkor TWRP-ben/OrangeFox és wipe: system, data, Dalvik/ART cache, cache, vendor és visszateszed a mentését ezeknek a partícióknak: data, system, vendor, boot (többi alapvetően ki is maradhat) és restart majd visszajön szépen a rendszered. Így szoktam én is szétnézelődni. -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
Ahogy [lAyCsI] írja, nekem volt egy "ajánlásom", az elején több a customization.. de amúgy most én feltettem a LOS 16 LilBlinx-et és egyelőre - ugyan csak pár nap után, de - meg vagyok vele elégedve.
crDroid
most jött ebben a pillanatban az update:crDroid Pie OFFICIAL
(12th July 2019)crDroid Version: 5.6
Build Type: Stable
Build Date: 07/12/2019
Maintainer: @czynotChangelogs -
* Add new mido blobs
* Upstream to RR trees
* Added XiaomiParts
* Update translations
* Statusbar notification ticker
* Fix QS tiles
* Add more QS tiles
* Improve SmartNav
* Add new animationsCredits -
* @AliHasan7671 for RR trees
* @penglezos for Englezos kernel
* Every alpha/beta tester -
crok
Topikgazda
Összefoglaló -> crok logout blogja -> F3 keresés -> "akinek nem alszik a telefonja" leírást elolvasni és megcsinálni.
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Olyan bajom van nekem, hogy a telefon nem hajlandó lemenni deep sleepbe, állandóan pörög a proci ami azt jelenti, hogy így elég gyorsan merül is. Az akkumulátor és teljesítmény szerint a fogyasztásom 51%-át az android rendszer illetve a 21%-át az android teszi ki, tudom ezt esetleg jobban leszűkíteni, hogy mi az amit ki kellene lőnöm, vagy ez már így marad
rom: 10.2.3.0 (NCFMIXM) Köszi a válaszokat.Üdv DCS
-
vadkörte
addikt
Üdv Mester!
A crDroid-ról lehet tudni valamit? A v5.6 fog mostanában frissülni. (tudom, hogy a fejlesztő kilépett és új srác van mögötte, csak kérdezem, hogy foglalkozik-e vele még valaki)
Ha nem, mi a legsmooth-szabb 9-es?
(v5.4 fut a telefonon, de kezd bizseregni a tenyerem...
) -
Én mondtam hogy dobozból kivéve egy csepp frissítésen sem esett át a készülék.
Köszönöm szépen a tippeket, végig próbálom a dolgokat.Bár ezek a bootloader nyitás, custom recoevry és Magisk root dolgok azok amikhez én nem nyúlok. Szégyen vagy sem de nem értéke én ezekhez meg nem is érdekelt soha.

-
crok
Topikgazda
Na Havoc.. megint:
#### Havoc-OS v2.8 Official Build ####
Xiaomi Redmi Note 4 (mido) Update 11-08-2019
Maintainer: @sagarrokade006
Changelog:
• Merged August Security Patch
• Added ability to restrict app vpn usage
• Added translations for Text Clock
• Enabled OP gestures on keyguard
• Improved Dynamic gaming mode
• Updated prebuilt apps
• Other fixes and improvementsDevice Changelog:
* All Latest Zeelog Changes MergedAsszem' van OTA is.
Ahogy látszik van új maintainer.. a gond csak annyi, hogy a build után elejtette a telefont és berobbant a kijelző.. szóval most megy a gyűjtés ha jól látom.. nincs szerencséje ennek a ROM-nak..
-
crok
Topikgazda
válasz
latya73
üzenetére
Na várj mert akkor nálad zavar lehet a verziókövetésben.
Az amit te ott láttál a Mega linken az RC - az nem is lehet jobb mint az R10 stabil.
Nincs a telefonra R10.1, valószínűleg csak a fura jelölés zavart meg.
Alpha x -> Alpha y -> Alpha z -> Beta x -> Beta y -> Beta z -> Release Candidate x -> Release Candidate y -> Release Candidate z -> Stable Release
A Release Candidate "stabilabb" és "kiadásra jelölt" vagyis kvázi bugmentes de nem a stabil kiadás - és itt most amúgy is sokat nyúltak bele még két RC verzióval a stabilba. -
crok
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ó, a jó kis stabil V8.2.10.0.. Még Marsmallow, MIUI8. Az szerintem a legjobb gyári ROM volt csak nagyon eljárt felette az idő.
Na az van, hogy akkor vagy a klasszikusnak mondható zajszűrés gond van vele (mikoris túl erősen szűr a telefon és semmi se marad belőle) vagy a mikrofonnal lesz valami.
Mivel borzasztórégi a ROM (2+ éves..) így a régi hibák is játszhatnak, mint pl:
VoLTE miatt rossz a hang - letiltása:
Settings > SIM card & mobile networks > VoLTE enabled > disable
Google Assistant letiltása (a.k.a. "OK, Google" letiltása):
Google Settings > Search & Now > Voice > “Ok Google” kikapcsolása
vagy töröld/tiltsd le a Google appot ha nem használod (én töröltem anno).
Ezeken kívül csak root-al lehet a "fluance"-t állítani
(ez a "zajszűrés" de nagyon ímmel-ámmal jó megoldás..)Mikrofon ellenőrzés: előtte óvatosan (nem sűrítettlevegő spray-vel!) meg kell takarítani a mikrofonokat, lehet szösz ment bele vagy ilyesmi. Utána a tesztmenüben (tárcsázó -> *#*#MIUI#*#* vagy ha jobban tetszik *#*#6484#*#*) keresd meg a mikrofontesztet: beszélni vagy fújni kell az alsó mikrofonba és a kilengő mutató jelzi majd hogy zöld-nem zöld, jó-nem jó. Tisztítás után legyen rendes hívásos tesztelgetés. Ha ez a teszt itt nem ad jót (mármint a tesztmenü).. akkor az a mikrofon hibás lesz, nem is kell továbbmenni.
Zajszűrésre: mivel tokban van a telefon - azt mondtad - szóval ezen az összefoglalóban is levő képen alul levő részben a felső telefon (ami Global SD) ott 3 dolog van, sorrendben: 3.5mm jack, infraport és a zajszűrésre használt mikrofon. Na, azt le kellene ragasztani (paraszt de ezen a ROM-on úgy emlékszem még simán működött). Na, mivel tokban van így egy apró szigszalag vagy bármi nem is fog látszani, így kéne megpróbálni használni. Ha ez nem.. akkor frissítés, de az nem lesz egy menetes.. mivel összesen 2 MIUI verziót és 1 Android főverziót is váltani kell, így erről a ROM-ról min. huhh talán 6 ROM-ot lenne tanácsos egymás után feltenni (a V8.2.10.0 az utolsó Marsmallow, szóval először V8.5.4.0 ami már majd Nougat lesz de még MIUI8, aztán V8.5.8.0 ami már Nougat és az utolsó MIUI8, aztán V9.0.3.0 ami az első MIUI9, aztán V9.6.3.0 ami az utolsó MIUI9, aztán V10.1.1.0 ami az első MIUI10 és utána V10.2.3.0 ami a mostani utolsó stabil - lehet overkill, de én így csinálnám - itt minden említett ROM linkje fent van, sorrendben).
Vagy bootloader nyitás, custom recoevry és Magisk root majd valamelyik modul a moduljaim közül de azt át kellene alakítani hogy működjön a mostani Magsik-al mert még akkor írtam mikor V12 körül volt most megy V19.3-nál jár és volt vagy 4 template-módosítás... .. .
-
Haligali
tag
Üdv!
A telóm rettentően belassult és újabban látszólag ok nélkül kikapcsol, ami után alig akar visszajönni a rendszer: elindul a boot, megjelenik az MI logo és kikapcs. Van, hogy beadja a Reboot system/Wipe data/Retrun main menü ablakot, de innen sem indul el. Fél óra vagy fél nap szórakozás után aztán azért csak elindul.
A legújabb tünet: kiírja hogy Alacsonyhőmérséklet-figyelmeztetés....ilyennel találkozott már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos fejegységek
- E-book olvasók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Parfüm topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmvilág
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus - 256 GB - kék (338) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(amúgy nem, nem lehet)
Ez elég bevállalós volt
note 4 a fiókban pihent már egy ideje, de most legalább hétvégén használni fogom egy kicsit. Mi9 Se-re még csak XenonHd van amit ugyan kedveltem note 4-en de még apró hibákkal sajnos. Mondjuk picit most fura a note 4 lassúsága a mi9 kistesojához képest de ezzel a rommal nem is annyira vészes, sőt jó kütyü még ez mindig

nagyon egyedül vagyok :'(

Felrakod mellé az ENglezos kernelt, meg egy magisk, és arany élet. Legstabilabb romom eddig.