- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #36759 üzenetére
Topikjában legalábbis azt mondtad EEA..
Erre viszont nem látom hogy reagáltál volna.. csak hogy a VoLTE topikban kérdeztél még.
Plusz Voda + Telenor ezek szerint nincs is VoWIFI.
Szóval tárcsázóban *#*#869434#*#* megvolt és azt írta hogy carrier check disabled?
Mert ugye kicsit fordított a "működése", a carrier checket KIkapcsolni kell.
Aztán Digi APN jól van-e beállítva?
Én nem bíznám a ROM-ra, megadnám kézzel pont ahogy kell.
Pluisz ehhez még hozzáadnám az IMS APN-t a Digi kártyához
(ami majd nem fog látszani mentés után mert rejtett APN lesz - csak a biztonság kedvéért).
Ha szerzek egy Digi kártyát megnézem neked.. -
Upo
addikt
válasz kanyi51 #36266 üzenetére
Addig biztos nem lesz éles bevetés amíg az unlock nincs meg, addig biztos marad a mido.
De az is lehet, hogy a lányomé lesz, majd meglátjuk.
Mindenesetre eljátszok vele az elején mielőtt fő teló lesz belőle.
De van topik: [link][ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz kanyi51 #36263 üzenetére
Nekem már az akku nem olyan príma, meg be tud néha állni percekre még FR után is, nem kizárt hogy már kezd döglődni benne a flash chip is.
Holnapra jön a Note 9 Pro (joyeuse). A 9S-ben nincs NFC és nem árt a Pro-ban a 6 giga ram, jópár évig ennek is ki kéne tartania. Remélem nem lesz közelség érzékelő bugos a példány, mido-ból itthon a 4-ből 1 vacakol.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #35943 üzenetére
Nem, az gyáriból eredeztetett (az a stabil a Xiaomi.EU a gyári kínai alapra épült MIUI 10).
Úgy értettem, hogy custom ROM ami LOS vagy AOSP alapú.
Portolt MIUI ROM-ok vannak (van már MIUI 12 is.. még lenne akár Android 10-es is..) de én nem ajánlom, mert alapvetően nem erre a készülékre készült, bugos a legtöbb (van ahol apróságok, van, ahol soft restart néha..) és van, hogy a készítője kétnapont ad ki ROM frissítést aztán gondol egyet és full stop.. adhatok tippet csak értelmét nem látom.
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #35918 üzenetére
Simán, menükben természetesen sehol..
Idézet Logout-ról:
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). Ezt próbáld meg előbb.Valamint logcat-re MatLog, Logcat Extreme, 3C Logs.. Ehhez root kell, ha nincs akkor adb-vel is megoldható.
-
ktomcat
senior tag
válasz kanyi51 #35643 üzenetére
crok mester xda topicos screenshotjába úgy látom neki is volit van aicp-n úgyhogy lehet ez a rom sajátossága..
nemsokára tesztelgetem a hívásokat is, kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
kanyi51
senior tag
válasz kanyi51 #35220 üzenetére
crok mester, Sajnos szívás volt. A javasolt telepítés nem hozott eredményt, szerintem a Rootolás vitte el megint. Teljes rendszer visszaállítás után, sem indult el. Újra fel az egész ROM. Google és MIUI visszaállítás már ami ment, Magisk próba újra,és tökölődés, és most megy egy TB ami régi ugyan de ki lett szitálva. Innen most úgy néz ki hogy rendben lesz már. Persze a belakás még hátra van.
Mindegy , köszönöm a segítséget. Már csak az érdekelne mitől lett ez ? -
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #35214 üzenetére
Csináld az uninstall-t is és a 20.3 telepítést is a legújabbal az eredeti helyről (ne a beépítettel), itt vannak a release-ek. A ROM dirty flash ugyanaz mint a sima ROM update: szárazon ráflash-eled a ROM ZIP-et, nem törölsz semmit.. (max cache meg Dalvik/ART cache). Nem kell leválasztani.
-
crok
Topikgazda
-
vornia
senior tag
válasz kanyi51 #34923 üzenetére
Valójában igazad van. Kollégám vett note 7-et, összehasonlítottam a kettőt,nem vettem észre nagy különbséget, a 9 és a 7 között,csak a menüben járkálva, ugyanaz volt. Szóval maradok a stabil 11-en. Őszintén szólva a napi használatban el vagyok vele.
Viszont nézegettem a Crock által felsoroltakat, és némelyik úgy tűnt mintha csak a kernelt cserélték volna ki.
Vagy mintha miui skint húzták volna a "sima" androidra.
Biztos valahogy be lehetne hozni a javító csomagot a korábbi verzióba,csak aki értene hozzá az inkább magasabb verziós romot portról át inkább.Sajnos a miuihu is véget ért.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #34496 üzenetére
Nincs benne GApps, mindenki olyat tesz fel amilyet szeretne - lényeg, hogy egyezzen az architektúra meg az Android főverzió:
Mido-ra ARM64 kell, az Android verzió nyilván ROM függő, a variáns meg egyénfüggő:
http://opengapps.orgMelyik variánsban mi van?
https://github.com/opengapps/opengapps/wiki/Package-ComparisonÉn egy saját konfiggal lereszelt Pico-val használom (nem írom már le milliomodjára (:
De akinek kell Face Unlock de túl sok a Nano, annak saját konfiggal kigyomlálom ami nem kell - több mint a Pico de kevesebb, mint a Nano (pl. bennehagyod a Face Unlock-ot). XDA posztom erről itt található. Easy. -
kmarci25
veterán
-
jocek13
tag
válasz kanyi51 #34286 üzenetére
igazán telefonálás email ennyi semmi extra nem játszom rajta ha jó a videolejátszó az nem baj stb
mindenképpen dual simes kell és ha nem lehet plusz memóriakártya akkor kell a belső memória minimum 32gb
max 15.20 ezret szánok rá mert telefonom van vagy öt de nem akarok duplán hurcolni -
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #34210 üzenetére
Ez is Nougat.. és kínai.. kínai és angol nyelv van benne csak.. elindul vele a telefon de úgy igazán semmit nem fogsz tudni vele kezdeni, nincs Google se semmi benne természetesen de legalább tele van "csirkelábas" appokkal - ezért nem is osztottam meg az elsőt se (ez már a második amiről tudok).
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #34208 üzenetére
Hivatalos info nincs arról hogy EOL lenne, meg - ahogy linkeltem is - kínai zárt béta MIUI 11 fastboot ROM már van.. szóval.. ez van
Ehhez még van két mostani cikk linkem:
@XDA de ebben sincs forrásmegjelölés viszont a Redmi Note 4 linkje alapvetően a Mido fórumba dob be és ott is ott van a kínai zárt béta MIUI 11 fastboot ROM linkje
@Reddit és ebben sincs forrásmegjelölés. Viszont itt is az van, hogy a Mido csak a kínai ROM-os listában van benne..[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #34206 üzenetére
Xiaomi Redmi Note 4 vagy Xiaomi Redmi Note 4X néven szokott lenni de általában melléírják az is hogy Snapdragon (lévén az MTK-val szerelt Nikel már szerintük is EOL és az be is volt jelentve már). Vagy HMNote4XGlobal ha gyári MIUI ROM-ot keresel mondjuk. De láttam már olyan "listát" amiben Redmi Phone 4 néven szerepelt
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #34040 üzenetére
Ez kicsit bonyolultabb.. a gond a titkosítás: a belső memória tartalma nem lesz oda-vissza olvasható a rendszerek közt.
Én így szoktam ROM-ot tesztelni, szétnézni. Csak neked annyi dolgod van még pluszban (amit Xiaomi-nál én is szoktam csinálni), hogy a belső memóriából átmásolsz mindent egy microSD-re vagy USB OTG-re mert utána majd vissza kell másolnod - mivel a Xiaomi úgyis titkosítani fogja a belső memóriát és csak format-tal (nem elég a wipe) fog majd menni. Ment volna ha a Xiaomi első boot-ja előtt toltál volna egy lazyflasher-t csak hát ki gondol előre ilyesmire..
-
HungaroDrone
csendes tag
válasz kanyi51 #34040 üzenetére
Én tiszta telepitéssel tettem fel. Törlés : system, data, davlik, cache. Utána ment fel a rom. Gapps nem kell külön, az benne van. Ezután a felhőből ment vissza az összes app. Természetesen előtte teljes rendszer mentést csináltam, de az előd sem Miui volt már. A Miui visszaállításában szerintem kérd ki Crok tanácsát, nem akarok bevinni az erdőbe senkit.
[ Szerkesztve ]
-
vornia
senior tag
válasz kanyi51 #34014 üzenetére
Hát még nem volt időm így melóba nagyon tesztelgetni, nézegetni
A jegyzet appban megjelent a feladatok almenü (Ezt eddig nem vettem észre, bár lehet már volt),a gyors kártyák alatt picit átrajzolták a megjelenítést.
Egyelőre ennyit vettem észre.
Én csak frissítettem, mert már kb május óta ezt használom mióta nincs miglobe[ Szerkesztve ]
-
Eyrual
csendes újonc
-
Lackooo84
nagyúr
válasz kanyi51 #33242 üzenetére
Mégegyszer mondom, ez a készülék egyszerre csak az egyik sim sloton 4G/VoLTE képes, addig a másik csak max 3G-t tud, de a beállításokban tudod cserélgetni melyik legyen a neten, és az lesz a 4G sim. Azért mondom, az indiaival kell menjen az összes, a Telenor is.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #33213 üzenetére
2 SIM-em van: egy Telekom és egy Digi.
MIUI alatt megoldható volt mindkettőn a VoLTE
(egyszerre csak az egyiken lehet aktív).Custom AOSP és LOS alapú ROM-ok alatt
a Telekom mindegyiken ment
a Digi egyiken se (csak a MIUI-n...).Próbálunk pár dev-el rájönni a nyitjára,
teljesen máshogy kezeli a dolgot
a Nougat is, az Oreo és a Pie is
(a Nougat ugye nem Treble,
az Oreo-n már és van Vendor part.
de más metódust használ az Oreo és a Pie..
kacifántos..)Ez van... .. .
-
Lackooo84
nagyúr
válasz kanyi51 #33140 üzenetére
Csak ezek? Ezek közül egyik se jó, illetve a CMCC jó a vodához, meg a telekomhoz, a digihez nem, mert ugyan bejön a volte ikon, hívásindításkor levált 2G-re, a 1272-t hívva meg "nem lehet kapcsolódni a szerverhez" vagy valami ilyesmi hibát ír ki. India voda, török voda, meg asszem olasz voda, ezekkel jó mind a 4 magyar szolgáltató, de csak a török iwlan-os. Frissítettem a fájlt, töltsd le újra ugyanonnan, és nézd meg mik vannak, egyszerűbb, ha csinálsz screenshotot.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz kanyi51 #33118 üzenetére
Ejj a dosos kép nálatok nem játszik, az véletlenül benne maradt a leírásban, mert a Redmi 4-eset írtam át... Megkérem a topikgazdát, hogy törölje a posztot és felteszem újra. Szóval nektek csak nyitott bootloader kell, a qualcomm driver PDC-n, törölni azt a mappát, flashelni kell a bint, utána a diag kódot beütve rádugni pcre telepíteni a drivereket és a PDC-nek már látnia kell.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz kanyi51 #33083 üzenetére
Ma sikerült egy nagyon kedves hangú nőt elcsípnem a 1272-n és ő csak annyit kérdezett milyen telóm van. Hát persze hogy S8 Mondta hogy bekapcsolja és majd kapok róla sms-t. Sms még sehol, telefont újraindítottam azért, hátha, de még semmi jele a VoLTE-nak. Telekom kártyához már megcsináltam korábban a zip telepítést és felvettem az új APN-t, amitől lett is VOLTE. Az volna a kérdésem, hogy a voda kártyához is fel kell venni ugyanúgy az új APN-t?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ÁrPi2
senior tag
válasz kanyi51 #33067 üzenetére
A Telenornál nincs neted, de a "SIM kártyák és mobilhálózatok" alatt legalul az Alapértelmezési beállításnál váltsd át hogy a telenor legyen az internetSimed. Szerintem ezután ha amúgy már az ÜFSz aktivalta kérésedre a VoLTE-t, akkor lesz már fent jelezve a VoLTE.
Ja és telenor sim apn-jeinél is fölveszel ims apn-t.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz kanyi51 #33074 üzenetére
Én egy telekomos kártyán kapcsoltattam be tegnap, előtte megcsináltam a zip telepítést, amit Lackooo84 linkelt, és egy újraindítás és pár perc várakozás után megjelent a VOLTE felirat.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Mano66
senior tag
válasz kanyi51 #33054 üzenetére
A Beállításokban már volt,mert bekapcsoltattam és beírtam a *#*#VOLTE#*#* kódot,volt újra indítás is.Most csak beírtam az APN beállítást és megjelent a Volte ikon az állapot soron. Telekom SIM.
[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
paolinho
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #31955 üzenetére
Külső forrásból telepített összes app törlése, azonnal, a legutolsó telepítettel kezdve.
Nézd meg, hogy melyik app-nak adtál jogot hogy rajzolhasson más app-okra mert szerintem ez egy overlay gomb. Ha valós Ad lesz valamelyik app-ban akkor [ezek] (meg Google Play > Play protection) megmond(hat)ják melyikben van (hacsak nem okos volt aki írta és nem az app maga nyitja meg az Ad-okat hanem kikér egy webview folyamatot és abban kéri ki az Ad oldalt).Mindazonáltal mivel nagyon off így kérlek majd inkább talán [ide] írj.
-
crok
Topikgazda
válasz kanyi51 #31312 üzenetére
Nem vesz vissza a SoC a teljesítményből a kernel (nem akarja mindenáron alacsonyabb frekvencián tartani a magokat) olyan gyorsan nagy számítási (vagy más) teljesítményigény esetén valamint meg van írva rendesen az összes maghoz egyesével, a RIL-hez és a GPU-hoz etc. a szenzor konfig (küszöbértékek, mintavételezés) - de még így is sokkal "hidegebben" tartja a magokat meg a többi alkatrészt. Az eredeti konfig összesen 2 zónát definiál (pedig asszem' 16 szenzor van) és azt se valami optimálisan.
-
Imi1981
veterán
válasz kanyi51 #31297 üzenetére
A wifijel beállításokban van olyan hogy IP cím, átjáró stb és ott az átjáró volt elállítódva 192.168.1. 3-ra de fogalmam sincs hogy, mivel nem nyúltam hozzá.
A barátnőm telóján megnéztem és az enyémen ugyan úgy beállítottam csak statikus módban. Most tökéletesen működik. Most sem értem hogy állítódott el.
Amúgy a hálózat elfelejtése majd újra csatlakozás wifi kód megadásával nem segített.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest