- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djtörök
senior tag
válasz
Termi92 #29218 üzenetére
Én a poco f1 miui10 oreo portot próbáltam ki, ezen van magyar nyelv, működik szinte minden. Az olvasó mód és az fm rádió nem megy, meg az automata fényerő eléggé túltolja. Viszont egész smooth, gyorsabbnak érzem az aex 5.8-nál, az ujjlenyomat olvasó 0.5sec alatt felold.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Termi92 #17329 üzenetére
Ugyanott van az eu dev-ben is. Amikor írtam nem működött. Most kipróbálva működik.
A biometrikus azonosítást - ujjlenyomat - nem a gyorsasága, inkább a biztonságossága miatt használom. Bár ez is oldható, ha kiverik belőlem a PIN-t, vagy levágják az ujjaim.(#17334) HB1977:
Keresd meg a MIUI és a RAM optimalizációt és kapcsold ki, lock-old az app-ot. Google PlayZene app nem akad, nem zár be. MIUI gyári sem akad és az sem zár be. -
crok
Topikgazda
válasz
Termi92 #16863 üzenetére
Vagy ha az valamiért nem akar menni akkor fastboot-ban indítsd el a telefont és PCről add ki ezt a parancsot
fastboot format userdata
Meg (ez most hülyén fog hangozni, de) tedd fel a lazyflash-ert.. mert az is kikapcsolja az encrypt-et, legalábbis amit én használok: lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip
Kérdés: tuti PIN-t kér? Nem password-öt? Mert az alap jelszó az, hogy "default_password" - persze idézőjelek nélkül.
-
vipviform
senior tag
válasz
Termi92 #14979 üzenetére
Értem, és megértem, de mint sok más hiba nem mindenkinél fordul elő, pl. nálam sem. A zene alk még soha nem állt le a Spotify sem. Ami nálam átlagban nyitva van az az email, Messenger, a prohardver.hu, és még a Horizon Go, amikor nincs jobb dolgom. A komolyabb dolgaimat mindig PC-n /v. laptopon/ teszem meg. Szerintem egy nagyobb excell tábla nem telefonra való, végszükség esetén tabletet használok.
Ettől függetlenül sok sikert kívánok a fejlesztésekhez, ne adjátok fel, én csak egy vélemény voltam.
-
Feri1977
senior tag
válasz
Termi92 #14908 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm amit írtál és értem okés! A bootloader nyitás még megy a weboldalon amin kell, csak utána ezt a twrp recovery meg root-ot nem tudom hogyan kell, aztán még magisk is kell, azt se használtam..esetleg egy pici segítséget tudsz ezekről adni..? Vagy a magisk ezeket megoldja amiket írtál.
-
Feri1977
senior tag
válasz
Termi92 #14886 üzenetére
Látszik, hogy a google hdr+ kamera alkalmazás viszi a prímet mindenben, ha azzal fényképezel a többi zajos, vagy elmosódott. Én kerestem mindenfelé ezt az alkalmazást, de sehol nem találtam play áruházba. Lehet fizetős, vagy nincs feltörve? És ha igen, tudnál adni linket hozzá? + Gondolom ezen kívül a telefont moddingolni kellene még, hogy felmenjen a google hdr+ rá ugye?
-
crok
Topikgazda
válasz
Termi92 #14592 üzenetére
Rá, persze, nincs benne csak olyasmi, ami annak is csak jót tesz.
Ezért is hagytam ki a CPU governor és hotplug mókolást, mert az
erősen eltérhet telefononként hogy mit hogy lehet megoldani.Kb. 4.0-s Android és afelett van ennek értelme, alatta az a gond,
hogy a kevés memória miatt (mert az akkori telefonok jóval keve-
sebb memóriával rendelkeztek) miatt a memóriakezelést ez erősen
megborította (ezért is maradt 5 a max. background processz a
legtöbb ROM-ban) csk nyilván 3GB RAM már elég sokmindenre,
így azért könnyebb multitaskolni - ha engedné ugye az Android. -
aytukabozs
addikt
válasz
Termi92 #13769 üzenetére
+ (#13770) trebrona
(#142) Upo (vagy bárki akinél volt fent a lineage 14.1)
Délután jár le végre a 72 órám, úgyhogy rakom felfele a LOS-t,
Működik rendesen? (A gyerek redmi 2 próján nagyon szépen muzsikál, de ez ugye egy más vas)
aki vissztért MIUI-ra az miért tette?
Vagy eleve csak kíváncsiságból próbáltátok ki? -
Feri1977
senior tag
válasz
Termi92 #13773 üzenetére
Sokkal egyszerűbb:
1) Root!
2) Open build.prop, make string 'persist.camera.HAL3.enabled=1' , save, reboot.
3) Check manual features by Manual Camera Compability utility.
4) Install FV-5, Manual Camera etc and enjoy by manual exposure,focus etc)
It's working on my xiaomi.eu latest MIUI7 and Mookee ROMs) -
-
vargalex
félisten
válasz
Termi92 #13474 üzenetére
Szerintem eddig a kollégával együtt csak 4-5 ember jelezte (köztük én is). Az nem olyan vészes. És bármelyik gyártó bármelyik típusánál lehet találni ilyen problémát. Az enyém most van szervízben (szerdán vittem), csak legyen folyamatos a probléma, mint az Idol2 mini S-nél...
-
-
regener
veterán
válasz
Termi92 #13017 üzenetére
Akárhányszor olvasom újra a történetszál elején romokról volt szó, ahogy simán los14-ként említetted
ha Los15-öt szeretnéd, akkor előtte Los14-et kell, és arra rá wipe nélkül a Los15
Viszont egyszerűbb fw-t majd 15ös romot felrakni mint 14es romot és rá a 15-öst, időben gyorsabb az fw-s megoldás
-
Upo
addikt
válasz
Termi92 #12584 üzenetére
Az hagyján, de kínában van Note 4X mediatekes is (azaz nikel), ami 4/64-es. És ez az ami be szokott kavarni a tok/üveg témába is, amikor egyesek erőlködnek, hogy a qualcommos 3/32-höz és 4/64-hez más tok kell, mert a kínai azt írja, hogy a note 4x 4/64 tok más mint a Note 4x 3/32. Persze hogy más, mert a kínai 4x 4/64 az nikel (mediatek), nem pedig mido. A mido 4/64-es 4x-hez ugyanolyan tok kell mint a 3/32-höz, mert mido.
-
-
borzosmorzi
tag
válasz
Termi92 #12524 üzenetére
A Global beta romban nincs olyan menü, hogy Automatizált feladatok. De ha ugyanott felül a fogaskerékre (beállítások) bökünk, a megjelenő További beállítások alatt található az ütemezett ki- bekapcsolás. De ugyanide el lehet jutni Beállítóközpontból is az Akkumulátor és teljesítmény menüponton keresztül is.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Termi92 #12427 üzenetére
Én meg ezért javasoltam neki a hivatalos honlaprol leszedett hivatalos twrp telepítését is adb/fastbootbol, mert nem igy rakta fel hanem programbol, a ki tudja milyen verziót.
(#12428) Thome próbáld meg kérlek leirni pontosan mit csináltál (én ugye kettő dolgot is ajánlottam, egyrészt parancssorból fastbootal a gyári rom telepítése, másrészt szintén parancssorból fastboottal a hivatalos twrp telepítése), és mi lett az eredmény. A twrp telepítést amugy nekem is 2-3x meg kellett csinálni mire jó volt, nem sikerült elsőre a fastboot reboot parancs után egyből a twrp-be bootolás, ugyhogy vissza fastboot flash recovery twrp.img megint, aztán megpróbáltam megint, amikor sikerült fastboot reboot után twrp-be menni utána már mondom jó lesz, ha a twrp patchelte hogy ne irják mindig felül a gyári recoveryvel
-
-
Darko_addict
őstag
válasz
Termi92 #11944 üzenetére
Huha, az eleg durva lehet.
Nekem mar ez a 8 ora is fenomenalis. Nyaron utaztam 24 orat es borzaszto volt, hogy nem mertem a telefonhoz nyulni, hogy baj eseten a leheto legtobbet tudjam hasznalni. Volt benne busz, vonat, repulo, auto. GPS mellett percenkent merul 1%-ot, ha eltevedtem volna lemerult telefonnal, rafaztam volna.A becsi repter kozepesen jol felszerelt, frankfurti kivaloan, de a new yorki JFK egyes terminaljaiban pl. nincs toltesi lehetoseg. Repulon se mindengyiken van USB, szoval cinkes tud lenni a rovid akksi ido utazas soran.
Plusz sokat hallgatok zenet, akar telefonon, akar BT speakeren es nem egyszer volt, hogy ugy merult 15%-ig az akksi, hogy ~35 perces volt a kepernyoido.
-
borzosmorzi
tag
válasz
Termi92 #11215 üzenetére
Én is így tudtam, meg is próbáltam, de sajnos kiírta a rom ellenőrzése után, hogy stabilról nem hivatalos rom-ra való frissítés nem engedélyezett (8.5.4.0-ról akartam frissíteni 7.9.7-re). Frissítették az infót az angol MIUI 9 fórumon, explicit módon odaírták, hogy stabilról devre csak fastboottal lehet frissíteni. Akkor most mi a valóság, spéci velem akartak kiszúrni?
-
kelly416
veterán
válasz
Termi92 #11100 üzenetére
Részben sokszor piros a térerő, azaz sokat keres hálózatot vagy csak nagyon gyenge a jel, ez zabálja az akkut. Másrészt kell pár ciklus, hogy beálljon az akku rendesen.
És még valami, amiről megoszlanak a vélemények, de nekem jó tapasztalataim vannak ilyen szempontból:
Az akkut nem kell formázni, de egyszer lemeríteni kikapcsolásig a telefont, és kikapcsolva fullra tölteni, nem árt. Igazából nem az akkut kalibrálod vele, hanem az akku-stat kerül kicsit helyre, amait a droid csinál. Volt már nem egy ember, aki 1% körül használta a telefont fél órákig, órákig, mire kikapcsolt. Utána masszívan mást mutatott a napi használatban az akku. Ilyenkor más energiaszintet rendel az akku stat a minimum és maximum százalékokhoz, és "kiterjeszti" a határokat a véltről a valósra. Nem szabad újra és újra bekapcsolni a telefont addig, ameddig totál le nem merül, mert az akkuban van beépített védelem. Ha egy bizonyos szint alá merül, nem vesz fel többet töltést. Nem szabad sokat ismételni ezt a műveletet, mert az akkunak nem jó. De egyszer-egyszer negyed évente bajt nem csinál. -
crok
Topikgazda
válasz
Termi92 #11103 üzenetére
A kijelző mellett a rádió a második legnagyobb fogyasztó, főleg ha állandóan keresgélnie kell.. Innen keresd meg azt a részt, hogy "Ezzel a beállítással nekem mindig a legjobb hálózatot állítja be amit csak lehet" és egy kicsit optimálisabban fogja használni a rádiót:
Tárcsázóban *#*#4636#*#* (vagy settings > about phone > internal memory-ra koppints vagy 10x) majd Phone information 1 vagy 2 (attól függően melyik SIM-et akarod megtekinteni/beállítani) majd a set preferred network type legyen LTE/CDMA/UMTS auto (PRL) így a rádió interfész a behelyezett SIM szolgáltatójától fog PRL-t kérni és használni (Preferred Roaming List, nem, ez *nem csak* a szolgáltatók közti roaming hanem a mindenféle cella roaming) ami mindig a szolgáltató legoptimálisabb beállítása lesz, ez szinte 100%.
Szerk: annyi, hogy ezt minden restartkor el kell játszani sajnos (build.prop-ba bele van írva mi a default és átírva mégis mindig ugyanazzal indul.. talán MIUI
együtthatódeveloper decision..) -
Fulár
senior tag
válasz
Termi92 #11100 üzenetére
Messnger.Az egyik legnagyobb akku gyilkos szar.A lite nem annyira de azért harap az is.Dupla Sim.Egy kártyával nyilván sokat nő a használati idő.Ha a teló új akkor még el kell telnie egy bizonyos időn időnek mire beáll a normális üzemidő.Az elején általában kevesebb.Ja,és javasolt az automata fényerő használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest