Hirdetés
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Iborka
tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Helló! Sure appal nekem működik, igaz, hogy tányéros beltéri de viszi frankón

-
bollokcs80
Korrektor
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Azt hiszem, ehhez valami külső progi kell, a Mi-vel nem megy.
Telekom műsorújság app is opció lehet.
-
-
Archttila
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Beta verzio, de eddig nekem nem volt velük gondom. Visszaraktam az előzőt

-
regener
veterán
Felraktam a legújabb .26os globdevet, de most végre ér valamit ha lakatolok egy appot. A messengert konkrétan nem tudtam kézzel sem bezárni, telefon restart után sem, levettem a lakatot mostmár bezár.
Kicsit fura, de a rendszer meg gyorsabbnak tűnik. A TWRP Exclusive-ot raktam fel recoverynek, azis tetszetős az egyszerűségével.Ja és a fentivel kapcsolatban egy fura bug, lakatolt app duplán fut látszólag

Sőt a felfelé tolás nem zár be semmilyen appot xD -
Archttila
veterán
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a 9.5.8.0ncfmifa frissítéssel. Érdemes felrakni? Vagy van valami hátránya?
Üdv: Fishor
-
trouble
senior tag
válasz
darthsmoke
üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ugyan a miuihu-sok nem csináltak semmit a javítás érdekében, ám a MiUI Statusbar Pro app legújabb programon belüli frissítése immár felismeri ezt a verziót is, és tölt hozzá center clockot.
-
Gloob
addikt
válasz
darthsmoke
üzenetére
Van a Play-on egy app, az a neve, hogy proximity senzor reset. Azzal lehet kalibrálni. Root kell hozzá, ha jól tudom.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Van valamilyen mód arra, hogy a proximity szenzort újra kalibráljam egy ilyen telón?
Odaadtam a páromnak, de rendszeresen nem kapcsol le a kijelző, amikor odaemeli a füléhez, és megnyomkodja a gombokat a képernyőn.
MIUI 9.5-alapú Globe ROM van a telefonon.
Mit lehet tenni?Köszi előre is,
Gábor -
Látom épp az ujjlenyomat a téma,
kérdezném hogy RR rom alatt hogyan lehet kikapcsolni az ujjnyomatérzékelőt? Tehát nem azzal ébresztem, egyáltalán nem használnám, nincs is megadva ujjlenyomat de ha a zsebembe tevéskor véletlenül hozzáérek már ébred is a készülék. Mivel nincs beállítva zárképernyő. azonnal oda dob ahol voltam, nemegyszer érdekes dolgokat művelt mire észrevettem.
A beállításokba az ujjlenyomatnál csak az alábbi jön elő. semmi lehetőség kikapcsolni. -
vipviform
senior tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Volt nálam is ilyen gond, most a 8.4.19 Aroma Epic van fenn és minden OK.
-
janakbacsi
őstag
A kihangosítás nem működik a telefonomon, csak recsegés hallható. Epic rom van rajta. MIUI 9 Global 8.3.29. Mi lehet a probléma?
-
ronin79
addikt
Sziasztok! Egy névjegyzékben szereplő kontaktnak nem tudok sms-t küldeni. Küldéskor "az üzenet nincs elküldve, Koppintson ide a Mi üzenetkezelés engedélyeséhez" hibaüzit kapom, de ha rányomok nem nyit semmit.
Ötlet valakinek hol a hiba és h tudom orvosolni?
MiuiHu 8.4.19 van fent. -
ht42
senior tag
válasz
punky10
üzenetére
Majd értesíts légy szíves, mert érdekelne, hogy tényleg köze van-e a naptárappnak az ujjlenyomat olvasóhoz. Marhaságnak tűnik. De nekem (és a Playen úgy tűnik másnak is) más bajom is volt a DigiCallal (pedig fizettem is érte) Időnként a widget megállt, csak annyit írt ki, hogy Betöltés... Érdekes módon olyankor mindig működött az ujjlenyomat olvasó. A widget újraindítása után meghalt...
-
fudi2002
nagyúr
Alexey711, nem is tudtam, de Miuival is foglalkozik, lehet rápróbázok nála az új 9.5.8.0 stabilra...
-
igali
tag
válasz
regener
üzenetére
Nekem is ugyan ez a problémám, többségében nem jól érzékeli az ujjlenyomatomat.
Szárazon megtisztítottam az érzékelőt, újra betanítottam az ujjamat. Ha kb 2-3 percnél tovább nem használom, hozzáérek az olvasóhoz, felébred a kijelző, de nem old fel.
(Érdekes, hogy más be nem tanított ujjal is felébreszti az kijelzőt, azaz nem rezeg, hogy nem jó az ujjlenyomat.)
Ha jelszóval vagy órával (Xiaomi Mi Band 2) oldom fel, és utána kilövöm a kijelzőt, majd ujjlenyomattal szeretném feloldani, akkor működik. De kb csak 2-3 percig, és utána megint nem.Kinek volt/van még ilyen problémája?
Mi erre a gyógymód?
Remélem tudja valaki erre a problémára a megoldást és könnyedén megoldható.Telefon/ rendszer adatok:
Redmi Note 4 64GB
Android 7.0 (NRD90M)
MIUI Global 9.5 Stabil 9.5.8.0 (NCFMIFA)Soha nem volt mókulva, buherálva, root-olva.
-
KamuMazsola
őstag
Telekom-os iptv set top boxot lehet a telefon infrájával távirányítani? Ha igen, hogyan? Valami Cisco 2001 eszköz van itthon, amit szeretnék távirányítani.
-
ux1
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nálam a Globe-on működik minden.

-
Trailblazer
veterán
Kijött a miuihu 8.4.26, sajnos megint nincsen rózsa tövis nélkül: a center clock ("iOS stílus") nem csinál semmit. Nálam csak örökölnie kellett volna az előző telepítés beállítását, de sajnos nem teszi. MiUI Statusbar Pro app pedig megintcsak nem tud mit kezdeni a helyzettel, "not supported" a current design. Márpedig egyhamar nem lesz új beta-s MIUI forrás. Kezdem úgy érezni, hogy itt az ideje valami Oreo-s főzött romot nézni, pedig nagy kedvelője vagyok a MIUI-nak...

-
droti25
őstag
Sziasztok!
Olyan fólia van a note 4re ami nem üveg, hanem a régi hagyományos "fólia" ami csak a karc ellen véd.
Vagy esetleg olyan ami üveg de nem ér végig a szélekhez? -
Upo
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mi lesz a valóságban? Szerintem elsőnek treble miui 10 fog kijönni, gondolom a mi 6x elsők között fogja megkapni. Ha kijön addig a mi7 akkor az is treble lesz (nyilván nem 8-as előtti android alapú lesz, tehát kötelező a treble support). Ami azt jelenti, hogy treble-n keresztül előbb lesz 10-es miui mint a hivatalos gyári. Az abhishek féle treble vendor blob nyilván nem hivatalosan bevizsgált a VTS teszten, de ha olyan jó hogy átmenne, akkor _elvileg_ a hivatalos VTS-n átment gyári treble miui10 kellene hogy működjön rajta.
Mostantól árulják a mi 6x-et, és mára ki is került a recovery és fastboot rom is hozzá (8.4.26). Abban elvileg van egy treble miui 9.5 system image. Ezt rá lehetne próbálni a mi treble alapunkra hogy mennyire jól működik vele. Ha ok, akkor az első treble xiaomi telóhoz kiadott miui10 is valószínű menni fog rajta.
Kár hogy nincs treble telepített telóm, már próbálgatnám akár a huawei treble romból való emuit, meg ezt a treble miuit is, de a napi használatú készülékem nem akarom hanyattlökni emiatt.
Ja, amúgy a letöltés retek lassú, ~60KB/sec, a 2.5GB fastboot rom ~12 óra, a 1.5GB recovery rom ~7 óra letöltési idővel büszkélkedik (az előbb indítottam, még ennyi van hátra).
Kéne valami ütött-kopott note 4/4x tizenpárért, és akkor lehetne vele kütyülni. -
Trailblazer
veterán
Jól hangzik, csak ugye mi lesz ezzel a valóságban. Meg hát esetünkben a hivatalos OS a MIUI, azon meg semmilyen Treble nem segít. Pl. lesz valamikor MIUI 10, amikor lesz, adtak a sárgák egy homályos jövőbe vesző dátumot, addig meg se beta, se semmi. Főzött rom pedig mindig is elérhető, Treble ide vagy oda. Ergo a Note 4-esünkön pont nem látom a létjogosultságát.
-
rin33
senior tag
válasz
HungaroDrone
üzenetére
-
Upo
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Treble
[link] -
HungaroDrone
csendes tag
Feltettem a legujabb RR romot. Az a bajom, hogy amikor kikapcsolnám a képernyőt, mindig visszadobja az órát. Hogyan, hol tudom ezt állítani?
-
Gloob
addikt
Egy kicsit off leszek. Véleményt szeretnék kérni. A Xiaomi Redmi Note 5 telefonról lenne szó. 4GB/64GB global verzió B20-al a Gearbest-ről EU Express szállítással. 229$ + 10$ szállítás. Szerintetek? A gyermekemnek lenne ballagásra, ami sajnos nem fog ideérni arra, de ez hál istennek nem probléma.
-
Whist
aktív tag
Üdv!
Van egy olyan problémám, hogy mikor 10% alá merül a teló, iszonyatosan elkezd szaggatni. Konkrétan másodperces késések, akadások vannak. Viszont ha töltőre teszem, magához tér. Nemrég kezdte ezt csinálni, valami szoftveres baja lehet? EU 8.4.19-en vagyok.
-
Lujo416
tag
Sziasztok
Leszedtem xda-rol a legújabb 9.5.8.0 frissítést és mikor kiválasztom a frissítés alatt akkor kiírja hogy wifi kapcsolat kell a letöltéshez
Megis minek mikor már le van szedve? Ilyenkor mekkora adatforgalmat generál? -
Archttila
veterán
Már a restore sem működik TWRP alatt
createTarFork() process ended with ERROR=255 -
Archttila
veterán
-
Trailblazer
veterán
Eközben... Egy darabig kissé ki leszünk száradva bétás MIUI-fronton.
-
Black_Raven
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Valami olyasmi, hogy a google fogja frissiteni az androidot nem a gyártó.

-
Upo
addikt
Próbálta már valaki ezt a twrp-t? TWRP Exclusive 3.2.1-5
A redwolfos bohóckodás már kicsit sok mostanában, lehet hogy jobb lesz ez. -
kmarci25
veterán
Felraktam én is egy wakelock-ot, most majd nézem. Mondjuk tegnap délután még a belakás utolsó fázisaiban voltam (sajnos gyalulnom kellett a rendszert), így lehet, hogy jobban nyúztam az átlagnál. Annyira én sem akarok/szeretek elmélyedni ilyen dolgokban, de most feltűnt. Aztán lehet tényleg csak jobban erőltettem, mint korábban.
-
Upo
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Ja, annyira nem figyeltem, estére mikor hazaérek, ugyanúgy 60pár-70pár százalékon áll mint eddig. Minden este töltöm, függetlenül attól hogy hol áll, max. hétvégén marad el, de a hétvégét is ugyanúgy kibírta mint előtte. De nem nézegetem a perceket, wakelockokat, stb., csak úgy érzésre mondom hogy nem volt észrevehető változás (jobb se lett).
Szerk.: Most nézem, van fent wakelock detector, ~7 óra alatt 1-2 jegyűek a cpu wakelockok, van tán 3-4 3 jegyű, x547 a legnagyobb. Az szerintem még elmegy.
-
Upo
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Nekem nem. Viszont a váltakozó háttérképek nem működik rajta. A menüben ott van, de bármit állítok rajta nem cseréli a képeket, a zárképernyő jobb felső sarkában sem jelenik meg a kerek ikonja. Én 8.2.1-ről frissítettem.
Asszony telóján régi stabil romról formatos tiszta telepítéssel lett felrakva, nála is ugyanígy nem megy a háttérképek cseréje. -
Upo
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Elvileg van nekünk az ős treble, az abhishek féle treble lineage 15.1. Arra simán rá lehetne próbálni ezt a treble miui 9.5 systemet a mi 6x romból, csak a vicc miatt. Ha nem is tökéletes, szerintem a szovjet mesterek majd úgyis megigazítják.
Illetve ez a treble miui máshol is jó lehet, pl. treble Honor telókra ráhúzni, illetve ha lesz a 6x-ből B20-as Mi A2 treble androiddal akkor arra is rámehet simán. Nagyon nem gondolkoztok még treble módon, ez a jó az egészben!
Elvileg itt lesz a 6X rom: [link]
Kéne vennem olcsón még egy telót és próbálgatni...
-
kmarci25
veterán
8.4.19-es miuihu-ról van tapasztalat? Nálam mintha gyorsabban merülne, mint az elődje...

-
Trailblazer
veterán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
No igen. És ha már léteznek az alapok, források (mert a hír alapján igen), akkor mennyi idő lenne adaptálni a többi készülékre is az újabb verzióra épülő saját rendszerüket? Gyanítom, hogy nem volna nekik nagy kihívás.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Főleg amennyit eladtak ebből a telefonból... Ha az a sok user látja, hogy most is kapott frissítést valószínűbb, hogy a következő is Xiaomi lesz neki...
Meg amúgy is, amekkora sikere van/volt a telefonnak már tiszteletből is megtehetnék...
-
Trailblazer
veterán
Apropó MIUI. Eme hír kapcsán furdalja az oldalamat a kíváncsiság, nevezetesen kiemelvén ezt a mondatot onnét:
jelenleg a Project Treble-támogatással ellátott Android Oreóra épülő MIUI 9.5 fut rajta
, hogy a mi készülékünkről hol késlekedik az Oreo-alapú MIUI?
Vagy a fogyasztói társadalom jegyében egy nem egész másfél éve kiadott telefont dobjunk sutba, és megint újat kell venni, ha a legfrissebb rendszert szeretnénk használni? Samsungosodunk?

-
vipviform
senior tag
Volna lehetőségem egy Huawei P20- ra átállni. Az lenne a kérdésem, hogy megtartható e Miui Cloud, valamint a lehetőség, hogy az áttelepítés megoldható e? Van e lehetőség MIUI romot tenni erre a telóra, mert megszoktam és szeretem.
-
rin33
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nehéz általánosan megmondani, mivel nincs hivatalos Los15.1 (és még a ,,kanyarban sincs") mindenki megy a maga útján (treble, non treble, sokféle kernel, gyakori upstream, stb), a legújabb M Droid, RR 6.0, Cosmic OS, Aex elég jók, Los 15.1 is nagyon sima volt de pár frissítés (dirty flash) után nekem elkezdett szétesni (laggolás, fagyás stb)..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest