Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Szoktatok időt tölteni a kezdőképernyőtök folyamatos változtatgatásával?
Lefekvés előtt a legjobb elfoglaltság.
Legutóbbi "swagger" stílusban épült.Home: [link] (nincs dock és értesítési sáv)
2nd: [link]
Lock: [link]Háttérképek a WallpaperCraft appból, Nova Launcher Prime, KWGT widget maker, Round Table ikon pakk.
-
crok
Topikgazda
válasz
V.Stryker
üzenetére
Semmi se fogja a helyet - így van partícionálva a chip.. Minden ROM-hoz. Úgy van partícionálva mint a gépedben a HDD/SSD.. A fastboot ROM feltevésekor a tar.gz minden része egy-egy partíció tartalma amit felmásol 1:1 - előre meg van a "partíciós tábla", ezt a Xiaomi már a gyárban megcsinálja (vannak trükkök hogy hogy lehet átírni és "átrendezni" de nem ajánlom mert ha valami elcsúszik és fastboot ROM kell akkor ha nagyon elszabtad akkor cseszheted..).
32GB az eMMC teljes nagysága.
Ebből lejön a / (gyökér) ami ugyan 1.2GB de valszeg nálad se foglal többet 10MB-nál..
És még a /dev/block/mmcblk0p24 vagyis a nulladik blokkeszköz 24-edik partíciója, ami a /data ami a /data/media is egyben meg fel van mount-olva még vagy n+1 n>10 féleképp
Meg van legalább 25 olyan "partíció" ami nincs mount-olva de pl. abban van tárolva az összes hardverazonosító (IMEI-k, MAC-ek..), Xiaomi specifikus és ország specifikus appok és adatok (/cust, /persist, /firmware.. et cetera..)
És ugye sok kicsi sokra megy.
Szóval így marad neked, az appoknak és a rendszerednek - szóval az adataidnak.
Írja is hogy a /data pertíció nagysága 23.5GB. Ez az első oszlop.
Te már a kép szerint a másodikban kiválasztottad a dalvik-cache könyvtárat, attól jobbra már annak a tartalma van.
Ha visszamész a /data-ra akkor látod hogy a /data tartalmában sorrendben melyik könyvtár a legnagyobb valamint mivel ez a partíció gyökere így mutatja a szabad területet is zölddel (free).
Na, itt akkor ott lesz:
/data/app - a telepített appok, azok APK-ja, lib-jei..
/data/dalvik_cache - remélem nem kell magyarázni
/data/data - a telepített appok *adatai*, beállításai, adatbáisai, itt van az app cache is, etc..
/data/media - ezen belül lesznek azok a dolgok amiket te másolsz a telefonra, ez a "belső memória", itt a DCIM-ben lesznek a képeid, etc..
..et cetera, mindenféle egyéb, a működéshez szükséges könyvárak..Ezek mindösszesen kiadják a 23.5GB-ot.
A fennmaradó a 32GB-hoz meg elment a többi rendszerterületre, mint a rendszer cache (ide megy az update-kor a rendszer mentése is elvileg hogy ha elhasalna innen állítja vissza).
De ebből a Beállításokban levő kezelő meg az ES file explorer meg a legtöbb app SD analyst-je csak a /data/media könyvtár tartalmát (vagy ennek valamelyik mount bind-jét) látja (pl. az emulated/0 vagy valami hasonló..) meg azt látja hogy a partíciónak mennyi része üres - a kettő különbözete a többi könyvtár, úgymond "egy szinttel feljebb" de még ugyanazon a partíción. A /data/media tartalmában mutatja a zene/video/kép/app és app adatok/cache (ez az app cache!) kumulált nagyságát - és ott van az egyéb, ami ebbe *nem* esett bele, temp file-ok, rejtett file-ok, a /data összes többi könyvtára miatt foglalt részel, et cetera.
Ne pánikolj, ez így működik - mostmár lassan vagy 10+ éve..
-
Attipapa
aktív tag
válasz
kanyi51
üzenetére
Tedd fel Ezt
Természetesen előtte töröld amit már próbáltál felrakni, és TWRP-ből rakd fel a patch-et.
Állítsd át kínai régióra a telefont. Ezután elindul a téma app.
Miután beállítottad a kívánt témát,vagy szerkesztetted,utána visszaállíthatod magyarra a régiót.
Nekem és a 4pda-s fórumozónak is tökéletesen működik.(feltéve ha nyitva van a telefonod, és TWRP van rajta,mert ezt ugye nem tudom
) -
bbubby00
őstag
Nem jon be annyira az Mi Mix2S, igy marad a telefon, de kicserelnem a kijelzomet.
Az osszefoglaloba berakott link meg mindig a bestbuy, vagy van azota mas amit javasolnatok?
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék !!
A netröl letöltött MIUI THEME komplet fájlt aminek a kiterjesztése .mtz letöltöttem a szgépre.
Hogyan lehet beüzemelni a telefonon?
Valakinek kosz
-
rin33
senior tag
Uj akkut kapott az enyem, mert utobbi heten mar csak 5h volt a SoT (9.5.4.0 NCFMIFA) majd kiderul milyen de most ugy tunik hogy sokkal jobb...
-
V.Stryker
nagyúr
Na, most már csak 900 megát keresek.

De akkor általánosságban a 25gb körüli telepítés utáni tárhely megfelelő? vagy ezt lehet még variálni valahogy? Nem tudom mi a franc ekkora egy félig belezett rom-ban. Egy pc-s oprendszer kb. ennyi... 7gb... formázást vegyük le... 5-6 gb ?

-
crok
Topikgazda
válasz
V.Stryker
üzenetére
Pl. használtál TWRP-t vagy RedWolf-ot backup-ra? Hova mentett? By default: /data - szóval már a mentésekkel is kevesebb helyed van amit az MTP-vel nem láthatsz. Ha volt OTA frissítés RedWolf-al akkor lesz ott egy OTA biztonsági mentés is pl. De DCIM-ben levő, (hibásan) több gigásra hízott thumbnail is volt már a kezemben.. meg itt a fórumon is volt már ilyen. Az nem látszik csak az egyéb alatt mint jó sok valami.. de amúgy rejtett, szóval nem is látszik, csak ha a rejtett file-okat megjelenítteted.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm, nekem sem csinált most közben galibát.
Biztos buta kérdés, de csak most tűnt fel, hogy 32gb-os verziónál ha rádugom a gépre, akkor hogy hogy 23gb tárhelyet ír, amiből 17gb szabad? Full mindent wipeoltam, csak a zip-es rom ment fel. Azért ez már közel a fele a 32gb-nak.

-
V.Stryker
nagyúr
Eddig nem engedte. Most újraindítottam a telefont, twrp-vel együtt és megjelent egy wolf mappa, amibe tudok már másolni.

Plusz kérdés:
Ha a Camera 2 api engedélyezős zip-et, googledns-el kapcsolatos zip-et, stb. felrakom twrp-vel, majd a a rendszert elindítva nyomok egy gyári beállítások visszaállítását, akkor ezek megmaradnak vagy újra fel kell őket rakni?
-
crok
Topikgazda
válasz
V.Stryker
üzenetére
"red wolf twrp-ben nem találom ezt az adb sideload csúszkát "
Mert nincs - az ADB alapból be van kapcsolva, de a fenti ikonok közül a jobbról páradik az ADB bekapcsolása"és azt mondja connection failed: closed."
Pontosan mi és hol mondja?De ha van Red Wolf akkor miért nem kapcsolod USB-n a PC-re a telefont és másolod rá MTP-vel a zip-et és telepíted? :\
-
V.Stryker
nagyúr
Ha twrp alatt mindent formázok, belső tárhelyet is. Akkor nem engedi már utána,hogy bármilyen romot rámásoljak? Milyen megoldás van?
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Rendszer\Adatvédelem\Hozzáférés értesítésekhez is engedélyezve van neki? Nekem idáig mindig jó volt a nova. Mindig a prime-on belüli oreos pötty értesítést használtam és jelzett. Próba képp leszedtem a tesla unreadet is, egyből jelezte, hogy van 7 sms, amit nem nyitottam meg. Megnéztem őket és eltünt...
-
ktomcat
senior tag
Szia,
Nem hiszem hogy te rontottál el valamit, nálam is kinullázódott a bluetooth és mindent úgy csináltam ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak az tűnt fel, hogy nehezen megy a párosítás, de kisebb szenvedés árán összehozható. Amit linkeltél erre megoldást azon átrágtam magam de szerintem majd indítok egy fastboot rommal és akkor reméljük helyreáll a dolog.
