Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
vornia
senior tag
Üdv.
Próbálta már valaki a miuin belüli full rendszermentést visszaállítani másik miui alapú romba?
Pl miui utána epic vagy eu dev cseréjekor? Tehát nem a twrp alapúra gondoltam. -
LBetty
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egy hete van meg a xiaomi redmi note 4 telefonom. Két kérdésem lenne vele kapcsolatban. Az egyik a naptárral kapcsolatos. Le lehet-e tiltani a gyárit, hogy helyette a Google naptárat használhassam? Jelenleg nem találom, hogy hol lehetne. Ha a gyáriban kikapcsolom a szinkronizálást, akkor a letöltött Googleban is kikapcsolja. Épp meg is tudnék vele barátkozni, de pl azt sem tudom beállítani a gyárin, hogy az egész napos eseményeknél egyáltalán ne legyen értesítés. Erre tud valaki valamit mondani?
A másik dolog, hogy vettem rá tokot, kinyitható, kis ablakos változat. Be van kapcsolva az okos mód a telefonon, mégis teljes méretben mutatja a fényképet hívásnál, nem csak kicsit körben, hogy latszódna becsukva is. Ha kinyitva hívnak, akkor viszont kis kör kép van. Ehhez létezik esetleg igazi okos tok, mint pl a Samsung Go-hoz, aminél nincs átlátszó műanyag rajta, hanem a kivágott részén lehet hívást fogadni meg több dolgot is csinálni? Ott kör alakú a tok szabadon lévő része, ehhez eddig csak téglalap alakút láttam, de ez ugye nem "lyukas", hanem átlátszó műanyag betekintő ablak.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni. Szép napot mindenkinek! ☺️
-
Hary50
csendes tag
válasz
sandró60
üzenetére
Igen a gyári töltő (220-as) valóban 2,5-3 óra alatt tölti fel a telót. Viszont az autós töltőnek van 1 gyorstöltő funkciója ahogy a Dulie is mondja. Ha megnézed a Xiaomi honlapján, vagy ebay stb helyen ahol árulják, a tájékoztatóban is levan írva ez a funkciója. És tényleg müködik!
-
-
Hary50
csendes tag
Sziasztok!
Bár nem közvetlen a telefonunkal kapcsolatos a kérdésem, de érintett. A fórumon is volt szó, hogy kinek hány Mi terméke van én is elmondhatom, hogy egyre több. A kérdésem az, hogy vettem Kínából 1 Mi autós töltőt. (nem a Roidmi) Nagyon szuper kis töltő. Eddig szenvedtem a nonem töltökkel. Ez 2 óra alatt 10%-ról fullra tölti a telot !!!úgy, hogy fut a Waze vagy az iGO rajta. Ezek után bátran mertem ajánlani a barátomnak. Neki Huawei teloja van s érdekes módon neki csak szinten tartja a töltöttséget. Nem merül de nem is tölti fel. Van valakinek tapasztalata, hogy más márkákkal hogyan viselkedik a Mi töltő? Egyre nagyobb Mi rajongó vagyok de most 1 picit elbizonytalanodtam nem merem másnak ajánlani. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
érdekes...
azt hittem csak és kizárólag tiszta telepítéssel megy az új build,
de valszeg akkor csak a treble support-hoz kell a clean install, treble kompatibilis TWRP, meg módosított Magisk...
elvileg belekerült a gombok háttérvilágításának a módosítása is... működik benne, meg minden egyéb OK? -
-
rin33
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Mivel sokszor szedtem szét, már kézzel tudtam szétszedni, az akksi két sávban van be ragasztva, eBay-es Repair Kit-em van, abban van arra szerszám, fém és műanyag is amivel el tudom vágni a ragasztót és kiszedni az akkut de ez lassan halad. Visszarakásnál kevés FBS-el pótoltam a ragasztó sávot ahol feljött.
-
Imi1981
veterán
Az nem vészes és én is inkább onnan rendelném . Te raktad bele? Egyszer néztem youtubeon egy aksicserés videót de elég macerás volt. Főleg mert bele van ragasztva az aksi és azzal kell igazán szarakodni.
(#24478) gabe_ Azt írták tiszta telepítéssel jó. Ma megpróbálom de ha mégsem jó akkor megy vissza az előző miuihu.
-
kukinyo
addikt
Ha jól emlékszem 3 hétre vállalják a munkát. Ez lehet sokkal kevesebb is, attól függ mennyi munkájuk van éppen. Én egyszer mehettem 2 nap múlva, egyszer pedig 6 nap után a telefonomért. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük.
Biztonsági mentést mindenképp csinálj előtte, új, ropogós szoftverrel kapod vissza a telefont. -
bulek
tag
Érdeklődnék, hogy a Wayteq szervize kb milyen gyorsan javít? Még egy hónapig garis a telefon és egyre jobban idegesít a bekapcsológomb érzéketlensége. Még szerencse, hogy ujjlenyomatra, duplakoppra felébred, mert gombbal csak szerencsétlenkedés.
Mennyire kell biztonsági mentést csinálni előtte? Vagy visszaállítják az adatokat, ahogy beküldöm? -
crok
Topikgazda
válasz
redcordoba
üzenetére
Telefon - három vonalas gomb - beállítások - bejövő hívás beállítások - csendesedő csengés felemeléskor (második)
Vagy valami hasonló, én angolul használom a telefont. De ott van.
-
redcordoba
csendes tag
üdv!
valamit elállítgattam a telefonon,. ha hívnak, és kézbe veszem-mozgatom a telefont, leveszi a csengőhangot. hol lehet ez a beállítás?
thx!
-
D1L1ZS
őstag
válasz
kanyi51
üzenetére
Köszi!
Átállítottam USA-ra a régiót, most már van Thme app. De az általami kinézett témát nem lehetett alkalmazni. Valami olyasmit írt, hogy harmadik féltúl származó témát nem lehet...
Valami ötlet?
Illetve abból lehet valami hátrányom esetleg, ha USA régión hagyom a telefont?
-
Gloob
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem neked akartam címezni, hanem eggyel feletted. Egyébként nekem sincs problémám, nekem fent van a root amióta a telefon megvan.
-
Gloob
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem teheted fel. Azt mondtam, hogy ha kell valamikor, akkor nem lesz root. Természetesen ez az adott pillanatra vonatkozik.
-
Gloob
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Azért ez így nem igazán jó. Tudtommal a fagyasztott appok fagyasztva maradnak, de ha valamikor kell még a root, akkor nem lesz. Nekem ugyan nincs OTP, de tudtommal el lehet rejteni a rootot a szükséges alkalmazások elől. A Magisk-ban van egy hide lehetőség. Ez így azért jobb szerintem.
-
-
Imi1981
veterán
A miuihu 8.3.22 megy már ota-n? Nekem most a. 8.3.15 van fent de nem talál frissítést (bár a miuihu eddig sosem jelzett). Javították már a system ui leáll hibát [kép] ? Ha igen felrakom twrp-ből de nem szeretnék megint belefutni a system ui leáll hibába már első induláskor amin nem is lehet túljutni.
-
unyadavid
senior tag
Heló, mik a vélemények, akku időben melyik rom király? (Eddig full gyári volt minden, viszont 9.5.4 alatt már nem az igazi a képernyő idő. Egy teljes lemerítés után már javult, de biztos van jobb ennél is).
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Most töltöm

Treble support -
UFO1
senior tag
A Viber-t próbálta vakaki működik klónozva?
-
Headless
őstag
Egy alapértelmezett formázás esetében 5% a reserved. Ami ha jól számolok 25 gb-nak pont az az 1,25gb-ja amit azzal az opcióval nyernek.
Persze nem feltétlen alapértelmezett a formázás, nálam aex alatt a systemen 0% volt alapból datan meg nincs is mert f2fs-t használok.
És még azt is sokan elfelejtik hogy a gyártók szeretik a nagy számokat de a GiB és a GB között is van különbség. Nem mindegy
32 GB = 32*1000*1000*1000 byte
32 GiB= 32*1024*1024*1024 byteMíg a gyártók GB-ben számolnak az op rendszerek GiB-ben
-
-
Az Epic ROM tényleg frankó.
Nincs merülés, elmegy alvóba a telefon, csak ajánlani tudom eddig.
Az automatikus feladatokat én hiányoltam belőle, most egy másik programmal próbálom majd pótolni
-
Headless
őstag
de amúgy mit takarhat ez? esetleg az ext4 reserved space-ét? akinek van rootja és busyboxa az megtudja nézni.
tune2fs -l /dev/block/mmcblk0p??
és itt kell nézni areserved block count-otés ha azt jelenti akkor egy egyszerű parancsal ki lehet nullázni...
tune2fs -m 0 /dev/block/mmcblk0p??a két kérdőjel változhat nálam aex alatt 25-ös a /data de crok pl 24-est írta nemrég datanak nálam az a system...
-
V.Stryker
nagyúr
Visszaolvastam és megcsináltam a magisk -es módosításokat, de ez a rohadt otp app regisztráció nem akar működni, hogy módosított a telefon. milyen trükkök vannak még?
trouble: Beállítások/Kezdőképernyő/Gyorskártya bekapcsolása
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
MIUI-nál ezt a kezdő képernyőtől balra lapozva előjövő okosságot, naptár események, stb. - rootolt készüléken, hogy lehet eltüntetni? le kell valami app-ot fagyasztani hozzá?
crok - Köszi a kimerítő választ.
Amúgy nem a 32gigából kimaradó területet kerestem, hanem ha bármilyen romot felrakok, akkor a lemezkezelőnél kiírja,hogy 25gb a tárhely és ebből 23 elérhető.... 1,5gb pedig "Egyéb" címszó alatt foglalja a helyet, ami valami. Ezt a 1,5 giga egyéb területet hajkurászom, hogy mi a franc. -
djtörök
senior tag
Valaki próbálta már az aex legújabb változatát?
Ennek már van treble támogatása (de hogy az mire jó....?).
Teljesen tiszta telepítés ajánlott: wipe system, dalvik, cache, data, vendor.
A vendor az a gyártó lenne magyarul? Azt miért kell törölni, pontosan mit csinál? -
G48
senior tag
Van fent valakinek Official Nougat Resurrection Remix Rom?
-
vipviform
senior tag
válasz
kosinalajos
üzenetére
Végül is nem fér el, legfeljebb ne használd, ha nem akarod...
-
kosinalajos
csendes tag
Hogy tudom eltüntetni a frissítési ikont anélkül hogy telepítenèm?
-
vipviform
senior tag
Ha csak a legnagyobb probléma a témázás, mint olvasom, akkor még mindig ajánlom az EPIC romot, tölthető témák, szerkeszthető, megőrzi a már letöltötteket, és nem kell régiót sem váltani, kipróbáltam, műkszik...

-
[lAyCsI]
addikt
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Bruttó - ez a teljes tárolókapacitás, nyilván ha partícionálod azzal is "elmegy" némi hely, a filerendszer leírójára is elmegy.. A blokkméretből adódóan is lesz "veszteség".. 54-et neked a 64-es Note 4-ed a fentebb is leírtak miatt mutatott meg a most leírtak miatt mutat (54 csak a "belső memória").
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Töltöttem le 3rd party témát. Konkrétan ezt: [V9 Theme] iOS Alakadarnya v.11.2.1 MIUI 9-re való verziót.
MIUI Theme Editorral fel is települt, majd mikor alkalmazni akarom ezt a hibaüzit dobja:"Can't connect to the network, error: download/network error"
Internet van.
Hogyan lehet ezt megoldani?
-
vornia
senior tag
-
punky10
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Topicja is van...

[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- VR topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest