Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kondás
tag
Meg tudnátok mondani hogy lehet az, hogy kiszámlázott a telenor 3 nap mobilnetezést,amikor ki van kapcsolva a note4-en a mobil adatforgalom?Valamit nem jól állítottam be?
-
Gila2626
csendes tag
Raktam fel üvegfóliát! 1napig tökéletes volt,utána középen megjelent egy szivárványos folt,ami az érintésekre elcsúszkált! Próbáltam újra felrakni de nem sikerült úgyhogy jó legyen! Levegő szorulhat alá vagy el deformálodott az üvegfólia? Topk márkájú 4$ volt
-
aytukabozs
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
EZ ALAPJÁN tökéletes oda is a Global
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, csajszi ismerősömnek lőnék valami telót. Mivel a saját Redmi Note 4-em eléggé bevált nekem, neki is ezt ajánlottam. Bele is férne a ktgvetésbe, kérdés, hogy UK-ban minden oké-e ezekkel ? Töltő, konnektor nem téma.. frekik tekintetében érdekel csak.
[moderálva]
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
aytukabozs
addikt
válasz
Termi92
üzenetére
+ (#13770) trebrona

(#142) Upo (vagy bárki akinél volt fent a lineage 14.1)
Délután jár le végre a 72 órám, úgyhogy rakom felfele a LOS-t,
Működik rendesen? (A gyerek redmi 2 próján nagyon szépen muzsikál, de ez ugye egy más vas)
aki vissztért MIUI-ra az miért tette?
Vagy eleve csak kíváncsiságból próbáltátok ki? -
juve600
nagyúr
lépés számláló app-ot tudtok ajánlani RR rom alá ?
a MiFit kéri a GPS-t ,olyan kellene ami nem használja a gps-t -
Upo
addikt
CN romra ma beadta nekem a frissítést, 7.9.28 (nem siették el). Letöltésekből is szedhető, lehet hogy már van belőle eu vagy miuihu rom is.
[link] -
vipviform
senior tag
Még egy kérdés mára. A MIUHU TOOLS-t használta valaki erre telóra?
-
crok
Topikgazda
válasz
Feri1977
üzenetére
..és mivel a nyitáshoz kell PC így nem lehet PC nélkül - még ha működik se.. de ha meg már a nyitáshoz kell a PC akkor a kínai reklámokkal meg malware-el telepattintott app helyett nem jobb egy tiszta, open megoldással csinálni? Csak kérdezem.. de mindenkinek a saját döntése. Ja, ha már itt járunk szerintem rájöttem mi volt az SD kártyáddal. Most van nálam egy 64-es Samsung amit gyárilag exFAT-ra formáznak. A Microsoft mobilok ezt alapból kezelik, mivel ez exFAT eleve egy MS termék (3.90$ a licensz ára telefononkén asszem') de a MIUI nem tartalmazza ezt a támogatást, nem olvassa ezt a partíciót. Úgyhogy a te kártyád nem volt jó a te telefonodban de a boltiban meg amiben volt támogatás abban működött, meg a gép is felismerte. Szerintem ez lehetett a baj (mondjuk én pl. mondtuk hogy formázd FAT32-re).
-
vipviform
senior tag
Van egy root app a KINGOROOT, ami állítólag direktben rootolja PC nélkül a telót, nyitott BL esetén. Van erről valakinek tapasztalata?
-
crok
Topikgazda
@jimmy5 & @Kolondrum
Mindkettőtöknek ezt ajánlom elolvasni: @jimmy5 neked a 50%-nál, @Kolondrum neked a 25%-nál van a hasznos info. -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Ki szeretném próbálni a LOS15ot, de bootolas után kér valami jelszót a rom.
Mit kell ilyenkor csinalni. ?Előre is köszönöm
-
MIUI optimalizáció off, memória opti OFF. Miben lesz ez nekem jó? Mi előnyt hoz?
-
Feri1977
senior tag
válasz
Termi92
üzenetére
Sokkal egyszerűbb:
1) Root!
2) Open build.prop, make string 'persist.camera.HAL3.enabled=1' , save, reboot.
3) Check manual features by Manual Camera Compability utility.
4) Install FV-5, Manual Camera etc and enjoy by manual exposure,focus etc)
It's working on my xiaomi.eu latest MIUI7 and Mookee ROMs) -
Feri1977
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
Jó, rendben értem. Akkor azt mondjad/játok meg légyszíves, milyen lépéseket kell tennem a felé, és hogyan, hogy legyen camera 2 apim! Mert nagyon sokat fozótom..a telefont imádom amúgy, az üzemideje képtelenség köbe, teljes feltöltöttséggel 9 óra SOT-om volt, idáig akárhány telóm volt mind rendre 2.5-5 óra volt max. ! Meg zenét hallgatva sony agyba dugós fejhallgatóval és NRG playerrel (ahol az eq normálisan működik mélyet magasat adva rá nem halkul a kompresszor miatt amiket bele építenek a lejátszókba), fullos hangos tiszta minden mély és magas. A kijelzője is jó, tárhely 32 gb-os is elég mert vettem egy 16 gigás kártyát arra mennek a képek vidók+gyors a teló+vettem rá ipaky fekete hátlapos tokot, mindent imádok rajta, csak a fényképezést kérlek légyszí.., hogy tudnám a camera 2 apit megcsinálni rajta?
-
trebrona
nagyúr
válasz
aytukabozs
üzenetére
Gyári rom, custom recovery kombó esetén kell.
-
Termi92
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nem, az csak a global rom bármilyen módosításához kell (Magisk, SuperSu, stb).
-
aytukabozs
addikt
Üdv
Ha LoS ra akarok váltani (eleve úgy vettem a telót hogy szia mi(a)ui), akkor is kell nekem a laziflasher?
-
ht42
senior tag
Köszi 😀
-
ht42
senior tag
Tudom, hogy szarrágás, de azért megkérdezném : az értesítési sávon a szolgáltató nevét (nekem Telenor HU) nem lehet rövidíteni valahogy? Kéne ott a hely másnak.
-
D1L1ZS
őstag
Többször is olvastam itt, hogy érdemes kikapcsolni a MIUI optimalizációt, és a memória optimalizálást is kikapcsoltam.
Érezhetően jobb így, nem zárogatja be az appokat.
Eddig jónak tűnik, bár eddig sem volt semmi gondom. De kíváncsiságból azért kipróbálom.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Feri1977
üzenetére
A gyári camera app lecserélésnek a fő lényege hogy olyan appot teszel fel, ami a camera api2-őt ki tudja használni. Ha nem rakod fel a kamera api2-őt és nem használod az általa lehetővé tett manuális beállitásokat, akkor nem sok különbséget fogsz látni.
(#13723) Feri1977 mert a camera api2őt ki tudja használni.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
slayernick66
üzenetére
-
slayernick66
tag
szasztok, nekem meg redmi 3 telom van, de az a topic halott mar, es nekem meg inkabb altlaanos xiaomi kerdesem lenne. miui 8.5.2.0-t hasznalok
sajnos sok nevjegyet veletlenul az MI Accountomhoz mentettem, mert az volt a default nem a google. hogy tudnam ezeket atpakolni a google-be? nem talaltam semmilyen lehetoseget..elore is koszi
-
ath
senior tag
-
vipviform
senior tag
válasz
antalbende
üzenetére
Az angol MIUI fórumról, de az a biztos ami elmúlt...

-
helixP
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Eddig alapvetés volt, hogy Nougatra nincs Xposed. Ha megnézed az Általad linkelt cikket, abban is mai keltezés van. Lehet, hogy a modul fent volt Magisk-en, de eddig nem ment.
Amúgy nálam egész pontosan 5 db Xposed Framework SDK van (21-25), nem igazán vágom a különbségeket. -
-
Upo
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
A magisk manager download menüben ott vannak. Nem tudom mióta, én nem használok xposed-et, csak láttam a többi közt. Gyanítom hogy működnek, maga topjohnwu neve alatt vannak, aki a magisk-et is csinálta. Esetleg aki használja, meg tudja mondani, én még nem találtam olyan indokot ami miatt xposed-et kéne használnom.
-
Upo
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Magisk alá már szerintem ott van egy ideje a letöltések között (Downloads menü), SDK24 (7.0) és SDK25 (7.1) is. Ráadásul systemless, tehát fizikailag nem bántja a system partíciót, bootloop kockázat minimális.
(#13736) crok: A lazyflasher nem a /systemet bántja, hanem a bootloader partíciót módosítja. A safetynet azt is figyeli, azért hasal el. Erre jó pl. a magisk safetynet fix, ha a magisk 14 van fent akkor a safetynet fix-ből is a 14-esre való kell, ha nem az akkor elhasal. Topik keresővel link is van rá, jómagam is szerintem többször linkeltem, de mások is.
-
vadkörte
addikt
OTA alól ment a frissítés. Azért is írtam, hogy nem lepődtem meg, hogy visszatette a gyári recoveryt.
A telefonról nem netbankolok így elvileg nem érhet "kellemetlen meglepetés". A Pokemon-okat meg sosem szerettem. A telefon mindennapi használatát ezekszerint nem befolyásolja negatívan a dolog.
A backup sajnos jogos észrevétel. Ez valahogy kimaradt, a NAS-ommal bírkóztam és éjjel fél 2 felé erre nem is gondoltam. Utólag meg már mindegy volt.

-
fudi2002
nagyúr
Hümm hümm, ha még nem vót:
Xposed for 7.x
Ha valaki feltette számoljon be légyszi. Bekápot tessék előtte gyártani, mert bútlúp veszély van. -
Rickeffe
aktív tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
lol. kösz. mobil nézetben egyébként esélytelen?
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
Persze hogy eltűnt, mert nem TWRP-ből indítottad a frissítést hanem a frissítő appból (TWRP alól nem frissíti a recovery partíciót). A SafetyNet azért hasal mert a lazyflash-ert feltetted és átírta a /system tartalmát - de legalább root-od van. Problémád akkor lesz ha kellene olyan appot használnod amihez kell (egész sok banki app, Pokemon Go pl.). Én tul'képp azt nem értem, hogy volt nyitott bootloader-ed és TWRP-d is, akkor egy ROM telepítés előtt miért nem csináltál egy full backup-ot TWRP-ben (vagy minimum egy boot+system+data backup), hogy aztán ha beüt a $2@r akkor 5..6 perc múlva megint a teljesen jól működő rendszered alatt lehess.
-
vadkörte
addikt
Lefrissítettem 8.5.8.0-ra a telefont, az "eltűnt" TWRP-n meg sem lepődtem, pikk-pakk visszatettem fastboot-ból. Azon már igen, hogy a Magisk-ben a SafetyNet Check akármit is csinálok fase értéket dob.
Remélem nem lesz belőle problémám. Végső esetben telepítek egy dev-et majd, de annyira nem szeretném újrahúzni az egész telefont. Olyan szépen belaktam... -
tbc2
tag
Hogy egy pozitív hírrel járuljak hozzá a fórumhoz: ma a feleségem leejtette a telefonomat kb. 1 méter magasból a kerámia padlólapra. A sarkára. Volt rajta Ipaky tok, és volt rajta full cover kijelzővédő üveg. A kijelzővédő üveg kuka, az Ipaky tokon látszik az ütés nyoma - lejött a festék, a telefon viszont sértetlen maradt (még csak egy miliméteres horpadás sincs rajta).
Holnap veszem a következő full cover kijelzővédő üveget.

-
iff
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Persze létező app, de ha nem tudsz egy szót értelmezni, akkor sajnálom...
"Nekem" volt új, mert ezt nem használtam még, sajnos keresnem kellett egy olyan appot, ahol lehet ennyire finoman állítani. (eddigi telefonoknál ez nem volt gond) Teljesen jól működik, eddig semmi fagyás nem volt. Ezek szerint a telók ennyire különböznének? Mindegy, ezzel a WB-vel van bajom. Ha ezt valahogy megoldanák a gyáriba, akkor okés lenne. De nem hiszem, hogy hardveres lenne, ez valami szoftveres lehet, gondolom vagy passz.. -
juve600
nagyúr
válasz
antalbende
üzenetére
- Next version will be published 7.10.9
[link]
példáulde google a barátod

-
csemeteim
tag
Sziasztok
Hogyan tudom az egyes asztal alkalmazását áttenni a második asztalra. Azt is le kell tölteni a Playról?
Köszi -
aytukabozs
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
Ki mindenki..?
Én pl. tuti nem.
Egyszerűen vannak gyártók akiknél a kamera app nem adja vissza a beépített szenzor képességeit, és ott néha csodákra képes.
Az ebböl a tapasztalatból kiinduló felhasználók -én is- kipróbálják időnként az új telefonjaikon, ha annak a képeivel nincsenek megelégedve.
Mi ebben az istenítés? -
Feri1977
senior tag
válasz
antalbende
üzenetére
Igen, én is akartam kérdezni, milyen frissítések jönnek, és mennyire biztos ez? :-)
-
Feri1977
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Open camera.. Mindenki isteníti, de miért? Parkolóban napfényben kocsiról csináltam képet vele, meg a gyárival is, meg egy helységről. A gyári szebb képet lőtt élesebbet stb.
-
Feri1977
senior tag
Nem új, évek óta létező app, amúgy meg fagy minden kép után. Amikor megvettem a telót, és kivoltam a kameráján milyen gyenge, vagy 20 appot kipróbáltam, és videóban a footej camera volt a legjobb, képekben meg a gyári, hiába a sok app, a gyári a legjobb kép készítésben, össze hasonlítottam jó pár appal ugyanazt a tárgyat helyszéget ami fényképeztem, gépre átvíve nagy monitoron, Itt csak 1 segíthet, a camera2 api aktiválása, és a google camera app, de nem akarok mókolni, nem értem hozzá, marad így.
-
iff
senior tag
Találtam egy (nekem) új kamera appot. Manuálisan (részletesen) lehet állítani a BW-ot is. Bacon Camera
Ez már jó lehet.
Most fogom majd tesztelni, persze, ha nem lesz ilyen sz@r idő. 
Esetleg, ha más is küzd ezzel, mint én.....
-
Van aki rendelkezik Wallet notesz tokkal? Én most rendeltem kíváncsi leszek milyen lesz.

-
Rickeffe
aktív tag
úgy egyébként az összefoglaló oldalt hogy a ... lehet megnyitni? mobilról nézem a topicot.
-
Pakliman
tag
-
Hali!
Mit-hol-merre állítsak, hogy a telefonra jöjjenek az értesítések?
Jelenleg szinte semmiről nem kapok. Email szinte soha (gmail/inbox by gmail se), facebook (simple pro appal) szintén sokszor kihagy, messenger is néha, de az legtöbbször megjön, boom beach is sokszor hanyagolja.Alkalmazásokon belül be van kapcsolva az értesítés, Beállítások -> Értesítések és Állapotsor menüpontba szintén. Mi lehet még, ami visszafoja őket?
-
pprod94
aktív tag
-
NoMagix
addikt
válasz
Zotyatv
üzenetére
Ahogy kivettem a dobozból, azóta így van, nem engedtem még rá frissítést!
Android 6.0.1 MMB29M
Miui 8.2.10.0(MCFMIDL)- fényerő automata
- wifi állandóan megy alvóban is
- folyamatos 4Gvalamint fudi2002 fórumtárs pár beállítását alkalmaztam
- akkukímélő - KI
- fejlesztői beállítások/Memória opt - Alacsony, Miui opt - KI -
Janou
őstag
Köszi mindenkinek. Sokat segítettetek. Beállítok értesítést a Note érkezéséről.
-
V.Stryker
nagyúr
Global Deven meddig van szüneteltetve a frissítés?
-
helixP
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Ja-ja teljesen jogos észrevétel! Bár az 5Ghz-s WiFi engem nem befolyásol annyira.
Janou: Felbontásban nem annyira jön ki a különbség, de a 4Xnek szép, meleg színei vannak.
Amit már utánhergeltem volna Note-on is, ha az AEX-ban lenne színhelyesség kalibrálás (Lineage-ben volt) -
kelly416
veterán
válasz
pprod94
üzenetére
Állítólag egy téma okozhatja, valami ceec[dd] vagy ilyesmi nevü, de én leszedtem a témát a telóról, hard reset is volt azóta, mégsem lett jobb kicsit sem.
Tehát az én telefonom is rosszalkodik, majd gariztatom, ha lesz kis időm átköltözni egy z1c-re addig. Mostanában első gombnyomásra behozza a lock screent, másodikra kiírtja a háttérnek betett lock screen képet és full feketén mutatja az időt meg a két ikont a sarkokban illetve az értesítési sávot és a nyilacskát, ami a feloldás mikéntjét mutatja, harmadjára meg elalszik a kijelző. Ezért feloldásra az ujjlenyomat szenzort használom eleve beállított ujjlenyomat nélkül, lezárásra meg a saját kapcsolói között megkerestem a lezárás kapcsolót és betettem az alsó sávra, így minden képernyőn pont ugyanott van. -
Beca1990
senior tag
Valaki tudja a választ?
Feltettem a legújabb frissítést és már 7.0-ás Android van rajta.
Telepítettem a Facebook Messengert és az alkalmazásban egy képet sem jelenít meg.
Se profilkép, se megosztott kép, semmi...
Próbáltam régi verzióval azzal is ugyanez van.
Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Eredeti játékok OFF topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem nem lesz belőle problémám. Végső esetben telepítek egy dev-et majd, de annyira nem szeretném újrahúzni az egész telefont. Olyan szépen belaktam...
"Nekem" volt új, mert ezt nem használtam még, sajnos keresnem kellett egy olyan appot, ahol lehet ennyire finoman állítani. (eddigi telefonoknál ez nem volt gond) Teljesen jól működik, eddig semmi fagyás nem volt. Ezek szerint a telók ennyire különböznének? Mindegy, ezzel a WB-vel van bajom. Ha ezt valahogy megoldanák a gyáriba, akkor okés lenne. De nem hiszem, hogy hardveres lenne, ez valami szoftveres lehet, gondolom vagy passz..
Most fogom majd tesztelni, persze, ha nem lesz ilyen sz@r idő.