Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
A mai official LOS16 build-be egészen sok dolog változott a changelog szerint.
Gondolom majd átkerül a többsége a LilBlinx féle LOS16-ba is.De van ám mára crDroid 6.3 frissítés is!
crDroidAndroid-10.0-20200211-mido-v6.3.zip
Changelog itt.
Fontos: Ne használjátok az OTA-t ehhez a frissítéshez! -
csurgoi
aktív tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Megoldódott az újjlenyomatos belépés.
Ugyan volt érvényes újjlenyomat mintám, amivel fel tudtam oldani a képernyőzárat, de a Smartban alkalmazás ezt valami miatt nem érzékelte.
Felvittem egy új mintát és ezután a Smartbank beállításoknál a PIN alatt megjelent egy új menüpont az "újjlenyomatos azonosítás" -
-
csurgoi
aktív tag
Megvan a válasz:
https://24.hu/tech/2019/10/26/samsung-galaxy-s10-note10-ujjlenyomat-olvaso-otp/
Az OTP letiltotta ezt a funkciót! -
ktomcat
senior tag
Hát végül nem vártam meg a Qt, meg nem is értem miért vártam hogy feltegyem az aicp-t, sokkal jobb mint az RR, ezen látszik hogy foglalkoztak vele
Hasít és teszi a dolgát a rendszer minden működik annak rendje és módja szerint ahogy kell
Valaki hiányolta a full screen caller photot, ebben van az is -
csurgoi
aktív tag
Hol tudom beállítani higy az OTP Smartbankba újlenyomat olvasóval lehessen belépni és nem PIN kóddal?
Már mindent végigböngésztem a Beállítások menüben és a google, de sehol sem találom a megoldást.
Pedig már müködött nálam, csak miután ROM-ot frissítettem azóta csak PIN-el tudok belépni. -
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Igen, ezért is tették EOL-ra a Xiaomi.EU-nál az összes Android 7.0 és alatt a levő készüléket még majdnem egy éve (Mar 16, 2019), a mienk ugye gyárilag 7.0.. és az is maradt..
-
vornia
senior tag
-
csurgoi
aktív tag
Az utóbbi időben nem foglalkoztam a változásokkal.
Jól látom hogy a globál ROM-hoz van satbil MIUI11-es az EU-s-hoz pedig nincsen?
Nekem 10-es EU-s ROM van rjta és semmi gondom vele.
Érdemes csak a 11-es miat visszaváltani a globálra?
Vagy annyi előnye nincs a 11-nek a 10-el szemben? -
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Magisk topic osszefoglalo, rootbeer mit mond? Pixel megvmindig? Az SELinux permissive most, nem? Arra is van trukk.
-
aytukabozs
addikt
Megint hello.
Nagy szériában vagyok;
most vettem észre hogy a dirty flash óta, megint nem megy a my raiffeisen app.
Magisk app hidolva, magisk hide rá van küldve, safety net check is okés.
wtf? -
crok
Topikgazda
crDroid 5.11 Pie frissítés - nem tudom ki használja még de jól néz ki..
v5.11
build: 20200206
https://sourceforge.net/projects/crdroid/files/mido/5.x/ -
crok
Topikgazda
LOS16 LilBlinx update - LineageOS 16.0 07/02/2020
- February security patch- Synced latest LineageOS sources as of 07 February 2020- Synced with latest Zeelog's device tree and vendor tree as of 07 February 2020- Synced kernel with latest CAF Tag, Google's android-3.18 and WLAN Prima as of 07 February 2020- Merged latest CAF tags as of 07 February 2020 -
crok
Topikgazda
For the record:
Gyári BN43 akkuról közeli kép,
ha kellene összehasonlításhoz rendeléskor:
Gyártója: Sunwoda Electronic Co., Ltd.Gyártó és sorozatszám (S/N):
- SW-vel kezdődik (és Sunwoda a gyártó)
- DS-el kezdődik (és Desay a gyártó) mint ez a Speedshop-os, vagy ez az AliExpress-es
- meg van elvileg counterfeit ami ugyan felirat szerint Sunwoda által gyártott de a serial meg DSBN43-al kezdődik.. fordítottat még nem találtam/láttam, lehet van. Én az első kettőben bíznék jobban ha gyárira akarnék cserélni.Amire még figyelnék: gyártási dátum az akku alján a sorozatszám (a képen nálam 2017/02/02), lehetőleg olyan helyről érdemes venni (még ha drágább is kicsit) ahol ez a dátum minél "frissebb".
-
ktomcat
senior tag
Az RRnek úgy tűnik vége.
-
aytukabozs
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Ha nincs akkor OK!

@4pda belépés ha kéne: nem is kell tudni a jelszót, még a bejelentkezéshez se.. vagyis a trükk.. ha nem tudod a jelszót akkor nyilván jelszóemlékeztető, GTranslate segít, majd a kövekező belépéskor a belépési oldalon kitöltöd a nevet + jelszót + van egy checkbox hogy "nem tudom megadni a capcha-t" és küld neked egy emailt az egyedi belépési linkkel (ha jó a név+pass) és emailben a linkre kattintva be is léptet (:
(Leírtam mert így vissza tudom majd keresni ha valakinek kellene)
-
aytukabozs
addikt
Már nincs semmi

De ehez kellett hogy beírjak ide, és rákérdezz a modulokra.

Elméletileg van a hőskorból 4pda regem, de egyrészt nem emlékszem a jelszóra, másrészt akkoriban még nem volt captcha, szóval mindenképp meg vagyok mentve attól hogy mindenfélét összevissza flashelgessek.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nekem a GCam (Arnova8G2 verzió: 8.3 build: 5.1.018.....) tud 60 FPS-t AEX romon.
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Bakker, mondom hogy MIUI-ra, ott van benne a 4pda leírás címében a végén, hogy (Android N) - remélem van TWRP mentésed... .. . Még jó hogy nem léptél be és töltötted le (azért mondja hogy 404 mert nem vagy belépve.. megy ha be vagy lépve) és flash-eltél összevissza mindenfélét, mondjuk megmagyarázza hogy miért van most az ami

-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Elvileg.. Úgy néz ki talán igen de szerintem MIUI-n..
De ilyesmiben nem mélyedtem el, sose érdekelt. -
aytukabozs
addikt
"nem emlékszem mikor, és minek aktiváltam :/"
Már rémlik mi történt.
Feltettem ezt az appot, de hiába váltottam a kamerát 60fps-re, 30-ba rögzít
ahogy az opencam, meg a többi is.
(Aztán modulokat próbálgattam hátha valamelyik megoldja,
de ezek szerint fent hagytam valamit amit nem kellett volna.)
Valahogy elérhető egyáltalán a 60fps? -
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
De lehetne, de az csak egy apk volt, nem? Semmi ZIP-et nem látok.
Írtam hogy tudtommal ilyet csak úgy lehet összehozni ha spec. XML-eket átírsz.
Szóval akkor önts kérlek tiszta vizet a pohárba: mit is csináltál eddig pontosan? -
aytukabozs
addikt
Nem. Nem lehet hogy a kollega úr által idedobott zip berhelte meg?
szerk.
Hmm, nem is zip volt hanem APKszerk.2.
ok. my fault meg user error és mea culpa!!
Mégis csak volt egy kamerás magisk modul
amit nem emlékszem mikor, és minek aktiváltam :/sry vagyok
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
A "helyesen forog-e a kép"-et úgy értem:
Működik a gyro a telefonban? Elfordul a kép ha bekapcsolod az automatikus forgatás funkciót?persist.camera.HAL3.enable=1
persist.camera.eis.enable=1Ezeket te adtad hozzá a rendszerhez?
-
aytukabozs
addikt
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
[Közben szerkesztettem, szóval:]
Moment, PE-d van, igaz? Camera2API-val csináltál valamit külön?
Magisk Modul-al vagy MagiskHidePropsConfig-al?
Terminálban ez mit ad vissza?
getprop | grep -i camera
Meg amúgy helyesen forog a kép ha forgatod a telefont? -
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nincs annak az appnak a beállításaiban mirror camera menüpont?
Moment, PE-d van, igaz? Camera2API-val csináltál valamit külön?
Magisk Modul-al vagy MagiskHidePropsConfig-al? -
Fiam Note 4-ese döglődik, a kijelző már hónapok óta betörve, most az töltőcsatlakozó kezdett el szarakodni, az akkuról már nem is beszélve.
Ki milyen készülékre vált(ott) vagy váltana ma Note 4-ről?
-
crok
Topikgazda
..És tényleg úgy tűnik valamikor visszakerül a global ROM-okba a téma alkamazás
max. május közepéig
-
crok
Topikgazda
-
-
crok
Topikgazda
válasz
KisSarkany
üzenetére
contacts.google.com
Itt nezz szet hogy minden jol nez-e ki.
Meg azt megnezted/megcsinaltad amit a Kontakt app beallitasairol irtam? Rendezes, meg mi legyen elol?
-
KisSarkany
csendes tag
Nekem nincs ilyen, hogy keresztnév, stb...
Van egy mező, amibe a nevet lehet írni, egy másik amibe a céget
egy harmadik Title felirattal, ezeken felül vannak olyan mezőim vannak, amibe telefonszámokat lehet írni, kiválasztva, hogy mobil, work, home, stb...
Az indexelést újra lőttem, de nem hatotta meg
-
Faby
senior tag
Szomorú vagyok, a kétfajta csengőhangot nagyon megszoktam, szeretem. Majd kutakodok tovább, hátha találok olyat, amiben benne van.
Egy jó régi hozzászólásodban írtad:
AOSP Extended 6.1 changelogja szerint lesz külön csengőhang support SIM-enként
Ezt meg tudnád erősíteni, vagy bárki más?
Illetve továbbra is áll a kérdés, van-e olyan custom rom, nem miui, amiben benne van ez a fícsör?Valamint:
Hívásrögzítő működik, és integrálva van a tárcsázóba, nekem az automatizmusa hiányzik.
Miuin úgy volt beállítva, hogy az ismeretlen számokkal folytatott beszélgetéseket automatikusan felvette, hasznos volt pl ügyfélszolgálatos beszélgetéseknél. -
crok
Topikgazda
válasz
KisSarkany
üzenetére
Rendesen vannak a kontaktjaid kitöltve (tahát keresztnévnél keresztnév, családnévnél családnév) vagy kvázi random? Mert arra tudok gondolni, hogy "rossz" mezőben keres vagy a kontaktlista indexelés összeakadt:
Ezzel a két beállítással lehet játszani:
Contacts app - settings - sort list - given nameContacts app - settings - view contact name as - given name firstÉs ezzel az indexelést újralőni:
Contacts app - settings - more - rebuild indexNekem sose volt ilyen gondom - viszont az én kontaktjaim mind rendesen vannak kitöltve.
-
KisSarkany
csendes tag
válasz
KisSarkany
üzenetére
Sziasztok! Bocsánat, hogy ilyen erőszakos vagyok, de nem kaptam választ a másik kérdésemre és fontos lenne nekem.
Amikor telefonálni szeretnék és rákeresek egy névrészletre, akkor sok esetben nem találja meg a névjegyet, pedig biztos benne van a telefonban. Már mindent felfrissítettem
Redmi note 4, 7.0NRD90M android, Stable 11.0.2.0(NCFMIXM) MIUI, 3.18.31-pref-g040a88f kernel
Merre induljak? próbáltam a neten keresni, de nem sokra jutottam
-
crok
Topikgazda
SIM-enként szerintem nincs csengőhang..
Ne keresd.. A MIUI-ban a MIUI saját rendszerappja a hívásrögzítő, a 2019 áprilisi Play takarítással ugye el lett takarítva a Play-ből egy csomó app ami hívásrögzítésre vagy SMS mentésre volt kihegyezve.. marad max a root + pl. a Cube ACR vagy a root + nem-Play app: sokat emlegetett ACR UnChained.
-
Faby
senior tag
Mókolás hiányom volt, így elővettem a Note4-et.
Felment rá a legújabb TWRP, és az offical 16.0 LineageOs (lineage-16.0-20200121-nightly-mido-signed.zip) innen.Egész jól be tudtam lőni a kinézetét a Nova Launcherrel ( a Trebuchet nem jött be, a Pixel meg állandóan FC-zett), eléggé gördülékeny a rendszer.
Viszont ami nálam deal breaker, hogy nem találom a külön-külön csengőhang beállítását a SIM kártyákhoz. A beállítás>hang>speciális menüben csak egy hangot tudok kiválasztani, és mindkét kártya azzal csörög.
Úgy emlékszem, régebbi ROM-okon ez így volt, de rémlik, mintha megoldották volna. Vagy mégsem? Ha ez itt nem megy, melyik nem MIUI custom rom tudja?
Illetve még egy, ami a miui után hiányzik, az automatikus hívásrögzítést sem találom. Merre keressem? -
ktomcat
senior tag
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, a probléma megoldódott a régebbi erste appal!
-
ktomcat
senior tag
-
Tidzsi1953
tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nem tudom, megoldódott-e már az Erste Mobilbank problémád.
A legutolsó frissítéssel nálam is fekete képernyő, amit a 3.2.0 verzió okozott. Egy előző mentésemből visszatértem a 3.0.3 verzióra, amivel azóta is működik!
Ha kell szívesen felteszem a datára.
Ui: Miui-n vagyok, Epic ROM
-
-
ktomcat
senior tag
Köszönöm szépen a segítséget mester, ha aicp alatt megy akkor nincs kérdés, este megy fel az aicp (hamár vannak pie buildek és a q is láthatáron van) mostmár nem várok tovább
Erste banktól egy programozóval is emailezgetek közben de szerintem amint kiderül hogy rootolt custom romon vagyok egyből dobni fog
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
AICP ROM + Magisk 20.3, feltettem az appot, Magisk Hide listára feltettem (és nálam a Magisk Manager Hide nálam alapból be van kapcsolva) és kéri a belépési adatokat. Tudom hogy most ez nálad nem sokat segít de hogy más ROM-on megy így valami olyasmi lesz ami valamelyikbe bekerült, valamelyikbe meg úgy néz ki hogy lehet hogy nem.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
Ha a Magisk Manager Hide be lenne kapcsolva akkor még ennyit se sírna.
Meg ha valami olyan lesz ami azóta kb. sok custom ROM-ba bekerült (valami olyasmi amit mindenki vagy nagyon sokan cherrypick-eltek) akkor csak azért releváns a dolog mert nálad a LilBlinx Advanced LOS16 régebbi (Október 20-n jött ki az utolsó és ezzel még nincs gond) mint amióta neki előjött a dolog (azt írja december óta gond) a MIUI meg ugye még mindig csak Nougat..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha van ANR akkor van lehetőség FC-re - vagyis legalább lenne valami nyoma a logcat-ben - esetleg csinálj egy logcat-et (MatLog, Logcat Extreme, 3C Logs..) és|vagy generálj egy bugreport.zip-et (Logout blogomban keress rá hogy "bugreport") és juttasd el - belenézek, hátha van benne valami amit elkap a tekintetem..
-
ktomcat
senior tag
Persze az is be van kapcsolva (a telekom app már régebben rákényszerített
).. Elindítom és csak a sötétség fogad, aztán van hogy kiírja hogy not respoding, van hogy nem.. Az ügyfélszolgálat nagy nehezen reagált a store-os értékelésemre, de érdemben nem csináltak semmit eddig, amikor még decemberben írtam nekik akkor visszaírtak hogy igen tudják hogy IOSen probléma van az appal (mindezt úgy hogy azzal indítottam a mailt, hogy androidon vagyok..
) A pixel experience topikjában láttam egy magyar kollegát akinek ugyanez a problémája, úgyhogy gondolom nem rom függő maximum custom rom
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha a root lenne a baja arról azonnal szólna.
De remélem a Magisk Manager Hide is be van kapcsolva
(Magisk topik - összefoglaló - F3 / keresés - "gyorstalpaló" rész). -
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Az erste mobilapp másnak se működik december óta? MIUIn működik, csak rohadt lassan tölt be, de RRen azóta semmi életjel... Természetesen hide-olva van a magisk előle
-
crok
Topikgazda
Érdekes, mert ezek mind a Chrome-ot használják.. Chrome Beta, Chrome Dev és a Chrome Canary is csinálja? Lehet dolgoznak már a dolgon csak még a stabilban nincs benne a fix?
-
crok
Topikgazda
Nem kell ha nincs vele gondod - mivel fut a rendszer egészen biztosan nem Marshmallow időkből származó a firmware ami a készüléken van (mert akkor nem menne a RIL), visszaolvasva az utolsó utalás amit itt írtál az egy MIUI 9 dev ROM volt (ami amúgy nem gyári
) még 2017-08-13-n amivel már nem volt gondja semelyik Nougat vagy feletti custom ROM-nak. Ha nem akarod nem kell frissíteni. Az LTE meg GSM kezelés miatt lehetne értelme, vagy ha BT gondok lennének.. vagy bármi olyan dologgal lenne gond ami tipikusan hardverközeli problémára vezethető vissza. -
aRm1n
aktív tag
Nem, másban nincs hiba. A crDroid alap böngészője is hibátlan. Két Magisk modul van fent, az egyik az Adaway miatt bekapcsolt Systemless Host, a másik egy Quick Switch nevű, bár ez nem működik egyébként sem, kikapcsolom aztán hátha... Kernel nincs módosítva, játék nincs a telón, de más appban sem jelentkezik a hiba.
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Bármit csinálsz nyilván backup backup backup.
-
crok
Topikgazda
válasz
aytukabozs
üzenetére
Csináltál-e még valamit? Mert ez kb. csak egy (vagy két) spec. XML átírásával hozható össze.. vagy az app-an van olyan menüpont hogy video vagy image rotate? Ha nem, akkor ROM dirty flash..
-
aytukabozs
addikt
fejen álló kamera, valaki?

-
crok
Topikgazda
válasz
helixP
üzenetére
Hahó!
Pattintasz fel egy TWRP 3.3.1-0-t,
aztán ha Lineage párti vagy akkor LOS16 LilBlinx
ha meg inkább AOSP-közeli akkor AICP vagy AOSIP
meg mivel nem tudom mikor volt utoljára MIUI rajta így egy friss firmware se árthat neki, mondjuk a legutolsó globál stabilból készült V11.0.2.0.NCFMIXM vagy találsz még sokat Mega tárhelyemen a FIRMWARE mappában (pl. a globál stabil V9.6.3.0-ból kiszedett pl. Fudinak anno nagyon bevált). -
helixP
nagyúr
Szia crok!
Visszatértem egy kicsit, szekrényben felvő Note4-et szeretném formába hozni, azonnal bevethető vésztartaléknak
Kérhetek egy kis segítséget?
Melyik a legstabilabb custom most? Elég 9-es alapú is. (LOS, Crdroid, akármi
)
TWRP-ből szedem a 3.3.1-et mido-ra, egyéb, amit tudnom kéne?Köszönöm szépen a segítséget!
-
crok
Topikgazda
Én magam egyáltalán nem találkoztam ilyennel, se XDA-n se Telegramon.
Nem lehet a WebView mert a Chrome is rossz azt írod, márpedig a Chrome nyilván a saját motorját használja. Tettél fel bármi Magisk modult vagy módosítottál valamit kernel reszelő appal? Csak a weboldalakkal csinálja? Nézd meg Via-val vagy OH Browser-el csinálja-e (ez a kettő pl. 100% a WebView-t használja). Esetleg játékokban nincs gond? -
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy megint előveszem ezt a témát, de hihetetlen idegesítő... senki nem találkozott még ilyennel? Kb percenként megszűnik frissíteni a kontentet a Chrome és a Google Search app is... Lehet, hogy a WebView megvalósításhoz volna köze? crDroidon csak AOSP elérhető, így azon van... Áttúrtam érte a netet, és semmi...!
-
crok
Topikgazda
Anderson Mendes úgy néz ki újraindította a LOS thread-jét és épp most ki is adott egy unofficial LOS 17.1-et (:
-
BullZeye
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saros (PS5)
- További aktív témák...
- !!ÚJ!! Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hasít és teszi a dolgát a rendszer minden működik annak rendje és módja szerint ahogy kell

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár lehet kiírja csak nem látom a fekete képernyő miatt