Fastboot romot leszedtem innen , majd betallózom a miuiflash-be, de azt mondja hogy "a megadott fájltípuskonverzió érvénytelen", ha kitömörítem, ha nem. Az egyetlen amit nem csináltam hogy fastbootban nem csatlakoztattam még rá a telefont, az ünnepek alatt tervezem a tiszta telepítést, addig csak barátkozom a folyamattal. Mit csinálok rosszul hogy nem tölti be a fastboot fájlt?

Egyre gyanúsabb a piskor féle aex, mert ahogy olvastam ő csak egyből átkonvertálja mido-ra a forrásokat és lehet ennél többet is kéne csinálni hogy teljesen kompatibilis legyen. A régebbi AEXről mi a vélemény? a novemberi security patch annyira nem zavar végülis, ha minden normálisan és telefonraszabottan működik. Oreo még mindig tárgytalan részemről, ott még több esély hogy kinullázódik a bt vagy wifi mac, meg akármi
-
V.Stryker
nagyúr
Ha egy jól kigyomlált stabil romot szeretnék, ami alatt minden funkció hibátlanul működik, akkor tudtok javasolni egyet?
-
guftabi96
addikt
Certified Partners
Az egyik Xiaomis csoportba pont most tette ki valaki. Engem inkább a custom romok érdekelnének. -
rin33
senior tag
Most, hogy a Google kitiltja a nem licenszelt eszközöket, működni fog a Gapps (Play Store stb) Miui Global stable alatt?
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
Epic ROM-ban nincs benne az automatikus feladatok ?

Azt hittem tényleg lesz egy patent rom. Kár variálnom azt hiszem...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Nem.
Erre azt hittem, hogy fent az óránál abban a sorban kirakja az értesítési ikonokat, ezért nem kapcsoltam be. - Sőt most bekapcsoltam és tényleg azok, így arra nincs is szükségem. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Persze. Erre írtam, hogy plusz kieg.
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki tájékoztasson légyszi, hogy bármilyen másik launchernél mi a bánatot kell engedélyezni, hogy a k.rva értesítési ikonok működjenek, ha jön pl. egy mail? Már nem tudom hányszor átbogarásztam, minden rohadt engedélyt megadtam mindennek és még mindig nem jelzi... próbáltam nova launcher + kiegészítőjével és most evie -vel is, ugyanúgy b.szik működni, csak a gyárival jó.
Novánál addig eljutottam,hogy messenger oké volt, de gmail app nem.
-
-
sandró60
addikt
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Az egyik kolléga írja"Én se tapasztalok semmi hibat a 9.5.4.0-val"
Ugyanakkor a telefonomról el tűnt a frissítési lehetőség.
Én nem szoktam egyből fríssíten.1-2 hetet várok,hogy milyen hozzászólások vannak ezzel kapcsolatban.
Így tettem most is. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
vargalex
üzenetére
Nekem már az előző is beragadt, pedig semmi más alkalmazás nem volt befrissítve se, és letöltve se.
Csináltam egy újratelepítést, sajnos buktam mindent... Már előtte volt egy sanda gyanús, hogy nem szabad frissíteni.
Ha lejön az epic teszem fel azt. Eddig jó volt az EU ,de feltehetőleg a China romból hoztak valami nyűgöt.
-
Graphics
Jómunkásember
Feladtam az EU romot...
Reggel vettem le, eltelt fél óra, és 83%-on, nulla deepsleep.
Ébrentartás oka, Android OS, hibába nézem már Wakelockkal is , semmit nem bírtam kisakkozni
Ezen valamit nagyon elcsesztek.
Gondolom csak full wipe árán mehetek vissza másik romra.
8.3.22-esen vagyok, de visszamennék a 8.1.18-ra. Vagy bármi másra, mert ez hulladék kategória, pedig ritkán szoktam hisztizni
-
csoki9019
csendes tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Ismerősöm emlitette, neki mintha össze kellett volna kötnie egy MI accounttal és aktiválni a sim kártyát.
Olvasgattam erről az accrol de nekem nem úgy tűnik, hogy ez lenne a probléma, miért kötnék mi acc hoz a sim használatát mikor az accot sem kötelező haszálni.
Vagy lehet van benne valami és meg kéne próbálnom beállítani?
Nem tudom mit nézhetek el de szerintem elég triviális kellene hogy legyen, bedugom a simet és kész
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Előfizetéses telekom kártyához tudna valaki Internet ( APN ) és Mms beállítások leírni.
Köszi. -
Tidzsi1953
tag
válasz
vipviform
üzenetére
.Megegyeznek az én tapasztalataimmal, amit az EpicROM-ról írtál. 8.3.15-től pedig Aroma telepítővel ki lehet választani, hogy milyen összetevőket akarsz telepíteni, egyedüli ebben a mezőnyben!
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Van stabil verziója is, a letöltési oldalukon elérhető szintén. -
vipviform
senior tag
Megosztanám a tapasztalataimat. A felborult telómat az új EPIC rom /8.3.15/ segítségével sikerült újra élővé tenni. MIUI EU dev-et frissítettem a 8.3.22-re, és utána állt le. Miután szeretem a MIUI képességeit, ezért választottam a MIUI-ra épülő EPIC romot. Minden vissza került a helyére , az appok és az adatok, telószámok, téma, launcher, stb. ugyanúgy a helyükön vannak ahol voltak, a MICLOUD-ból visszaállítódtak. Néhány jelszavas progit újra kellett éleszteni, de miután a jelszavaimat tudtam /mentettem, tároltam/ ez sem volt gond. Ami sokkal jobb az, az akkuidő ugyan olyan használati szokások mellett, valamint témázható is mint régen, régió váltás nélkül. Ha gondoljátok, egy próbát megér annak aki szereti a MIUI-t használni, kínai appok és felesleges GOOGLE progik nélkül. Bocsi, ha hosszú voltam...
-
Lezlike51
csendes tag
Helló mindenki!
Az utolsó frissítés óta/9.5.4/ nem tudok az otthoni wifire csatlakozni,minden más wifi,hotspot jó!
Nálatok is így van,lehet valamit kezdeni ezzel vagy várjak hátha lesz hamarosan update? -
csoki9019
csendes tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Nem azt biztosan nem.
Már factory reseteltem becsomagoltam és küldöm vissza, holnap ügyfélszolgálattal még beszélek.
Bízom benne hogy a következő működni is fog.Köszönöm a segítséget!
-
csoki9019
csendes tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
IMEI szám rendben alatt mit kell érteni?
*#06# -re kiírja az IMEI1 és IMEI2-őt de hogy az rendben van e hogyan ellenőrzöm? -
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Ma lettem egy Redmi note 4 tulajdonosa de már hibába ütközök.
Leszögezem nincs hackelgetés romolás meg hasonló tudásom és nem is áll szándékomban.Egyszerűen a hálózatot nem akarja felismerni. 2 sim-el is próbálkoztam de semmi.
SIM1 Vodafone - mutatja hogy van "villanyoszlopom" vagy mi de mellette no service
hívást indítani nem tudok: "no cellular network"
probáltam manuálisan váltani hálozatot de egyikre sem tud csatlakozni azok közül amit lát de semmi.
Probáltam acces point resetet de semmi.
*#*#4636#*#* ba beléptem és probáltam egy két forum alapján átállítani kódolást de semmi.SIM2 Telenor - megvan a "villanyoszlop" és ki is írja hogy csatlakozott egy hálózatra de ugyan ugy nem tudok hívást kezdeményezni, az előzőeket itt is végigzongoráztam sikertelenül.
Próbáltam a telefon mindkét sim férőhelyében is.
Valaki találkozott már hasonlóval, tudna esetleg segíteni?
Vagy kuka és küldhetem vissza 3 napon belüli cserére? Mi a garancia hogy a következő nem e lesz ugyan ilyen, ez szeria hiba, gyarkan előjön netalántán?
Nem akarok romolgatásba mindenbe belemenni.Nagyon tetszik a telefon szép és működik, de így eléggé csalódott vagyok hogy amire kellene azt nem lehet vele...
-
kanyi51
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Több helyen láttam írogattak sok problémát. Nekem pl. annyi bajom hogy a menük nem egyformák egy másik ugyan ilyen rommal. a Globál van fenn , de nekem elfogadhatóan működik eddig
-
Henker2
addikt
Sziasztok.
Valaki próbált már a Note 4-hez tükör tokot?
Valahol lehet már ilyet kishazánkban kapni hozzá? -
crok
Topikgazda
válasz
KamuMazsola
üzenetére
En se tapasztalok semmi hibat a 9.5.4.0-val.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Fent van a modul?
Kell egy terminal emulator.
aztan elinditod majd beirod hogy
su
es enter majd
mcs [parameterek]
es enter
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Indul a ChatGPT Health
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Legutóbbi "swagger" stílusban épült.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha viszont nem nyitott a rendszere,akkor úgy sem tud senki sem mit kezdeni a letöltött patch-el