- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
- Újabb fotó mutat Pixelre hasonlító iPhone 17 Air hátlapot
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Som@
őstag
AEX 4.6-ról (Android 7.1.2) érdemes áttérni az legfrissebb MIUI-ra?
Kicsit már unom ezt a romot, meg ugye nem is frissül...Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
A telefont eddig két SIM-mel használtam, most tarifaváltás és kártyacsere kapcsán visszaálltam egy SIM+SD kombinációra. A kártyán való pakolgatás közben lettem figyelmes az alábbi problémára:
[link] (videó, 16 MB)
Röviden: Ha egy mappát átnevezek az SD kártyán akkor egy 0 bájtos érvénytelen bejegyzés lesz belőle. Próbáltam újraformázni (telefonban és gépen is), a fájlkezelőt újratelepíteni, semmi eredmény. Szoftververzió: 9.5.9.0 Global Stable (tegnapi frissítés).
Van valakinek ötlete mi lehet?
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Attipapa
aktív tag
válasz gallimi #25793 üzenetére
Ha nem tudsz régiót állítani akkor nem stable van a telefonodon
Beállítások/További beállítások/régióItt a theme patch a stable 9.5.8.0
Aki aszeretne a stabil 9.5.8.0-ra center órát rakni, arra is itt egy patch
[ Szerkesztve ]
-
gallimi
tag
Akkor milyen sort is kell állítani, hogy legyen téma? Kaphatok egy kis segítséget?
-
Attipapa
aktív tag
válasz fudi2002 #25788 üzenetére
Már nincs sima csak treble,ami használható treble nélkül is. Nem cseréltem le még treblére a TWRP-t. 2 hete lett treble verzió de én azóta is csak simán rakom fel a frissítéseket is. Legtöbb treble felrakható simán is.
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=256804[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz Oldman2 #25785 üzenetére
Azért nem lesz ez olyan egyszerű.Csak annyival lesz jobb,hogy egy verzióváltás hamarabb lesz elérhető a telefonodra.A Mi Mix2S- re pl.már elérhető az Android P dev. verzió,amire még global stable miui9 oreo sem létezik. Hogy aztán úgy fog- e működni ahogyan ezt kitalálták,az a jővőben eldől. Meglátjuk😁
-
Attipapa
aktív tag
Érdekes,hogy csak most tették bele. Lineageos 15.1 extended (Alexey711)romban első megjelenés óta normális MAC címek vannak. Egyébként nekem ez a legstabilabb oreo rom. Ettől az official sem lehet stabilabb mert ez hibátlan. Már treble lett ez is 2 hete,de nem kötelező így használni. Hagyományos módszerrel hagyományos TWRP - vel is telepíthető.
-
crok
Topikgazda
Az nem ok lesz hanem okozat - milyen ROM-ot használsz most és van-e egyáltalán a SIM2-ben kártya? (Szerintem nem mert eddig azt írtad 1 SIM-el használod, de egyébként elvileg akkor az nem is igen működne a második SIM.) Az app arra való, hogy a modemmel kommunikálva jobb 4G rádiós kapcsolatokat keressen (Qualcomm LTE Modem modeset app). Az FM tuner is ide tartozik de ez is okozat igazából - nálam az összes ilyen MIUI hülyéskedést megoldotta a 9.2.1.0 firmware-re visszaállás (simán TWRP-ből flash-elhető ZIP).
-
kelly416
veterán
válasz holozis_HUN #25772 üzenetére
Én 11 hónap alatt (minusz 2 hónap a két szervizelés) talán 3 napot tartottam tokban összesen. Sehol egy karc sem volt rajta, amikor beküldtem most garizni. Csak a kijelzőn lett 1-2 karc, mert azon sem volt védelem. Az összes védelem egy mágneses tartónak a kör alakú fémlapja, amit felragasztottam a teló háuljára. Cserébe asztalra letéve pörgetni szoktam a telefont ezen a fémlapon. És így sincs semmi baja.
-
Gloob
addikt
Crok!
Mi a fene a mui romokban az MBN test program? Valamit táláltam róla, hogy a 2-es slottal kapcsolatos, de nem igazán értem. Viszont a fogyasztása az 10%-on felüli volt, úgyhogy fagyasztottam. Egyenlőre nincs semmi hiba látszólag. A másik az FM Rádió volt 10%-on felüli fogyasztó, úgy, hogy soha nem használtam. Az is fagyasztva. Arról is olvastam valamit, hogy bugos, de azt sem értem igazán. Angol írások.Samsung Galaxy A52S
-
crok
Topikgazda
Akinek volt baja LOS alapú ROM-ok alatt a BT/WIFI MAC-el annak jó hír, hogy Abhisek az (egyelőre még unofficial) 15.1 nightly-ba már beletette a BT és WIFI MAC cím javítást, így ha kikerül az official és végre mindenki egy közös forrást használ akkor onnantól már nem lesz ilyen gond többet (írtam erről párszor, akit érint szerintem emlékszik). [1] [2]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz holozis_HUN #25774 üzenetére
Ezért sem éri meg annyira vigyázni rá. Ami elromolhat, az nagy valószínűséggel el is romlik. Én is inkább csak azért tartom tokban, mert jól néz ki, és kevésbé csúszik Tokot néha portalanítom 2-3 hetente, aztán kész, ennél több törődést nem kap tőlem. A kijelző is karcos, de hát kit érdekel..
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz holozis_HUN #25772 üzenetére
1-2 hónapig tok nélkül használtam, a felső műanyag sáv elkezdett kopni minimálisan (zsebben hordom, emiatt is lehet hogy pont a sarkánál kezdte el), a fém részének semmi baja. Ha lerakod az asztalra, nem hiszem hogy bármi baja lenne ott, hacsak nem asztalos munkát végzel az asztalon.
-
holozis_HUN
veterán
Valaki használja tok nélkül a telót? Mennyire sérülékeny a a beconat pl ha asztalra rakom meg ilyenek!
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
-
Oldman2
nagyúr
-
gallimi
tag
Helló! Az szeretném tudni, hogy a legujabb Epic aromara, teljes új telepítés után hogyan tudom vissza állítani a témát? Régiót nem tudom állítani! Mit kell tenem , hogy újra megjelenjen.
-
rin33
senior tag
Jövö héten jön a hivatalos LOS 15.1 (párhuzamosan az Mi A1-tissot is)
[ Szerkesztve ]
-
Hary50
csendes tag
Hm. Van új frissítés 9.5.9.0.
-
ht42
senior tag
Akinek titanicozik a Global Stable 9.5.8.0 (merül mint a balta).
Nekem az Android rendszer 61%-os akkuhasználatot ért el, hogy döglene meg.
A következőt csináltam:- Google play
- súgó és visszajelzés
- keresés
- disable beír
- delete or disable apps... kiválaszt
- tap to go to... kiválaszt
- és ebben a menüben már tudod tiltani a Google appokat is (köszi vikla007)Itt az appra tapintva megnézhető, hogy mennyi akksit zabált. Ami gyanús, le lehet tiltani, vagy kilőni, ha esetleg mégsem tiltható. Mondjuk érdekes, hogy egy pár app pontosan 10%-ot ért el ...
Én a következőket csináltam:
Letiltva : Google Duo, Facebook app manager, Gboard, Google play zene, Google play filmek
Nem lehet letiltani, tehát leállítva : Visszajelzés, képernyővideo rögzítőVannak még zabálós appok : MBN Test, Tisztító, Gyorskártya, ezeket egyelőre hagytam enni.
A Google Duo volt a legmohóbb nekem.
Most az Android rendszer 18%-on van.
-
Oldman2
nagyúr
Figyelmetlenségem miatt (mint utólag kiderült a Jack csatlakozó kontakthibája miatt), újratelepítettem a készüléket és ha már úgyis újraraktam, feltettem a crDroid 8.1 Non Treble verzióját.
Röviden, eddig tökéletes!
Aki nem ragaszkodik a MIUI-hoz, próbálja ki bátran!
-
[lAyCsI]
addikt
Van új AEX build is, tesztelés alatt már 🙂
-= No way back from Here =-
-
gaara01
tag
Milyen tokot vegyek eBayről, ami 1000% hogy minden rázkódást kibír és nem esik ki? Traktorba kéne.
-
arcsin
senior tag
válasz kmarci25 #25742 üzenetére
Ezért írtam hogy még transzmitteres meg brutuszos meg kihangosítós, nem csak tölt, sőt van ami világítós is De megbízható márkából a Anker-nek meg a Ugreen-nek is van autós töltője a Blitzwolfon kívül és sima 2 luku is.
A keresési eredményekben olyan megoldás van hogy TypeC meg QC2 -es USB, a 4 portot kicsit túlzónak, mondhatnám úgy is, hivalkodónak érzem
-
kelly416
veterán
Hát... nem tudom, ki szerint gyors a Wayteq, amikor először volt náluk a telefonom, alig egy hónapot vártam rá (emlékeim szerint, de ha valaki kíváncsi, összeszedem a pontos dátumokat), most április 24-én postára tettem, ma felhívtam őket, és azt mondták, jó esetben jövő héten, de inkább még egy héttel később lesz kész, és még után postázzák ki. Tehát forma-forma, megint egy hónap.
-
[lAyCsI]
addikt
Licitáltam egy gyári Mi töltőre, meglássuk holnap mi lesz belőle
-
kmarci25
veterán
válasz arcsin #25741 üzenetére
Tényleg jó a roidmi, de ha csak töltésre kell, akkor szerintem overkill. Legalábbis pár dollárt lehet ezzel sprórolni, és 2 usb slotot nyerni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
arcsin
senior tag
válasz mrszitya #25739 üzenetére
Roidmi elég pro cucc. Ilyen transzmitteres bluetooth-os. 2S van a családban és tökéletes, én is csak ajánlani tudom. 2 féle verziója van a 2S meg a 3S a linken vannak a különbségek összeszedve.
-
-
crok
Topikgazda
válasz fudi2002 #25721 üzenetére
Összsen 6 óra rajzfilm ment (kb. 2 órás etapokban, kocsiban, pici lányomnak, úgyhogy nem minimál fényerőn, kellett az 50%) +1.5 óra film (szintén 50% fényerőn) - a többi GMail + PH! app + böngésző + instant messenger appok (az összes összesen 1.5-2 óra), játék nem volt. (Ezért se értem a SoT mint "mérőszám" funkcióját, mert erősen felhasználásfüggő, a videonézés != játék).
A jelenlegi rendszer az a Global Stable 9.5.8.0 de a 9.2.1.0 firmware-ével, mert a 9.5.8.0-val valamiért a firmware kelti a telefont (kernelt) egy olyan wakelock-al, hogy "unknown".. no komment.. a 9.2.1.0 is, csak nem olyan borzasztó hosszan tartja ébren (értsd: 10..20 másodpercek kb. félóránként a 4..5 percek helyett) valamint a 9.5.8.0-ban a totál kikapcsolt és abszolult nem használt Bluetooth ellenére is van Bluetooth-al kapcsolatos wakelock, amit nem tudok hova tenni (annak ellenére, hogy helymeghatározáshoz használja a telefon de valamiért 9.5.8.0-s firmware használatakor van ilyen wakelock, 9.2.1.0 esetén pedig egyáltalán nincs - és az akkuidő azért kardinálian eltérő).
Egyéb mod: build.prop-ban (ami akkuidőre vonatkozik):
persist.radio.add_power_save=1
persist.radio.data_no_toggle=1
Nem használok IPv6-ot, úgyhogy kikapcsoltam:
persist.telephony.support.ipv6=0
persist.telephony.support.ipv4=1
De olyan nagyon sokat ezek szerintem nem számítottak. (Vagyis nekem az IPv6 kikapcsolása igen, céges Cisco Wireless környezet és állatisok IPv6 csomag ébreszti a WiFi-t..)Ha kimazsoláznád elküldhetem a bugreport.zip-et hogy mi hogy történt a majd' 3 nap alatt.
[Szerk.]: ja, nem neked akart menni, fudi2002, hanem holozis_HUN-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Oldman2 #25732 üzenetére
A kontaktusok érintkezését kell megjavítani, valami közé mehetett vagy kicsit oxidálódott. A ki-be dugdosással mozgatod a kontaktokat, lehet hogy meggyógyul. Vagy hátát le, és megpróbálni máshogy kitisztítani, bár gyanús hogy elág zárt az a jack aljzat.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Oldman2
nagyúr
válasz Peterhappy #25336 üzenetére
Van ennek valami "hivatalos" megoldási módja?
Ma nálam is előjött ez a probléma...
-
Hary50
csendes tag
válasz [lAyCsI] #25722 üzenetére
Szia!
Én eBay - ról rendeltem már 3 darabot a saját márkából, és nem bántam meg. Nézz utána úgy, hogy Mi USB töltő. Nagyon jó kis készülék. Ráadásul van benne gyors töltési funkcio és gyorsabban feltölti a telot mint a 220-as töltő. Én 2300-ért vettem de van itthon is a xiaomishopban 4000-ért. Ha több kell mint töltő akkor ott a Xiaomi Roidmi ami még plussz Fm transzmitter is.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz fudi2002 #25728 üzenetére
Ja, akkor ez bonyolultabb. Én egyelőre egy jó alternatívát keresek a legutolsó miuihu-ra, mert nem tetszik. Valószínűleg visszaállok egy korábbi mi-globe-ra, csak az kéréds, hogy dev vagy stable, és hogy melyik...
-
kmarci25
veterán
válasz stifi82 #25725 üzenetére
Ha megnyitod a képet és a megosztás ikonra nyomsz, akkor ott azért elég sok lehetőség van, egyik sem jó?
Én egyébként QuickPic-et használok fényképgalériának, és abbanm automatikusan mutatja a viber-es képeket egy külön mappában.fudi2002: ez pontosan milyen rom, amit linkeltél? (Keresgélésben vagyok jelenleg...)
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz juve600 #25724 üzenetére
Én annyi, hogy az újabb firmware-el raktam. Fórumtársunknál a régebbi 2017-es firmmel voltak modem gondok, kobajekill nyilatkozz lécci, mik is voltak. Amúgy a 9.5.8.0-ast használom most, eddig nem volt gondom, Wifi 40mhz is műxik. Innen szedhető.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
stifi82
aktív tag
Helo
Viberre küldött fényképeket nem tudom lementeni a telefonra. Tudna ebben segíteni valaki? Nyomkodtam már mindent de nem bírom összehozni. -
[lAyCsI]
addikt
Urak,
tudnátok ajánlani vmi megbízhatóan működő autós töltőt a telefonhoz?köszi!
-
fudi2002
veterán
válasz holozis_HUN #25720 üzenetére
Magas fényerővel sehogy...
-
vipviform
senior tag
Én nagyon jól elvagyok az EPIC AROMA rommal, bár mostanában elég ritka az OTA frissítés, de jó az akkuidő, és minden műkszik rendesen...
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
rin33
senior tag
válasz Trailblazer #25714 üzenetére
-
fudi2002
veterán
válasz Trailblazer #25714 üzenetére
Ez nougat, de van crdroid 4.2 néven asszem xda-n, valaki itten javasolta a Non Treble verziót.
(#25715) crok Én azért maradtam a Crdroidnál, mert az összes többi monitorozhatatlan wakelockdetectorral. Én pedig arra gerjedek... Egyébként kottára ugyanaz az üzemidő mint AEX, Legendrom, RR, és hát a Xenon is ami kicsit alulteljesített nálam, nem tudom miért amúgy. De a legjobb most már tényleg, hogy gyors és működik. Nem fosom le a bokám, hogy bekrepál az akku meg, mégis mi a túrótól merül, mikor a wakelockok rendben stb. Szóval 1 év után így lassan elkezdtem használni a telefont..
-
crok
Topikgazda
válasz fudi2002 #25713 üzenetére
Jaja, most kitapasztalom melyik firmware "normális" aztán megyek én is szerintem AEX-re, XenonHD-ra vagy crDroid-ra.. A mostani állás MIUI-val kb 2..3 nap készenlét mellett 9..10 óra képernyő.. Úgy voltam a dologgal, hogy adok egy esélyt a stabilnak megint, meg úgy általában a MIUI-nak, de.. valahogy nem akar ez nekik összejönni.. még mindig az az érzésem, hogy a (még MM) MIUI8 8.2.1.0 volt a legutolsó jó MIUI erre a telefonra.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Neked volt egy időd, mikor besokalltál a miui bugoktól és verzióktól. Én is eljutottam erre a szintre. Crdroid 3.8.5 gyári kernellel:
2 sim, 5 nap készenlét, 4 óra mobilnet böngészés, 1,5 nap bluetooth miband, többi wifi, nuku játékkal, adatkapcsolat kikapcsolva csak ha kell akkor...Kieg: Utsó miuiknál már kezdtem azt hinni, hogy bekrepált az akkum nekem is...
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Én visszatettem a 9.2.1.0 firmware-jét most a 9.5.8.0-ra meg csináltam pár build.prop változtatást - azóta a kernel-only wake gyakorlatilag megszűnt, a tétlen merülés most 0.7..0.8% / óra, de a build.prop dolog nélkül is 1% alatt van. De én mindenki helyében megnézném mit is csinál valójában a telefon mikor merül, mint a nyeletlen balta.
-
-
Faby
senior tag
Szia, nálam sajnos nem opció a DIY.
Sem eszközöm, sem tudásom/tapasztalatom, sem időm nincs rá (jó, az idő talán nem annyira játszik.)
Azért kérdeztem, hogy az említett településeken van-e jó tapasztalata valakinek. Sajnos rossz nekem is van.
Ha más nem, marad a postázás BP-re.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Neck
veterán
Sziasztok,
SD625-re ez a Dev verzió kell?
http://bigota.d.miui.com/8.5.3/miui_HMNote4XGlobal_8.5.3_52f8422bdc_7.0.zipInnen linkelve.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
kmarci25
veterán
válasz Domper77 #25704 üzenetére
Ez működött! Köszi!
Som@: gondolom anyukád nem szeretne romolgatni, úgyhogy én hagynám azt, amivel kaptad. Persze az automatikus frissítéseket futtasd le, meg néha majd nézz rá, hogy van-e újabb, de azon kívül én nem piszkálnám. (Most úgysem lesz frissítés nyár közepe, végéig, az meg főverzió váltás lesz, amire jobb odafigyelni.)
[ Szerkesztve ]
-
Som@
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak is vettem most egy ilyen telefont. Mi most a legjobb és napi használatra ajánlott ROM, ami lehetőleg bug mentes? Előre is köszönöm a válaszokat.
Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
kmarci25
veterán
Nemrég váltottam szolgáltatót, és azóta nem tudom aktiválni az új sim kártyát. Ez ahhoz kellene, hogy a Mi Cloud-ba mentse az sms-eket, ez eddig működött is, most nem megy. Ha belépek a Mi Cloud-ba, és az Üzenetekbe, hiába állítom be, hogy a sim1-en is működjön az SMS szinkronizálás, kiírja, hogy küld egy üzenetet, amit engedélyezek, aztán az állapotsorban feljön a jelzés, hogy küldi. Várok, várok, aztán jön egy értesítés, hogy sikertelen.
Telekomos, havidíjas előfizetés, most néztem meg az adatait, nem találtam olyat, hogy tiltva lenne külföldre történő sms küldés.
Mi lehet a baj?"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 12 16/512GB Új állapotban 12hó jótállás+Áfá-s számla!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Honor Magic6 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB Dual SIM Phantom Black Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- iPHONE 6,7,7+,8,8+,SE2020,SE2022 teljes kijelzős üvegfólia.
- Mcdodo OT-6550 USB-A - USB-C OTG átalakító adapter.
- Iphone,Ipad,ipod prémium minőségű MCDODO szövet bevonatos töltő-adatkábel.
- BASUES 20 W-os USB TYPE-C gyors töltőfej.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest