Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
mrszitya
senior tag
9.5.4.0 Global Stabil kijelzőidők:
7,21 + 9,07 + 6,19 + 10,43 + 10,89 > átlag 8,75 óra SOT
Előző stabil kiadások: 11,3 óraCsökkenés: ~20% > 2,5 óra
-
Tidzsi1953
tag
Nálam a Sense flip clock vált be.
-
norbert400
tag
hali.
Az új miui update frissités óta ti nem tapasztaltátok azt, hogy nem tudtok scrreenshottot csinálni mert betelik a storage mikor igazából több gigányi szabad helyetek van?
Barátnőm telefonja ugyan ez a széria, ugyan ezzel a gonddal.
-
MrChef
aktív tag
válasz
LBetty
üzenetére
Szia! Nálam a weather and clock widget vált be eddig.
Sok hasonló alkalmazás fizetős / szerencsétlen / leáll stb., a Sony tukmálásait sem ajánlom. (olyan, mint az Apple, csak android vonalon) -
V.Stryker
nagyúr
válasz
LBetty
üzenetére
Mert miért nem jó a play áruházas?
Xperia clock miért nem jó? -
LBetty
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy képernyőre nagyobb méretű digitális óra widgetet hogy lehetne kitenni? Ami gyárilag van 4 db az elég gyér felhozatal. Ha play áruházból töltenék le, az nem annyira jó, nem sok jót olvastam egyikről sem... Persze ha vki tud bevált alkalmazást, azt megköszönném.. Vagy téma cserével is megoldható esetleg? Ha igen, akkor melyikben van nagy óra? Köszi előre is, ha segítetek. ☺️
-
-
Faby
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen, ez igaz, csak érdekelne egy "működő konfig".
Holnap nekifutok, elég lassan jön le a 8.3.29 build, 80%-nál megállt. -
Faby
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Kösz, ezt akartam elkerülni, még egy alkalmazást telepítsek, ráadásul TB-val még HTC Desire időkből van rossz tapasztalatom.
Biztos azóta sokat fejlesztettek rajta, de nem zártam szívembe, az biztos.(#24686) Trailblazer
Hogy telepíted, mit pipálsz be, hagysz ki belőle? Megosztanád? -
Faby
senior tag
Sziasztok!
Epic romon hogy tudnám eltávolítani, letiltani a Google Talkback alkalmazást? Se a play>súgó>disable... trükkel, se activity launcherrel nem sikerült. Minek a része, milyen egyéb függősége van még? Mit kell leszedni előtte?
Szerk: A rom leírása szerint a google pico van benne, annak meg nem része, mivel települ akkor?Illetve korábban írtátok, hogy Epic romon maradt a témázhatóság, ez a 8.3.15-re nem igaz, eu-s régióban csak a korábban letöltöttek vannak, itt is át kell állítani valami más régióra, és utána megy.
Apropó, a régió beállítást direktben nem sikerült elérnem, csak a keresővel a beállításokban, de úgy működött.
Tetszik, értesítései hasonlítanak a Global dev-hez (vagy éppen ugyanaz), igazából a miuihu-ból azt hiányoltam.
Ami még tetszik, az alkalmazás ikonokat itt nem változtatták meg, pl chrome, totalcommander marad az eredeti, és nem ez a minimalista, még akkor is, ha másik ikon pakkot használok.Egy valamit nem találtam még meg, hogy lehet gördíthető háttérképet beállítani? Ha be lehet egyáltalán.
8.3.29 build még mindig stabil, ajánlható? Vagy jobb a 8.3.15?
Telepítésnél mit érdemes kihagyni, mit érdemes benne hagyni? Pl gallery, böngésző kellhet valami máshoz? -
Melorin
addikt
AEX-RE próbáltam feltenni a magiskot twrp alatt de hibát ír ki a telepítése alatt. Tapasztalt valaki ilyet?
-
papp54
aktív tag
Üdv mindenkinek csatlakozom hozzátok egy 4/64gb-os példánnyal.
-
Melorin
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Gondolom akkor újabb ROM verziót kell telepíteni TWRP alól.
Tegnap fél napom ment rá amíg belaktam az új rendszert, szuper, hogy kezdhetem majd előlről..
Nincs valami módszer, hogy elég legyen csak a frissített romot feltenni de minden más, a programok, a beállítások megmaradjanak? -
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
A különböző MiuiSystemUI.apk-k letöltéséhez kell neki a storage jog - anélkül nem fog menni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nincs FC.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem teljesen, sőt.. az enable-ben van pár olyan plusz, mint pl. hogy a jobb legszélére, a sarokba a status bar-nak tesz egy kis lakat ikont, azt megérintve le tudod zárni a képernyőt. Az óra is középre kerül talán.. de ha a status bar elrendezése ennyire fontos akkor a tegnap említett Zapperbyte által írt MiUI Statusbar Pro-t ajánlom, mert nagyon pofásan és pár kattintással testreszabható és a támogatott telefonokra mindre egyedileg meg van írva minden (Play link)
Igen, egyébként minden verzióhoz kell egy ZIP (mármint ha az Epic saját ilyen jellegű modját nézzük) mert mindig a ROM-ban levő MIUISystemUI-t/Framework-öt írja át kézzel, hogy mindig kompatibilis maradjon.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Akkor várj amíg felpattintom - 20 perc és megírom : D De szerintem biztos nem lesz vele ilyen gond.
-
crok
Topikgazda
Más topikban én vagyok topikgazda - de nem vagyok én semmilyne szinten se megkülönböztetve.. sokat olvasok, sokféle dolgot kipróbálok, sokmindent tapasztalok - így van honnan meríteni de nálam se mindig van meg minden háttérinfo. Amiben tudok segítek, vagy megpróbálok segíteni ( : Maga a topikgazda mint feladatkör egyfajta moderátor aki együtt él a topikkal. Kelly pedig pont jól ellátja a feladatát ( : Emlékezzetek csak vissza ( : A rootolás rossz kezekben rendszerszintű problémát csinálhat - van, aki nem is akar hallani se róla. Ez ilyen - ilyenkor lehet alternatívákat keresni a megoldásra, flash-elhető ZIP-et / Magisk modult készíteni ha lehet. Ilyen pl. a flash-elhető Camera2API + EIS is, nem kell kézzel buherálni (TWRP-ben flash-elni zipet azért nem nehéz) aztán typo aztán nem bootolni.. aztán AROMA alól recovery-ben vi-al szerkeszteni vagy másolgatni ( : Azért jó a linux meg maga az Android mint "felfogás" mert nagy általánosságban elmondható hogy van alternatíva, van "máshogy jó" érzés.
Más:
Epic 8.3.29 - épp most töltötte fel a dev, most beszéltem vele Telegramon:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=261190
Még nagyon friss, nincs kint a statusbar enable/disable ZIP se, OTA pedig holnap/holnapután várható.Na, én meg már leírtam offba mire szerkesztetted az előzőt ( : Boldog nyulat!
-
kelly416
veterán
válasz
vipviform
üzenetére
Ne haragudj, de nem szakértő vagyok. Egyébként is van itt bőven ember, akinek jóval nagyobb a tudása nálam, és nem fog szándékosan senkit félrevezetni. Nekem, mint topikgizdának, az a feladatom, hogy az off-cunamikat, személyeskedéseket, hirdetéseket, és egyéb szabálytalanságokat kordában tartsam, illetve az összefoglalót megcsináljam, frissítsem. És mint láthatod, itt pont ketten is vagyunk, a tg-társamé a mélyvíz rész, én meg inkább figyelek a szabályok betartására. Nem feltétlen függ össze a root és egyéb tudás a topikgazdasággal.
És ezennel meg is kérlek Titeket, ezt az off-lavinát is állítsuk meg. Már bőven kibeszéltük a lényegét, úgy érzem. Mindenki koncentráljon inkább arra, hogy holnap kit mivel locsol meg.
Boldog nyuszit, sok locsolót és locsolnivalót! -
rin33
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Házilag, youtube alapján.
-
vipviform
senior tag
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Másnál is ilyen bu...zis lett a képernyő zár hangja?
Eddig ha jött rá bármiféle frissítés, mindig vissza kellett állítanom a telót, mert biztos,hogy valami furán működött rajta. Most ez a hangja miatt gondoltam, de visszaállítás után is maradt. Illetve ez az állandó variálás ill. nekem olyan, mintha "rosszabb" lenne a teló használata. pl. üzemidőben.
Redmi Note 4 B20,
7.0 NRD90M,
droid bizt.csomag 2018-02-01,
MIUI verzió: MIUI Global 9.5 I Stabil 9.5.4.0(NCFMIFA) -
jmuranyi
tag
válasz
redelectro
üzenetére
Ilyesmi volt már néhányszor, kihúztam a headsetet, és az ikon átalakult
fülhallgatóvá. Piszkálgatva elmúlt...Igen, az a legvalószínűbb, hogy kicsit kontaktos a 3,5-es aljzat.
Viszont a 9.5.4.0-ás frissítés óta nem fordult elő a jelenség nálam... -
válasz
Trailblazer
üzenetére
+1
-
gallimi
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdéssem lenne, hogy a miuiprot nem lehetne magyarítani? Valahogy nem lehetne utólag belevarázsolni a magyar nyelvet, mert szívesen kipróbálnám, de úgy tudom, hogy nem tartalmazza.
-
kelly416
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én csak kontárkodok. Tudom, hogy egy lépés lenne a root, meg is tudnám csinálni, de nem merek root-olni, kevés a tudásom a biztonsághoz.

-
Melorin
addikt
Üdv.
Az imént tettem fel a legújabb AEX-t és az a problémám, hogy amikor kiteszek egy modult a kezdőoldalra, azt írja, hogy "Probléma történt a modul betöltésekor"
Ilyenkor mit lehet tenni? -
-
crok
Topikgazda
válasz
redelectro
üzenetére
A headsetek bekotese masmilyen, azert van, hogy van ami mukodik es vam ami csak kicsit kihuzva. Sokszor megoldas ha fultisztito veget, nagyon keves vattaval bedugod es kitisztitod.
-
redelectro
csendes tag
A minap pont beragadt a headset ikon, ahogy mondod... és persze pont egy fontos helyzetben. Tehát semmi nem volt a jackbe dugva, mégis fejhallgatót jelzett. Na azt nagy nehezen megoldottam (fülest sokszor ki-be, meg odabent kis feszegetéssel).
Valami fizikai gondja lehet a jack aljzatnak, sok eszközzel próbáltam már, kevés működik úgy, hogy csak bedugom és szól. Vagy tekergetni, vagy kicsit ki-be igazítani kell és ha hozzáérek a dugaszhoz, már elveszti a kontaktot és headset profilt vált a teló. Pl zsebre nem tudom így tenni. Még a saját háztáji Xiaomi hybrid dual drivers fülessel megy a legjobban, de zsebben az is bizonytalankodik.
Szóval ilyen gondja van még valakinek?
Bocsi a hosszú kommentért -
punky10
addikt
Nagyon tetszik ez a telo,mindent tud,ami számít.Kivéve az IP védettséget,de az egy Xiaominál sincs,illetve nem gyakori ebben az árkategóriában.Illetve egy hiba azért akad:az iránytůt minden használat előtt újra kell kalibrálni.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Á, az már tényleg semmiség. Csak összenyomod és kész.
-
kelly416
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem baj, nyugodtan. De root nélkül... jó nekem a Resurrection Remix, azzal megkedveltük egymást, ott meg nincs ilyen gondom. Ettől még teljesen igazad van, csak nem akarok ezzel vesződni. Nekem már nagy falat volt a rom csere is.
-
4ron
senior tag
Sziasztok!
Húgomnak kell edzett üveget rendelnem a Note 4 telefonjára. Gondolom ennyi idő alatt már van best buy, milyet rendeljek? Full cover kell neki, nem szeretne folyadékot locsolgatni alá. Nem tudom, melyik típus ajánlott. Köszi

-
Trailblazer
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Na ez az. A szétszedés még menne, no de összerakni...

-
Málni
csendes tag
Sziasztok, az új redmi note 4 (4/64) telefonommal a legnagyobb problémám az lenne, hogy az akksi feltűnően gyorsan lemerül, 1 nap alatt, pedig alig van használva, de totál lemerül. Előtte is Xiaomit (redmi 3s prime használtam, de az több napig bírta simán, uekkora akksival. Jelenleg Miui global 9.5 (9.5.4.0) verzió van feltelepítve.
Egyébként többször le is fagyott már, zenehallgatásnál amikor léptetni akartam dalt, aztán kamera is lassú amikor elmenti a képet v videót. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Hátlap lefeszeget, ragasztócsík kihúz, új akksi be. Nem nagy kaland. Kivéve a hátlap leszedése, az elsőre nem könnyű.
-
vipviform
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kb.3 perc, lepattintod a hátlapot és kicseréled./Előtte ki kell venni a SIM tálcát/
-
Zotyatv
tag
Kellemes Ünnepeket!
Szeretném, ha segítenétek a UPC free-wifi beállításában.
Ezekkel a kifejezésekkel nem boldogulok, hogy mit kell beírni:
CA TANÚSÍTVÁNY
DOMAIN
AZONOSSÁG
NÉV NÉLKÜLI IDENTITÁS
Köszönöm! -
kelly416
veterán
Nem értettem félre. Én is azt kerestem, mert ehhen ugyan nem kell app, de ma már tuti nem találnék oda fejből elsőre, egy hét múlva talán egyáltalán. Az app meg bent volt a play nem telepített alkalmazásai közt, de miután negyed éve RR romot használtam teljes megelégedéssel (most is a kíváncsiság hozott vissza csak miuihu-ra), töröltem onnan. De ma, amikor a gyerekek elfoglalják a ps-t, vissza is teszem a RR romot.
Tegnap meg keresgéltem, de nem találtam megfelelő keresőszó kombinációt, amivel meglelem az app-ot, ezért kérdeztem. -
dethroner
veterán
Elegem lett a gyári időjárás appból. Lehet valahogy törölni, vagy legalább teljesen kikapcsolni?
-
rin33
senior tag
Ezért nincs még hivatalos Los 15.1 mido-ra. Szigorúbbak a követelmények.
-
Theory66
aktív tag
Láma kérdés, twrp alól ha régi verzióra új verziójú romot frissítek, ugrik minden beállítás és app is, vagy nem mindent kell wipeolni és megmaradhatnak. Verziót még soha nem váltottam, mindig másik romra lett csere

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen. 12-15"
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Boldog nyuszit, sok locsolót és locsolnivalót!

Eddig ha jött rá bármiféle frissítés, mindig vissza kellett állítanom a telót, mert biztos,hogy valami furán működött rajta. Most ez a hangja miatt gondoltam, de visszaállítás után is maradt. Illetve ez az állandó variálás ill. nekem olyan, mintha "rosszabb" lenne a teló használata. pl. üzemidőben.
Még garis a teló, azt nem szeretném elveszíteni...